Šta je novo?

Master Card akcija

Zdravo,

Dodao sam uredno Yettel MC karticu i dobio email
Izvrsio kupovinu prosli utorak, ali banka je proknjizila 31.10

Gpay
1.jpg
2.jpg

Jel ovo znaci nista od cashback-a?

Hvala

Registrovao sam uredno Yettel MC karticu i izvrsio kupovinu prosli utorak, ali banka je proknjizila 31.10. Je l ovo znaci nista od cashback-a?
Pogledaj datum transakcije, trebalo bi da piše 29.10. a datum zaduženja je zapravo datum knjiženja.

Kada otvorim u app, pise:

Datum zaduzenje: 31.10.2024
Datum izvrsenja: 29.10.2024

Zdravo svima, nisam uspeo da shvatim da li je neko uspeo da dobije cashback po osnovu plaćanja računa (Infostan npr.)? Na sajtu Pošte piše da se transakcija tretira kao podizanje gotovine, po supermarketima koji imaju tu opciju traže skeniranje IPS-a.

Ps. Neko je pominjao Halkbanku da mu ne stiže, ja sam učestvovao prvog utorka i u petak iste nedelje mi je leglo na devizni

Mislim da nećeš ni dobiti. Odnosno, da nećemo dobiti, jer i ja sam u prošli utorak isto tako platio/podigao na NIS pumpi, i ne stiže povrat. Za prethodnu transakciju je u ponedeljak već stiglo, a za ovu juče ništa. Ne znam kako provale da su podignute pare, ali izgleda da provale.
Zar ne reče neko ovde da je već dobio?

Zdravo svima, nisam uspeo da shvatim da li je neko uspeo da dobije cashback po osnovu plaćanja računa (Infostan npr.)?
Nemamo objedinjenu naplatu, ali sam plaćao struju, vodu, đubre i dimničarinu, te svi nabrojani imaju MCC 4900, a Yettel 4812, što implicira isto ili slično za SBB ili A1.
Na sajtu Pošte piše da se transakcija tretira kao podizanje gotovine
Tako je i to je izuzeto iz učešća, kao i plaćanje po menjačnicama, agencijama za registraciju vozila i slično, čiji terminali funkcionišu isto.
po supermarketima koji imaju tu opciju traže skeniranje IPS-a.
Za ta plaćanja se koriste usluge platne institucije, te iz tog razloga je to moguće obavljati samo gotovinom za Idea/Roda/Mercator prodavnice, dok (Mega) Maxi/Tempo prihvataju kartice, ali je upitno kako se to obrađuje (da je Maxi posrednik ili kako već, itd).

Da li ova akcija vazi za bilo koju master kard? Konkretno pitam za Pyaoneer karticu koja je takodje master kard, da li na nju mogu da dobijem povrat?

Ne, isključivo Mastercard debitne i kreditne kartice za fizička lica izdate od ovih banaka:
1730891892809.png

Da li ova akcija vazi za bilo koju master kard? Konkretno pitam za Pyaoneer karticu koja je takodje master kard, da li na nju mogu da dobijem povrat?
Ne, zato što je pre svega kategorički Prepaid kartica, a ona ne učestvuje u programu. Da je debitna i pripada matičnoj državi u kojoj važe tamošnja pravila, učestvovala bi. Mada, recimo N26 ima BIN za svaku zemlju u kojoj je podržan pa tako sve je slučaj do slučaja. Ukratko, i da je debitna/kreditna, BIN 529366 je naveden kao kreditna kojoj je nadležna First century bank u Americi, te bi kešbek bio moguć jedino potrošnjom u SAD.

Zdravo svima, nisam uspeo da shvatim da li je neko uspeo da dobije cashback po osnovu plaćanja računa (Infostan npr.)? Na sajtu Pošte piše da se transakcija tretira kao podizanje gotovine, po supermarketima koji imaju tu opciju traže skeniranje IPS-a.

Ps. Neko je pominjao Halkbanku da mu ne stiže, ja sam učestvovao prvog utorka i u petak iste nedelje mi je leglo na devizni
Jesi probao online direktno na eSanduce? Ja sam proslog puta (davno..) dobio. Ali 50din je fee na eSanduce!

Pozdrav, eSanduče samo nudi opciju običnog plaćanja karticom, što ne ulazi u obzir za ovu pogodnost. Bilo bi dobro kad bi i naši sajtovi omogućili online plaćanje Apple pay-om, što me je jednom spasilo na aerodromu u Larnaki za onaj njihov fast lane, ne smem ni da zamislim kako bi bilo da sam morao da kucam podatke sa kartice, CVV i ostale užase u onoj gunguli.

• Like
Reagovanja: uji
Kako ne ulazi?
Zasto bi nudili Apple Pay koji ih vise kosta?

Kako ne ulazi?
Zasto bi nudili Apple Pay koji ih vise kosta?
Mora da se plaća digitalnim novčanikom kroz GooglePay ili ApplePay (MiPay, GarminPay ili šta god što je deo programa) zato što je ovo promocija plaćanja telefonom ili satom.

A da, zaboravih. GPay bi mozda prosao jedino.

da li je neko plaćao na Ananasu i dobio cashback?

da li je neko plaćao na Ananasu i dobio cashback?
Ananas i MasterCard imaju zasebne akcije za online kupovinu. U ovom slučaju je to moguće jedino ako kurir ima pos terminal sa beskontaktnim plaćanjem da prisloniš telefon i platiš pouzećem, inače se potrošnja po internet kanalu ne računa.

Ananas i MasterCard imaju zasebne akcije za online kupovinu. U ovom slučaju je to moguće jedino ako kurir ima pos terminal sa beskontaktnim plaćanjem da prisloniš telefon i platiš pouzećem, inače se potrošnja po internet kanalu ne računa.
Ili placanje u paket zoni, mobilnim walletom pri preuzimanju proizvoda, koje naravno mora biti utorkom.

I u tom slucaju da gadja da mu kuriri donesu u utorak. :)
Ili placanje u paket zoni, mobilnim walletom pri preuzimanju proizvoda, koje naravno mora biti utorkom.
Vidis, ovo mi nije palo na pamet, odlicna ideja!
Nisam nikada narucivao na paket zonu sa Ananasa, iskljucivo na adresu kurirskom.

• Like
Reagovanja: uji
Evo erste mi je na 2 kartice uredno vratio već 2x (drugi put je 1.11), a na trećoj, glavnoj za tekući, jock.
Sad ćemo videti za sledeću nedelju, opet ja tri kartice, plus žena jedna...

Za struju se npr dobija cashback ako placas bas u EPS-u na njihovim salterima. Imaju svoje terminale koji prihvataju beskontakno placanje telefonom i ne tretira se kao podizanje gotovine kao kod poste. Probao vec i dobio cashback

Za struju se npr dobija cashback ako placas bas u EPS-u na njihovim salterima. Imaju svoje terminale koji prihvataju beskontakno placanje telefonom i ne tretira se kao podizanje gotovine kao kod poste. Probao vec i dobio cashback
Uz malu napomenu da je ostalo jos samo 5 EPS-ovih saltera u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš i Kraljevo) na kojima je moguce izvrsavati placanja za struju. Inace, od 1. februara i tih 5 saltera ce ugasiti.

Jel' ukljuceno placanje Google Pay-om, da li je neko probao?

За СББ, МЦЦ код је 4812.
Jel moze SBB da se plati online preko telefona kao gpay ili moram u poslovnicu? :) Nije mi daleko poslovnica ali ako ne moram... Temu platim kao gPay odmah mi ponudi.

Nazad
Vrh Dno