Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Swich-evi mogu da se menjaju, na nekima lakše a na nekima teže (mora da radi lemilica da bi se odlemili konektori).

Plavi nisu lošija klasa nikako, da pače, oni predstavljaju klasiku i jedan od osnovnih kada su Cherry MX I klonovi u pitanju.

Razlika je u osećaju i zvuku, ne u kvalitetu. Plavi imaju čujan Klik koji baš zna biti glasan pa mnogim smeta. Takođe tačno postoji osećaj kada je kliknuo, oseća se po pritisku tastera.

Crveni su bez zvuka i osećaja, prosto klize bez zadržaj i zato ga preferira većina gamer-a, brže i glatkije reaguju na pritisak.

Crni su kao crveni ali teži za klik. Npr na crvenima je teško držati prste jer odmah klize na dole dok kod crnih možeš da odmaraš jer baš treba pritisak da kliknu. To može i da smeta ako se puno kuca, znaju da prsti i ruke da se bukvalno umire od kucnja, osetiš umor.

Sent by homing pigeons

Poslednja izmena:
Jel lako pucanje tipki vazi generalno za sve mehanicke trastature ili od brenda do brenda, tj modela do modela?
I jel ko imao dodira sa Gigabyte K85?

Poslednja izmena:
Da li je neko narucivao mehanicke tastature sa ali expresa i ako jeste kakvi su utisci ima najeftinije oko 27e pa na gore?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Tu dobro gledaj, ima nekih gde u opisu pise da nisu mehanicke, ali je kao slicno :).
Preporucujem braon tastere, jer su i meni plavi previse glasni.

Hajde dok sam još dežurni pa ubijam vreme :) i dok se ne javi neko ko duže koristi.
Ja sam zadovoljan jer volim da mi zveči :) Klinci posebno zadovoljni za igranje i light show :) Koristimo je nekih 20-tak dana.
Danju držim na ugašeno ili najmanje osvetljenje (ne znam, valjda ima nekih 7 boja, gomila opcija, meni stoji bela). Klinci se ne žale u igricama, oni upale npr. WASD i šta im treba da svetli crveno, ostalo pogašeno ... imaš na youtube snimak podešavanja, mislim. Brzo se menja i pamti podešavanja.
Za kucanje je OK, meni malo ne odgovara US-EN raspored ali nije problem, više stvar navike.
Pleteni kabl je plus za ove moje divljake.
Za sad nemam nekih primedbi.

https://www.aliexpress.com/item/Fuh...32667293101.html?spm=2114.13010708.0.0.5HgyHU

Poslata 14.01. stigla 01.02. (bila nekih 7 dana na carini) doplata 950 dinara.

Evo ovu sam planirao da uzmem
Metoo Gaming Mechanical Keyboard 87/104 Anti-ghosting Luminous Blue Red Black Switch Backlit LED wired Keyboard Russian sticker
http://s.aliexpress.com/3ueiaIvm
Lepa i ta tvoja sto si narucio :D
(from AliExpress Android)

Poslednja izmena:
Tu dobro gledaj, ima nekih gde u opisu pise da nisu mehanicke, ali je kao slicno :).
Preporucujem braon tastere, jer su i meni plavi previse glasni.
Ovu koju bi ja narucio nema braon tastere ima samo crne,crvene i plave.

Jel postoji devajres sa plavim?

E stvarno ne znam ja postavio link pa mozes da pogledas ne mogu da nadjem tu informaciju.

@Nekron: mislim da su sve Devarajas u braon varijanti.

Steta mnogo mi se svidja Devajres al ne bi nista sem blue switcheva :/

Kupiš nju ili sličnog Kineza (skoro pomenuta Motospeed ili slično) i dokupiš outemu blue prekidače I zameniš (možda i prodaš). Uz Devajaras dolazi 6 dodatnih plavih prekidača.

Da li postoji mehanicka tastatura da je dimezija kao Logitech K360, ima osvetljenje ali da svetli samo natpis na tasteru ne svetlo ispod tastera, da ima numericki deo, da moze da se kupi kod nas ili ako ne mozda preko HU.

