Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

OD ovih sto majnuju koliko dobijate po jednoj 280x dnevno..kolika je isplativost u procentima u odnosu na ltc..jer veca ili manja i koliko

Za poslednjih 24h nesto malo manje od 18 maxa po jednoj 280x (360mhs)

Ma ovaj 1gh pool ima 80% mreze.

A ovde je i drugi algoritam, pa tako sa 2x 290x imas 1 gh/s.

Da 1gh drzi 70-80% mreze i kupi skoro sve. Ima najveci fee 3% i najvisi reject i opet daje bar 30% od drugog pula dwarfpool. Ovi ostali nisu ni vredni pomena. Stranica je namestena da bi naterali rudare da predju na neki drugi pool ali slaba vajda.

Ima li neki guiminer za max

Cena je stala sa padom to je extra... bilo je lose stekati ako svaki sledeci dan kopate vise i pada cena...

Generalno su svi u bunaru, osim LTC-a... ovo je vreme stekanja, jer isplativost moze jos malo dole, ali ne mnogo... i tako sve do nekog pristojnog pump-a za kojeg nikako ne mozemo znati kad ce da bude...

Pa sad cemo videt... i ja ocekujem punp ali kad pitanje

Zasto bi uopste bilo pumpa u skorije vreme. Kome bi to odgovaralo sem kopacime da se istovare i povrate deo para.

Ocekujm da ce jos malo da padne, cim kopaci pocnu da gube stpljenje ima opet da pocnu da dampuju.

Odmah da kazem da ne branim maxcoin niti Kajzera, ovde sam sa namerom kao i vecina vas - da zaradim kroz berzu a u razmatranju je i long term rudarenje. Ali otom potom.

Anyway, ovo sto pisu je providno i vidi se iz aviona da je ocigledno. Osecam da su u cor-sokaku sto se pumpa tice jer ih sprecavaju rudari-dumperi koji prodaju i to u ogromnim kolicinama (700k prosek zadnjih 7 dana).

Jedini nacin da njih skinu jeste da sacekaju da nivo isplativosti bude minimalan, pa da ih izbombarduju losim vestima kako je maxcoin u kolapsu, nema buducnisti niti izvesnog pumpa i da se njegov tvorac odrekao. Moze se reci da im uspeva jer se i cena stabilizuje a sve to zahvaljujuci odustalim noob minerima pa se i celokupna mreza smanjila za 50-60% i sada je diff oko 35k ako se ne varam. Dakle skrenuli su paznju na novcic, zatim su primorali nepozeljne rudare da odustanu od novcica kako im ne bi smetali prilikom pumpa. A tim istim pumpom ce pre svega oni imati koristi, zatim oni mid-range kitovi koji traze valute za pogodno pumpanje i na kraju za same rudare jer ce videti da je porasla isplativost i videce +12345% na coinmarketcapu i opet ce se vratiti na maxcoin. U tom slucaju lepo svima.

To je samo moje vidjenje, a napravili su da bude pump previse ocigledan i to je ujedno prouzrokovalo ovolikim kasnjenjem. Sad samo treba sacekati da naivni i oni malo manje naivni odustanu i da se pomire da nece biti pumpa. Vise kolacica ostaje nama, samo strpljenje.

Da ne bude zabune mozda opadne josi za 70% nista nije nemoguce :)
Pogotovo ako se odluce na dump pre pumpa

To je jasno i nije slucaj samo kod tebe.

Btw, sta bi zapravo radio sa tim bitcoinima koje si ulozio u max-a? Kada je na berzi period krize i nema skoro nista zanimljivo za trgovanje. :) Ovako barem znas da su ti novcici u jednoj valuti i pratis samo nju i njen skok.

I da, neko je pominjao rich list na mcxnow. Jel vi mislite da ce ti ljudi tek tako da se oproste od tih silnih novcica? Nisam ih detaljno pratio ali mislim da su se oni poceli puniti jos kada je max bio na ~0.0015 pa sve do 0.0008. Tada je ovaj prvi imao oko 115k a drugi oko 55-60k. Znaci njima je prosek 0.001 bio za kupovinu. Kad rasteraju ove dumpere i kad max u svom stilu objavi 0.005 na twitteru, videcete sta znaci mlacenje love! :d

Kao što već rekoh ranije, i ja sam ubeđen da je najavljivani i previše očekivani pump uzrok trenutnog stanja. Za razliku od poštovanog kolege, ne mislim da se vrednost stabilizovala, već da će još ići dole i da ćemo bar još jednu nulu videti posle zareza. Samo bi takav scenario mogao biti ekvivalent onolikoj pump-histeriji i iščekivanju. Samo bi još jedna nula mogla da razjuri štetočine i da se svi nervno labilni do kraja istresu, pa da se završi sa tim. Naravno, to uopšte ne umanjuje moje pozitivno mišljenje o budućnosti ovog novčića, jedino mislim da nas čeka ta neprijatna faza i da je moramo proći. Ako do nje ne dođe, divno, ali s obzirom koilko su žilavi ovi damperi... Pri tom, zbog relativno dobre isplativosti, tu su i dnevni "kopaj-prodaj" rudari koji u ovakvoj situaciji teško da doprinose pumpu. Verujem da ćemo za otprilike nedelju dana znati u kom pravcu sve ovo ide i da li ćemo morati da se naoružamo dugoročnim strpljenjem.

To je jasno i nije slucaj samo kod tebe.

Btw, sta bi zapravo radio sa tim bitcoinima koje si ulozio u max-a? Kada je na berzi period krize i nema skoro nista zanimljivo za trgovanje. :) Ovako barem znas da su ti novcici u jednoj valuti i pratis samo nju i njen skok.

I da, neko je pominjao rich list na mcxnow. Jel vi mislite da ce ti ljudi tek tako da se oproste od tih silnih novcica? Nisam ih detaljno pratio ali mislim da su se oni poceli puniti jos kada je max bio na ~0.0015 pa sve do 0.0008. Tada je ovaj prvi imao oko 115k a drugi oko 55-60k. Znaci njima je prosek 0.001 bio za kupovinu. Kad rasteraju ove dumpere i kad max u svom stilu objavi 0.005 na twitteru, videcete sta znaci mlacenje love! :d

da li je ralno da tek tako npr ti sa 30k uzmes 60k evra ? :p

sem ako ih nije ukrao nikako ne može biti "tek tako"...

ne ulazim u njegove finansije, ali ako kupiš 30k i po ovoj ceni to je nekih 4500$... tako da treba skupiti muda i grunuti novac u ove gluposti, pa ako dođe nagrada, nije tek tako došla... na to sam ciljao, da ne bude zabune

Pre sedam dana je covek sa 125k maxa prestao da vise kupuje. Sad i tacno znamo kad se covek ubio. :(
Joj nije smesno!

ja sam stavio da prodam sto imam , zeznuo sam se, hteo sam pre dan dva ali onada je stala cena sa padom ! Tako da cu sada probati da prodam i da kupim nazad kada bubine jos cena dole :) Ali ja sam baksuz pa videcemo sta ce se desiti ! :)

Vrh Dno