Šta je novo?

Master Card akcija

Ja prosli utorak 22000 potrosio i jos nista :( Intesa MasterCard :/

Nadam se da apoteke spadaju pod tegovce na malo.

• Like
Reagovanja: 5ar
@uji Aj pojasni šta si napisao. Jer sada sam se setio da mi je prvog utorka račun bio iz Benu apoteke. A ja ne znam koji je to MCC, a ne deluje mi da je neki od isključenih u onoj tabeli.

@uji Aj pojasni šta si napisao. Jer sada sam se setio da mi je prvog utorka račun bio iz Benu apoteke. A ja ne znam koji je to MCC, a ne deluje mi da je neki od isključenih u onoj tabeli.
Upravo to, da ako je MCC za tog trgovca (privrednog subjekta) dodeljen kod iz tabele, te transakcije nisu podobne za učešće, a kako apoteke ne spadaju među izuzetim, računaju se u cashback program.

Постоји ли нека јавно доступна листа МЦЦ кодова за трговце у Србији?

1000015456.png

Potvrdni mail nakon danasnje registracije nove kartice.

Uspešno ste se registrovali za Mastercard utorak program!

Hvala na registraciji Vaše Mastercard platne kartice.

Od sada ćete dobijati povraćaj novca za kupovine mobilnim novčanikom! Svakog utorka izvršite jednu ili više kupovina registrovanom Mastercard platnom karticom u minimalnom ukupnom iznosu od 3.000 RSD i dobićete povraćaj novca od 1.000 RSD!

Za povraćaj novca kvalifikuju se kupovine izvršene mobilnim novčanikom u Srbiji svakog utorka u periodu od 1. oktobra do 10. decembra 2024. godine. Za jednu registrovanu karticu povraćaj novca moguće je ostvariti najviše 5 puta tokom trajanja programa. Povraćaj novca biće realizovan u roku od 15 dana od dana kupovine i biće prikazan na izvodu računa za koji je vezana Vaša Mastercard platna kartica, kao Mastercard Dan cashback.

Pravila kampanje i najčešća pitanja možete pronaći na www.priceless.com/dan.

Hvala što koristite Mastercard svaki dan, gde god da ste!

Povraćaj novca biće realizovan u roku od 15 dana od dana kupovine i biće prikazan na izvodu računa za koji je vezana Vaša Mastercard platna kartica, kao Mastercard Dan cashback.

Постоји ли нека јавно доступна листа МЦЦ кодова за трговце у Србији?
Merchant Category Code(s) (MCC; kod kategorije trgovca) tabele mogu se videti npr. na ova 2 linka:

Generalna tabela MCC-ova

Tabela najčešćih MMC-ova (npr. 5912 je MCC za apoteke, kao što je @uji već napisao za Lilly)

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Pitao je u kontekstu da li postoji generalna javno dostupna lista gde je obelodanjeno za svakog - ne, ali svakako je da se međunarodni kodovi propisno dodeljuju za svaku delatnost. Čekam da proknjiže za Komunalac pa ću javiti pod šta to spada, ali komotno sam imao i mimo te transakcije dovoljno po toj kartici.

Pitao je u kontekstu da li postoji generalna javno dostupna lista gde je obelodanjeno za svakog - ne, ali svakako je da se međunarodni kodovi propisno dodeljuju za svaku delatnost. Čekam da proknjiže za Komunalac pa ću javiti pod šta to spada, ali komotno sam imao i mimo te transakcije dovoljno po toj kartici.
Javno dostupne MMC tabele za svakog pojedinacnog prodavca ne postoje nigde u svetu, osim za one najvece, i to samo za neke zemlje, kao npr. SAD.

• Like
Reagovanja: uji
Koliko sam ispratio, svi ste prijavili povrat u EUR?
Intesa uredno vratila 1.000 dinara.

Ja nisam ni video pri registraciji da se bira povrat u evrima ili dinarima? Inače sam sam u Aik banci

Upravo mi stornirali i tako prikazali povraćaj 1000 din, Aik banka.

I meni upravo stigao povrat za AIK, banka poslednji mohikanac. :D
Meni je povrat na EUR partiju (kartica je dvovalutna iz bivse SBER banke).

U Intesi stigao juce za MC Gold (koja je takodje dvovalutna kao sto znamo), povrat u dinarima.

I ja vucem MC Gold pa cu da vidim. Ja je tek juce provukao prvi put:LOL:

Vidim svi dobili osim mene, izgleda ce mene da zakaci 15 dana :/ Intesa ...

Proknjižen Komunalac, MCC je 4900, ali nije među izuzetim, tako da slobodno direktno plaćajte dažbine.
Infostan prihvata samo fizičke kartice!
Moguće da se desila situacija identična kao moja, ali službenica je insistirala da ponovim transakciju. Kada je telefon bio udaljen, a ona prilazila terminalom, odbijalo se i onda predložim da upiše iznos pa kad ja namestim telefon odozgo i na terminalu kliknem ok (zeleno dugme) da probam još jednom i taj treći put je bio uspešan.

Proknjižen Komunalac, MCC je 4900, ali nije među izuzetim, tako da slobodno direktno plaćajte dažbine.

Moguće da se desila situacija identična kao moja, ali službenica je insistirala da ponovim transakciju. Kada je telefon bio udaljen, a ona prilazila terminalom, odbijalo se i onda predložim da upiše iznos pa kad ja namestim telefon odozgo i na terminalu kliknem ok (zeleno dugme) da probam još jednom i taj treći put je bio uspešan.
Где конкретно видиш тај МЦЦ кад се трансакција прокњижи? На ОТП и РФ у извештајима картица нисам нигде могао тај код да нађем. Мораш ли да будеш регистрован на priceless.com да би се то видело?

Поред комуналија да ли је неко пробао плаћање рачуна код неког ИСП провајдера (СББ рецимо на њиховим шалтерима), Водовод(ко има одвојено ту ставку)? Шалтери ЕПС-а се не рачунају колико сам прочитао, ако је неко пробао није лоше да напише који МЦЦ је добио код њих.

Где конкретно видиш тај МЦЦ кад се трансакција прокњижи? На ОТП и РФ у извештајима картица нисам нигде могао тај код да нађем.
U OTP: kartice, MasterCard Debit, klik na proknjiženu transakciju, pri dnu Kategorija
UniCredit: klik na proknjiženu transakciju, Opis: trgovac()MCC
Мораш ли да будеш регистрован на priceless.com да би се то видело?
Ne, vidi se i za Dinu.
Поред комуналија да ли је неко пробао плаћање рачуна код неког ИСП провајдера (СББ рецимо на њиховим шалтерима), Водовод(ко има одвојено ту ставку)? Шалтери ЕПС-а се не рачунају колико сам прочитао, ако је неко пробао није лоше да напише који МЦЦ је добио код њих.
To sve spada pod istu šifru (struja, komunalije, vododovod, toplana, gas i telekomunikacije).
Edit: internet provajderi mogu da budu sprovedeni pod 4816, odnosno 4899 ako su najpre kablovski kao SBB ili mobilni 4814/5

Mada, evo na primer, Lidl se vodi pod 5999 (specijalizovane prodavnice svaštare), Aman 5331 (razna roba) za razliku od Ideje 5411 (supermarketi) i Maksija 5310 (diskonti; ¿!? ok)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno