Šta je novo?

Megaupload

Zvezdaš™

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
330
Da li je davanje novca za Megaupload premijum nalog glupost?

Najbolje od svih mi deluje ova opcija za doživotni nalog koji košta 200 evra.

A premijum nalog važi i na nekoliko drugih mega-servera (npr megavideo ili megapix)

To iskljucivo zavisi od tebe.
Ako imas kablovski, onda nije losa ideja.
Ako imas adsl,onda opet zavisi. Ja ubacim sve u jdownloader i skidam. Brzine su uglavnom dobre,cak i za free usere kao sto sam ja- 1Mb/s
Ako uglavnom skidas sa megauploada onda nije losa zamisao.

Pa zavisi za sta ti treba mada realno ako se ne bavis piraterijom iz neke koristi,ne vredi dati novac za tako nesto,pogotovu ne sa nasim brzinama interneta... Ne znam na kojoj si brzini neta ali bi bilo suloludo uzimati premium na brzini od 1Mb/s... Sve sto ti je potrebno mozes pronaci samo ako znas gde da trazis,i nikakav premium ti nije potreban.

Uplati news ili seedbox ... Mnogo isplativije i jefitnije

Brzina mi je mnogo veća od 1Mb/s a 200 evra za naše uslove nije mala para, ali ti traje dok si živ i plus imaš neke dodatne benificije. Možda mi sad ne treba ali nikad se ne zna...

Da ne upotrebim neku tešku reč ali me je RapidShare najviše razočarao.

Platiš im premium i plus te ograničavaju (jednom je bilo samo 2.66GB dnevno) a onda su ukinuli poene za skidanje pa uveli rapidse a na kraju su umesto 15 minuta između dva fajla uveli čekanje od celih sat vremena!

Toga na MegaUpload nikad nije bilo.
A sem toga moguće je kupiti premium nalog direktno od njih.
U jednoj našoj banci (nije naša nego strana ali radi u Srbiji) ima internet kartica, koju može svako da izvadi (uslov je državljanstvo Srbije i da si stariji od 18) a nalog kupiš preko Moneybookers koji je dostupan i za Srbiju za razliku od PayPal-a.

ja ne bih uplacivao mu premium jer i bez premiuma radi odlicno. retki su linkovi koji prelaze 1gb tako da size limit nije razlog za premium. brzina takodje nije problem. 4mbps se izpunjava bez problema. e sad, niko ne moze da predvidi kako ce se stvari odvijati. mozda mu zadrzi dobar status kod uploadera pa se uz porast brzina interneta kod nas u buducnosti isplati uzeti premium, a mozda i mu smisli da uradi nesto kao rs pa investicija propadne.
trenutno je najisplativije uplatiti fileserve jer je jedan od najkoriscenijih uz hotfile i megaupload.

pa da upravo zato sto nije mala para,mislim da mozes da je potrosis na mnogo pametnijih stvari. Jedino ako si neki kolekcionar pa skidas tipa sve sto izadje novo od filmova ili igara. Ali ako si "prosecan" korisnik,stvarno postoji boljih nacina,kao sto rece weasel neki seedbox ili cak i neki dobar zatvoreni torrent bi ti odlicno zavrsio posao...

Brzina mi je mnogo veća od 1Mb/s a 200 evra za naše uslove nije mala para, ali ti traje dok si živ i plus imaš neke dodatne benificije. Možda mi sad ne treba ali nikad se ne zna...

Svasta :smash:

Koji ce ti to i ko ti garantuje da oni nece prestati sa radom za koju godinu?

Pa i sa ovim brzinama i dostupnoscu moze da se skine vise softvera nego sto mozes da stignes da isprobas i vise filmova nego sto mozes da odgledas (ako nisu HD).

Mislim da je glupo i da je bacanje para, ali odluka je ipak samo na tebi :trust:

U pravu ste.

Hvala svima na odgovorima

Mislim da ako vec hoces da uplatis premium, uplati Hotfile ili Fileserve - jer najvise linkova ima trenutno na njima, a i to dozivotno je po meni malo glupo jer koliko sutra taj sajt moze da nestane tj bude ugasen a nesto ne verujem da ce ti vratiti 200evrica 😀

Da li je davanje novca za Megaupload premijum nalog glupost?

Najbolje od svih mi deluje ova opcija za doživotni nalog koji košta 200 evra.

A premijum nalog važi i na nekoliko drugih mega-servera (npr megavideo ili megapix)

O tome sam i ja razmisljao jedno vreme, ali sta ce mi mi dozivotni nalog ? Pa uvek cu imati da platim 5,6 e mescno kad mi treba.

Inace platio sam MU premium i shvatio da daleko vise sadrzaja ima na Fileserve i Hotfile serverima.
Na kraju sam platio prvo mesec dana Fileserve da probam kako radi i kad sam video da radi savrseno platio sam pola godine za 35e, sto je stvarno smesno jer skinem i do 1TB podataka sa neta.
Moj savet ti ide na fileserve, pogotovo ako volis HD filmove.

