Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Uzeh O-ringove (neke obicne sa Alija, od preprodavca na KP) za HyperX Alloy Fps Pro sa MX blue switchevima.

Mnogo je tisa tastatura, bas drasticna razlika, ali mora i jace da se pritisne pri kucanju. Videcu u narednih 5-6 dana da li cu se navici.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nisi valjda uzeo toliko debele prstenove da ne može prekidač da se aktivira na 2.2 mm :D
Ili misliš da moraš da opališ do kraja da bi se registrovao pritisak :)

Ja sam imao prstenove od 2, ako ne i više, milimetara, nisam imao problema...

Mogu misliti kakva je nakazna tvorevina kad se hod skrati upola :D

1.5mm je visina ovih sto sam uzeo :)

Ja sam navikao da pritiskam duboko bas, to je problem, treba ce mi nekoliko dana da se priviknem. Usima prijaju svakako :D

U mom slucaju je iritiralo udaranje plastike o plastiku, stavljanjem o-ring-ova, taster vise ne moze da dodiruje plastiku, jer udara u gumeni prsten, i onda taj iritantan zvuk nestaje. Ali, ne samo to, stavljanje o-ringa doprinosi trajanju tastera, smanjuje rizik da se polomi, ishaba itd. Treba gledati samo da o-ring bude silikonski, da duze traje.

I da, kucanje nakon stavljanja daje super osecaj. Tacnije, nikakva promena se nije desila, sem toga da se dosta manje cuje.

Poslednja izmena:
Mogu misliti kakva je nakazna tvorevina kad se hod skrati upola :D

Kako za koga, ja volim kratak hod :)

Voleo bih da se dokopam neke tastature sa tim retkim switchevima koji imaju kratak hod, poput Kailh Choq, da probam...
Trenutno furam Microsoft membranske tastature samo zbog tog osećaja...

A što prosto ne biste mekše pritiskali te tastere, što morate da ih gazite do kraja da udare o plastiku/aluminium? Ja recimo skoro nikad ni ne dotaknem dno koristeći tastaturu, moram tako zbog mojih reumatičnih prstiju. Zato se meni toliko i sviđa mehanička tastatura, hod tastera do okidanja je mali i taster je mekan na početku hoda, što je vrlo prijatno za korišćenje. Ako ćete da lupate tastere, pa što prosto ne koristite membransku tastaturu?

jer baš mi što smo se školovali na model m i na pisaćim gumičarke ne podnosimo jer su kao blato pogotovo što ih više tučemo.ja jesam nežniji npr na laptopu (sem spejsa,entera i esc,to ne umem da ne mlatnem) ali tučem mehaničku koliko života imam.

Zasad sam jako zadovoljan. Jesu malo bučniji cherry blue u odnosu na cherry black na 6GV2 ali daleko manje od blue svičeva na kumari. Jedina "mana" je što ne podržava PS2 konekciju pa ne mogu da palim računar preko tastature. Videćemo, vreme će reći.
3d83fea4457611cbe11eb066471b837d.jpg

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vredi li Razer Huntsman Elite 150 EUR? Normalno je 190 ali imam ponudu za 150. Probao sam. Jeste deluje OK ali ima li bolji izbor za istu cenu?

uzeo sam pre par nedelja rapoo v500, crna bez osvetljenja - za rad jer mi je samo ona stala na sto :) jako jeftino sam je platio, naterao sam ih da vade iz izloga poslednju (cena im nije pisala), nudili su mi naravno kumaru i hyperx kao bolje su ti :D i jos sam uzeo i neki popust sto imam 5% :D
skinuo sam jedan key, vidim da pise na switchu samo rapoo, tako da nemam pojma sta je ustvari. Ok mi je za kucanje, doduse povecao sam malo sto, sad bi stala i ergonomska tastatura, ali ova ostaje..
vrlo mi je fin osecaj za kucanje, samo nekad uhvati i puno plice nego sto mi je prirodno, ali retko mi se desi da mi kuca vise slova za redom, osim ako drziiiiiiiiiiiim taster :))
lici mi na staru IBM tastaturu, sto mi stoji 15 godina na poslu (nemam vise gde da je ubodem posto je ps/2 :)) ali tu je kao suvenir...
ja sam inace zadovoljan sa rapoo stvarima - imam neku zicnu tastaturu i misa, set bio 1200 din - odlicno rade, imam m500 mis i sad ovo...

Vredi li Razer Huntsman Elite 150 EUR? Normalno je 190 ali imam ponudu za 150. Probao sam. Jeste deluje OK ali ima li bolji izbor za istu cenu?
Uzeo je moj drug na akciji za 17k, kaze da je fenomenalna.

Po meni previse za tastaturu.

@lesa84

Ispravka, on je uzeo Huntsman Tournament Edition.

