Harry
Čuven
- Učlanjen(a)
- 29.10.2000
- Poena
- 620
Ajde malo informacija: na kojima buvljacima i kojim danima se mogu naći retro kompjuteri?
Moze svasta da se nadje subotom na buvljaku u bubanj potoku.
Ajde malo informacija: na kojima buvljacima i kojim danima se mogu naći retro kompjuteri?
Bolje stavi neki 2.5". Manji je, tiši i ne moraju da se rade limarski radovi da bi se "ubudžio".1. 3,5" hard disk (sa adapterom) za kapacitet cemo da vidimo
Da bi mogao da gledaš PAL i NTSC modove na tom monitoru, treba ti scandoubler, koji uopšte nije jeftin, a i teško se nalazi. Bez njega sa ECS mašinom možeš gledati samo Workbench (ne i igre) u VGA modu u 4 boje uz katastrofalno usporenje rada, a to pretpostavljam nije ono što želiš. Bolje nađi neki dobar polovan tv i spoji a600 preko rgb scart kabla.2. Samsung 700p+ monitor (sada na pc-ju perfektan primerak slika za nesvest)
Izvodljivo. Imaš na aminetu šeme interfejsa. Ako budeš pravio onaj jednostavniji gde se samo određeni pinovi na kablu ispovezuju, neće ti raditi većina igara. Za onaj malo komplikovaniji ide par ls čipova pride.3. mozda prepravljeni pc flopi (ako mi uspe zahvat)
3.1 je maksimum koji ćeš bez proširenja memorije moći da koristiš.4. 3.x kickstart za 3.9 amiga os
Sretno! (i nemoj da prodaješ bubreg ili neke druge delove tela da bi uspeo da platiš) :d5. i njuskanje po e bay-u za nekom turbo kartom i memorijom.
ej ljudi kako bi bilo kupiti neki jeftiniji lcd monitor koji ima cinc ili tv ulaz (to su one pc /tv varijante), lakse mi je to nego da jurim monitore za amigu
Jedino da amigu povezes sa pc-jem pa da prebacis na amigu pa na njoj da otpakujes tu dms ili adf arhivu na disketu.PC je potpuno nesposoban da cita i snima amigine diskete.Ima neka kombinacija sa dva flopija pa da pc procita amiginu disketu ali snimanje nikako.Inace postoji fat file system za amigu pa amiga moze da cita hdd koji je fat 32 formatiran tako da i to moze da se koristi.Nisam siguran ali cini mi se da je u razvoju bilo i nesto za ntfs fajl sistem.
izgleda da ce biti ovako: jos bar 2mb rama na pcmcia, cf hard 512 ili 1gb, hd floppy, ovo bi trebalo da uskoci u nekih 100-120 europejaca?
i taj pc mish adapter sam krenuo da pravim, cak sam i plocice napravio, ali sam bio bez para za PIC, ali ima vremena
![]()
cena naravno: Sitnica, mada je za ocekivanje, tako nesto je teze naci nego vodu na suncu..
Kako stvari stoje izgleda da mi je a1200 jedino resenje, (u nedostatku a2/3000), pa za 500eur, mogu da uzem a4000 sa ppc, i kod ovih likova mi nista ne garantuje da kartica radi (skinuta je sa a600), i postupak ugradnje je rizican (to i nije toliki problem), ali 350e je previseee..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari