Šta je novo?

Master Card akcija

Ili si stavi opogrešan screenshot ili si omašio temu

Nije omašio temu, takva je kampanja, ali vezana samo za Ananas, što i nije baš nešto izdašno, no tako je kako je.

Proći će tu i virtuelna kartica, da im je dam da je sačuvaju?

Дал може само једна куповина по картици или може више, по налогу или на више налога, током трајања акције сваког уторка?

Ovde je opis promocije na njihovom sajtu. Postavljaju sami pitanje Koliko puta mogu da osvojim 2.500 RSD umanjenja?, na šta odgovaraju da Nema ograničenja u pogledu broja puta koji korisnik može da iskoristi pogodnost, ukoliko ispuni navedene uslove. Iz toga sledi da može i više puta po danu/utorku po jednom korisniku, a verovatno bi moglo i sa više naloga, ukoliko jedna kartica može da se sačuva na više naloga. Zapravo već vidim da je neko ovde (tema o Ananasu) napisao da je kupio četiri gume odvojenim porudžbinama, što znači da je uspešno podelio porudžbine. Čak je posle neko napisao da kod radi svaki dan, tako da izgleda da imaju i taj p(r)opust. 😂

U Crnoj Gori imaju identičnu akciju (ista kampanja, samo drugi iznos u €) ali važi bilo kog dana u nedelji. Što mi je i logično, ne vidim smisao tog utorka, al zato ja nisam bog marketinga kao oni

Jutros hteo da iskoristim mastercard2500 na ananasu i nema vise, sve iskorisceno mesec dana ranije.

Nova MasterCard akcija za keš-bek utorkom počinje 1.oktobra tj. prvi utorak je 7.oktobar i traje sve do 31.marta. (Plaćanje isto kao i prošle godine mora da bude obavljeno digitalnim novčanikom, a pre toga morate da se registrujete na linku ali to možete obaviti od 1.oktobra)

Što se mene tiče akcija im je NIKAD GORA, jer se odnosi SAMO na ugostiteljske objekte koji služe hranu i piće (restorani, kafići, barovi, fast-food restorani, pekare, kafeterije i slično).
Maksimalni povraćaj po utorku je 1.000 dinara, ali sad za tih 1.000 dinara mora da se potroši celih 10.000 dinara jer je keš-bek SAMO 10%. Maksimalni ukupni povraćaj po kartici za celokupno trajanje akcije je 6.000 dinara.

Da se dobije na kontekstu koliko je ovo lošija akcija od prošlogodišnje:
1) Prošle godine da biste dobili 1.000 dinara keš-beka morali ste da potrošite samo 3.000 dinara, dok ove godine morate da potrošite čak 10.000 dinara
2) Prošle godine ste mogli da kupujete u bilo kojoj prodavnici, a ove godine je izbor suženiji čak i od pretprošle godine kad je izbor bio sužen na Sport Vision, Hleb i kifle, Cineplexx, DM, Idea, Roda i Mercator

Sve u svemu veliko razočarenje za mene!!!

Informacije o akciji imate na linku (Izaćiće vam poruka “ovaj program još nije pokrenut.”, jer akcija još uvek nije počela)

Po USA standardima, nema ni za bakšiš po računu 😄

Taman se ponadah da ću regulisati dugove za komunalije, kad ono mućak. 😔
Edit: u pravilima piše da u akciju spada i MCC 5441 - prodavnice slatkiša, orašastih plodova i konditorskih proizvoda i 5451 - prodavnice mlečnih proizvoda. Ako slatka kuća spada u to, onda bolje išta nego ništa. Nemam više račune u OTP i UniCredit pa ne mogu da proverim, ali koliko me sećanje služi, mislim da se tako vodi.

Poslednja izmena:
Beskorisniju akciju nisam video odavno.
Mada i ona druga akcija koja im isto počinje 1.oktobra 5% popust na “Samo Sekund” trafikama je isto prilično beskorisna.

Prethodne akcije su im bile previše uspešne.
Ako dovoljan broj ljudi poskida kartice sa digitalnih novčanika, naredna akcija će biti bolja...

Niko nije rekao da je neophodno potrošiti ceo limit.

Meni su one akcije 1000 povrat na 3000 potrošnje uvek delovale nerealno.
Ili ono kad sam dodao Master Card na Telenor nalog i dobio nekoliko meseci plaćenih računa.

Koliko zarađujete, kada na dajete takve "popuste"?!

Nova MasterCard akcija za keš-bek utorkom počinje 1.oktobra tj. prvi utorak je 7.oktobar i traje sve do 31.marta. (Plaćanje isto kao i prošle godine mora da bude obavljeno digitalnim novčanikom, a pre toga morate da se registrujete na linku ali to možete obaviti od 1.oktobra)

Što se mene tiče akcija im je NIKAD GORA, jer se odnosi SAMO na ugostiteljske objekte koji služe hranu i piće (restorani, kafići, barovi, fast-food restorani, pekare, kafeterije i slično).
Maksimalni povraćaj po utorku je 1.000 dinara, ali sad za tih 1.000 dinara mora da se potroši celih 10.000 dinara jer je keš-bek SAMO 10%. Maksimalni ukupni povraćaj po kartici za celokupno trajanje akcije je 6.000 dinara.

Da se dobije na kontekstu koliko je ovo lošija akcija od prošlogodišnje:
1) Prošle godine da biste dobili 1.000 dinara keš-beka morali ste da potrošite samo 3.000 dinara, dok ove godine morate da potrošite čak 10.000 dinara
2) Prošle godine ste mogli da kupujete u bilo kojoj prodavnici, a ove godine je izbor suženiji čak i od pretprošle godine kad je izbor bio sužen na Sport Vision, Hleb i kifle, Cineplexx, DM, Idea, Roda i Mercator

Sve u svemu veliko razočarenje za mene!!!

Informacije o akciji imate na linku (Izaćiće vam poruka “ovaj program još nije pokrenut.”, jer akcija još uvek nije počela)
Da li mora u jednoj transakciji 10.000?

Niko nije rekao da je neophodno potrošiti ceo limit.

Meni su one akcije 1000 povrat na 3000 potrošnje uvek delovale nerealno.
Ili ono kad sam dodao Master Card na Telenor nalog i dobio nekoliko meseci plaćenih računa.

Koliko zarađujete, kada na dajete takve "popuste"?!
Prethodna je bila preterana + su ljudi zloupotrebljavali. Medjutim ova aktivacija trazi ponasanje koje van svakog obrasca normalnog koriscenja.

Pa čim vide da je transakcija stornirana nećeš sigurno za nju dobiti keš-bek.

@LFShadow0 Ne mora u jednoj transakciji, a ne mora ni celih 10.000 možeš i manje svakako dobijaš 10% povraćaj. Ali da bi uzeo maksimalni povraćaj od 1.000 dinara moraš da potrošiš u jednoj ili više transakcija 10.000 dinara.

@PJ akcija 3.000 je sve samo nije nerealna kad se da tako da ljudi mogu da kupuju šta njima treba (komunalije, hrana, piće, avio karte, gume, obuća, odeća…), a ne da ih sužavaš nekim tvojim uskim izborom prodavnica/lokala

@jorgovan čuj ljudi su zloupotrebljavali, pa kako? Tako što su potrošili brdo love odjednom na nešto što možda ovako ne bi ni kupovali da se ne dobija 33% nazad (znači podstiču kupovinu kod ljudi što njima svakako ide u prilog), a oni imaju određeni budžet koji su svakako namenili da potroše za potrebe promocije plaćanjem digitalnog novčanika. Što više ljudi kupuje i potroše njima bolje, jer od svake te a i ključno od svake transakcije i posle akcije oni imaju tipa 1,5%. Važno da mi njih zloupotrebljavamo, a banke i oni ne uzimaju kao rekordne cifre od nas svake godine.
Mislim da je pogrešno gledati kako se njima isplatilo da daju 1.000 nazad od 3.000, jer to nikako nisu bačene pare nego odličan marketing. Na primer ja nikada ne bih uzeo Visa karticu koja nikad ne daje takve akcije.
A i verovatno bi se zapanjili kad bi videli koliko procenata stanovništva (koji ima MasterCard i digitalni novčanik) je iskoristilo čak i onu prošlu akciju ma koliko ona bila dobra, jer su ljudi ovde postali letargični i generalno nismo nacija koja pazi na svaki dinar. Prosečan stanovnik kad čuje da treba da se registruje na nekom sajtu, pa da kupovinu obavi digitalnim novčanikom, pa još samo utorkom odustaje od priče (u fazonu neće mi 1.000 dinara promeniti život).

al meni je npr to bilo top, posto sam pusac uzeo bi 6-7 paklica unapred i par limenki energetskih cisto da prebaci 3k i tako na 2-3 kartice :)

Koliko besmislena akcija, sigurno neću ciljano utorkom ići u restoran/kafanu samo da bih dobio keš-bek za bakšiš koji tamo ostavim.
Mada ako se ipak zadesim neki utorak sa većim društvom, mogu da budem onaj lik koji kad se plaća račun kaže jao ja nemam keš, aj ja ću platim ceo ceh karticom a vi mi dajte vaš deo ;)

Da da one 2 i po pekare koje primaju kartice (tipa pekara Aca gde im je kilo bajadera 6.000 dinara).
Ne, baš ćemo da se ovajdimo od popusta od 10% kad kupujemo burek od par stotina dinara. Užas

Pa to, znaci tehnicki imas popust 10% kad placas utorkom, do maksimalnog zbirnog iznosa od 6000 dinara popusta.