Pitanje u vezi megaupload.Da li free userima smanjuje brzina u zavisnosti od doba dana?Jel mislim da nocu brze skida.

Pitanje u vezi megaupload.Da li free userima smanjuje brzina u zavisnosti od doba dana?Jel mislim da nocu brze skida.

Naravno da je sporije. Isplati se uvek platiti premium account.

Ma zavisi kako te zapadne. Meni na mu nekad jedan link skida na 200mbps, a vec sledeci (odmah posle prvog, ne sutradan) skida punom brzinom.

News je dok sam ga ja koristio bio dosta skuplji od obicnih file servera, trenutno imam Hotfile ali moja preporuka ide za Fileserve,ubedljivo je na prvom mestu po svim pitanjima,osim za dizajn vektore i ostale slike tu je Hotfile prvi, mnogo se manje brisu linkovi sa Fileserve -a nego recimo sa Hptfile-a koji uvek prvi strada.
Pozdrav

Pa zavisi i od potreba. Ne znam sta ti skidas ali ako nisi neki kolekcionar i skidas stvari da bi mogao da kazes da ih imas ili se ne bavis piraterijom iz neke koristi onda je svakako nepotrebno. 1TB mesecno i da skidas neke blue ray formate od 40-50GB (a svakako se mogu naci manji a slicnog kvaliteta) onda mu to ispadne preko 20 filmova mesecno,a retko ko od nas ima toliko slobodnog vremena da odgleda vise od dvadeset filmova mesecno,to je bar neko moje misljenje... A druga je stvar npr kao moj kolega kome je bitno da ima 1000 filmova iako od toga ni 100 nije odgledao...

Pa ako ja skinem 1TB mesecno bez drndanja sa ukucavanjem catcha koda i meni neupotrebljivih torreta ne vidim kako 6e mesecno moze biti skupo.

Zato sam i napisao da je pojedincima isplativo, ali da vecini ipak nije 😉

Bar ja verujem da je mnogo vise onih koji ne skidaju 1TB mesecno :type:

Sada imas i filesonic life time premium nalog dosta jeftinije od MU
Po meni hoster koji trenutno ima najvise potencijala
Verovatno ce i MU da pojeftini u tom segmentu tako da ako bas ne zuris sacekaj
Da li ti se ispalti ili ne zavisi iskljucivo od tvojih potreba i namera
Ipak kao premium user ne dobijas samo neogranicenu kolicinu fajlova koje mozes da skines , bez cekanja itd.
vec i negranicen skladisteni prostor za sve svoje podatke . Mozda i o tome treba razmisliti
kao o jako dobroj beck up alternativi
Da li ce MU ziveti i koliko dugo ce opstati to je pitanje na koje nema odgovora .

Posto je tema vezana za MU, ima li jos neko problema poslednjih dana sa MU i JD? Zasto mi trazi password na startu DL-a?

mozda koristis safelink linkove koji vode ka mu.

filesonic i hotfile premiumi - ubitacna kombinacija , provereno 😉

Upravo sam danas skinuo preko MU nesto malo vise od 3gb kao free user, ubacio 9 linkova u cryptload i dl je isao skoro celo vreme full (6mbit) s tim da je samo za prvi fajl bilo cekanje od 45 sekundi. Ubedljivo najjaci file sharing sajt za free dl.

Mislim da svako mora da se složi s tim 🙂, samo šteta što uploaderima očigledno ne odgovara pa da možeš da nađeš šta ti treba na mu. Iz mog iskustva najmanje je linkova na mu od ovih najpopularnijih (manje nego na rs, hotfile, fileserve, možda i filesonic...).

Mislim da svako mora da se složi s tim 🙂, samo šteta što uploaderima očigledno ne odgovara pa da možeš da nađeš šta ti treba na mu. Iz mog iskustva najmanje je linkova na mu od ovih najpopularnijih (manje nego na rs, hotfile, fileserve, možda i filesonic...).

mislim da se sa ovim svi slazu ....a ako vec nesto i naidje kvalitetno na MU nije ti problem da sacekas 45 sec ili uplatis mesecni ako stvari ima vise...

samo šteta što uploaderima očigledno ne odgovara pa da možeš da nađeš šta ti treba na mu. Iz mog iskustva najmanje je linkova na mu od ovih najpopularnijih (manje nego na rs, hotfile, fileserve, možda i filesonic...).

To je tacno , na zalost. Razlog zbog koga uploaderima odgovara da hostuju na navedenim serverima je neka vrsta promovisanja. Ako imas recimo premium acc, i zakacis nesto sto izazove nekoliko hiljada download-ovanja, hotfile i filesonic ti placaju 30ak dolara (valjda ne biraju MU zbog nesto losijih uslova or whateva..). Taj novac upravo dolazi od onih kojima dosadi da kucaju one zvrljotine i cekaju na svoj dwnld slot, pa kupuju premiume i sami i tako u krug.

Nazad
Vrh Dno