Šta je novo?

Meet Mr. Bitcoin: The Man Who’s Got Bitcoin Under His Skin [split]

Ma opušteno, evo ja brišem od sada sve što zamiriše na off topic, nepotrebne epitete i sl. Pa ako ne ide zaključaćemo opet, nije o glavu.
Ok.. Ako opet krene sa vredjanjem i pretanjama nema potrebe da ostaje topic.
edit:
Mislim vidim vec je krenulo. Stvarno nema potrebe za ovakvim topicom gde je 90% stvari vredjanje i licno prepucavanje.

Necu zakljucavati, ali ne vidim stvarn ocemu ovo na jednom IT forumu.

Poslednja izmena:
Ne mora covek da veruje u teorije zavere niti da bude preterano bistar da shvati da se neke stvari prosto ne konkretizuju...

Zasto bi se od coveka koji ima svoje misljenje koje se jelte ne slaze sa nekima trazilo i ocekivalo da to svoje misljenje obrazlozi?

To sto bi on to uradio uopste ne bi promenilo stav onih koji zele da ga diskredituju, samo bi primenili drugaciji pristup situaciji.

A oni koji se sa njim slazu verovatno vec razumeju o cemu prica i ne trebaju im dodatne informacije.

Covek prosto ne treba da bude naivan.

Moze da ima svoje misljenje, ali ne moze da siri FUD da 900Mhz mobiln oprema utice na frekvenciju ljudskog genoma. To je ******stina.

@Vlasterx - Cim se usudis da kazes da nesto sto nije kao sto zvanicna verzija tvrdi da jeste, odnosno da ono sto su useful i.d.i.o.t.s. naucili u tim svojim smesnim skolama, oni vrsinu neeee... teorija zavere, to su sve ludaci, zombiji, fashisti, rusofili, ***.

Uzas.

Sociomedijsko programiranje dovedeno do savrsenstva, populaciji ispran mozak, odsustvo kriticke misli, ultimativno limitirano znanje i obrazovanje i zivotno iskustvo za pola sata price. Nekada sam ih zalio, vise ne...

Vlasterx i Marti, odustanite na vreme.. inace ce vas (nas) popaliti na digitalnim forumskim smart lomacama ;) Tema je u startu krenula u fazonu ''mi smo urbani IT, neparanojicni gradjani dvaesprvog veka, clanovi IT foruma zato daj cipuj, amolede ugradjuj na cela, podlaktice, samo daj jos vise smart, gigaherce, megabajte, smetaminovcanikuporodicnomdzeputojetakozadrtoifakinfesnnono, digital, vajrles..fakin rusofili, jerbo smo mi napredne nove IT generacije :d

Poslednja izmena:
Ta istrazivanja jednostavno nisu tacna. Postoji istrazivanje koje pokazuje potpuno suprotno, tj. da nema nikakvog efekta.
Po ko zna koji put, lomite glavu oko nejonizujuceg radio zracenja umesto da se zapitate koliko vas npr. zraci Sunce.

Moze da ima svoje misljenje, ali ne moze da siri FUD da 900Mhz mobiln oprema utice na frekvenciju ljudskog genoma. To je ******stina.
Hvala ti sto si mi potvrdio moje ljudsko i civilizacijsko pravo da imam svoje misljenje.
A ko si ti da odlucujes da li ja smem ili ne da to govorim??
Naravno da postoje istrazivanja, uglavnom od strane naucnih institucija finansiranih od strane VI kompleksa/finansijskih krugova koji su vlasnici tog istog kapitala koji prodaje sve te stvari. Zatvoren krug budalstina i obmana.
Sa druge strane postoje nezavisna istrazivanja koja potvrdjuju sasvim drugo, samo treba imati otvoren um,

Poslednja izmena:
Svet/civilizacija se okreće oko pohlepe (i kontrole).
Definicija pohlepe?
Što više, za što kraće vreme, bez obzira na posledice.
Kontrola populacije?
Kome je potrebna objašnjenje neka ga sam pronađe i stvori svoj sud.

Čipove neću odbiti budu li za moga života aktuelni oni koji će mi pomoći narušenom zdravlju.
Ne govorim o identifikacionim čipovima sa mojom medicinskom istorijom.
Što se tiče identifikacionih/platnih čipova njih ne želim.