Da li postoji mehanicka tastatura da je dimezija kao Logitech K360, ima osvetljenje ali da svetli samo natpis na tasteru ne svetlo ispod tastera, da ima numericki deo, da moze da se kupi kod nas ili ako ne mozda preko HU.

pominjao sam da sam uzeo ovu i da sam zadovoljan, samo mi nije jasno kakvo tacno osvetljenje trazis, svetlo je naravno ispod a svetli samo natpis :trust: ima 5 nivoa jacine osveljenja i nekoliko modova
CM Storm MasterKeys Pro M
s10_pic2.png

Mislio je da svetli karakter, ali ne i prostor između tastera. To nisam video jos.
@nemanja123: u principu može to da uradi, ali ga izađe dosta skuplje. Barem ima brdo tastatura sa plavim svičevima, pa može da se izabere.

Sent from Redmi Note 3 Pro

Mislim da se takve tastature zovu "zatvorene", ali ne znam da sam video neku takvu ovde na temi.

Ako uzme kinesku Motospeed (ista kao Devajaras) i dodatne prekidače izađe ga jeftinije nego Devajaras kod nas (ili isto u zavisnosti od carine), a imao bi dva seta prekidača.
Naravno, bolje je ako nađe odmah sa plavim ali on kaže da nema (ja nisam tražio).

Logitech G810

EDIT: malo je veca od K360 ali to je to sto se tice tog principa LED osvjetljenja

Hajde dok sam još dežurni pa ubijam vreme :) i dok se ne javi neko ko duže koristi.
Ja sam zadovoljan jer volim da mi zveči :) Klinci posebno zadovoljni za igranje i light show :) Koristimo je nekih 20-tak dana.
Danju držim na ugašeno ili najmanje osvetljenje (ne znam, valjda ima nekih 7 boja, gomila opcija, meni stoji bela). Klinci se ne žale u igricama, oni upale npr. WASD i šta im treba da svetli crveno, ostalo pogašeno ... imaš na youtube snimak podešavanja, mislim. Brzo se menja i pamti podešavanja.
Za kucanje je OK, meni malo ne odgovara US-EN raspored ali nije problem, više stvar navike.
Pleteni kabl je plus za ove moje divljake.
Za sad nemam nekih primedbi.

https://www.aliexpress.com/item/Fuh...32667293101.html?spm=2114.13010708.0.0.5HgyHU

Poslata 14.01. stigla 01.02. (bila nekih 7 dana na carini) doplata 950 dinara.
Da li neko poseduje jos ovu tastaturu sto postavio kolega svidja mi se pa bi hteo da cujem jos mevine misljenje?

ujceq@ mislio sam bas na to sto je DuleC@ pomenuo kao sto svetle prekidaci u kolima samo da svetle karakteri
K e n z o@ K810 je velika a cena je koliko vidim ludilo.
Znaci tako nesto razumne cene ne postoji?

Uzeo sam CM Pro S u bench shopu.
Tastatura je mala, teska i prilicno visoka. Za sada sam zadovoljan, jedino sto mi mali Enter pravi problem :).

CM.jpg

Ja narucio ovu Fuhlen sm680r :D

ujceq@ mislio sam bas na to sto je DuleC@ pomenuo kao sto svetle prekidaci u kolima samo da svetle karakteri
K e n z o@ K810 je velika a cena je koliko vidim ludilo.
Znaci tako nesto razumne cene ne postoji?
Smanji osvetljenje na minimum i ne verujem da ćeš videti backlight igde osim na slovima. Kamere to prenaglase na fotkama.

Ma jok. Das je za posao, CM za kucu.
Nece devojka da kuca po ovoj goloj :).

Da li postoji mehanicka da je bezicna i sta je najblize velicini kao MasterKeys Pro M ili izmedju L i M, da ima numericki deo i sta bi bio predlog kod nas da se uzme a sta kod HU, zamolio za razumevanje?

Da li postoji mehanicka da je bezicna i sta je najblize velicini kao MasterKeys Pro M ili izmedju L i M, da ima numericki deo i sta bi bio predlog kod nas da se uzme a sta kod HU, zamolio za razumevanje?

imaju bezicne naravno. Kod Madjara nisam vidjao. Ima po internetu da se naruci ali su poprlicno paprene. Filco pravi te wireless modele ali i kosta dosta.

Nazad
Vrh Dno