Šta je novo?

Master Card akcija

Imam 3 Master Kartice. Vec vidim da ce se gorivo sipati utorkom tri puta za po 3000 :LOL::D

Procitajte uslove kampanje. Neki Merchant kodovi su iskljuceni, npr kladjenje i slicno. Mene zanima da li Payspot POS terminali spadaju pod ove "finansijske institucije"

Imajte na umu da ERSTE nije zvanicno podrzana, oni jos uvijek testiraju interno Google i Apple novcanike (zaposleni), ali nije dostupno klijentima (mada postoje naznake da ce biti omoguceno u toku trajanja akcije).
Trazili su od MasterCard-a da ih ukloni sa liste (da bi rasteretili call centar), ali ovi su ih odbili.

@lurkerr s obzirom na to da je u vlasništvu AIK banke i da do operativnog spajanja nije došlo, mala ili nepostojeća je verovatnoća da će se samostalno priključiti GPay/ApplePay.

Da li mCard treba posebno aktivirati u OTP banci ili bi trebalo da radi? Imam Mastercard I koristim mBanka aplikaciju ali u njoj ne postoji mCard opcija kao na videima na netu.

@Masinac prema pisanjima na forumu, ukinut je još maja, a koliko sam u toku i promenjena je aplikacija, tako da je jedino rešenje dodavanje u GPay/Wallet.

@Masinac

Karticu dodas i google vallet, a onda da bi je verifikovao, iz m banking aplikacije pošalješ poruku banci da ti verifikuju mastercard za google vallet. Najviše za pola sata od slanja poruke kartica se verifikuje. Verifikacija telefonom uz google valleta ne radi.

Pokušao da dodam u google waller master karticu banca intese i kaže aplikacija da je potrebno da banka verifikuje i tera me da zovem kol centar banke.

Zoveš i kažeš im svoj JMBG, broj kartice, poslednju transakciju karticom koliko je bila dinara i gde je bila. I malo sačekaš i kartica je spremna za sutra da dobiješ 1000 nazad nakon korišćenja.

U pravilima piše 15 dana od plaćanja.

Pokušao da dodam u google waller master karticu banca intese i kaže aplikacija da je potrebno da banka verifikuje i tera me da zovem kol centar banke.
Ja dodao malopre, za 30 sekundi. Ukucao broj kartice u Wallet, sve popunio, Intesa poslala kod SMS, ukucao i to je sve.
Ne znam sto te zeza, kao da ti nije taj broj telefona vezan za karticu :/
Pitanje za ostale: Idem danas u radnju da kupim ves masinu i platicu Ipay google wallet, ako podelim na rate da li i tada se dobija taj povrat do 15 dana ili ne sme da se deli na rate? Ne mogu nigde da nadjem da li je to bitno?
Hvala unapred na odgovoru.

Upravo registrovao, inače je več u G walletu, od prošle akcije, a koristim i za Temu kupovine.

Imam 3 Master Kartice. Vec vidim da ce se gorivo sipati utorkom tri puta za po 3000 :LOL::D

Procitajte uslove kampanje. Neki Merchant kodovi su iskljuceni, npr kladjenje i slicno. Mene zanima da li Payspot POS terminali spadaju pod ove "finansijske institucije"
Da li važi i za inostranstvo? U smislu fizičkog plaćanja u prodavnicama i slično, ne online.

Ne zaboravite da pored dodavanja MC kartice u wallet, obavezno je i registrujete, jer je to preduslov za ostvarivanje ovog kes-beka utorkom!

Poslednja izmena:
A ko ovo sve finansira? Nija mali iznos 5000 din po čoveku platiti ako nas puno bude učestvovalo. Koja je logika iza ovakve akcije? Mislim šta ima veze da li koristimo karticu ili telefon ili sat da platimo?

Ja sam danas već potrošio preko 3k malo i srećan sam zbog akcije ali je ne razumem sa stanovišta druge strane, banaka i MasterCard a.

Ideja je vrlo jednostavna - više im se isplati da iz svog džepa plate 5k RSD po korisniku a da mu ostane navika korišćenja novog načina plaćanja i da u dugom roku zarade na svim budućim transakcijama dosta više nego što ih incijelno košta refundacija sredstava kroz promociju. Čist trošak akvizicije novih klijenata, ima raznih studija koje potvrđuju da ljudi generalno mnogo više i mnogo češće troše ako plaćaju telefonom ili satom jer je u principu jednostavnije od vađenja kartice iz novčanika i kucanja PINa za veće iznose. Ne radi se ovo slučajno

@PanonskiNS MasterCard, iz fundusa naplaćenih naknada same kartičarske kuće. Krajnji korisnici su reklama, priča ide od usta do usta, pojedinci se odlučuju na otvaranje novih računa (na primer, nisam imao Master i sticajem okolnosti preko prijatelja otvorio u OTP Prestiž zbog Sinhro paketa, a poklopilo se sa ovom akcijom) pa tako na primer kažem svojim drugovima koji isto koriste ApplePay/GPay za to pa su onda i oni u toku. Na neki način te prosto teraju da odrešiš kesu i banci koja je učesnica programa, jer faktički nigde nema debitne Master kartice bez mesečnog održavanja računa (ok, OTP daje promo period i online, osim kroz preporuku u ekspozituri, ali recimo Master devizna u Erste nije isplativa, itd).

