Šta je novo?

Meet Mr. Bitcoin: The Man Who’s Got Bitcoin Under His Skin [split]

Sledeci put kad budes vredjao nekog dobies ban, obzirom da sam upozorio 3 posta iznad a ti nastavljas.

A šta sad ta izjava treba da znači? I šta je to "neophodno"? Da bi mogli da živimo neophodna nam je hrana i piće možda i skloništa, možda, znači sve ostalo je nepotrebno, džabe su pravili

Ne treba banalizovati "neophodno" time da to znaci samo da se prezivi. To pre mozemo uporediti sa ljudskom teznjom za komformizmom po svaku cenu.

Ja nisam pristalica ni platnih kartica, ali prosto moram da ih koristim jer je sistem osmisljen da ne mozes bez njih, kao i bez racuna u banci.

Samim tim ta izjava onda nema smisla.
Platne kartice su daleko bolje od keša, nisu sklone klasičnoj krađi, niti kad se izgube nije potpuni gubitak kao kod živih para, manje mesta zauzima, nema kusura i slično....čip koji je u telefonu, privesku, prstenu ili pod kožom je samo sledeći nivo istog, zamisli kao da je keš dobio xp za dva lvl-a, pa prešao u karticu pa u čip. Drugo kod kartice je sve čisto, zna se ulaz izlaz, kod keša to nije slučaj

Rec Ban ce biti zamenjena sa prinudnim odsustvom na 7 dana.

Samim tim ta izjava onda nema smisla.
Platne kartice su daleko bolje od keša, nisu sklone klasičnoj krađi, niti kad se izgube nije potpuni gubitak kao kod živih para, manje mesta zauzima, nema kusura i slično....čip koji je u telefonu, privesku, prstenu ili pod kožom je samo sledeći nivo istog, zamisli kao da je keš dobio xp za dva lvl-a, pa prešao u karticu pa u čip. Drugo kod kartice je sve čisto, zna se ulaz izlaz, kod keša to nije slučaj

To je tvoje mišljenje. Meni u životu savršeno ne trebaju ni platne kartice, ni nova lična karta koja oponaša te platne kartice, pa ni čip ispod kože. Smatram da je grozno za videti zbog kakvih "olakšica" ljudi odustaju od prednosti koje stare "tehnologije" imaju.

Ljudima platna kartica mnogo manje znači nego bankama, jer bankama te kartice omogućavaju da uvek i svakom momentu kontrolišu novac, što sa papirnatim novcem razbacanim na sve strane nije bio slučaj. Mogu i sa kartice da ukradu, možeš i da je izgubiš. Meni nikada niko nije ukrao pare iz džepa, niti će. Onaj kome ukradu, ukrašće mu bilo šta. Isto vazi za gubljenje para i ličnih dokumenata. Jednom u budućnosti kada čipovi budu pod kožom na levoj ruci recimo a ruke se budu mogle menjati kao cipele danas, neki ***** će da zaboravi ruku na kojoj se nalazi čip i čemu onda tehnološki napredak :)

Sve pomenute "nove tehnologije" koristim, ali prvenstveno jer sam primoran. Da se ja pitam, ne bi bilo ni platnih kartica a bogami ni banaka. ALi to je već neka sasvim druga priča ;)

Sve pomenute "nove tehnologije" koristim, ali prvenstveno jer sam primoran. Da se ja pitam, ne bi bilo ni platnih kartica a bogami ni banaka. ALi to je već neka sasvim druga priča ;)

Jedno ne razumem, zašto si primoran da koristiš nove tehnologije?
U Srbiji danas jedino je realno neophodan jmbg i lična karta bez čipa. Sve ostalo je tvoj izbor. Sve ostalo koristiš radi svoje udobnosti i veoma je licemerno izjaviti tako nešto.

Poslednja izmena:
Ja nisam pristalica ni platnih kartica, ali prosto moram da ih koristim jer je sistem osmisljen da ne mozes bez njih, kao i bez racuna u banci.

^Čovek lepo rekao. Ako ti nije jasno zašto, to je tvoj problem. Kada budeš radio negde gde pare ležu na račun možda i skapiraš.

