Šta je novo?

MBP vs. Acer/HP/Whatever...

gile23

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2009
Poena
360
Nije valjda da čitaš njegove i još nekolicine PiiiiiiiiiiiiiiP postove? Ignore je majka mara za iste i slične. Jednostavno ne postoji varijanta, čak ni sasvim slučajno da od tog profila ljudi pročitaš išta pametno... :)

Inače, jedina stvar koja me privlači uz 4 jezgra na MBP 15" je i ovaj TB ;)

:wave:

Super, ako si toliko pametan :), hajde reci ti meni (a i drugima naravno) zasto je bolji novi MBP 15" 1799$ (gledamo nasu cenu a to je 187 900, istyle.rs, barem toliko je bila prethodna verzija, verovatno ce toliko kostati i nova), dok imas ovaj Asus za nekih ~ skoro 1000 e manje ? Dakle neko zaradjuje novac preko toga, ne koristi ga za igrice i neke gluposti. Evo daj barem 5 dobrih razloga :) ? Ako uradis ignore shvaticu to da ne mozes da navedes nijedan dobar razlog :).

Btw. TB je super stvar :).

Super, ako si toliko pametan :), hajde reci ti meni (a i drugima naravno) zasto je bolji novi MBP 15" 1799$ (gledamo nasu cenu a to je 187 900, istyle.rs, barem toliko je bila prethodna verzija, verovatno ce toliko kostati i nova), dok imas ovaj Asus za nekih ~ skoro 1000 e manje ? Dakle neko zaradjuje novac preko toga, ne koristi ga za igrice i neke gluposti. Evo daj barem 5 dobrih razloga :) ? Ako uradis ignore shvaticu to da ne mozes da navedes nijedan dobar razlog :).

Btw. TB je super stvar :).

Kad je neko civilizovan poput tebe nema razloga za ignore zaista, a kad je neko neobrazovan i pritom ovde svraća samo da bi "zapljucnuo" onda je razlog jasan.

A što se tiče razloga ;)

1. Izuzetno cenim i poštujem dizajn - Apple po mom kriterijumu nema premca, mada se HP sa DV3/DV6 serijom baš popravio i ti laptopovi izgledaju sjajno, naravno tu je i Envy ali su i njima cene u nebesima.

2. Takođe čak i više od prvog cenim tišinu - posle 30ak laptopova koje sam imao/testirao/popravljao tvrdim odgovorno i stojim iza toga da nema tiše mašine od ove, ume ponekad ta poltika da dovede mašinu do 90% stepeni kada se optereti, ali dokle god nešto ne krene da crkava i da bude baš nesno za rad, ne bunim se, a i na maksimum je MB konkretno tiši od bilo kog drugog laptopa.

3. Baterija. Mislim da se ovde nema šta previše reći, tj sve je jasno kao dan, evo moj MB, late 2009, pre neki dan baš bio na putu i kucao neke seminarske, sređivao neke baze i slično, 8 sati je baterija izgurala, normalno osvetljenje smanjeno negde na 40ak % što mi je i kad stoji na punjaču optimum.

4. Pouzdanost kompletne mašine. Jednostavno radi i ne pita. Evo napunila je godinu i mesec dana. Niti jednom nisam video neki error, ništa, restart baš kad mora, tj kad se updateuje sistem, stavljen SSD, 4GB rama, radi sjajno. Isto tako mi je radio i iMac i iPad. Dakle generalno mogu da zaključim da su pouzdani.

5. Iako nije u mojoj sferi, FinalCut i slično, dakle SW koji je da kažem ekskluziva OSX-a. Imaju i one neke zezalice sa Muziku, ali kao što rekoh ne bavim se time pa mi i nije toliko bitno.

Eto 5 što bi rekli činjenica, koje bar u mom slučaju igraju odlučujuću ulogu prilikom odabira mašine.
Pritom, stvarno sam imao ne zna se koliko mašina, prošao i jedno i drugo i zadržao se na onome što mi više odgovara ;)

:wave:

98% korisnika racunara nikad nece primetiti razliku u performansama (ako se na to cilja) bilo koje masine danas skuplje od 500eur

E sad da li se isplati kupiti MBP... u USA da, jer kosta kao ili je jeftiniji od Sony-a, IBM-a (Lenovo ThinkPad) i tako to... cak i kod nas su ovi skupiii da otpadaju usi

