Šta je novo?

Megaupload sajt zatvoren!

Švabija, koja bi bila...

Ovaj baš ima živopisnu biografiju: http://en.wikipedia.org/wiki/Kim_Schmitz

Schmitz was born in Kiel, Germany.[6] He has a dual citizenship, German and Finnish. According to CNET columnist G. Sandoval[4], prior to becoming an entrepreneur, Schmitz was a "hacker who was convicted of credit card fraud, hacking, insider trading, and embezzlement"[4]. According to Megaupload spokesperson B. Lam[4], "Kim has a clean record and under Germany's Clean-Slate legislation his prior convictions have been wiped."[4]. In 1998, Schmitz was sentenced to a probationary sentence of two years for computer fraud and handling stolen goods.[7] According to a report by News & Record, he had traded stolen calling card numbers he bought from hackers in the United States.[8]He achieved early notoriety by being the subject of an advanced-for-its-time flash animation video called Kimble Special Agent.

:D

Poslednja izmena:
Da li mi se cini ili je RapidCher :d iskoristio priliku i vec uveo cekanje tj vratio cekanje :d U poslednje vreme sam odmah skidao a sada sam cekao 80 ili 90 sekundi..

Ali tablice su pobeda na više nivoa. :D I meni neko reče da Swiss vlasnik ili tako nešto.

Moram biti krajnje iskren, u pocetku sam popizdeo sta US vlada radi, ali kada sam video ovog *****a
vlasnika MU malciiiiiice mi nije zao.

A da li mozes da zamislis vlasnika megaupload-a kao nekog kul lika koji se bavi ekstremnim sportovima, pije jeftino pivo i zestinu i putuje svetom kao avanturista sa minimalno kesa? :d Logicno je bre da ce biti masni debeli rch sa mafia tablicama :d

Ne, tako zavrsava prikolicarski white trash kad dodje do para.
Kako doslo, tako otislo.

A realno ko se ne bi bahatio sa tolikim parama? A i imaš para za više nego ugodan život i opet ti ostaje gomila, nemaš šta drugo sa njima osim da ih trošiš na gluposti ili poklanjaš u dobrotvorne svrhe. Ja bih radio i jedno i drugo.

Nego on topic, kolika je šansa da krenu i na ostale sajtove ovakve namene, ili su ovima samo mogli nešto zato što su imali neke servere u USA?

Pa da valjda je zakon samo za prostore USA.

jao strasno. Internet je poceo da se cenzurise.

Znaci, gotovi smo.

Gde je ovo, koja drzava?
Ovo je Novi Zeland, oni su ih pohapsili u Aucklandu po nalogu Amerikanaca, od ove cetvorice vlasnika dvojica su Novozelandjani. I sta je jos smesnije Novi Zeland je izjavio da ih uopste ne zele niti hoce da optuze za bilo sta, vec ih samo isporucuju Amerikancima. Da samo mozete videti ovu bruku ovde na vestima, jer vlada se pokusava oprati sto su uhapsili svoje gradjane po nalogu Amerikanaca za nesto sto ocigledno nisu krivi. Pa sve u sesnaest bruje kako je napokon zatvoren sajt koji je bio izvor najvece piraterije na svetu!!!
Inace isto je Novi Zeland po nalogu Amerikanaca nedavno usvojio zakon po kome ako bilo RIAA ili bilo ko slicni prijavi internet provajderu da neko skida pirateriju, ta IP adresa dobija opomenu bez obzira koje to radio (na primer dete bez dozvole roditelja skida nesto, ili tvoj cimer...). A posle trece opomene gase ti potpuno internet i dobijas debelu novcanu kaznu. A Novi Zeland zbog svoje izlovanosti i velicine je probni poligon za vecinu novih tehnologija (na primer ovde su se prvo u svetu pocele koristiti platne kartice, tako da sada ovde je skoro nemoguce naci coveka sa kesom u novcaniku) i zakona. Tako da ocekujte slicne zakone da se uskoro pocnu uvoditi i u drugim zemljama.

Ima nacin da skidas a da te ne provale da to radis. Jedino da ti naprave upad na gajbu, e tad si nahebo.

Ove su im slike došle ko kec na desetku. Evo vidite zbog koga se uvode SOPE i PIPE. Naravno sve začinjeno izvežbanim američkim (pod) smehom ovih sa WSJ-a.

^+1

Takav im je zrtveni jarac trebao, da im podmaze da poguraju zakon. Narod kad ga vidi, ima da trazi uvodjenje PIPE i SOPE :)

Kolko vidim mogao cak i bezati al nije hteo :p

Ove su im slike došle ko kec na desetku. Evo vidite zbog koga se uvode SOPE i PIPE. Naravno sve začinjeno izvežbanim američkim (pod) smehom ovih sa WSJ-a.

Opservacija potpuno na mestu. Svakako nije nasumicno odabrana meta. Jos ima i dosije, cini mi se cak i osudjivan zbog prevara. Pa nije moglo bolje, sve da su ga sami kreirali!

Kako ono naša knjiga iz istorije kaže za Gavrila Principa, da ubistvo koje je on počinio nije bilo uzrok WWII već samo povod. E tako i ovaj lik, služi kao opradvanje ****** koje će uslediti. Sledeći sajt kada ugase, čak i ako je čist ko suza i veoma značajan za internet (što fileshare sajtovi, budimo iskreni, baš i nisu) reći će samo, pa oni su isti kao onaj debeli haker što je naplatio milione na pirateriji i vozio crne džipove sa Mafija tablicama. A prosečan konformista će samo klimnuti glavom...

