Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Da li zna neko kompaktnu hotswappable tastaturu tipa TKL, ili neka manja varijanta sa obaveznim strelicama, koja je dostupna kod nas, po nekoj ok ceni? RGB je jako pozeljan :)
Opcija je i neki kit, ako je dopadljiv, i cena normalna.
Resio sam da nabavim Kailh thick BOX switcheve (jade, pale blue, pink...), i da ih ugradim u neku tastaturu, posto gotove jedino nalazim sa belim.
Na aliexpress ima kit-ova, ali svakom nesto fali, a nisu bas ni jeftini. YC96 ima previse zbijen layout, xd87 hotswappable nema RGB, GK64 ima pomeren najnizi red malo u levo.
Hexgears 707 dolazi kao full tastatura za 50ak dolara, jedino sto ima bele switcheve, a mislim da cu hteti neke taktilnije. Trenutno mi se cini ona kao najpovoljnija opcija, i plus mi ostaju beli prekidaci. Jedina mana je jednobojno osvetljenje, i sto dolazi iz Kine, pa me mozda nepotrebno rebnu za carinu.
Danas sam porucio Kailh box tester, treba vremena dok stigne.

Ja sebi poručih Keychron K6, "A Compact 65% Wireless Mechanical Keyboard"

http://kck.st/2TpEW9B

5287eccd2deca1d899a54838934ae6b3_original.jpg

Uzeo sam non-RGG, hot-swappable Gateron sa plastičnim ramom (tanji je od alu rama). 84USD sa poštarinom za EU.

Prilozi

• 5287eccd2deca1d899a54838934ae6b3.jpg
    5287eccd2deca1d899a54838934ae6b3.jpg
    131.3 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Kome Temišvar nije daleko može mi se javiti da poruči na moju adresu.

Ona mi se jako svidja, od keychron-a je i krenulo interesovanje za novu tastaturu :)
I cena je super, obzirom na funkcionalnost. Na zalost, kad se sabere sa dostavom, i potencijalnom carinom, ispasce previse. Je l postoji neki kanal da se ublaze ovi troskovi?
Sa ovom dostavom, mislim da mi je bolja varijanta Hexgears 707 TKL.

Je l probao neko ove kailh box switch-eve? Bas mi se svidja koncept, imam Cherry MX Blue, i hteo bih nesto jos taktilnije, plus bez histereze, posto mi povremeno zasmeta pri igranju. Ovo deluje kao pravo resenje za oba moja problema/hira.

Pozz svima,ne znam da li pisem na dobrom mestu ali se nadam nekoj pomoci,usmerenju gde,sta i kako...
Sastavio sam juce tri nova kompa,ryzen 2600,asrock b450,gtx1070,ciftek 1000w i stavio yenkee katana mehanicku,posle odredjenog vremena pocela je sama da kuca,u csgo sama stiska esc ili f3 i tako random,iskljucim je i stavim u laptop i tamo nista,stavim drugu tastaturu u komp ona normalno,stavim nazad mehanicku u novi komp ona opet sama kuca,uzmem stari komp i tamo je prikljucim i tamo normalno sve,vratim je nazad ona opet dodaje broje,slova,tacke,zareze u kucanju.

Da li se neko susreo sa slicnim problem i mozda zna sta je problem?

Da li su tastature falicne?

Pitam ovo sve jer sam porucio jos 12 komada i ako su sve takve da otkazem dok jos mogu.

Izvinite ako sam pogresio podforum ali mi bi mi bilo kakva pomoc pomogla.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Jesi probao da promeniš USB port na koji si je zakačio?
Ili još bolje, da je staviš na prednje portove, ako si ti prvobitno uradio na zadnjim ili obrnuto.

Menjao sam nazad sve portove,na prednje nisam ukljucivao

Probaj i prednje, jer oni imaju na sebi produžni kabl koji možda može otkloniti smetnje.

Probao u prednje i isto,svasta sam probao i ne mogu da resim,jel moze biti problem do napajanja?

Pogađalo bi onda svaku tastaturu sa kablom, ne samo jednu.

Ja naručio Motospeed Inflictor CK104 sa braon Oteamu tasterima, 42 evra sa isporukom, čekam da stigne. Ovde vrlo popularna disco tastatura. :d Javljam utiske.

ja sam prelomio posle dugog vaganja i traženja i na kraju uzeo logitech g610 brown.lično preferiram buckling spring,odrastao na model M-u,i par puta sam i išao kod ljudi da kupim raznorazne iteracije iste,ali niti je stanje okej,niti cena to prati itd,onda sam trazio TKL sa nečim taktilnim,ali nikako mi se ovi kineski taktilni nisu dopali,cherry nisam nasao u TKL izvedbi za taj neki novac koji sam bio spreman da dam za tastaturu...onda ovde na forumu je neko tražio volume wheel,pa se i na to naložio...

pre neki dan krenula da nasumično klikće neka a4tech koju sam privremeno koristio,vratio rezervnu ps2 koju vučem jedno 20g i to je neizdrživo...čak i kumara nije bila za normalne pare,a i probao sam je par puta,kao i raznorazne kineske svičeve i kao sto rekoh to mi se nesto naročito ne sviđa.

