Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Ako ste jako sitna riba i kopate MAX za "kolekciju" i svaki coin vam je bitan, da li je bolje ići na RBPPS ili PPS pool? Jedna 270. :)

U teoriji znam šta je, ali praksa... Imam oko 220 Mh/s sa onim minerom sa 1gh.com i dobijam 6-8 novčića u 24 časa...

kopaj na 1gh i uzivaj

inace po meni je cena i dalje jaka ja sam izasao na 4-5 sad cekam opet malo ispod 3 da padne pa da udjem, max se maksimalno lozi na market cap od 20miliona :) i nemojte slepo pratiti njegove tweet-ove mnogi su pukli pare kad je on govorio kupujte srebro na max ceni pre par godina, neki su super i zaradili al opet samo oprezno

Poslednja izmena:
Ehh Marko, velika je razlika izmedju srebra i jedne minijaturne kriptovalute. :)

On na maxcoin u znacajnoj meri utice a hvala bogu ima i resursa da manipulise istim dok je kod srebra sasvim obrnuto. I kupovati srebro samo zato sto neki Kajzer kaze, je po meni apsolutno ret@rdirano.

Ja sam jutros propustio train na 0.00028 da se jos malo dopunim. Neka se barem priblizi 0.0003 ako sme. :)

Uglavom, ova i sledeca nedelja ce biti zanimljiva za pracenje, u Cetvrtak se menja total supply i block reward, a sledeci Ponedeljak (31.3) ce brbljati sa A. Jonesom o maxcoinu. Ne znam kako se zove emisija ALI NIJE Keiser Report nego nesto dosta gledanije i jace (kazu 50 miliona prosecna gledanost). Videcemo kako ce se i u kojoj meri odraziti na cenu.

to je radio show i dovodio je vec goste o bitcoin-u par puta koliko se secam, nista specijalno nisu bile emisije. uglavnom nemojte ulaziti vise nego sto mozete da priustite da izgubite :) block reward se smanjio al ipak ima vec 11 miliona novcica koliko me secanje sluzi. ocekujem slican rasplet kao i ltc na huobi u sredu/cetvrtak znaci malo skoci i onda pad.

Kad si shortovao

to je radio show i dovodio je vec goste o bitcoin-u par puta koliko se secam, nista specijalno nisu bile emisije. uglavnom nemojte ulaziti vise nego sto mozete da priustite da izgubite :) block reward se smanjio al ipak ima vec 11 miliona novcica koliko me secanje sluzi. ocekujem slican rasplet kao i ltc na huobi u sredu/cetvrtak znaci malo skoci i onda pad.

Ne zelim da pricam unapred ali videcemo kakve ce posledice imati po cenu.

Block reward se nije jos smanjio, tek u cetvrtak posle podne, odnosno startuje od 140,000 block-a.

kopa li neko maxcoin sa safirkom 7950 dual-x? bacala je na ltc 577khasha je li ok na maxcoin 277mhasha ili moze jace da se izvuce?

To je to, neki maksimum bi bio oko 290 ali i 277 je ok, zavisno od kloka i temperatura...

Meni bacaju vise. Na 1100 su mi bacale oko 310-312 mh/s.

hvala... meni su trenutni klokovi 950/1450/1068 i 950/1450/1049 i sa tim imam identicno na obe 277mhasha... sta mislite onda da dizem klokove jos da pokusam makar na 300 da naguram?

Memorija na 7950 moze da ide na 300 mhz.

Meni rade na 1100/300/1.05V.

mozes da dizes klokove i da spustis memoriju slobodno, mada opet trosi struje i max dosta, malo manje od scrypt-a, na ovom diffu nije nesto isplativ za kopanje

zato sto sha3 nije memory intensive

Sapphire trixx.

Memorija se spusta skroz jer SHA-3 algoritam ne koristi memoriju.

Potrosnja je nesto manja i temperature su nesto manje. Meni se najvise spustila temperatura VRM-a u odnosu na Scrypt-u.