Zapravo, da pređe 3000, makar jednu paru, ne može knap. Malo glupo, ali tako je.

Koliko ja vidim ne mora da predje, vec je i sa okruglo 3000 dovoljno.

U periodu od 1. oktobra do 10. decembra, korisnici Mastercard kartica* mogu ostvariti keš-bek u iznosu od 1000 dinara kada u toku utorka obave transakcije u minimalnom ukupnom iznosu od 3000 dinara, mobilnim novčanikom.

• Like
Reagovanja: uji
Čist trošak akvizicije novih klijenata, ima raznih studija koje potvrđuju da ljudi generalno mnogo više i mnogo češće troše ako plaćaju telefonom ili satom jer je u principu jednostavnije od vađenja kartice iz novčanika i kucanja PINa za veće iznose. Ne radi se ovo slučajno
Apsolutna istina. Plaćanje telefonom gotovo prerasta u igru. Neverovatno.

Koliko ja vidim ne mora da predje, vec je i sa okruglo 3000 dovoljno.
Negde je na sajtu pisalo više od pa zato sam tako tumačio. Uostalom, ne može sve ni da se specijalno prešteluje.
Па рецимо , с обзиром да виса нема скоро никакве акције, а мастер поред својих, има и сваке године у сарадњи са Ананасом, неко ће проверити да ли његов пакет рачуна или банка нуде мастер или вису.
Do sada sam imao samo iRačun i Yettel Lite koji su besplatni i Visu internet u Poštanskoj sa minimalnim troškovima. Zato i kažem da se ovim, kod mene barem, situacija značajno menja, jer i posle omladinskih računa sam praktično ostao u istoj situaciji kao ranije.

Kada koristim kreditne kartice preko apple walleta, ne mogu da delim na rate, samo ako se koristi fizicka kartica( bar je tako na intesi).
Da ovo je tačno, meni su juče preko telefona naglasili da kad hoću na rate da plaćam koristim fizički karticu, nije moguće preko telefona.

Da ovo je tačno, meni su juče preko telefona naglasili da kad hoću na rate da plaćam koristim fizički karticu, nije moguće preko telefona.
Ovo je bas bas glupo, mislim meni ce svakako ici mesecna uplata neka zavisi od potrosnje ali da ja ne mogu da odredim broj rata jer je preko telefona, niDJe veze :/

A ko ovo sve finansira? Nija mali iznos 5000 din po čoveku platiti ako nas puno bude učestvovalo. Koja je logika iza ovakve akcije?
Finansira Mastercard. Ocigledno da imaju dovoljnu zaradu od jednog korisnika (LTV ili CLTV - Customer Lifetime Value) kad im je CAC (Customer Acquisition Cost) od 5000 dinara isplativ.

Logika iza akcije je pokusaj zadrzavanja market share-a koji im se se polako ali sigurno smanjuje, sto zbog globalnih desavanja (nemju vise rusko trziste, nastanak UnionPay sistema), sto zbog lokalnih desavanja na nivou drzava. U slucaju Srbije sve vise ljudi koristi domacu Dina karticu za svakodnevna placanja ili IPS sistem sa QR kodovima, pa nemaju (tolike) provizije koje su navikli da ubiraju pri svakoj transakciji na mladim trzistima kao sto je bilo nase do pre 10ak godina. Recimo u Africi nema razvijene infrastrukture koja je bi omogucila koriscenje kartica, sve ide preko mobilnih telefona m-Pesa sistemom, a slicne sisteme sada prave i razvijenija trzista poput ovog IPS kod nas (nije isto sto i m-Pesa, ali u smislu da je nezavistan od Master/Visa mreza).

Vidim da svi pominjete povrat od 5.000 dinara po osobi (za pet dana/utoraka akcije). Ali ukoliko se koristi vise MC kartica u novcaniku, onda se moze ostvariti 5k po svakoj kartici, iako glase na istu osobu, zar ne?
Jos ranije sam citao pravila promocije i cini mi je da je povrat po kartici, ne po osobi, ali moguce da mi je promakeo detalj koji kaze drugacije.

Vrh Dno