Sa druge strane, dođe li ipak za moga života vreme da de jure ili de facto budem prisiljen da ugradim dotične čipove, ugradiću i njih, svet će i bez mene i sa mnom otići tamo kamo je krenuo.

Ok.. Ako opet krene sa vredjanjem i pretanjama nema potrebe da ostaje topic.
edit:
Mislim vidim vec je krenulo. Stvarno nema potrebe za ovakvim topicom gde je 90% stvari vredjanje i licno prepucavanje.

Necu zakljucavati, ali ne vidim stvarn ocemu ovo na jednom IT forumu.

Ma najlakše je obrisati ili zaključati, što sam upravo demonstrirao. :d

@SVI - ljudi, drugovi, gospodo! :D Manite se etiketiranja! Ako nije primereno čak ni da konstatujemo činjenično stanje kada je neko odbija da demonstrira obavezu prema logici i istini definitivno nije primereno da iznostite koliko neobrazovan, uskih shvatanja ili naivan vi mislite da neko mora biti da ako je izneo nekakav stav. To se zove vrednosni sud, to je lična stvar i ne može biti argument zato što spada u ad hominem. A, kao što vidite, moramo se suzdržati iz objektivnih, praktičnih razloga, drugačije je, izgleda, nemoguće razgovarati.

Koncentrišite se na ono što neko piše, na sam sadržaj i odgovarajte na njega, ne o ljudima koji su sadržaj postavili. Biće već jasno, iz analize sadržaja, "kakav je ko", ako vam je to važno. Jedino probajte da se ne stekne utisak da ste nedokazani. To je bar lako, samo treba obratiti pažnju na to da li ono što tvrdite može da se dokaže kao tačno, a jednako važno da li ono što tvrdite može da se dokaže kao netačno, tj. šta bi bilo potrebno da vam neko predstavi da promenite stav. Ako je to nemoguće, sumnjivo je. Neko ko se pokaže kao nedokazan će morati da bude udaljen iz diskusije, ponovo, zbog praktičnih ograničenja vremena i prostora. Jednostavno, smatramo da je rekao šta je imao, hvala mu, nema potrebe dalje da se javlja ako nema da ponudi nešto novo i nemoguće je da stav promeni.

Poslednja izmena:
Pa kako cemo onda...jedni traze dokaze, dok drugi im ih ne mogu ponuditi u formi koja bi njih zadovoljila...mislim kako neko da dokaze umesanost NSA u spijunazu Gmail-a ako nema pristup njihovim internim dokumentima. Jel to znaci da spijuniranja nije ni bilo? Jel to logicka greska? Jasno je da je nesto neciji vrednosni sud, neka dedukcija koja ne mora biti do tancina po logickim pravilima ali moze se pokazati kao tacna...

Na kraju kao oblik korporativnog pokusaja zataskavanja stvari i potplacivanja samih naucnika da traze rupe u sistemu najbolje govori sedma epizoda serijala Cosmos A Space Time Odissey emitovana na Discovery-ju...

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Clean_Room

Koga ne mrzi moze da pogleda ceo serijal, pogotovo ovu sedmu epizodu i borbu jednog naucnika protiv celokupnog korporativnog sistema sa svojim naucnicima..

https://kofegeek.wordpress.com/2012...ry-the-forgotten-hero-and-the-forgotten-evil/

Kakve li bi logicke greske Bahati samo nasao Kler Patersonu :p

Poslednja izmena:
@poolmaker - Na šta se misli kada se kaže "kontrola populacije"? Na kontrolu aktivnosti ljudi, kontrolu njihovog broja ili nešto treće?

Poslednja izmena:
Pa kako cemo onda...jedni traze dokaze, dok drugi im ih ne mogu ponuditi u formi koja bi njih zadovoljila...mislim kako neko da dokaze umesanost NSA u spijunazu Gmail-a ako nema pristup njihovim internim dokumentima. Jel to znaci da spijuniranja nije ni bilo? Jel to logicka greska? Jasno je da je nesto neciji vrednosni sud, neka dedukcija koja ne mora biti do tancina po logickim pravilima ali moze se pokazati kao tacna...

Na kraju kao oblik korporativnog pokusaja zataskavanja stvari i potplacivanja samih naucnika da traze rupe u sistemu najbolje govori sedma epizoda serijala Cosmos A Space Time Odissey emitovana na Discovery-ju...

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Clean_Room

Koga ne mrzi moze da pogleda ceo serijal, pogotovo ovu sedmu epizodu i borbu jednog naucnika protiv celokupnog korporativnog sistema sa svojim naucnicima..

https://kofegeek.wordpress.com/2012...ry-the-forgotten-hero-and-the-forgotten-evil/

Kakve li bi logicke greske Bahati samo nasao Kler Patersonu :p
Kolega samo bih korigovao boldovano u "traže DEDUKTIVNE dokaze" i biće mnogima jasnije u čemu je problem...

Pa dobro, ok, ali ja ne mogu usetati u Lengli i pokupiti sta mi treba kako bih nekom nesto cinjenicno dokazao..i ja licno bih voleo da vidim takve dokaze, ali za sada jedino sto preostaje je hipotetisanje

Na šta se misli kada se kaže "kontrola populacije"? Na kontrolu aktivnosti ljudi, kontrolu njihovog broja ili nešto treće?
Bez uvrede ali nas dvoje ne možemo da diskutujemo.
Zašto?

Onda si morao i sebe malo da obrises jer kad procitam sta si napisao u ovoj temi, u barem pola postova je etiketiranja neistomisljenika, zato sam i rekao da je tvoje moderisanje ovde sramota.

Eto zašto.
Već sam napisao da me ne zanima kakav si kao čovek privatno.

Koga zanima, bahati radi u poslasticarnici...

I kad neko udje i trazi sampitu bahati ga prvo pita da mu definise "sta je to sampita i kako bi je on opisao" :d A onda mu zalepi logicku gresku i izbaci ga napolje :d

DOsta je bilo . Sada stvarno ...

Vise od 3 ontopic post-a u zadnji ko zna koliko strana nije napisano.

@zechs - Možda je to problem! Kako ljudi doživljavaju "dokaz"? Mi nemamo odvojene reči, kao u engleskom, "proof" za nešto što što dokazuje tvrdnju van razumne sumnje, a u logici van svake sumnje i "evidence", nešto što jednostavno ide u prilog tvrdnji, pa se ceni da li je dovoljan. Ja kada tražim dokaz mislim na drugu varijantu. Ono što smo zaglibljivali u logička pravila nema puno veze s tim, greške koje su ljudi pravili su uglavnom bile takve da su njihove tvrdnje pogrešne bez obzira na to da li su "dokazi" koje (ni)su nudili tačni. Dakle, da se razumemo, ne traže u jednoj diskusiji na forumu dokazi koji bi deduktivno podržali nekakav zaključak. To bi bilo nerazumno očekivati! I ne može biti "skoro deduktivno", to je lepota dedukcije. :) Nego određeni nivo skepse i uzdržavanja od definitivnih zaključaka u nedostatku dovoljno dokaza. Dakle valjalo bi više rigoroznosti u formi, "primećujem A, B, C, čini mi se da to znači X, Y, Z", pa što manji skok između ta dva, to bolje za nečiji stav. Ne obavezno da postoji implikacija u rigoroznom smislu. Drugačije ne možemo da razlikujemo ono što valja smatrati za istinu, od onoga što je samo nečije mišljenje.

Gledao sam tu epizodu! Kol'ko se sećam, "navijao" sam za Pattersona, tako da verujem da nisam imao zamerki. :d Ima primera u "nauci" kol'ko voliš gde "padne koncentracija" i naučni metod bude ignorisan, ponekad i namerno. Trik je razlikovati nauku, tj. naučni metod od naučnika. Naučnik je neko za koga se može reći da je u nekom trenutku primenio naučni metod. Dakle, manje više svi ljudi. :d To i jeste jedan od razloga što je prepoznato pravilo: http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority. Kada nekom zalepimo etiketu "naučnik" to ni približno ne znači da se ne isplati biti skeptičan prema onome što tvrdi, šta više, naučni metod to zahteva od nas. Ima neki lik, zaboravih sad, dobio jednu ili dve Nobelove nagrade, a pod stare dane posenilio i lupetao. Al' ljudi mu verovali zato što je "nobelovac"! Sećam se i neke fore sa brojem hromozoma, gde su godinama ljudi navodili pogrešan broj, iako se npr. na priloženoj ilustraciji lako može brebrojati, zato što ih je prvo pogrešno izbrojala neka "faca". :d To sve ne dokazuje ništa osim da su "naučnici" ljudi, ako je već nekom trebao dokaz. :)

DOsta je bilo . Sada stvarno ...

