Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

ja cu da ga kopam dok ne skupim određenu sumu ! Da ga kupujem neću , neću da menjam ltc. Kada sakupim koliko smatram da je dovoljno ,čekaću cenu i to je to. Sviđa mi se što se ne deru grafike !

ma niko nikog ne bije po usi da slusa nekog, neko prosto iznese svoj stav, mislim da ce to i to da se desi i eto, neko drugi nije primoran da slusa-uradi, pump se desava kad se najmanje nadamo i izgubimo veru, jer ne trebamo mi da zaradimo nego pumpadzijaltc pre "pumpa" je sa oko 3$ pao na 1.7$, to znam jer sam se smorio i mislio da ce da pada jos pa sam bio na ivici da prodam stek pa da kupim kad padne, posle toga isao je skok na 3$, prodao sam stek i ubrzo nakon toga na 48$, moze i to da se desi ovde a moze i da se ne desi niko nikada nece znati osim da se ceka i da se vidi

P.S Ako se ovaj zadnji deo odnosio na mene, nemas frke. Necu vise postovati ovde. ;)

Ili da neki ovde malo odrastu, ja bih radije preporucio to...

Inace, slazem se da je jedan covek rukovao sa 200btc buy orderom jer je i pre pokusaja pump-a order bio oko 100tke a i sada je.

Sell order se povecao za 30% sad bar covek zna koliko mu treba btc-a za pump :D

Cekamo sledecu priliku...

+1

MaxCoin je ako nista, odlican za kopanje u predstojecim mesecima jer ide leto a sta je Sha3 u poredjenju sa silovanjem karti pod scryptom ce neiskusnijim rudarima vrlo brzo postati jasno :). Dzaba tu i undervolt i underclock.

Ja nema sanse da preko leta kopam scrypt izuzev u izuzetnim slucajevima, a to znaci nahajpovan novcic+prvih par dana kopanje, jedino tako cu da derem karte sa scryptom, sha je milina, pravi odmor za karte. A cisto sumnjam da i ovaj max, ma koliko da padne, bar u jednom momentu nece doci na cenu da bude isplativ kao da se kopao ltc, pa se lepo istovarim i sto se tice ispplativosti dodje mu na to kao da sam kopao ltc a hw je prakticno kulirao sve to vreme dok bi ovamo bilo przenje.

A sto se tice prestigeovih trejding saveta, covek je uvek imao odmerene i dobre prognoze, koliko sam ja pratio tako da-la prestige-samo napred sa pisanijama:wave:.

20-30% vise LTC-a imam sada kad kopam MAX nego direktno LTC, plus karte znatno hladnije i manje struje vuku...

Posto vidim da smo poceli da se malo vise mrznemo oko ovog max-a. Ja imam oko 5000 komada trenutno. Prosek kupovine nesto veli od 0.001 jer sam hteo da se igram, pa sam se i igrao. Sad cu da prodam 1000-2000 komada. Ako to isprovocira pump da me javno nahvalite ili nesto drugo. A cekacu tih 0.0002 da se kupim ponovo i tako bar malo sputim prosecnu cenu.

Posto je veliki pitisak na pumpadzije od strane dumpera, pa se oni neckaju, da vidimo malo ovako stvari:
Maxcoina ima koliko ih ima, BTC-a ima malo vise, ali recimo da ih pumperi imaju neki broj koji su spremni da uloze u pump.
Zamislite da pump pocne na 0.001 kad smo se najvise palili, i da pocne na 0.0002. Pet puta manja kolicina BTC-a ti treba da pokupujes veliki deo max-ova, nego da si krenuo na 0.001. Sto ce reci da mozda kitovi namerno cekaju da jos padne, da bi sa manje BTC-a probili najtezi deo. Malo kao krenu, da li namerno ili stvarno, pa onda jos malo odustanu. Kad probiju kroz tvrd deo, masa se moze napaliti ponovo kao da je ovaj dump trajao 1 dan, a ne 1 mesec. Tako da smo mi male ribe i mozemo da se ovde dogovaramo i predvidjamo do sutra, ako neko pogodi usralo ga je.
La.Prestige je covek prati malo ozbiljnije, i kad smo neki kupovali po 0.0025 on je pricao da cekamo, pa je i dalje pricao ljudima da cekaju sa kupovinom, tako da je pomagao koliko je mogao i mislio. Njegova procena za ispod 0.001 je bila dobra, sad sto se to spustilo jos dole ***