Ja na primer kada sam imao PowerBook G4 :) to je bila izuzetna masina (mogu da potpisem i mnogo bolja od ovih sada Apple PC-a, iako prekosutra postajem vlasnik Air-a koji je izuzetan - ali nema smek kao sto je imao PowerBook jaoo :( ) i vredela je svaki dinar ;)

Danas 90% ljudi koji kupi Apple racunar, kupuje iz ne znam kog razloga. Jer ne mogu da svarim da upravo ti isti ljudi na tim istim racunarima instaliraju Win odmah :( uopste ne znaju sta je to Mac (a znaci da i uopste ne kapiraju neke stvari)

Poslednja izmena:
Danas 90% ljudi koji kupi Apple racunar, kupuje iz ne znam kog razloga. Jer ne mogu da svarim da upravo ti isti ljudi na tim istim racunarima instaliraju Win odmah :( uopste ne znaju sta je to Mac (a znaci da i uopste ne kapiraju neke stvari)

Pa mislim da tu doprinosi visak para. Ali mislim da veliku ulogu ima i izgled proizvoda, apple ima nekako najlepse proizvode na trzistu, a kod ljudi uvek prolazi ono sto je lepo na oko :) Naravno culi su i da su to pouzdani proizvodi, a ne znaju da je za to zaduzen Mac OS X sistem a ne hardware :/
Sad vec Apple ima dobru grupu ljudi koja siri njihov uticaj, jer uglavnom ko je uzeo Mac je prezadovoljan i preporucuje ga drugima :)
Sta ces, naisao sam na masu ljudi koji ne znaju da koriste svoje Macove kako treba al ih ipak imaju...jer su eto mnogo lepi i dobri. :D

Ma, gledam pre neki dan jutarnji program na RTS1 kad ono ispred onih voditelja, dva MacBook Air-a ( cini mi se, bitno je bio neki MacBook :) ). Kad istog tog dana samo kasno nocu, pustim TV kad ono Top Speed i onom voditelju (mislim da bese Andrej Kulundzic) donose MBP da vidi za koliko je sekundi odvozio stazu... jao Srbijo medju sljivamaaa :d

edit: Nije mi jasno sta ce im uopste laptop tu :)

Zaboravljate trackpad, tastaturu i LCD koji su daleko ispred svega na laptopu. A takodje i sitnice kao magsafe. MBP kao celina je najbolje sto se moze kupiti, kome igre nisu na prvom mestu.

Dokle bre ta prica o tastaturama i ekranu?

Tastatura i LCD NISU iznad svega na laptopu. Razni proizvodjaci i razni modeli imaju tastature i ekrane koji su isti ili bolji kao ova na MBP.

Sta, cudno vam je sto toga nema na random laptopu od 300-400 evra, ili nekom od 600-700, a ima na MBP koji kosta 3-4-5 puta vise? Evo imate te envy-je koji su 1000+ evra, sa u ovom trenutku istim ili boljim hardverom nego sto se nalazu u MBP-u, pa tu pravite paralele do sutra. Ili uzmite pa poredite MB, njegov hardver, sa jeftinim PC laptopovima.

Poslednja izmena:
Zaboravljate trackpad, tastaturu i LCD koji su daleko ispred svega na laptopu. A takodje i sitnice kao magsafe. MBP kao celina je najbolje sto se moze kupiti, kome igre nisu na prvom mestu.

trackpad super, lcd super, tastatura katastrofa, sve je to lepo, sad dal vredi dodati nekih 1k evra dodatnih da bi uzivao u tom komforu....tesko...

A sto ovde 99% populacije nije kompetentno da prica o ovome, generalno o Apple hardveru, stvarno nema smisla...
Glavne galamdzije nit' su videle nit' su probale neki Apple notebook, nazalost.

A hardver ti je kao zena, svaki ima manu. :D

Uopšte mi nije jasno ovo Apple vs. PC prepucavanje.
Svako koristi ono za šta smatra da mu radi posao i to plati samostalno. Niti neko tera korisnike Apple-a da "preplaćuju", niti PC korisnike da kupuju "kinesko đubre".
Stvari su vrlo jednostavne, ali nekoliko zagriženih uvek uspeva da napravi temu prepucavanja koja nema, niti će imati bilo kakvu poentu, jer niti će Apple korisnici prestati da kupuju i koriste ono što smatraju adekvatno, niti će isto to uraditi korisnici PC-jeva.
Samo će se neko osećati dobro zato što misli da je zadovoljio lični EGO, ništa više.
Lično koristim Apple proizvode i nalazim da MENI to radi bolje, ali opet, to je moj lični stav, svako koristi ono za šta smatra da mu je bolje.