Vise od 3 ontopic post-a u zadnji ko zna koliko strana nije napisano.

Ok, da ne bi živcirali kolegu vizla i da ne bi država morala d'uradi nešto po tom pitanju :d, "diskusija o diskusiji" je takođe završena. Svako je odgovoran za svoj stil, držimo se striktno teme.

@poolmaker - Na šta se misli kada se kaže "kontrola populacije"? Na kontrolu aktivnosti ljudi, kontrolu njihovog broja ili nešto treće?
Nas dvoje ne možemo diskutovati.
Iz razloga koji nisu dozvoljeni za pomenuti, a tiču se tvog "stlila" "moderisanja".

Nas dvoje ne možemo diskutovati.
Iz razloga koji su zabranjeni da se spominju bilo direktno, bilo indirektno.

Sad i definitivno više nema smisla raspravljati bilo šta kad brišete ono sa čim se ne slažete.

Primer ovoga su npr frekvencije mobilnih mreza, hint 900mhz je jedna od glavnih frekvencija ljudskog genoma! Slucajno? Samo ako ste veverica, intelektualno, mentalno i duhovno.
Ajde da probamo ovako. Marti Misterija je ponudio opis stvarnosti, sa kojim se nekoliko ljudi složilo javno, pretpostavljam još i više njih privatno. U takvoj stvarnosti oni se protive čipovanju. Oko detalja tog opisa stvarnosti možemo i ne moramo da se složimo, ali očigledno je da je previše inflamatorno o njima diskutovati.

Kakva god da je stvarnost, čini se da je jedino bitna u kontekstu zloupotrebe čipa od strane "vlasti". Zato predlažem da se mogućnost takve zloupotrebe odstrani iz diskusije. Predlažem da se tema nastavi pod pretpostavkom da su mogućnost tekve zloupotrebe i svi rizici koji iz toga proizilaze svedeni na meru prihvatljivu za svakog pojedinačnog učesnika diskusije, makar ona bila i 0%.

Na taj način eliminišemo faktore koji, izgleda, predstavljaju najveću prepreku civilizovanoj diskusiji, a temu ograničavamo u okvire koji odgovaraju ovom forumu. Koje bi bile koristi čipovanja, rizici po zdravlje, a najviše koji su tehnički aspekti čipovanja, u smislu protoka i obrade podataka, načina komunikacije, načelne zaštite od zloupotrebe (kriptografija, protokoli, maliciozni pojedinci unutar i izvan državnog aparata...) i sl.

Poslednja izmena:
[QUOTE='Bahati [SiD];4238571'...Kakva god da je stvarnost, čini se da je jedino bitna u kontekstu zloupotrebe čipa od strane "vlasti". Zato predlažem da se mogućnost takve zloupotrebe odstrani iz diskusije...[/QUOTE]

Drugim recima da se svi tvoji oponenti odstrane iz diskusije. :D :D :D
Kada je od tebe to i nije zacudjujuce, vec si i isuvise ucinio na gusenju oponentnog stava. Nazalost!

Nije te sramota sto sebi dozvoljavas pravo da sad editujes post koji si pisao jos pre vise od 12 sati i nije te sramota da kaznjavas ljude i offtopicom proglasavas postove koji su direktan odgovor na tvoje direktno pitanje kao moderatora diskusije?

Imas li bar toliko inteligencije da shvatis da si ustvari ti offtopicario postavljajuci offtopic pitanja te da si samo ti podlozan toj kazni? Drugi nisu jer si ih ti svojim trolovanjem isprovocirao na ADEKVATAN odgovor.

Adio kompleksasu, pricaj sam sa samim sobom - za bolje i nisi!

Zakljucajte temu na minimum 10 dana!!! Svima je potrebno hladjenje. Znam da sam rekao da idem i da vise necu dolaziti ali ne mogu vise da gledam ovo.

Marxista, iskuliraj, ne pomazes nikako malicioznim postovima. Suzdrzi se i postedite malobrojne koji su ostali u temi.

Chip nema bateriju. Može da se javi samo ako je u polju u kome ima dovoljno energije da indukuje struju i posalje signal. Taj signal je slab i moze da dobaci manje od pola metra. Hvatanje signala iz satelita... nema sansi. Odeš u planinu i niko ne može da očita sadržaj chipa i ne može da ti ugrožava privatnost.