videh g610,brown rekoh mora mi biti bolji pošto svakako čekićam dok kucam,i izgleda je pun pogodak,ne grešim skoro uopšte,malo je zamorno za prste na početku ali kapiram brzo cu se navići.nisam fan RGB-a,tj i da ga imam bili bi mi u jednoj boji (plavoj ili beloj svakako) tako da mi to nije minus,a zeleno osvetljenje na WASD je okej.volume wheel je sjajna stvar,ne pamtim kad mi je nešto bilo ovoliko zgodno na tastaturi.

od mana plastika napred,umesto metala kao i na najjeftinijim kineskim mehaničkim,nije izrada losa i ta plastika se čisti isto ali opet smanjuje doživljaj,i što je WASD na crvenim prekidačima,više bih voleo da je uniformno tj sve sa brown.i cena,doduše mene je ispala smešno jeftino,zato sam je i uzeo.još jedna mana bi mogla da bude što najdonji red tastera nije standardnih dimenzija pa ko bi da menja keycapove nije baš zgodna,mora da se traži specifično za g610.

sve u svemu ja sam poprilično zadovoljan,i sem da crkne jedino čime bi je menjao je TKL sa buckling springovima,volume wheel-om i pozadinskim osvetljenjem,što ne postoji.

Treba mi pomoć. Klinac je prosuo koka kolu na MOTOSPEED Inflictor CK104 tastaturu. Tastatura radi, svi tasteri rade, ali par tastera (CTRL i ALT) malo koče. Ulepljeni naravno. Ja sam poskidao kapice, obrisao ali i dalje koče. Treba li da skidam switcheve ili da li postoji neki servis u bg koji bi to mogao da mi odradi jer dolazim sutra (subota) u bg sa klincima.

Treba mi pomoć. Klinac je prosuo koka kolu na MOTOSPEED Inflictor CK104 tastaturu. Tastatura radi, svi tasteri rade, ali par tastera (CTRL i ALT) malo koče. Ulepljeni naravno. Ja sam poskidao kapice, obrisao ali i dalje koče. Treba li da skidam switcheve ili da li postoji neki servis u bg koji bi to mogao da mi odradi jer dolazim sutra (subota) u bg sa klincima.

Stiže mi ta tastatura u ponedeljak, baš si mi lepo izbaksuzirao. :) Tako sam pre deset godina kolom zalio novi laptop i ostali su mu neki tasteri doveka lepljivi. Sad, lepa stvar je što se ova tastatura može komlet rastaviti, ali trebaju dva različita šrafcigera, a i svičevi su zalemljeni na ploči, zajedno sa ledovima, tako da bi mi bilo malo frka prati vodom, a i ne znam koliko dobro bi isprala šećer. Ali ako ne nađeš neko drugo rešenje, raslopiti, pa pod česmu i ostaviti dobro da se osuši.

Koliko sam upucen, mora da se otvori switch i da se opere, i ponovo podmaze. Mislim da ti je Youtube ovde najbolji prijatelj :)

Ja sam porucio ipak Hexgears GK707 (TKL, Box White switch), i Kailh Box switch tester, pa da probam da ocenim koje bih radije stavio, i da li uopste zelim da stavim neke druge. Sad nikako da prodje vreme :D
Pisem utiske kad stigne.

Ja bih ti savetovao da porucis nove tastere i lepo zamenis te koji su se ostetili. Ako te mrzi da cekas dok stignu, najbolje da kupis kontakt sprej za odmascivanje/kontakte i malo naprskas, 99% ce resiti problem, a na koliko dugo, to ne znam. Ima u mikroprincu za 600din.

Pre neki dan mi je stigla Redragon K586-pro Brahma tastatura. U odnosu na K580 je drugačiji osećaj za kucanje, mekši su tasteri i nešto su tiši od klasičnih outemu blue switcheva (ova ima outemu blue optičke switcheve).

Uzeo Defender Gk-170l (Stalker edition) RGB mehaničku tastaturu i oduševljen sam, nepunih 35e košta u maloprodajama.

Čuda rade Rusi za male pare...

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Kad smo već kod jeftinoća, uzeta Zuoya tkl tastatura na Aliju za manje od 23 evra negde u januaru, RGB, sa crvenim (ima i crnih i plavih) outemu prekidačima. Vrlo pristojno, čak ni font nije apsolutno ogavan, pogotovo za te pare.

Prilozi

• photo_2020-02-15_20-12-03.jpg
    photo_2020-02-15_20-12-03.jpg
    79.9 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
koliko vidim to je rainbow osvetljenje (tj svaki red ima zasebnu boju i nema promene)?

Izgleda da jeste. Koji god video da sam otvorio vezan za tu tastaturu uvek je isti raspored boja.

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

Da, u pravu ste. Mada, meni je to najmanje bitno, ima masu efekata s bojama ko to voli, bitno mi je da je mehanička + kvalitetna za male pare.

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

ako moze objasnjenje - sta je mehanicka tastatura? znam da ovo pitanje mozda zvuci kao da pitam sta je azbuka al eto ..

Nazad
Vrh Dno