Koje apple vs pc prepucavanje kad je to sve, u stvari, PC? :)

Mac OS X ? ...

zlata vredan! ;)

Ma sprdam se :)

ne ozbiljno, ne vidim zasto bi neko kupovao Apple hardware ako mu ne treba Mac OS X...

Pa ne znam, ima ovde dosta ljudi koji imaju OS X a nemaju apple hardver. Valjda su procenili da im se to vise isplati.

moze i tako :D

ali da se vratimo na pitanje MBP vs nesto-drugo: zasto bi uzimao Apple hardware ako mislis da stavis WinOS ? po meni to nema nikakavog smisla. Ako neko proceni da je Apple hardware bolji od bilo cega drugog, mogu to da razumem ali u tom slucaju cena bi morala da bude totalno irelevantna ;)

ali da se vratimo na pitanje MBP vs nesto-drugo: zasto bi uzimao Apple hardware ako mislis da stavis WinOS ?

Ni po meni nema to nikakvog smisla, ali u zadnje vreme sam poprilicno mobilan i veoma mi "bode oci" ta cinjenica da je neverovatno da, veruj mi, ogroman broj ljudi gura win7 na Apple hw-u. I takodje, moram da dodam, ti ljudi, bar onima sa kojima sam imao kontakt, se manje-vise se i ne razumeju u racunare uopste, a tek nemaju pojma kako i sta sa Mac OS-om, vec po kupvini odmah ubacuju Win na racunar (na to navikli i za njih je racunar=Windows). Cak sam se smejao pre mesec dana kada sam u Londonu naleteo na radnju u kojoj ladno stoji opcija "instalacija Windowsa na Apple racunar" :d neverovatno ali istinito.

Po meni razlog je cinjenica da im jednostavno Windows ipak po nekad zatreba. Budimo realni, gde god se okrenes je Windows.
Recimo A. Cad je defacto standard. Imas MBP i treba da uradis nesto u a.cad-u. Odes lepo u Windows i lepo zavrsis posao. Ili recimo radis sa bazama. Sta ti vredi Apple, kad sve firme imaju PC, sav knjigovodstveni sw je za PC.
Na ovom forumu ima ljudi koji se profesionalno bave racunarima i koji preferiraju Apple i siguran sam da pored Apple racunara imaju i PC. To vise nije stvar sta ti se svidja nego sa cim zavrsavas posao (sto bi rekli kud svi tu i mali mujo).
Ali sama mogucnost da imas ovakvu opciju je super. Da imam love ja bih uzeo MBP pa bih zonglorao sa OS-evima po potrebi.

^ ali se ovde ne prica o dual boot....

sve jedno, ne bih kupio nikad MBP,ako mi ne treba za posao,a posto sam smrtno realan kad kazem da sam za rad na racunaru duduk,tj samo Office znam dobro i jos par programcica,cari MAC OS-a mi nikad ne bi trebalo pa mi prema tome ni apple hardware ne bi trebao,pogotovo jos sto je skuplji. Korisnika poput mene ima puno... samo sto su neki umislili da su strucnjaci pa im treba nesto "vishe" od obicnog pc-a...tj sebi su nasli izgovor za vece kesiranje ;)

Dejane potpuno si u pravu sto se toga tice.

Ali ja govorim o ljudima koji su slroz obicni korisnici (surf, film, muzika)... Zbog toga mi i "bode oci". Zovete drugarica na kafu, ti odlazis i pored kafe ti pokazuje da je kupila MacBook (samo zato sto je sladak, a i svetli jabuka) i kaze ti: "hajde sad da mi instaliras sistem", a ti:"ali on vec ima sistem koji je odlican"...i sve nadalje deluje poznato, nakon odredjenog vremena ubedjivanja shvatas da jednostavno ne vodi nigde...

A ti sacekaj da joj instalirani windows bude izresetan virusima pa joj onda objasni sve jos jednom :)

@otac: pogresno razmisljanje. Mac OS nije napravljen za one koji zele vise, on je cak jednostavniji od Windowsa i kad bi dao nekom "duduku" za racunare jedan Mac i racunar sa Windowsom veruj mi da bi se pre snasao sa Mac-om. Jednostavno, ne treba razmisljati o tome kao da je to komplikovanije nesto, samo za ljude koji se "razumeju" - ne, bas je suprotno do toga. Koriste ga i video profesionalci i Americke domacice ;)

@salac: ;) vala bas

^ ali se ovde ne prica o dual boot....

sve jedno, ne bih kupio nikad MBP,ako mi ne treba za posao,a posto sam smrtno realan kad kazem da sam za rad na racunaru duduk,tj samo Office znam dobro i jos par programcica,cari MAC OS-a mi nikad ne bi trebalo pa mi prema tome ni apple hardware ne bi trebao,pogotovo jos sto je skuplji. Korisnika poput mene ima puno... samo sto su neki umislili da su strucnjaci pa im treba nesto "vishe" od obicnog pc-a...tj sebi su nasli izgovor za vece kesiranje ;)

Potpuno se slazem. Kupiti apple i instalirati samo windows na njega je potpuno nelogicno. Mada.... ima nas raznih.