@G@W

Ako je post iznad bio upućen meni, i dalje ne kapiram. Nije ni bitno za ovaj razgovor jer izgleda ni ti ne kapiras.

Imaš izbor. Ako ne želiš karticu ne moraš je ni imati. Problem je što su ljudi jako licemerni. Žele i jare i pare a to ne ide tako...

Vidim ja da si ti mlad dečko koji mnogo voli da filozofira, svi smo bili takvi u prvih par godina na forumu. Kada se budeš zaposlio negde (posao u firmi, ne fizički rad za gazdu), shvatićeš kako stvari funkcionišu.

Kada smo već kod toga, baš bi voleo da se javi neko ko radi na mestu gde se plate uplaćuju na račun a on(a) sam(a) su našli način da primaju u kešu.

WoW! :) Kakve pretpostavke....
Hvala na komplimentima. :)

Nisam znao da biti faca znači raditi u firmi gde se plata ne daje na ruke isključivo. :)
Ah da, to ne znači biti faca.
Biti faca znači raditi u firmi koja zaradu isključivo isplaćuje na račun, imati najnoviji telefon i hardver, uživati u svim čarima modernih tehnologija i sistema a po ineternetu pljuvati sistem.
Ergo, biti faca znači biti licemer. :)

Vidim ja da si ti mlad dečko koji mnogo voli da filozofira, svi smo bili takvi u prvih par godina na forumu. Kada se budeš zaposlio negde (posao u firmi, ne fizički rad za gazdu), shvatićeš kako stvari funkcionišu.

Kada smo već kod toga, baš bi voleo da se javi neko ko radi na mestu gde se plate uplaćuju na račun a on(a) sam(a) su našli način da primaju u kešu.

Radio ja. U ozbiljnoj i solidno velikoj firmi.

Postoji zakon o platnom prometu.
Procitaj i videces da bez ikakvih problema neto zarada moze da se isplacuje gotovinski.

Postoji razlika placanja na ruke, sto mnogi rade za makar deo zarada, da ne bi placali dobrinose i poreze i placanje gotovinski zaposlenom na ruke uz placanje doprinosa i poreza uredno.

Ovo drugo je potputno legalno i postoji u mnogim firmama gde zaposleni zele da dobijaju platu gotovinski ;)

Poslednja izmena:
Tako je.
Plus, kartica za plaćanje ti uopšte nije potrebna ako želiš da plaćaš sve kešom, samo je potrebno da svakog meseca kada ti legne plata podigneš u banci kompletan iznos, kao što radi koj otac koji je penzioner i koji ne želi da se mlati sa karticama (čitaj: ne ume). Dakle, banka ti jeste neophodna, ali bilo koja platna kartica nije.

Naravno da treba sve ovo da ostane izbor individue.

Ali sto se mene tice, sve bih ugradio. Hocu cip (mora da ima i IR blaster da mi ne treba za tv daljinac), hocu google eye. ali integrisan u ocima da se ne vidi. Hocu i bionicke ruke, pa kad me smaraju neki "old school - no tech" tipovi, mogu da im pokazem bionicki srednji prst, bez nasilja naravno ;)

a2fVCj2CudIiY.gif

Naravno da treba sve ovo da ostane izbor individue.

Ali sto se mene tice, sve bih ugradio. Hocu cip (mora da ima i IR blaster da mi ne treba za tv daljinac), hocu google eye. ali integrisan u ocima da se ne vidi. Hocu i bionicke ruke, pa kad me smaraju neki "old school - no tech" tipovi, mogu da im pokazem bionicki srednji prst, bez nasilja naravno ;)

a2fVCj2CudIiY.gif

A onda kad te neki "new school-yes tech" hakuju i nateraju da nabiješ sam sebi prst u pedu pa ćeš se pitati "što mi je ovo trebalo u životu" :-devil-::)

[emoji2]

Prilozi

• uploadfromtaptalk1431106042705.jpeg
    uploadfromtaptalk1431106042705.jpeg
    40.2 KB · Pregleda: 113
Ne razumem potrebu da se bilo šta ugrađuje ispod kože. Ako je prednost u odnosu na današnji novčanik (koji je prepun raznoraznih kartica) to da svi naši podaci budu na jednom čipu, zašto taj čip ne bi mogao biti na jedinstvenoj kartici koju ne bi bilo problem nositi u novčaniku?
Glasao sam protiv ugradnje čipa ispod kože jer je apsolutno besmisleno uraditi tako nešto. Jedini teoretski argument za tako nešto bi bila potreba da čovek iz nekog razloga bude potpuno go bez ikakvih predmeta, ali takvu potrebu ja ne vidim...

