+1
MaxCoin je ako nista, odlican za kopanje u predstojecim mesecima jer ide leto a sta je Sha3 u poredjenju sa silovanjem karti pod scryptom ce neiskusnijim rudarima vrlo brzo postati jasno 🙂. Dzaba tu i undervolt i underclock.
Ja nema sanse da preko leta kopam scrypt izuzev u izuzetnim slucajevima, a to znaci nahajpovan novcic+prvih par dana kopanje, jedino tako cu da derem karte sa scryptom, sha je milina, pravi odmor za karte. A cisto sumnjam da i ovaj max, ma koliko da padne, bar u jednom momentu nece doci na cenu da bude isplativ kao da se kopao ltc, pa se lepo istovarim i sto se tice ispplativosti dodje mu na to kao da sam kopao ltc a hw je prakticno kulirao sve to vreme dok bi ovamo bilo przenje.
A sto se tice prestigeovih trejding saveta, covek je uvek imao odmerene i dobre prognoze, koliko sam ja pratio tako da-la prestige-samo napred sa pisanijama:wave:.
Ja sam evo vec 3 nedelje na maxcoinu i prezadovoljan sam sto se hardvera tice odnoso konkretno potrosnje i zagrevanja.
CM V1000 odlicno radi sa 4x280 na 1180/1.1 - 1.125V. Mozda izgleda puno ali meni ta kombinacija manje trosi nego skripta na 1020/1500.
Tako da sve vise i vise vere imam na maxcoin ali long term gledano. Jer skriptu polako preuzimaju ASIC-i a mi cemo morati masine da prebacujemo na nesto drugo.
Neko ce se opredeliti za Scrypt-N a neko za Sha-3. Po meni sha-3 je dosta bolji upravo zbog toga sto cuva hardver i sto su samim tim manje glavobolje od istog. Tako da vise ne gledam na maxcoin kao pump i dump nego sada pocinjem verovati u njega i planiram se zadrzati na istom. A mogu garantovati da ce njegova mreza sve vise i vise jacati, pogotovo sad kad bude dolazilo toplije vreme, svako ko se poznaje u hardver ce uciniti nesto po pitanju njega.
A kako bude skakala mreza, tako ce i cena skakati. Dobro je to sto je i polovljenje nagrade svakih godinu dana a ne na svakih par godina, a jos veca prednost je sto nema ASIC-a ni na vidiku za njega, niti je novcic/algoritam toliko rasprostranjen da bi proizvodnja istog krenula. Kada ljudi shvate koliko je sha-3 zahvalniji od skripte, pocece masovno praviti novcice zasnovane na istom algoritmu i kada se o njemu bude brujalo, krenuce i razvoj ASIC-a najverovatnije tokom sledece godine(a verujem da ga je lakse napraviti nego za skriptu jer nema memorije), sto ce nam dati dosta vremena da se nakopamo istog. I opet je to win-win kombinacija za long term jer mi mozemo za to vreme skupiti pristojan stek i cekati da cena nabuja. Taman ce i block reward biti 48 i nista ga ne sprecava da dostigne cenu koju litecoin ima.
To je moje razmisljanje i trenutno vidjenje pozicije maxcoina. Tako nemam nameru ni jedan novcic da prodam pre nesto sto isti dostigne 0.002. Jer ako malo bolje razmislite, ovo je potez koji je ocigledan, povukao je sve novcice sa buy ordera i dao do znanja svima da odustaje od pumpanja. Sada ce lepo sacekati da svi rasprodaju zalihe i stekove (da se vode @omnik-ovom logikom) jer ih najverovatnije ceka scenario da novcic sve dublje i dublje tone. E onda ce puci pump kao grom iz vedra neba i profitirace oni koji su bili strpljivi i sa iole razumevanja. Ne moze se obogatiti svaka susa, to je van svakog zakona.
Ja sam vec jednom rekao, ko ima stek litecoina ili nekog drugog novcica, neka ne dira to jer ce se samo pojesti posto nista na berzi nije sigurno. A oni koji imaju 2-3-5 btc-a na berzi koje im sluze za trgovinu i punjenje steka, uopste nije losa ideja da kupe maxcoin i cekaju. Sigurnija varijanta od bilo kog shit coina kao sto je recimo CORG i PND koji sada nemaju nikakvu vrednost i niko nece da da za njih ni 1 satosi. Ovde se to ne moze desiti.
😉