Kad je neko civilizovan poput tebe nema razloga za ignore zaista, a kad je neko neobrazovan i pritom ovde svraća samo da bi "zapljucnuo" onda je razlog jasan.

A što se tiče razloga

1. Izuzetno cenim i poštujem dizajn - Apple po mom kriterijumu nema premca, mada se HP sa DV3/DV6 serijom baš popravio i ti laptopovi izgledaju sjajno, naravno tu je i Envy ali su i njima cene u nebesima.

2. Takođe čak i više od prvog cenim tišinu - posle 30ak laptopova koje sam imao/testirao/popravljao tvrdim odgovorno i stojim iza toga da nema tiše mašine od ove, ume ponekad ta poltika da dovede mašinu do 90% stepeni kada se optereti, ali dokle god nešto ne krene da crkava i da bude baš nesno za rad, ne bunim se, a i na maksimum je MB konkretno tiši od bilo kog drugog laptopa.

3. Baterija. Mislim da se ovde nema šta previše reći, tj sve je jasno kao dan, evo moj MB, late 2009, pre neki dan baš bio na putu i kucao neke seminarske, sređivao neke baze i slično, 8 sati je baterija izgurala, normalno osvetljenje smanjeno negde na 40ak % što mi je i kad stoji na punjaču optimum.

4. Pouzdanost kompletne mašine. Jednostavno radi i ne pita. Evo napunila je godinu i mesec dana. Niti jednom nisam video neki error, ništa, restart baš kad mora, tj kad se updateuje sistem, stavljen SSD, 4GB rama, radi sjajno. Isto tako mi je radio i iMac i iPad. Dakle generalno mogu da zaključim da su pouzdani.

5. Iako nije u mojoj sferi, FinalCut i slično, dakle SW koji je da kažem ekskluziva OSX-a. Imaju i one neke zezalice sa Muziku, ali kao što rekoh ne bavim se time pa mi i nije toliko bitno.

Eto 5 što bi rekli činjenica, koje bar u mom slučaju igraju odlučujuću ulogu prilikom odabira mašine.
Pritom, stvarno sam imao ne zna se koliko mašina, prošao i jedno i drugo i zadržao se na onome što mi više odgovara

Sorry sto kasnim sa odgovorom :(, tek sam sad video temu :D.

1. Slazem se, posteno imaju najbolji dizajn na trzistu, niko im nije priblizan ni u jednom segmentu.
2. Tisina jeste dobra, ali sam si naveo da se nekad zagreje toliko da se debelo zabrines :).
3. Baterija jeste jako dobra ima veliku autonomiju.
4. E sad pouzdanost :). Evo burazer ima neki IBM Think Pad (valjda je to :)) ~ 1500 e platio pre neke 2-3 godine, evo i dan danas ga koristi, nijedan jedini problem nije imao, tako da mogu slobodno reci svaki skuplji Laptop ce se ponasati kao i taj Macbook #, retko kada ces naici na neki problem, ipak dao si za nesto ~ 1000 e.
5. Ekskluziva pojedinog softvera za OSx, naravno to zavisi, imas softver koji je ekskluziva za OSx, ali i softver koji je ekskluziva za Win :).

Naravno ne treba zaboraviti i na jako kvalitetne displeje i jako lepo odradjenu ideju sa trackpadom, ali po mom misljenju ovo nisu toliko jaki razlozi da nesto platim ~1000 e vise, bez ove 2 prve tacke moze da se zivi, ova treca je vec dosta bitnija :), ali opet, ako hoce neko brutalne performanse po niskoj ceni ne moze ocekivati autonomiju od ~ 10 h, moze za ovih ~1000 e da kupi jedan Air 11" :), koji ce mu posluziti za surf, a da za prezentaciju nekog svog rada iskoristi taj neki Asus sta vec,...

