Šta je novo?

Maxthon @ ZoNi.Web!

ZoNi je napisao(la):
hm... da, zaista je tako... nisam to primetio nikada do sada :wall: zato sto favorites drzim kao drop-down menu... raspitacu se malo :) hvala za obavestenje :)
meni se jos uvek desava da uradim drag&drop kad zaboravim da ne moze. stvarno je tolko logicno...

i za one koje zanima - Maxthon Blog, na kome se nalazi i zanimljiva "molitva" upucena povratnicima sa Vatrene lije ;)

http://www.maxthon.com/blog/

:D
Hail Maxthon, full of grace, IE is with thee, Blessed art thou among browsers, and blessed is thy author Mr. Chen, Give us this day our daily tabs, and forgive us our tresspasses as we occasionally try inferior browsers, and lead us not, into extensions, but deliver all features, amen

ZoNi

Proveri na tvom sajtu u sekciji za dodatke onaj tvoj plugin Hello World 1.8 posto mislim da ne radi.
Ne otvara stranu. The page cannot be found

Ja imam jako čudan problem sa Maxthonom, još od prvih dana korišćenja, ali mi se to nekako provuklo. Mislio sam da je u pitanju bajati XP, ali evo i sada, nakon sveže instalacije XP+SP2+sve_ostalo_po_redu i problem i dalje isti. Isključeni svi pluginsi itede.

Šta se dešava? Sve radi ok kada se prvi put konektujem (dialup), ali ako prekinem vezu, pročitam neke linkove offline i poželim/javi se potreba da se ponovo konektujem (radi ogovora ako je forum ili nekog novog linka na koji treba da odem u okviru te strane itd.), Maxthon se zaglupi ili se uspori ili se jednostavno sam ugasi. Po ponovnom gašenju, srećom, pamti sve stranice koje sam pratio (ali to nije slučaj ako koristim više instanci :(). Ili ponekad radi sasvim normalno - doduše retko (ovo je 50-50 situacija). Ponekad u tim situacijama i radi normalno, ali kod zatvaranja tabova prijavljuje "Exception Error Occurs" upozorenja pri svakom zatvorenom tab-u pojedinačno. Pojma nemam u čemu je problem, sada nemam uopšte mnogo programa, samo essentials koji mi trebaju. Nije ništa opasno, navikao sam jednostavno, ali ponekad...

ZoNi Help! :)

Poslednja izmena:
ne mogu ti pomoci oko toga... i meni se to desavalo neko kratko vreme, ali je onda samo prestalo i nije mi se desilo bar nekoliko meseci... stvarno ne znam o cemu se radi, mada ni ja nisam ni pokusavao da shvatim sta mu pravi problem...

ne znam stvarno - jedino da pitas na Maxthon forumu, pa ti mozda neko odgovori nesto konkretno...

Navikao sam već, nije mi toliko bitno. Sa 1.3x verzijom se dešavalo u >90% slučajeva, sa prelaskom na 1.5x opalo je na ~50% , valjda će uskoro nova verzija 1.6x. :D

Izbacili su novi build sa "Free memory regularly" opcijom, problem konačno rešen :)

Da ne otvaram drugi thread.....

ZoNi, ajd ti meni reci molim te kako da uvezem bookmarkove iz Mozille u Maxthon? Nikako mi ne uspeva sa File/Import/Import Favourites. Bookmarkovi su izvezeni iz Mozillinog managera kao html. Znam da o tome ima priča na faq.maxthon.com, ali sajt ne radi. :(
U stvari najlepše bi bilo kad bi postojali neki pluginovi (i za jedan i za drugi kojima bi se bookmarkovi sinhronizovali :d)

Još jedna stvar....

Kako mogu da namestim da mi se tabovi u Maxthonu gase isto kao i u Mozilli na [X] desno na kraju reda gde su tabovi? Nervira me ovaj Maxthonov defaultni sa desnim klikom na svaki tab.

Poslednja izmena:
- uvoz bookmarkova odradi iz IE-a (File > Import & Export)

- hm... koliko ja znam, Maxthon nema takvu mogucnost, kao sto je kod FFa... medjutim, postoje bar dva resenja:
1. srednji klik na tab ga zatvara...
2. moze se aktivirati i malo dugme na samom tabu...

za oba navedena podesavanja, vidi sledeci screenshot:

ivo.r je napisao(la):
Kako mogu da namestim da mi se tabovi u Maxthonu gase isto kao i u Mozilli na [X] desno na kraju reda gde su tabovi? Nervira me ovaj Maxthonov defaultni sa desnim klikom na svaki tab.
Ako sam dobro shvatio treba da omogućoš sistemsku traku: View-Toolbars-čekiraj System Bar, a zatim je prevuci gde želiš i desnim klikom na traku podesi još nek stavke kako ti odgovara.

