Šta je novo?

MaxTab

Eto, tako sam se i ja skrasio na Wayteq-u... bar dok me ne zasvrbi neki drugi...

Ma verovatno bih ga i ja uzeo ali eto videh ovaj sa GPS-om pa reko fina opcija...zašto da ne,ali nećkam se :) plaše me naši Srpski "proizvođači" :D

Kad vidim poverovaću :p i za prvi netcat je najavljivano da će dobito Froyo :d

i ostalo je samo na tome :D nije mi jasno kako je čovek koji ga je tako zdušno najavljivao i preporučivao imao obraza da se izjavljuje sve ono a znao je da od toga nema ništa...

Po info koje trenutno imam, na ICSu radi BT, WiFi, GPS itd. Trenutno se radi na 3D video drajveru koji je ostao problematican. Pretpostavljam da ce od prve pa do finalne verzije biti 2-3 beta verzije. Ne zelim nista da obecavam, kome nije hitno nek saceka mart pa kada budemo dobili prvu betu, sigurno cemo najaviti to. Hardver uredjaja moze da izgura bez problema ICS

Dali je neko kupio ovaj tablet?Kakvi su utisci,dali da ga kupim?

Dali je neko kupio ovaj tablet?Kakvi su utisci,dali da ga kupim?

Ja ga u Nišu (CT-u) kupio u nedelju, a vratio na reklamaciju u ponedeljak!:d
Izgleda da su pri sklapanju tableta (primerak koji je meni zapao) nešto zeznuli, pa je ispod ekrana dosta prašine. Ali baš dosta!!!
Videćemo šta će reći u Servisu CT-a, i da li će uvažiti reklamaciju, i kako će u opšte reagovati! Čekam na njihov skorašnji poziv. :trust:
Ljudi sa MaxTab-ovog sajta, sa kojim sam se dopisivao, su bili više nego korektni. Poslao sam im slike, gde se vidi ta prašina, i sami su konstantovali da je to nedopustivo.
Na sam rad uređaja nemam nekih zamerki (a i nisam pošteno ni stigao da ga istestiram), sem kineskih slova u podešavanjima za kalibraciju ekrana.
Javljam uskoro, šta bi sa tabom.

Kakva su vam iskustva sa MaxTabom bez gps modula, tj ... da li je neko probao GPS modul preko Bluetooth-a da poveže i koji je navigacioni softwer pouzdan?

Od softvera - a da imaju i nase podrucje tu su ti iGO, Navigon i Ndrive. Preferiram prva 2.
Kombinacija preko BT GPS modula isplativa je samo ako vec imas BT GPS (ili mozes da nabavis polovan povoljno tj. za cenu manju od razlike uredjaja sa i bez GPS-a). Potrebna je instalacija programa npr. kao sto je https://market.android.com/details?id=googoo.android.btgps (nisam probao)

Zasto toliko ljudi preferira iGo (a sada i Navigon) pre nego Ndrive? On je koliko znam jedini sa Contrast mapama, koje znam da su odlicne, u cemu su drugi bolji? Pre svega, u cemu je iGO toliko bolji kada su ljudi masovno spremni da ga instaliraju i na nepodrzane uredjaje metodom stapa i kanapa?

Nemam pojma, ja preferiram nDrive, meni je pregledniji i bolji. Verujem da se iGo stavlja masovno jer je poznatiji i ide na prave navigacije, pa eto, ajde da ga nabudžimo i na tablet/telefon. Contrast mape imaš i za jedan i za drugi, tako da može da se bira.

Jel moze neko za Navigon 4.01 da baci pp gde naci srpski kompatibilan voice fajl..

Poslednja izmena:
Ne postoji Srpski glas - jedino Hrvatski ili Engleski za Navigon

Zasto su Max Tab Tableti povuceni iz Win Win i Emmi prodavnica?

???