Sve zavisi od coveka do coveka, neko Mac ne moze da smisli, a neko bez Mac-a ne moze da zivi. Jedino sto bih uzeo od Mac-ova to bi bio Macbook Air 13", jer konkurencija nema nista sto njemu moze parirati.

Samo argumentovana i kulturna rasprava, ako se neki moderator umesa pa pocne da brise, e onda nastaje veselje ;), a taman sam pomislio da je neko izbrisao pola one teme, ali ovako je super. Kod nas vecina koristi Mac kao fenseraj, oni koji ga koriste u pro svrhe, njima skidam kapu :). Btw. koliko znam na pinku oni imaju neka 2 mac-a,...

Ogranicenje od 10 smiley-a u poruci je stvarno, stvarno nenormalno... Morao sam da izbrisem iz Quote-a smiley-e zbog ovog glupog ogranicenja.

Ja sam skoro (posle dve godine pauze) kupio jedan Macbook Pro, 17" (6,1). Sluzi iskljucivo za posao i ne gasim ga, povezan je na 24" monitor i predstavlja izuzetnu radnu stanicu.

Trackpad je zaista dobar a softverska podrska sjajna. Naravno sve to moze da se dobije i na "PC" laptopovima samo nekoga jako mrzi da to implementira.

Tastatura je losija od Santa Rosa Apple MBP masina, daleko teza za brzo kucanje i losije je organizovana. Mnogo gresim u kucanju i to me nervira a na Santa Rosa nisam imao problema.

Panel je sjajan, tu nema sta da se prica, bolji skoro nisam video na laptopovima. Glavni razlog zbog kojeg am uzeo MBP je uprvo taj - kvalitetan panel i rezolucija. Muka mi je od 17" laptopova bangave rezolucije...

Medjutim, kada se isprazni baterija i kad krene da se puni, u slucaju da krene da se pregreva, odose nadlanice :) Takodje uzasno nervira preostra prednja ivica kojom moze da se isece kackavalj...

Poslednja izmena:
Bravo za preoštru ivicu. Isečem se svaki put kad držim u krilu mbp 15, a na stolu mi to ne smeta jer imam i cooler masterov Notepal u koji lepo sedne pa mi ivica ne smeta. Imam i stariji mbp 15 (onaj bez crnog flora oko ekrana, sa sivom tastaturom i mat ekranom - taj mi je i dalje najlepši) - on je mnogo zgodniji za rad. Express card slot da ne pominjem.

Ajd i ja neku da kažem na zadatu temu. Nekome ko nije nikada sedeo za bilo kojim macom (već je samo u časopisima upoređivao cene sa acerima i asusima) teško je objasniti kako appleovi kompjuteri rade. Tečno i lako. Prosto rade onako kako bi kompjuteri trebalo da rade. Najbolji spoj softvera i hardvera.

Samih detalja o tome zaštio mi se mac više sviđa od bilo kog pc ima previše:

- surf - i Internet uopšte - bez zaštite. Avg, Norton, Kaspersky... šta je to? Jeste li apdejtovali virus liste?
- rezolucija ekrana i sam kvalitet istog. Ova šugava rezolucija hiljadu-trista-i-nešto sa sedamsto-i-nešto, koju ima 95% pc laptopova od 15" je tragična. Gledam u nekom Svetu kompjutera Asus napucao mašinu, sve prišti od gigaherca i megaherca, a rezolucija 13xx sa 7xx! Air 13 ima rezoluciju 1440 sa 900!
- instalacija i deinstalacija programa - samo ubaciš u applications ili baciš u đubre. Najčešće bez restarta prilikom instalacije.
- Defragmentacija? Toga ovde nema.
- Trackpad - nema boljeg. Osim kada ozbiljno radim ili se nešto igra - miš mi nije potreban. Surf, kucanje, slike...sve može samo sa trackpadom.
- Kome je važno (a meni jeste) - jedini laptop sa fw 800. Za ozbiljan posao.
- Računar ne gasim nedeljama i mesecima, jer nema potrebe za tim.
- da ne ponavljam ono što su ljudi već rekli (o tihom radu, izgledu...)

I još nešto - pre neko veče je na Discoveryju išao dokumentarac o Asanžu. Tokom sat vremena filma pojavila su se samo dva-tri pc-ija. Sve ostalo su samo macovi. Zaključak - ko ozbiljno radi i od toga zarađuje nema vremena da se zeza sa pc-ijem i razmišlja da li će nešto da krene naopako. Najlepša je scena u filmu je u redakciiji, mislim da je Gardijan ili NY Times - ona velika ogromna soba, i svako, baš svako sedi i radi pred iMacom. Stotine iMacova na jednom mestu! (Majstor je došao da to poveže onda kada su kupljeni i doći će ponovo kada budu kupljeni novi računari. Kod mene u firmi momci koji nam održavaju računare, treba li da kažem pc-ije, svaki drugi-treći dan dolaze da nešto popravljaju.)