Nije bio ni povod za WWII, nego za Veliki rat .... malo si pobrkao, nekih 25 godina ...

Znači, po logici amera, ja držim rent-a-car agenciju. Klijent iznajmi auto od mene, nafiluje ga sa gudro, i krene .... policija ga navata, i dodju da apse mene, jer mu ja nisam proverio šta će da vozi u gepeku?

Ili ja držim javnu garažu, ili parking, i iznajmljujem mesto. Čovek meni plati 20 evra i ima parking mesto mesec dana. Dodje murija, i navata ga na mom parkingu sa kolima punim oružja. Naravno, sledeći logičan korak je da uhapse mene, i zatvore mi parking, jer nisam proverio šta on ima u gepeku?

Ili da zatvore pijac ako neko prodaje prodaje pirate na pijaci?

Ne vidim logiku ....

Poslednja izmena:
***a lapsus, hteo sam da napišem WWI a ne WWII, ne znam šta mi bi...

Nije bio ni povod za WWII, nego za Veliki rat .... malo si pobrkao, nekih 25 godina ...

Znači, po logici amera, ja držim rent-a-car agenciju. Klijent iznajmi auto od mene, nafiluje ga sa gudro, i krene .... policija ga navata, i dodju da apse mene, jer mu ja nisam proverio šta će da vozi u gepeku?

Ili ja držim javnu garažu, ili parking, i iznajmljujem mesto. Čovek meni plati 20 evra i ima parking mesto mesec dana. Dodje murija, i navata ga na mom parkingu sa kolima punim oružja. Naravno, sledeći logičan korak je da uhapse mene, i zatvore mi parking, jer nisam proverio šta on ima u gepeku?

Ili da zatvore pijac ako neko prodaje prodaje pirate na pijaci?

Ne vidim logiku ....

Da, jer ti nikako ne mozes da dokazes da nisi znao za sve to, koliko je cinjenica da si deo toga zbog umesanosti tvoje imovine. I auto tvoj ako ti se "ukrade" po nasem zakonu "privremeno pozajmi" ili kako god da su kradju automobila zamaskirali, i sa njime izvrshi neko krivicno delo, tebi ce svakako kucati policija na vrata pa ti dokazi da tvoja imovina nema veze sa time.

Sve je to bajno i sjajno kada se diskutuje na forumima, u zivotu kada ti se desi tako neka stvar, zelis da se jednostavno sto pre zavrsi...

Ukoliko ima neki advokat na forumu, bilo bi lepo da ovo opovrgne ili potvrdi - cisto da se zna.

:wave:

Ovo je Novi Zeland, oni su ih pohapsili u Aucklandu po nalogu Amerikanaca, od ove cetvorice vlasnika dvojica su Novozelandjani. I sta je jos smesnije Novi Zeland je izjavio da ih uopste ne zele niti hoce da optuze za bilo sta, vec ih samo isporucuju Amerikancima. Da samo mozete videti ovu bruku ovde na vestima, jer vlada se pokusava oprati sto su uhapsili svoje gradjane po nalogu Amerikanaca za nesto sto ocigledno nisu krivi. Pa sve u sesnaest bruje kako je napokon zatvoren sajt koji je bio izvor najvece piraterije na svetu!!!
Inace isto je Novi Zeland po nalogu Amerikanaca nedavno usvojio zakon po kome ako bilo RIAA ili bilo ko slicni prijavi internet provajderu da neko skida pirateriju, ta IP adresa dobija opomenu bez obzira koje to radio (na primer dete bez dozvole roditelja skida nesto, ili tvoj cimer...). A posle trece opomene gase ti potpuno internet i dobijas debelu novcanu kaznu. A Novi Zeland zbog svoje izlovanosti i velicine je probni poligon za vecinu novih tehnologija (na primer ovde su se prvo u svetu pocele koristiti platne kartice, tako da sada ovde je skoro nemoguce naci coveka sa kesom u novcaniku) i zakona. Tako da ocekujte slicne zakone da se uskoro pocnu uvoditi i u drugim zemljama.

Nama odvodili generale, oni se strecaju za nekoliko decaka sto su se obogatili zahvaljujuci pirateriji?!

Poslednja izmena:
Ne vidim logiku ....

Iz Pozarevca, tesko da ces da vidis Americku logiku.
Ispeci prase (navodim najbanalniji primer, nevezano za racunare) kuci ili ispred kuce u "ameriku", a nemoj da prijavis tamo nekoj sluzbi sto si morao.
Da ne spominjem ostale "mere predostroznosti".
Nema tu puno logike, ali za njih ima.

Nema tu logige nikakve i dalje ce ljudi skidati pirateriju sa torenta koje nemogu ugasiti nikako jer imaju sajtove po raznim domenima :)

seca knezova :d

Megaupload je bio vrh jer je davao free velike fajlove za dl, tipa 700mb, i resume download je radilo :(

Avaj, jedino na njemu je radio resume download :(

Koji je najbolji program za skrivanje IP adrese? Mozda je vreme da budemo anonimni na netu.

Nazad
Vrh Dno