Ukratko bez zelje da ulecem u nepotrebne polemike: Privremeno je povucen iz Alti-a zbog navodnog "nedostatka papirologije" koju bi mogla da trazi neka buduca inspekcija - prvo su trazili potvrdu Ratela (tamo su im rekli da verovatno treba - iako NIKAD nisu izdali ni jednu takvu potvrdu za tablet koji nema interni GSM - lako proverljivo na sajtu Ratela u registru dozvola), zatim su trazili ateste iz nisa o elektromagnetnoj kompatibilnosti... Kontaktiranali smo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja jer su nam oni izdali misljenje u kome eksplicitno stoji da nam ne treba nikakvo dodatno misljenje jer su proizvodi u skladu sa Pravilnicima o elektricnoj opremi i elektromagnetnoj kompatibilnosti itd...Takodje smo dobili odgovor da nam NISTA ne treba i da je njihov papir "jaci od bilo kakve inspekcije i da inspektori kontaktiraju njih u slucaju problema..". Obzirom da je aliti vec imao prethodno inspekcije po unutrasnjosti i da su im pravili probleme po slicnom osnovu za druge uredjaje, Alti insistira na bilo kakvoj potvrdi. Pokusali smo da kontaktiramo u vise navrata bezuspesno i Upravu za digitalnu agendu jer je ona navedena na tom misljenju "za sva pitanja obratite se..".
Na kraju je bilo jednostavnije privremeno povuci tablete iz njihovih maloprodaja i platiti izradu bespotrebne dokumentacije u Nisu - to sad i cekamo da se zavrsi pa da nastavimo saradnju.
Ekipa iz Altija je korektna, stite svoje intrese naravno.. Jedan od velikih problema u ovoj zemlji je da citiram "Jedan propis kaze jedno, institucije rade po drugom, a inspektori tumace na treci nacin"
Medjutim licno mislim (odnosno mogu da sumnjam) da se ovde "provukao intres" jednog drugog uvoznika drugog branda tableta (koji im prodaje mnogo miseva tastatura, igrackih rekvizira i igrica i na kojima sigurno zaradjuju vise nego na nasim tabletima)

Jos jednom da naglasim da ne bih zeleo o gorenavedenom da ulecem u bilo kakvu polemiku - dakle radi se o papiroloskom problemu koji ce biti resen a ne o nekom nedostatku samih uredjaja

Pozdrav

Bice od 9,7" IPS ekran 1024x768, multitouch u 10 tacaka - debljina izmedju 9,5 i 1 cm sa Mali 400 grafikom - treba da dobijem prve radne uzorke u toku nedelje, pa cu moci reci vise o njemu a i postavicu neki video. Nece biti dual core jer bi to zajedno sa ekranom previse (za nase uslove) povecalo cenu. Poenta price je dobar ekran, dobra grafika i prihvatljive performanse po pitanju procesora. Ovo nije naslednik nego model koji ce biti paralelno na trzistu - razliciti su segmenti 7" i 10" - tako da ima mesta za oba, cena bi trebala da bude kao za MaxTab Dual GPS a mozda i niza

Imaš već kao alternativu Viewsonic 10e sa IPS ekranom, koji treba da dobije ICS ovih dana. Imam ga na testu.

A Maxtab, ciji je to ustvari proizvod??? Nije mi bas najjasnije... Nas, njihov... NJEN??? :D

I gizmo kakav je ekran na VS-u? Jel isto mali400 grafika :)

Mislim da ce ovo biti identican uredjaj wayteq x100s

Imaš već kao alternativu Viewsonic 10e sa IPS ekranom, koji treba da dobije ICS ovih dana. Imam ga na testu.
On nema google market podršku :S:
Od ovih 10ki mi kao najbolji izbor deluje Wayteq xTab 100s, još samo da se pojavi kod nas :)

I gizmo kakav je ekran na VS-u? Jel isto mali400 grafika :)

Mislim da ce ovo biti identican uredjaj wayteq x100s

Ok je kao i svaki IPS, ali svakako nije baš vrh vrhova :) . Meni pomalo smeta taj 4:3 aspekt i niska 1024 x 768 rezolucija, mora to više da bude. Nije mali400, neki Vivante Vorp GC400, prvi put čujem za tako nešto, da budem iskren. Nije ovo baš savršen uređaj, ali sa nadolazećim ICS-om, veoma malom debljinom, IPS ekranom i cenom od 250 evrića, ok je kupovina. Meni se lično ne sviđa, ali moram biti objektivan u testu :)

@Adam K

Da, nema Android Market :( . Ima neku svoju verziju, mada i tamo ima dosta aplikacija, ali nije to to.