ZoNi je napisao(la):
- uvoz bookmarkova odradi iz IE-a (File > Import & Export)

Pa nekako mi je bilo logičnije da uradim direktno, tj. iz Mozille eksportujem kao html, i uvezem u Maxthon, al ajde.... Nažalost izgleda da mi je IE neke linkove pretumbao pri uvozu, no nije strašno.

Poslednja izmena:
Dabar je napisao(la):
Ako sam dobro shvatio treba da omogućoš sistemsku traku: View-Toolbars-čekiraj System Bar, a zatim je prevuci gde želiš i desnim klikom na traku podesi još nek stavke kako ti odgovara.

Ovo bi moglo da prođe. Tnx.

Aj prekini više sa tom neistinitom propagandom :)

zasto ti nisi uspeo??? ko zna, mozda ti se iz cache-a vuce stara verzija (zato smo i trazili od BCa da se ubuduce nove verzije oznace i novim imenom instalacionog fajla!)...
Eto kakav je to browser, kad i download vuče iz keša :D

Treba koristiti Operu gde mozes cak 44 ( dalje ne znam da brojim :d ) taba da otvoris da ti bude sve pregledno cak lepse nego u Maxthonu ( jel sam dobro napisao? ;) ), a slike nema potrebe prikazivati, po ovom pitanju, jer je moguca fotomontaza.

Zato svi na download-ovanje Opere. i :,,: :,,: :,,: :,,: :,,: :,,:

Toliko o Maxthonu i FF-u. ZoNi je pobedio FF sa Maxthonom, a ja ZoNi-jevog Maxthona Operom i zna se ko je pobednik na kraju njeno velicanstvo Opera.

P.S. Taj Maxthon, Taj FF i TA Opera, znaci dama je pobedila u ovom troboju.

P.S.S. Svi koji NE koristite Operu slobodno je downloadujte primeticete veliku razliku. A zelite otvorite diskusiju na temu Opera i njene mane, ali vam nece vredeti.

Poslednja izmena:
Koga uopste briga koliko desetina tabova moze da se otvori u browseru? Ko to realno moze da iskoristi? U danasnje vreme kada je internet jeftin i kada je uostalom hardver jak mozete i vise vremena da provedete na netu da biste citali jedan tab po jedan .
Drugo, ne znam kakve je to strane na toj slici otvarao ff, ali meni, probe radi, 10 tabova u jednom prozoru i 2 taba u drugom prozoru ff-a zauzima 85mb (sem flash got-a nemam nikakav plugin, a i ne treba mi), a ne 125mb za 6 tabova. I tih 6 tabova mi je vise nego dovoljno.
Bitnije mi je to sto je ff besplatan, sto je relativno siguran, stabilan, konfigurabilan, i sa vrlo pristojnim performansama iako ne najboljim.

info: otvorio sam i forum, za sve probleme, savete i pohvale u vezi sa Maxthon-om... molim sve da tamo postavljaju pitanja, na koja cu ja (a mozda i neko drugi!) pokusati da odgovorim(o)...

pozdrav...

ps. link se nalazi na mom sajtu (vidi potpis!)

btw... Maxthon je presao broj od 50 miliona downloada! :)

Poslednja izmena:
i mali poklon :)

59786966fq.gif
fuckfirefox22wh.gif

ZoNi ima li izveštaja o novoj 2.0 verziji?

smorio me ovaj 1.52 :D jer mi se opet javlja problem od ranije, a mesecima nema nove verzije :(

andjelkoyu je napisao(la):
ZoNi ima li izveštaja o novoj 2.0 verziji?
paa... radi se ;) ja se nadam da ce relativno skoro da se pojavi prva javna beta verzija... posto je ustanovljeno da Maxthon 1.x nema nikakve bitnije probleme, nisam siguran da ce u skorije vreme izaci neki novi "kec" (ali, to je samo moje misljenje!)

btw, Maxthon 2 ce (mozda!) izgledati ovako nekako

inace, ubuduce molim sva ovakva pitanja na novom srpskom Maxthon forumu ;)

btw, Maxthon 2 ce (mozda!) izgledati ovako nekako
fuj :d nadam se da će biti i neki spartanski(ji) skin :D

enivej, danas opet (sticajem nesretnih okolnosti) stavljen nov win+sp2 i opet isto. ChildCC Frame Errors when closing... po re-konektovanju (dialup) i definitivno nešto ne štima, a šta - nemam pojma.

enivej, pošto me stvarno mrzi da se regujem na još jedan forum (ima ih ohoho) ZoNi reci mi kada hoću da sačuvam sva podešavanja vezana za Maxu, šta sve treba da bekapujem iz njegovog foldera tako da kod sledeće instalacije samo uradim copy/paste i da sve bude namešteno u startu? (favs i IE setovanja se već importuju preko File & Transfer Wiza), grupe preko c/p ali mi fale i setovanja za raspored toolbara, opcija i sl.).

Hvala unapred :)

Nazad
Vrh Dno