Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Šta radi TDK ovih dana? Poslednje se sećam njihovih DVDova a pre toga svega i svačega su proizvodili ko i većina tih giga japanskih korporacija što su radili 80tih i 90tih.

Jel ima neka fora za "suvo" pranje keycapsova?

Bas su mi se umuzgavili a mrzi me da ih skidam sve da bi ih oprao.

Ne znam ništa sem isopropil alkohola da neće oštetiti elektroniku, ali on topi lijepak tako da bolje ne... Mislim da ne gine vađenje.

Hteo bih da kupim prvu mehanicku tastaturu. Prvenstveno za posao ali povremeno za lagani gejming. Bitno mi je da ne smeta u sastancima kad sam ako kucam da ne smeta sagovorniku (a i da nije previse bucna).

Neke preporuke do 50ak evra?

Ako nema silent prekidače, biće bučnija od tipične membranske tastature...

Kako čujem, biće samo 375 komada TKD Cycle8 za celu Evropu kad krene group buy...

znaci sold out u 00:05 :)

Ima puno keybstera. ;)
Btw, stavio sam membransku BT tastaturu na kojoj sam radio u dnevnu na PC nakačen na TV, i uzeh nešto da iskucam... Poslije linearnih switcheva mi se učinilo da pritiskam one gumene igračke za klince s puno kružića.

Group buy za TKD Cycle8 počinje 12-og jula na Delta Key, pretpostavljam i kod drugih EU vendora, cena se još ne zna...ukupno 375 komada za Evropu, 3000 globalno.

Koga zanima izuzetno gladak (u podmazanoj verziji) prekidač sa dubokim zvukom, DUHUK Lumia Matcha V4:
https://www.aliexpress.com/item/1005006590562888.html

Dolazi u dve težine, 55 i 63g, podmazan i nepodmazan.
Bezveze što je verzija na popustu samo u pakovanjima od 50 i 70 komada ali taman za manje tastature poput GMK67.
Totalno sam zaboravio da postoje...da sam se ranije setio, ne bih uzeo Gateron Smoothie...

Zamalo da je uzmem, a onda sam video da je wireless only...
A ne znam ni da li prima sve 3-pinske prekidače ili samo neke.

Gledao sam je i ja neko vreme. Htedoh da je uzmem, ali na nekom klipu sam video da lik kuka da joj je slab odziv.
Javi utiske kada ti stigne.

pa stvarno ne znam sta covek moze da ocekuje za 1500din danas :)

Pa ne treba mi zica iskreno, to za slab odziv sam video ali obzirom da je to jedini lik koji se zali moguce da je kod njega neki feler 🤷‍♂️

E sad, ako stvarno laguje onda mi je dzaba i sto je jeftina, ali sa druge strane prejeftino je da ne probam 😂

Morao sam da probam ovo da uradim, behold my bad typing skills na prastarom burner YouTube nalogu.

Ja brže kucam kad stavim srpski. Mada je smisao reči nebitan za test kucanja, ipak moj mozak sporije procesuira engleski. Kad kucam na srpskom, onda idem oko 70, nekad i 80 reči u minutu, a engleski oko 50 do 60.

Ja sam u životu sigurno više nakucao engleskog nego bilo kog drugog jezika, ali ja realno tačnije i brže kucam kad mi ne ide tajmer i ne snimam video dokaz. :D

Pa logično bi bilo da i ja brže kucam engleski, imam 4 karaktera manje, ali jok, srpski kucam brže, iako imam dodatna slova sa kvačicama i prsti treba više da rade.

Koliko od vas uopste pravilno kuca? Skolski, poslovna korespodencija i to. Leva ruka ASDF desna ruka JKL: za QWERTY/Z raspored?
Gledam ove sto rade razenzije na YT za tastature, ako ih 5% kuca pravilno secem k....ruku.

Druga stvar sto me zanima, jel se neko zanimao sa alternativnim rasporedima, tipa Dvorak ili Colemak ili nekim drugim, tj. trecim?

Ovaj grešiš, silno grešiš, leva ruka je na WASD+space 🙃

Ja sam završio gimnaziju, tamo nismo imali kucanje, potpuno pogrešno kucam što se vidi iz priloženog. :D

Nazad
Vrh Dno