Ja nema sanse da preko leta kopam scrypt izuzev u izuzetnim slucajevima, a to znaci nahajpovan novcic+prvih par dana kopanje, jedino tako cu da derem karte sa scryptom, sha je milina, pravi odmor za karte.
mnogo ćeš tad moći da biraš koji ćeš coin ako navale ASICi :D

20-30% vise LTC-a imam sada kad kopam MAX nego direktno LTC, plus karte znatno hladnije i manje struje vuku...
izmenjao si sav max?

+1

MaxCoin je ako nista, odlican za kopanje u predstojecim mesecima jer ide leto a sta je Sha3 u poredjenju sa silovanjem karti pod scryptom ce neiskusnijim rudarima vrlo brzo postati jasno :). Dzaba tu i undervolt i underclock.

Ja nema sanse da preko leta kopam scrypt izuzev u izuzetnim slucajevima, a to znaci nahajpovan novcic+prvih par dana kopanje, jedino tako cu da derem karte sa scryptom, sha je milina, pravi odmor za karte. A cisto sumnjam da i ovaj max, ma koliko da padne, bar u jednom momentu nece doci na cenu da bude isplativ kao da se kopao ltc, pa se lepo istovarim i sto se tice ispplativosti dodje mu na to kao da sam kopao ltc a hw je prakticno kulirao sve to vreme dok bi ovamo bilo przenje.

A sto se tice prestigeovih trejding saveta, covek je uvek imao odmerene i dobre prognoze, koliko sam ja pratio tako da-la prestige-samo napred sa pisanijama:wave:.

Ja sam evo vec 3 nedelje na maxcoinu i prezadovoljan sam sto se hardvera tice odnoso konkretno potrosnje i zagrevanja.

CM V1000 odlicno radi sa 4x280 na 1180/1.1 - 1.125V. Mozda izgleda puno ali meni ta kombinacija manje trosi nego skripta na 1020/1500.

Tako da sve vise i vise vere imam na maxcoin ali long term gledano. Jer skriptu polako preuzimaju ASIC-i a mi cemo morati masine da prebacujemo na nesto drugo.

Neko ce se opredeliti za Scrypt-N a neko za Sha-3. Po meni sha-3 je dosta bolji upravo zbog toga sto cuva hardver i sto su samim tim manje glavobolje od istog. Tako da vise ne gledam na maxcoin kao pump i dump nego sada pocinjem verovati u njega i planiram se zadrzati na istom. A mogu garantovati da ce njegova mreza sve vise i vise jacati, pogotovo sad kad bude dolazilo toplije vreme, svako ko se poznaje u hardver ce uciniti nesto po pitanju njega.

A kako bude skakala mreza, tako ce i cena skakati. Dobro je to sto je i polovljenje nagrade svakih godinu dana a ne na svakih par godina, a jos veca prednost je sto nema ASIC-a ni na vidiku za njega, niti je novcic/algoritam toliko rasprostranjen da bi proizvodnja istog krenula. Kada ljudi shvate koliko je sha-3 zahvalniji od skripte, pocece masovno praviti novcice zasnovane na istom algoritmu i kada se o njemu bude brujalo, krenuce i razvoj ASIC-a najverovatnije tokom sledece godine(a verujem da ga je lakse napraviti nego za skriptu jer nema memorije), sto ce nam dati dosta vremena da se nakopamo istog. I opet je to win-win kombinacija za long term jer mi mozemo za to vreme skupiti pristojan stek i cekati da cena nabuja. Taman ce i block reward biti 48 i nista ga ne sprecava da dostigne cenu koju litecoin ima.

To je moje razmisljanje i trenutno vidjenje pozicije maxcoina. Tako nemam nameru ni jedan novcic da prodam pre nesto sto isti dostigne 0.002. Jer ako malo bolje razmislite, ovo je potez koji je ocigledan, povukao je sve novcice sa buy ordera i dao do znanja svima da odustaje od pumpanja. Sada ce lepo sacekati da svi rasprodaju zalihe i stekove (da se vode @omnik-ovom logikom) jer ih najverovatnije ceka scenario da novcic sve dublje i dublje tone. E onda ce puci pump kao grom iz vedra neba i profitirace oni koji su bili strpljivi i sa iole razumevanja. Ne moze se obogatiti svaka susa, to je van svakog zakona.

Ja sam vec jednom rekao, ko ima stek litecoina ili nekog drugog novcica, neka ne dira to jer ce se samo pojesti posto nista na berzi nije sigurno. A oni koji imaju 2-3-5 btc-a na berzi koje im sluze za trgovinu i punjenje steka, uopste nije losa ideja da kupe maxcoin i cekaju. Sigurnija varijanta od bilo kog shit coina kao sto je recimo CORG i PND koji sada nemaju nikakvu vrednost i niko nece da da za njih ni 1 satosi. Ovde se to ne moze desiti. ;)

ja sam mislio da sam ja šašav što tako razmišljam al eto izgleda nisam jedini

na stranu to sa hardverom (što je svakako ogroman plus, nije poenta napraviti algoritam koji što više aka hw nego što efikasniji) ali povlačim paralelu sa prošlogodišnjom situacijom kada je umirao GPU mining za BTC i kada se prelazilo na ono što je ostalo a to je bio scrypt i LTC kao jedna od najstarijih valuta na njemu. sada je slična situacija, max je "jedna od prvih" valuta na SHA-3 (scryptN je maltene i gpu resistant kako *****no prave ove nove coine), imao je malo neslavan launch ali dobro bože moj. od svih SHA3 pa i scryptN novčića on definitivno ima najjača leđa i najveću popularnost. tako da ko zna...

O tome upravo i pricam. Imao je fail launch, mene je u pocetku odbio, cak sam i psovao Kajzera zbog toga :d ali ipak se na kraju ispostavilo kao dobro.

Hocu da kazem da ima dobre predispozicije da bude lider SHA-3 ako isti postane aktuelan. A onda mu je slava delom zagarantovana.

Jos iza njega stoji covek koji ima prilicnog uticaja i kakvu-takvu reputaciju. Moze ga promovisati na raznorazne nacine.

Ne znam, voleo bih da sam u pravu ali znate i sami kakve su sanse da neko pogodi odnosno predvidi kretanje nekog novcica. Sve je ovo nepredvidivo.

Zna li neko kakav je odnos u hashrateu izmedju AMD i nV karti, flagship vs flagship, znaci 290X vs 780Ti(ili TitanBlack), te neke relacije, nikako to da nadjem precizno, ko sada daje vise i koliko na Max-u?

Sigurno će neki od onih koji sada panično prodaju biti među prvima u redu za kupovinu kada krene pump. Tako da je to sa stanovišta onih koji planiraju pump dupli dobitak.

Prodade ja skoro sve, tako da ce sad sigurno da skoci. :D
Ne mogu vise da rizikujem. Ono sto sam kupio po 00038 prodao sam po 00035, a ovo ostalo sto sam dampovao je iskopano. Ostavio sam dovoljno da se radujem i ako skoci (oko 1000 kom). Da sam otplatio hardver cuvao bih sve do kraja a ovako ***, nemam petlju i svaka cast onome ko drzi do kraja, taj i treba da uzme pare.
Ako ne daj boze padne na 0002 kupicu opet pa nek onda ide sve u pm.

Prodade ja skoro sve, tako da ce sad sigurno da skoci. :D
Ne mogu vise da rizikujem. Ono sto sam kupio po 00038 prodao sam po 00035, a ovo ostalo sto sam dampovao je iskopano. Ostavio sam dovoljno da se radujem i ako skoci (oko 1000 kom). Da sam otplatio hardver cuvao bih sve do kraja a ovako ***, nemam petlju i svaka cast onome ko drzi do kraja, taj i treba da uzme pare.
Ako ne daj boze padne na 0002 kupicu opet pa nek onda ide sve u pm.
Ja sam vec 500$ u minusu zbog MAXa(prosek po kome sam kupovao 0.001),a sad ga ne bih prodao da ce ne znam sta da se desi,cekam do 0,001 minimum. *** lepo nas zeznuo,nego sto sad nemam muda da se zezam pa da prodam i cekam jos jeftinije,sve se cimam krenuce pump. :D

a jel nikome od vas nije palo na pamet da je onaj prvi pump u stvari bio navlakuša da kao vidite kako lako možete da se obogatite na ovom coinu?
kad ono posle... :D

Ne radi se to samo ovde... Evo i na ltc-u ovaj jedan mini pump od 13$ ka 20$ je dovoljan da na nekoliko dana se zaustavi dump... Jer zasto bi bilo ko prodavao po 16$ kada su videli da ocas posla moze na 20$ :)

Ista stvar i ovde... Ali videcemo, jos par dana i svi ce da prsnu e onda kad krene lik sa onih 200btc da pumpa, moze sve maxove da pokupuje... :p

На берзи се тргује кешом који можете да приуштите да изгубите... Паника никад никоме није добро донела у овом послу :)

Ja sam vec 500$ u minusu zbog MAXa(prosek po kome sam kupovao 0.001),a sad ga ne bih prodao da ce ne znam sta da se desi,cekam do 0,001 minimum. *** lepo nas zeznuo,nego sto sad nemam muda da se zezam pa da prodam i cekam jos jeftinije,sve se cimam krenuce pump. :D

Kad krene pravi pump zaboravi sto ces ga kupis jeftino, ima u sekundi da se popne na nekih 0006-0007. Kad namirisu ovi da je to to ima da se ispucaju sa 1000 btc dok si rekao sta bi. Meni i ovih 1000 da sad prodam po 001 pevao bih borbenjake.

Ali misli da ce biti dotle jos minimum jedan lazni pump da bace mosu sitnim ribama.

Oni sto su kupili maxcoin i vec usli u pricu, zasto ih zabrinjava padanje maxa? Pa valjda treba da vas zanima maximum kako bi iskalkulisali koliko ste u plusu a ne koliko ce da pada. Jedino ako zelite jos da kupite pa pratite stanje iz sekunde u sekund kako bi sto bolje prosli.

A sto se tice laznog pumpanja, nema dileme da ga nece biti. Pa lazan pump moze da stvari neverovatno dobru podlogu za kreiranje pravog pumpa, evo i kako.

Cena je trenutno 0.0003 i baja pumper pokupuje celu kolonu i digne cenu na 0.0038 recimo. U tom momentu je dovoljno da max kajzer napise bilo sta, recimo "next stop 0.004" ili da neko na forumu napise "pump!", to bi bilo dovoljno da potpali masu i gotovo svi ce biti ubedjeni da je pump poceo i oni koji nisu usli u voz, krenuce dak upuju a oni koji imaju reci ce ajde da ulozim jos kad sam ga ovoliko cekao, neka mi procveta. I onda ce raja sama da dize cenu do nekog nivoa(zavisi od potraznje u datom momentu), recimo do 0.00065 i tu ce recimo posustati. E onda pumperi imaju pripremnjen teren i dobrodoslu pomoc trgovaca i mogu opusteno krenuti ka 0.002-0.005 tj gde su vec zacrtali i koliko budu imali raspolozivih resursa. Dobro njima, dobro holderima.

Naravno to oni najbolje znaju kojom metodom ce ici ali budite sigurni da je pump pred vratima i da mi njih moramo cekati kako bi profitirali a ne oni nas.

Ovo garant ide na 0.0002 a mozda i koju stepenik nize pre pumpa, nije kajzer lud da kupuje skup shit coin koji je sam izmislio ;)

Ne ide vise dole, izjednacio se sa LTC-om...

Ma jok samo vidite koliki je sell i koliki buy ... shit coin ali to neznaci da jednog lepog dana nece biti pumpa za 500% :p

Nazad
Vrh Dno