Pejsmejkeri nanovije generacije, koji ce se uskoro pojaviti na trzistu, nemaju bateriju! Napajaju se iz ljudskog tela, nanotehnologija. Sve drugo sto si napisao pada u vodu.

Na taj način eliminišemo faktore koji, izgleda, predstavljaju najveću prepreku civilizovanoj diskusiji, a temu ograničavamo u okvire koji odgovaraju ovom forumu. Koje bi bile koristi čipovanja, rizici po zdravlje, a najviše koji su tehnički aspekti čipovanja, u smislu protoka i obrade podataka, načina komunikacije, načelne zaštite od zloupotrebe (kriptografija, protokoli, maliciozni pojedinci unutar i izvan državnog aparata...) i sl.

Izdvajanje tehnoloskog izvan socijalnog, bezbednosnog i civilizacijskog konteksta je cist nonsens, chat nivoa kafe dve komsinice uz gledanje Parova.

Ajde da probamo ovako. Marti Misterija je ponudio opis stvarnosti, sa kojim se nekoliko ljudi složilo javno, pretpostavljam još i više njih privatno. U takvoj stvarnosti oni se protive čipovanju. Oko detalja tog opisa stvarnosti možemo i ne moramo da se složimo, ali očigledno je da je previše inflamatorno o njima diskutovati.

Kakva god da je stvarnost, čini se da je jedino bitna u kontekstu zloupotrebe čipa od strane "vlasti". Zato predlažem da se mogućnost takve zloupotrebe odstrani iz diskusije. Predlažem da se tema nastavi pod pretpostavkom da su mogućnost tekve zloupotrebe i svi rizici koji iz toga proizilaze svedeni na meru prihvatljivu za svakog pojedinačnog učesnika diskusije, makar ona bila i 0%.

Samo da ti dam adekvatno poređenje, bez trunke sarkazma - na isti način možemo da pričamo o delotvornim efektima AIDSa, nacizma, etničkog čišćenja, pedofilije, i sve to naravno ako izuzmemo pogubne i zločinačke elemente iz navedenih stvari. Ako hoćete da se rasprava svede na isključivo tehničke aspekte RFID čipova, ok može, ali ne u svojstvu implanta za ljude. U tom slučaju imamo zanimljivu temu gde bih mogao da napišem šta sam zanimljivo napravio sa NFC čipovima, možda još nekome bude zanimljivo pa replicira isto to.

Ako se ovako nastavi, zbog kompletne cenzure mišljenja koje se razlikuje od vašeg, nema poente ovo više nazivati diskusijom, zar ne? U tom slučaju možete da se potapšete međusobno po leđima jer u temi nema više poruka i ljudi koji se ne slažu sa vama i eto, onda svi u isti glas recite "u pravu smo".

Izdvajanje tehnoloskog izvan socijalnog, bezbednosnog i civilizacijskog konteksta je cist nonsens, chat nivoa kafe dve komsinice uz gledanje Parova.
Slažem se sa suštinom toga što si rekao. Ipak, pošto se pokazalo da se o tom, širem kontekstu, na ovom forumu, ne može voditi uljudna diskusija postalo je upadljivije da ti aspekti ionako nisu u skladu sa opštom tematikom foruma. Zato temu moramo apstrahovati, prihvatiti fikciju da širi kontekst ne postoji, tj. da je svakom pojedinačnom učesniku "po volji", uzdržati se od priče o njemu i koncentrisati na ono o čemu možemo da pričamo. Nadajmo se i na korisniji način.

Uslov da tema ostane otvorena je da tolerancija na off topic bude snižena, pa ko voli, nek izvoli. Nadam se da je to sada jasno, nećemo se više zadržavati na tome.

Zato temu moramo apstrahovati, prihvatiti fikciju da širi kontekst ne postoji, tj. da je svakom pojedinačnom učesniku "po volji", uzdržati se od priče o njemu i koncentrisati na ono o čemu možemo da pričamo. Nadajmo se i na korisniji način.

Ok, █████████ objasni █████████, ██████████████. █████ o čemu ██████████ možemo da ███████ ████████████ pričamo, █████a da████ to ne ██████████povlači. ██████████ █████████, ███████ "onaj" █████████ širi kontekst?

Poslednja izmena:
Vrh Dno