Poslednja izmena:
Kad testiras, ti bar imas prilike, istestiraj hdmi izlaz i kako sve to izgleda na TV-u ;)

Da li se zna kolicina Ram-a? 512MB ili 1GB?
1 GB rama, 8 GB flasha ili mozda 16, videcemo i zavisnosti od cene, obzirom na mizernu cenu microSD kartica a i end user cene koja treba da bude dosta jeftinija od pomenutog VSa i takodje niza od pomenutog Waytek-a, kao sto rekoh ide se na IPS ekran, 10 point touch, tanak dizajn, dobru Mali400 grafiku i prihvatljivu cenu, medjutim sve sto pricam je na osnovu specifikacija i 10ak slika - tek u petak kada budem dobio fiziski uredjaj moci cu reci nesto vise i uporediti ga sa postojecim modelom.
Sto se tice pomenutog 4:3 aspekta - mozda Gizmo i ja nismo ljubitelji istog ali iznenadjujuce mnogo ljudi bas to trazi. Rezolucija bi mogla da bude veca ali onda i cena ide gore :( Treba odabrati optimum za odredjenu cenu.
Adam K spomenu da VS nema market podrku? Da li je to tacno? Cudi me jer cak i na MaxTabu postoji automatski update marketa - svi koji su imaju aktuelnu verziju FW su preko vikenda mogli da vide da im se market automatski update-ovao na "Google Play Shop". Podrsku za sam market mozete za odredjeni rom dobiti bez problema nakon testiranja guglovim alatkama za to - jedino sto su spori nenormalno - nakon svakog novog roma i testiranja istog i slanja testova guglu, treba im od 15-30 dana da postane aktivna podrska prikazom specificnih aplikacija

Meni pomalo smeta taj 4:3 aspekt i niska 1024 x 768 rezolucija, mora to više da bude. Nije mali400, neki Vivante Vorp GC400, prvi put čujem za tako nešto, da budem iskren. Nije ovo baš savršen uređaj, ali sa nadolazećim ICS-om, veoma malom debljinom, IPS ekranom i cenom od 250 evrića, ok je kupovina. Meni se lično ne sviđa, ali moram biti objektivan u testu :)
Ако је могао iPad 2 генерације да фура ту резолуцију и однос страница могу и Андроид таблети :p мени тај однос страница баш паше због читања књига/стрипова, добије се више простора тј. већа површина на истој дијагонали у односу на "широке" моделе, а и такве "коцкасте" десетке ми делују лакше за руковање од широких. Нешто попут твог GT 8.9 или Motorola-е xyboard 8.2 би било идеално што се руковања тиче, ал' ту већ идемо у скоро дупло скупљи сегмент :d

Prestigio 5080B такође има Vivante графику, мислим чаk ту исту и колико знам може да тера FullHD x264 видео док тестови за Viewsonic кажу да он то не може :trust:
Adam K spomenu da VS nema market podrku? Da li je to tacno? Cudi me jer cak i na MaxTabu postoji automatski update marketa - svi koji su imaju aktuelnu verziju FW su preko vikenda mogli da vide da im se market automatski update-ovao na "Google Play Shop".
http://www.viewsonic.com/products/v10e.htm
Kod:
Amazon® Appstore for Android, 1Mobile Market and Kindle™ for Android offer instant access to thousands of apps, games and ebooks
:S:
Podrsku za sam market mozete za odredjeni rom dobiti bez problema nakon testiranja guglovim alatkama za to - jedino sto su spori nenormalno - nakon svakog novog roma i testiranja istog i slanja testova guglu, treba im od 15-30 dana da postane aktivna podrska prikazom specificnih aplikacija
И да није тако лако срамота је за једну овако озбиљну компанију да избацују таблет који није "гугл сертификован".
Цео приступ Viewsonica таблет причи је врло јајарски, малтене се своди на "брeндирање" кинеских генеричких уређаја. С обзиром да производе мониторе очекивао би човек да имају таблете са најбољим екранима...

Poslednja izmena:
A otprilike kada bi trebalo da se pojave u prodaji 10-ke? Neki okvirni datum? Jel treba mnogo da se ceka - nakon sto istestirate te test primerke od petka :)

Nazad
Vrh Dno