Da, moraš da potrošiš “samo” 60.000 dinara po kafićima, restoranima, slatkim kućama, pekarama…da bi dobio tih celih 6.000 dinara tj. “velikih” 10%

Nema šta “sjajna” akcija (još jedan dokaz da smo sjajni u tome da upropastimo sve što je dobro). Kad kažem “mi” ovde mislim na MasterCard Srbija

čuj ljudi su zloupotrebljavali, pa kako?
Ne znam na šta je konkretno Jorgovan mislio, ali znam primer stvarne zloupotrebe. Neki su kupovali stvari, pa vraćali, što je bez problema prolazilo u prodavnicama koje refundiraju u gotovini, poput Lidla. Tako banka ni MasterCard nisu znali da je kupovina faktički otkazana. Okej, svakako su oni dobili deo kolača zbog tog plaćanja, ali definitivno znatno manji od toga što su dali klijentu, a klijent je dobio čistu zaradu od hiljadu dinara na dan. E, sad to nikako nije moguće, jer niko ne prihvata refundaciju prehrambenih proizvoda.

Aktivacija je namenjena da ljudi koji inace ne koriste, pocnu da koriste ili oni koji koriste da koriste cesce.
Prosli put je bilo ljudi koji su otvarali citave racune da bi dobili cashback, koje bi zatim gasili.

Aktivacija je namenjena da ljudi koji inace ne koriste, pocnu da koriste ili oni koji koriste da koriste cesce.
Prosli put je bilo ljudi koji su otvarali citave racune da bi dobili cashback, koje bi zatim gasili.
Aha, to već ne bih kategorizovao u zloupotrebu samo po sebi, ali shvatam suštinu, to se sad skoro sigurno neće dešavati. Teško mi je, međutim, i da pomislim da će iko baš zbog ove akcije aktivirati ili češće koristiti mobilni novčanik. S druge strane, prošle godine je dobar deo mog društva počeo da ga koristi, upravo zbog akcije, na moj nagovor (ja koristim otkad je uveden kod nas). Pominjaću ljudima i ovu akciju, što da ne, ali verujem da će biti smešna svima, i ovima koji su prošle godine počeli da koriste, a tek nekome novom.

Kako mogu da proverim MCC?
Retko koja banka prikazuje to, npr. UniCredit ili OTP. Ali jeste dobro pitanje, bilo bi lepo kad bi imao neki način da se unapred proveri, a da ne bude neka komplikacija tipa da šaljemo mejlove sa upitima različitim trgovcima, hahah.

• Like
Reagovanja: uji
Da, naravno svaka akcija može da se iskoristi za prevaru. Nemojte da mislite da ova ne može. Samo je poenta moje priče da je toliko mali procenat ljudi radio to da je zanemarljivo. A čak i ti ljudi bi onda na sva usta hvalili te akcije MasterCarda čime bi multiplicirali efekat akcije da se to pročuje među ljudima. Tako da sve što nama deluje da je neko njih debelo oštetio a da im pritom nije na ovaj ili onaj način pomogao da se pročuje akcija je po meni smešno.

Ja o ovoj akciji sad ne bih ni komentarisao sa ljudima koje znam. Šta da im hvalim akciju gde mogu da dobiju celih 10% ako imaju MasterCard, pa ako se registruju, pa ako imaju noviji telefon sa Apple Pay ili Google Pay, pa ako imaju potrebu da plaćaju u ovom suženom broju prodavnica/lokala, pa ako se potrefi da je to baš utorak. Priznaćete previše ako da bi se dobilo samo 10% koje ćete što kažu verovatno ostaviti kao bakšiš.

Ili možete jednostavno samo da ne ostavite bakšiš i ne treba da bude ni utorak ne morate ni da imate MasterCard ni digitalni novčanik 😂😂😂

@LFShadow0 možeš na primer preko aplikacije UniCredita kada uđeš u detalje neke transakcije pa dole pod Opis ćeš naći MCC

Nazad
Vrh Dno