Poslednja izmena:
Nije besmisleno, samo treba da upotrebis mastu. Nudisticka plaza, hoces da kupis klopu ili pice npr. Ne mozes izgubiti cip nikako plus brdo mogucih primena pored toga... Zamisli da ti se vrata na gajbi otkljucavaju cim se uhvatis za kvaku, u startu elimises i potrebu za kljucevima. Ista prica je i za automobil. Corbu na pumpi sipas i odmah ti ocitava koliko si sipao dok vracas crevo i skida ti s racuna, ne moras da ides na kasu sl. Upotrebite mastu, primena ima koliko hocete. Ja sam za cip jer bi mi olaksao dosta stvari u zivotu, jednog dana. Za pocetak voleo bih da mogu bar da koristim fon za placanje.
Onaj ko ne moze da nadje primenu cipu reci da je besmislen, ja mogu da mu nadjem milion primena npr. u svakodnevnom zivotu.
U medicinu jos nisam previse zalazio jer to vec zahteva malo drugaciji cip ali s ovim bi ceo karton i istoriju bolesti mogao nositi sa sobom. Bespotrebno je pricati da to moze spasiti zivot u nekim situacijama. Kapiram ostale kako razmisljaju ali ja stvarno zelim jedan bolji svet za sve nas i nase potomke i zato sam za. Uvek sam za to da se stvari rade na laksi i brzi nacin a s cipom je to svakako moguce.

U medicini bi bila odlicna primena takvog cipa.Desi se napad, osoba se srusi, nema dokumenta, lekar ocita, vidi istoriju bolesti, vidi sta bi prvo mogao biti uzrok umesto da se pacijent, koji je u agoniji, ispituje ili da se nagadja i gubi dragoveno vreme do urgentnog centra.

U medicini bi bila odlicna primena takvog cipa.Desi se napad, osoba se srusi, nema dokumenta, lekar ocita, vidi istoriju bolesti, vidi sta bi prvo mogao biti uzrok umesto da se pacijent, koji je u agoniji, ispituje ili da se nagadja i gubi dragoveno vreme do urgentnog centra.

A mogao bi uz pomoć njega i automatski da se regeneriše, ili ako je nešto komlikovanije da se telepromptuje na operativni sto u bolnici... :d Medicinski uređaj u telu je jedno i ako pomaže čoveku to svako normalan podržava (pa i pacemaker je uređaj u telu, pa niko ne pravi problem u vezi sa tim), ali ono o čemu se ovde diskutuje je nešto sasvim drugo, jedan ozbiljan etički problem i tiče se obeležavanja (čipovanja) ljudi. Juče sam vozio prema Zrenjaninu i u jednom trenutku put mi je preprečilo krdo krava koje su sve imale utisnute neke identifikacione oznake na ušima. Momentalno sam se setio ove naše simpatične teme. :D

A gde su teorije zavere kad pacemakeri u pitanju, mora da postoji negde neki zli čika koji ih sve nadlegda, prati ih i zna sve o njima, a na samo jedno dugme može sve da ih pretvori u Zombie i naravno zavlada svetom

krdo krava koje su sve imale utisnute neke identifikacione oznake na ušima

Egzakli! Pristajanje na čip je kao žigosanje stoke na Divljem zapadu.
Meni recimo ekstremno smeta što da bi glasao na izborima treba da pristaneš da te obeleže nekim sprejom, tačno kao stoku. U zemlji koja je umesto da napreduje i da se razvija u "demokratiji" u stvari je svetlosnim godinama daleko od blagostanja koje smo imali u Jugoslaviji.

Nazad
Vrh Dno