Bravo za preoštru ivicu. Isečem se svaki put kad držim u krilu mbp 15, a na stolu mi to ne smeta jer imam i cooler masterov Notepal u koji lepo sedne pa mi ivica ne smeta. Imam i stariji mbp 15 (onaj bez crnog flora oko ekrana, sa sivom tastaturom i mat ekranom - taj mi je i dalje najlepši) - on je mnogo zgodniji za rad. Express card slot da ne pominjem.

Ajd i ja neku da kažem na zadatu temu. Nekome ko nije nikada sedeo za bilo kojim macom (već je samo u časopisima upoređivao cene sa acerima i asusima) teško je objasniti kako appleovi kompjuteri rade. Tečno i lako. Prosto rade onako kako bi kompjuteri trebalo da rade. Najbolji spoj softvera i hardvera.

Samih detalja o tome zaštio mi se mac više sviđa od bilo kog pc ima previše:

- surf - i Internet uopšte - bez zaštite. Avg, Norton, Kaspersky... šta je to? Jeste li apdejtovali virus liste?
- rezolucija ekrana i sam kvalitet istog. Ova šugava rezolucija hiljadu-trista-i-nešto sa sedamsto-i-nešto, koju ima 95% pc laptopova od 15" je tragična. Gledam u nekom Svetu kompjutera Asus napucao mašinu, sve prišti od gigaherca i megaherca, a rezolucija 13xx sa 7xx! Air 13 ima rezoluciju 1440 sa 900!
- instalacija i deinstalacija programa - samo ubaciš u applications ili baciš u đubre. Najčešće bez restarta prilikom instalacije.
- Defragmentacija? Toga ovde nema.
- Trackpad - nema boljeg. Osim kada ozbiljno radim ili se nešto igra - miš mi nije potreban. Surf, kucanje, slike...sve može samo sa trackpadom.
- Kome je važno (a meni jeste) - jedini laptop sa fw 800. Za ozbiljan posao.
- Računar ne gasim nedeljama i mesecima, jer nema potrebe za tim.
- da ne ponavljam ono što su ljudi već rekli (o tihom radu, izgledu...)

I još nešto - pre neko veče je na Discoveryju išao dokumentarac o Asanžu. Tokom sat vremena filma pojavila su se samo dva-tri pc-ija. Sve ostalo su samo macovi. Zaključak - ko ozbiljno radi i od toga zarađuje nema vremena da se zeza sa pc-ijem i razmišlja da li će nešto da krene naopako. Najlepša je scena u filmu je u redakciiji, mislim da je Gardijan ili NY Times - ona velika ogromna soba, i svako, baš svako sedi i radi pred iMacom. Stotine iMacova na jednom mestu! (Majstor je došao da to poveže onda kada su kupljeni i doći će ponovo kada budu kupljeni novi računari. Kod mene u firmi momci koji nam održavaju računare, treba li da kažem pc-ije, svaki drugi-treći dan dolaze da nešto popravljaju.)

Ajde neka neko ko zna ispravi ovu moju brljotinu i obriše drugi isti post. Ja probao pa ne znam.

instaliras neki AVG i nikad vise ga ne vidis...bar je tako kod mene, nikakvih problema nisma imao(bar na w7)

sto se tice interneta, bolje radi na win7, i flash i chrome, opera su bolje uradjeni

instalacija programa je stvarno super, ali deinstalacija ..nije bas tako kako si opisao, ne mozes samo .app folder da bacis u djubre...

defregmentacija..radim jednom godisnje xd

trackpad - istina, nema boljeg, ali ne volim trackpad, mis je keva...xd

takodje ne moras da gasis racunar...to nisam ukapirao.a.l dobro...

tih rad sa vrelom ringlom...a dizajn je super...osim tastature koja je premala i po meni lose uradjena...

a sto se tice tih macova u redakcijama NY timesa i gardijana....citavih 500 macova?:D ne zaboravi koji platforma drzi primat u business vodama...a pogotovo za home korisnike....

Ne mesajte sistem sa hardverom sada ;) imate drugu temu za softver.

Nazad
Vrh Dno