Sapphire trixx.

Memorija se spusta skroz jer SHA-3 algoritam ne koristi memoriju.

Potrosnja je nesto manja i temperature su nesto manje. Meni se najvise spustila temperatura VRM-a u odnosu na Scrypt-u.

spustio na 1100 i 300 ali nece koci miner... intensity 12 ... na koliko je tebi intensity

I12, kao i tebi. Probaj ga staviti na 11 ili 10, meni nije imalo nekog efekta u hashrate-u. I13 mi je bacao HW errore.

evo sad sam sa jednom nagurao 322 a druga 303 sto je optimalno mislim? ova jedna ima losiji asic quality moze li biti da je fora u tome?

na jednoj mi je ovo R: 7,1% a na drugoj 0,3% da li je to ok ? pretpostavljam da je to rejected?

Poslednja izmena:
Ubedjen sam da ce biti pump pre polovljenja nagrade. to je jedini nacin da zadrzi isplativost kopanja i posle pusti da mu se cena sama formira. Ako ne bude pumpa jednostavno bice potpuno neisplativ za kopanje i dosta ce ljudi pobeci, jer mu se cena sama od sebe nece povecati...

pa nema to veze, tako je bilo i prosli put pa su odradili hard fork zbog inflacije, kako o tome niko nije ranije razmisljao :D

Uhvatio sam malo pre dva reda na mcx chatu, nesto kako se pojavio pre sat-dva neki tweet i ne moze da veruje kako se nista nije desilo sa cenom, ni tam' ni am'.

ja sam nesto uhvatio isto na chatu da je nesto kaizer izjavio da ce vrlo brzo da skoci na 2$...sad koliko je verovati svemu tome

ja sam nesto uhvatio isto na chatu da je nesto kaizer izjavio da ce vrlo brzo da skoci na 2$...sad koliko je verovati svemu tome
Pa ja bih rekao da znaci da ce verovatno skociti, ali da treba pobeci najkasnije na 1.5 dolara, a sa nekom sicom cekati dalje

Ja sam odvojio jos nesto za kupovinu, ali mi nesto strah da kupim jos sad, sve nesto mislim da ce da ode na 0.00025 ili nize ponovo, tj. ne mislim, ali ono Marfijev zakon, ako kupim oticice dole

Poslednja izmena:
Posto je proteklih dana cena slabija nocu, moj zvanicni stek ce biti dovrsen negde nocas. :)

Da se pripremimo za kraj ove i pocetak sledece nedelje. Verujem da ce biti zanimljivo za pratiti. Spustio sam prosek kupovine steka na ~0.0004 (jos oko 2k ocekujem kupiti nocas barem na 0.00031), da konacno bude mirna glava!

A tweet o kome pricate je vise prognoza:

Max Keiser ‏@maxkeiser 4h
.@paradimeshift @InsaneDumps #Maxcoin fundamentals imply a 10 bagger from here. We're gonna see $2 on this coin so fast, make your head spin

I uticala je na cenu donekle.

@gsi5555,

Po meni je dosta logicnije da saceka prvo polovljenje nagrade uz dobre prognoze i paljevine na twiteru a pogotovo na mcxnow chatu (strasno uticu na cenu), verujem da ga sa tim moze dici na 0.0007 barem. Tako ce dici i diff odnosno imati podrsku rudara ali ce imati i veliku pomoc od kupaca jer ce mu ocistiti put sve do ~0.001, pa je preko toga njegov deo. Da ga postavi na 2-3$ odnosno na nivo od 0.0035-0.004, verujem da bi nakupio ogroman broj rudara i digao dif mozda cak i na 200k. A tada ce se rudariti 1-1,5 maxcoin po danu tako da ce se broj dumpera-rudara svesti na minimum jer nece imati sredstava.

Naravno voleo bih da ovako bude ali covek zna bolje od svih nas zajedno tako da strategiju treba prepustiti njemu.

Vrh Dno