Evo koje su razlike:
https://www.pcgamer.com/razer-launches-a-shorter-faster-version-of-its-huntsman-elite-keyboard/

Uzeo danas Huntsman Elite. Jeste puno za tastaturu ali ponuda nije bila losa pa nisam hteo da propustim. Imao sam dobru ponudu i za Blackwidow Elite ali u odnosu na njihove green switch-eve ovi opto-mechanical su malo tisi sto mi iskreno odgovara.
Inace poslednje dve nedelje sam nekih 5-6 tastatura kupio pa vratio u Saturn-u i ako neko ima prilike neka pogleda Roccat Aimo 120 ili 122, konkretno ja sam 122 imao. Ovi njihovi titan switch-evi mi daju tako dobar osecaj pri stiskanju, da im skidam kapu. Meni jedino tasteri deluju kao da su mogli biti malo veci ali kvalitet kucista je stvarno na nivou. Mislim i Logitech i Corsair i Razer imaju jako dobre tast, ali su ovi Roccat-ovi switchevi ostavili strasno poz. utisak. Svaka cast. :happy:

Ni jedna lokalna :D

www.saturn.de

Meni je danas stigla Keychron K6 :)
Zvuk je prelep, sada imam 3 tastature sa braon i ovi Gateron su meki i tihi, baš prija uhu.

Ne sviđa mi se što je dugme za svetlo posebno i izgleda da je šalje nikakav signal kompjuteru, već samo tastaturi, pa ga ne mogu premapirati, a tu bi tako lepo selo Delete.

Keychron radi na svom softveru za tastature, navodno će izaći krajem godine, pa ću videti da li ću njime moći izvući više od tog glupog tastera.

I ne kapiram i dalje ko se prima na 16 različitih efekata na ovim tastaturama. To su jutjuberi popularizovali, jer im treba neki disko u pozadini i sa dubokim bokeom to sve ima smisla, ali za nas 99.9% ostalih je to krajnje nepotrebno. Komotno su na ovoj mogli staviti malo dugme na bočnoj strani da prekidačima za kontrolu i dodeliti taj light taster bilo čemu drugom [emoji2955]

Nisu stigli rezervni prekidači (očekivano), ali su stigle dodatne kapice za Mac/Windows opciju i kapica u boji za ono kleto light dugme [emoji1]

Kad sam kod kapica, krstasti vratovi su na ovim prekidačima malo tanji, pa samim tim i kapice imaju uže žlebove. Probao da stavim jednu koju imam na Cherry/Outemuu i ne ide :)

6485f5c84a4cae890eba74e098394a52.jpg

Poslednja izmena:
Keychron K6 mi deluje bas kao top tastatura za te pare. Ja sam na kraju odustao samo zbog postarine. Javi u skorije vreme da li je vredna kupovine.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo keychron k1 verziju 3, crveni switchevi. Nisam isao na k2 ili k6 samo iz razloga sto su debele(mora oslonac za dlanove), meni je zelja bila da bude low profile. K1 ima oblik tastera kao laptop tastatura. Novi firmware donosi i razne kombinacije tastera kako bi konfigurisali tastaturu onako kako vam odgovara(imaju workaround i za capslock koji nema posebnu diodu kad je ukljucen[emoji6] ) ali u prinicpu izrada je skroz dobra, metal, dobijete tastere za mac i win, ima i mod rada za oba, kabl ili BT. Bolja varijanta bi bila kad bi dolazila kao svetlo siva, manje bi se sijali tasteri kad ih prstima umastite(ali malo alkohola i reseno, tera vas na urednost) Za neki dan pocinje prodaja i verzije 4 koja ima drugaciji dizajn i ima braon switcheve kao opciju i BT verzija 5.

Poslednja izmena:
Ja imam K2 i više mi se sviđa K1 sad :D ali dobro, baterija je duplo slabija, to mi je takođe bitno.

Inače, nimalo mi ne fali oslonac za dlanove :)

Odakle naručujete Keychron, tako bih rado kupio ovu K1 ali je nema na kp?

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Sa sajta proizvođača. Realno, ne isplati se naručivati u Srbiju, troškovi su preveliki.

Pa kolko izadje jedna Keychron K1, K3 ili K6 na kraju kad se naruci za Srbiju?

Ako imate nekog u Nemačkoj...
337d287b7b81829007bfafb3feb1c54a.jpg

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Ko je entuzijasta za to neka mi se javi, ako mu Temišvar nije daleko da napravi izlet, može da poruči na moju adresu :)

Zanimljiv thread: https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyboards/

Od malo starijih, kvalitetnih modela (ozbiljnijeg dizajna), na KP naleteh na Das Keyboard 4 Professional i Das Keyboard 4 Ultimate, sa braon i plavim Cherry MX prekidacima. Cene su 130-140€ (Pro) i 160-170€ (stealth Ultimate). Deluju mnogo ozbiljnije od gaming modela, kazu da su kvalitetno napravljene ali steta sto nemaju (bar) neko jednobojno osvetljenje. I cene su ''jake'' ali s obzirom da verovatno nije bas neka velika potraznja, moguce da ce ih sniziti vremenom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno