Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

A za iphone ima li tako nekih korisnih aplikacija?

jel moze neko da mi kaze sta treba da se overklokuje za maxcoin sha3? do sada sam terao r9 290x undeklokovan napon i memorija (core isti) na 471 mh/s. na bitcoin talku vidim sliku kako je neki overklokovao sve pa me zanima sta da uradim da bih povecao hashrate?

jel moze neko da mi kaze sta treba da se overklokuje za maxcoin sha3? do sada sam terao r9 290x undeklokovan napon i memorija (core isti) na 471 mh/s. na bitcoin talku vidim sliku kako je neki overklokovao sve pa me zanima sta da uradim da bih povecao hashrate?

Core

Povecaj core kao sto rece omnik, a memoriju mozes slobodno da smanjis na 1000 mhz...

aha, koliko preporucujete? fabricki je 1040, i pored toga jel treba da se dira napon i power limit?

Izgleda da ne radi ...

Probas sam, pratis temperaturu i to je to. Za pocetak stavi na default pa prati hashrate.

smanjio sam napon do granice kad puca drajver, power limit na nuli, 1080 je core, preko toga VRM se dosta ugreje na trecoj kartici koja ima najgori polozaj pa i najtoplije temperature, to cu u buducnosti morati da sredim. uglavnom i na 1125 core mi daje oko 495 po kartici, sada je na 490, bilo je na 470 pre overclocka. mislim da cu ostaviti ovako
PS: ne radi mcxnow...

smanjio sam napon do granice kad puca drajver, power limit na nuli, 1080 je core, preko toga VRM se dosta ugreje na trecoj kartici koja ima najgori polozaj pa i najtoplije temperature, to cu u buducnosti morati da sredim. uglavnom i na 1125 core mi daje oko 495 po kartici, sada je na 490, bilo je na 470 pre overclocka. mislim da cu ostaviti ovako
PS: ne radi mcxnow...

Mislim da nema poente siliti kartice zbog 5% dobitka...
Mozda da odvojis setovanja po kartici i da tu trecu vozis default.

Poslednja izmena:
aha, koliko preporucujete? fabricki je 1040, i pored toga jel treba da se dira napon i power limit?

Ja imam 280x i core mi je na 1080 ,memory na 950 a napon 1050. Dobro za napon sam morao flashovati bios kartica ...:D
Sad za 290x ne znam al probaj polako da menjaš dokle god Mh/s ide gore i ništa ne baguje .

koliko daje neki 3570 cpu ili 3770 ili tako jaci u odnosu na ove rezultate grafika?

Meni je powertune na nuli a intenzitet 9. Ja sam isto imao gpu-engine na 1050 ali intenzitet je i onda bio na 9 i dobijao sam nekih 352-354, sad ovako pila malo više mada nije to nešto puno...:d
Kad sve sabereš i oduzmeš bitna ti je stabilnost i da se hardware što manje ubija !

Proradio mcxnow.
Nista se nije desilo, i dalje se veliki tovare :).

Meni je powertune na nuli a intenzitet 9. Ja sam isto imao gpu-engine na 1050 ali intenzitet je i onda bio na 9 i dobijao sam nekih 352-354, sad ovako pila malo više mada nije to nešto puno...:d
Kad sve sabereš i oduzmeš bitna ti je stabilnost i da se hardware što manje ubija !

Tačno tako, treba gledati dugoročno.
Meni se toliko sviđa kako rade grafe sa SHA3 da me mrzi da prelazim na wafflepool ili clevermining koji su realno isplativiji na dnevnom nivou. Opet nedovoljno da bih razmisljao a i ovako štekamo max i čekamo pump.

Poslednja izmena:
Da sa SHA-3 smo smanjili grejanje hodnika ali svakako stiže proleće ,)

Na koliko ste usli u novcic?

Ja sam kupovao stepenasto ali kad saberem sve maxove i sve btc-e ulozene, ispada da mi je prosek po kom sam placao 1 max = 0.000901. Nisam hteo da rizikujem kao prosli put, a sve preko 0.0011 mi je ok cena na ovu kolicinu. Naravno cekam preko 0.004 ako bog da za istovar.

I da, kitovi su na ~78k, a cena sell ordera polako opada. Prekljuce je bila 800k , juce preko 740k, a danas je vec pala na 650k maxcoina. Kad ode na ispod 600k, nema sanse da cena ide dole jer bi je u tom slucaju i 60k buy order odrzavao a vec je sad duplo veci.

Na koliko ste usli u novcic?

Ja sam kupovao stepenasto ali kad saberem sve maxove i sve btc-e ulozene, ispada da mi je prosek po kom sam placao 1 max = 0.000901. Nisam hteo da rizikujem kao prosli put, a sve preko 0.0011 mi je ok cena na ovu kolicinu. Naravno cekam preko 0.004 ako bog da za istovar.

I da, kitovi su na ~78k, a cena sell ordera polako opada. Prekljuce je bila 800k , juce preko 740k, a danas je vec pala na 650k maxcoina. Kad ode na ispod 600k, nema sanse da cena ide dole jer bi je u tom slucaju i 60k buy order odrzavao a vec je sad duplo veci.

Ja sam iskopao 800tinak, 200tinak prodavao dok je cena bila iznad 0.0015 I kupio jos 900tinak kad je dosao na 0.00099.
Trebam sad dobro razmisliti kako da postavim buy order jer ne mogu visim ispred kompa ceo dan :)

jel izasao neki calc da se vidi koliko dnevno se kopa i sa kojom snagom

Ti kalkulatori nisu uopste tacni posto se diff menja iz minuta u minut ... cas je 60k, pa ode do 90k pa se spusti na 73k a proracuni su ti na osnovu trenutne tezine.

Vrh Dno