Da li mora u jednoj transakciji 10.000?Nova MasterCard akcija za keš-bek utorkom počinje 1.oktobra tj. prvi utorak je 7.oktobar i traje sve do 31.marta. (Plaćanje isto kao i prošle godine mora da bude obavljeno digitalnim novčanikom, a pre toga morate da se registrujete na linku ali to možete obaviti od 1.oktobra)
Što se mene tiče akcija im je NIKAD GORA, jer se odnosi SAMO na ugostiteljske objekte koji služe hranu i piće (restorani, kafići, barovi, fast-food restorani, pekare, kafeterije i slično).
Maksimalni povraćaj po utorku je 1.000 dinara, ali sad za tih 1.000 dinara mora da se potroši celih 10.000 dinara jer je keš-bek SAMO 10%. Maksimalni ukupni povraćaj po kartici za celokupno trajanje akcije je 6.000 dinara.
Da se dobije na kontekstu koliko je ovo lošija akcija od prošlogodišnje:
1) Prošle godine da biste dobili 1.000 dinara keš-beka morali ste da potrošite samo 3.000 dinara, dok ove godine morate da potrošite čak 10.000 dinara
2) Prošle godine ste mogli da kupujete u bilo kojoj prodavnici, a ove godine je izbor suženiji čak i od pretprošle godine kad je izbor bio sužen na Sport Vision, Hleb i kifle, Cineplexx, DM, Idea, Roda i Mercator
Sve u svemu veliko razočarenje za mene!!!
Informacije o akciji imate na linku (Izaćiće vam poruka “ovaj program još nije pokrenut.”, jer akcija još uvek nije počela)
Prethodna je bila preterana + su ljudi zloupotrebljavali. Medjutim ova aktivacija trazi ponasanje koje van svakog obrasca normalnog koriscenja.Niko nije rekao da je neophodno potrošiti ceo limit.
Meni su one akcije 1000 povrat na 3000 potrošnje uvek delovale nerealno.
Ili ono kad sam dodao Master Card na Telenor nalog i dobio nekoliko meseci plaćenih računa.
Koliko zarađujete, kada na dajete takve "popuste"?!
Ne znam na šta je konkretno Jorgovan mislio, ali znam primer stvarne zloupotrebe. Neki su kupovali stvari, pa vraćali, što je bez problema prolazilo u prodavnicama koje refundiraju u gotovini, poput Lidla. Tako banka ni MasterCard nisu znali da je kupovina faktički otkazana. Okej, svakako su oni dobili deo kolača zbog tog plaćanja, ali definitivno znatno manji od toga što su dali klijentu, a klijent je dobio čistu zaradu od hiljadu dinara na dan. E, sad to nikako nije moguće, jer niko ne prihvata refundaciju prehrambenih proizvoda.čuj ljudi su zloupotrebljavali, pa kako?
Kako mogu da proverim MCC?
Aha, to već ne bih kategorizovao u zloupotrebu samo po sebi, ali shvatam suštinu, to se sad skoro sigurno neće dešavati. Teško mi je, međutim, i da pomislim da će iko baš zbog ove akcije aktivirati ili češće koristiti mobilni novčanik. S druge strane, prošle godine je dobar deo mog društva počeo da ga koristi, upravo zbog akcije, na moj nagovor (ja koristim otkad je uveden kod nas). Pominjaću ljudima i ovu akciju, što da ne, ali verujem da će biti smešna svima, i ovima koji su prošle godine počeli da koriste, a tek nekome novom.Aktivacija je namenjena da ljudi koji inace ne koriste, pocnu da koriste ili oni koji koriste da koriste cesce.
Prosli put je bilo ljudi koji su otvarali citave racune da bi dobili cashback, koje bi zatim gasili.
Retko koja banka prikazuje to, npr. UniCredit ili OTP. Ali jeste dobro pitanje, bilo bi lepo kad bi imao neki način da se unapred proveri, a da ne bude neka komplikacija tipa da šaljemo mejlove sa upitima različitim trgovcima, hahah.Kako mogu da proverim MCC?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari