Šta je novo?

Mass Effect - PC verzija

• Začetnik teme Začetnik teme gx-x
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedna od najboljih igara koja je u poslednje vreme izasla na PC.

Slazem se!

Savegameovi ne rade samo ne nekim deonicama gde je kljucna brzina, ili borba tako da to uopsten emoze da se svrsta u nedostatak.

Sad to sto ne neko ne zna da igra to je vec druga stvar... 😛

@ Dandy - kakve to veze ima s mojom kritikom? jel to sada na PC-u? JESTE! e pa onda su mogli i da blagoizvole da uvrste to u repertoar poboljsanja koje PC kao platforma, jel, pruza. e sad jos samo da se nadje neko pametan da mi objasni "da ne moze".... ppppfffff

damit, necu, ponavljam NECU!!! da uvezbavam igru!!!! to je jedna od vecih debilana sto (po meni) moze da se "smesti" u igru! sta ako nemam vezano po sata da igram? sta ako me cimaju za nesto pa moram da odem hitno? ima 500 sta-ako... a yebeni SAVE ni od korova!

da, i to sto kazes ... "budi srećan što nisu ostali na savegame point-ima" - evo rastapam se od srece i miline!
i ako pravim heavy carnage u ostalim pucacinama (bilo single player, bilo LAN igra), NIJE istina da sam tu sakat!
i ne ponavlja mi se da necu NIKAD VISE da uvezbavam igru.... not my type of fun

enjoy

To sa sejvovima i mene nervira, i uvek jeste bilo taka, recimo Baldur's gate nikada nisi mogao da snimis u toku borbe, pa se ponekad desi da posle 15-tak i vise minuta zagines od ruke zadnjeg neprijatelja pa ajd odponovo. Inace iako je prica dobra igra je pomalo smarajuca i previse repetativna, nisam je igrao par dana iz objektivnih razloga a sada kada mogu da je igram ponovo ne igra mi se jer pretpostavljam da se nista bitno u gameplayu i lokacijama nece promeniti pa mogu mirne duse da procitam walkthrough da vidim kako se zavrsava, em je brze, em cu lepo ustedeti dosta vremena.

To što je igra sada na PC-u nema veze jer je u pitanju više filozofija igranja nego tehnička strana priče.
Kada ne možeš da snimiš igru baš u svakom trenutku, onda i igraš malo pažljivije i ozbiljnije shvataš opasnosti koje mogu da te nateraju da prelaziš ponovo neku deonicu koja možda i nije tako kratka.
Btw, Mass Effect je jedna od igara gde stvarno treba da se potrudiš da pogineš, osim u dve-tri zeznute bitke, gde obično može da se snimi pre samog početka.

Apsolutno!

@killbane - Ja ne bih bio tako siguran za monotoniju nivoa, predji malo vise pa da vidis posle kakve su lokacije😉

Znaci stvarno mi nije jasno u cemu je problem.Igra ima i checkpoint sistem i QS, i to sto u bas svakoj sekundi ne moze da se sejvuje, uopste nije neki problem...samo poubijas sve i sacekas da neko od tvojih saboraca kaze "all clear" i lupaj sejvove do mile volje 😛
Kao sto rece Dandy, igra i fajtovi i nisu toliko teski da je sejv toliko potreban...
Drugo su igre koje nemaju niti Save ni QS, vec samo checkpoint a arkadne su rokacine.Pa kad zagines, djiha sve ispocetka...ovde to nije slucaj.Daleko od toga.

Poslednja izmena:
Znaci stvarno mi nije jasno u cemu je problem.Igra ima i checkpoint sistem i QS, i to sto u bas svakoj sekundi ne moze da se sejvuje, uopste nije neki problem...samo poubijas sve i sacekas da neko od tvojih saboraca kaze "all clear" i lupaj sejvove do mile volje 😛
Kao sto rece Dandy, igra i fajtovi i nisu toliko teski da je sejv toliko potreban...
Drugo su igre koje nemaju niti Save ni QS, vec samo checkpoint a arkadne su rokacine.Pa kad zagines, djiha sve ispocetka...ovde to nije slucaj.Daleko od toga.

NOT TRUE. da na bih pricao neosnovane gluposti, sada sam malo vise igrao u kontinuitetu. konkretno sam bio na onoj zamrznutoj planeti gde treba da po onim laboratorijama uvijas Matriarch. e sada - zadnji SAVE je bio napolju, jos dok sam bio u tenku, a NIJE ga bilo cak ni kad sam pokrenuo AI u facility-ju, cak ni kad sam restartovao Main Reactor, i onda kad sam dosao gore, da pokrenem Rail, bube su me ispolivale (i tako 2x)..naravno svaki put sam po maltene po sata UVEZBAVAO igru! serem im se na foru!
sad nek neko kaze da nisam u pravu
EDIT: i, da, bilo je ALL CLEAR -al SAVE ni od korova. i, da, jedared mi se zaglavio lift - nisu se zatvorila vrata, i nisam mogao da mrdnem, naravno - RELOAD LAST SAVE GAME - i opet - yebeno U V E Z B A V A N J E !!!!! GRRRRRRR

Poslednja izmena:
Moram ti reći da nijedan od tih problema nisam imao (naravno nisam ni pokušavao da snimam u toku borbe, ne vidim svrhu tome), igra nije nijednom čak pukla, a igrao sam sa ind+overheat pa vitality+overheat fixom.

Ni ja.Ovo ti je neki bug u pitanju onda.UVEK ima QS, sve dok se ne aktivira neprijateljski AI/parkira vozilo na nezgodnom terenu/liftu/u toku borbe.

Ne sećam se da sam imao toliko problema sa snimanjem u tom delu. Znaš, jedan od simptoma lošeg "leka" su baš problemi sa snimanjem.

Čekaj malo, Matriarch Berenziah? Ja sam sejvirao (doduše, na konzoli) tačno ispred sobe gde se sukobljavaš sa njom bez problema. Toga se tačno sećam jer je to jedino mesto gde sam zaginuo par puta :d Dakle, osim ako ti se desio neki bag, to nije problem koncepta igre...

Inače, komotno možeš da kažeš da je Baldur's Gate krš koji je konzolaški naslov / tera na uvežbavanje, a ne igranje...

NOT TRUE. da na bih pricao neosnovane gluposti, sada sam malo vise igrao u kontinuitetu. konkretno sam bio na onoj zamrznutoj planeti gde treba da po onim laboratorijama uvijas Matriarch. e sada - zadnji SAVE je bio napolju, jos dok sam bio u tenku, a NIJE ga bilo cak ni kad sam pokrenuo AI u facility-ju, cak ni kad sam restartovao Main Reactor, i onda kad sam dosao gore, da pokrenem Rail, bube su me ispolivale (i tako 2x)..naravno svaki put sam po maltene po sata UVEZBAVAO igru! serem im se na foru!
EDIT: i, da, bilo je ALL CLEAR -al SAVE ni od korova. i, da, jedared mi se zaglavio lift - nisu se zatvorila vrata, i nisam mogao da mrdnem, naravno - RELOAD LAST SAVE GAME - i opet - yebeno U V E Z B A V A N J E !!!!! GRRRRRRR

Nisam imao slicnih problema, ali uopste.... Save game je radio besprekorno na toj deonici. Znam da sam non-stop klictao quick save hot key, i nije hteo jedino u slucajevima fighta, inace je radio besprekorno. To kod tebe je neki bug. Ili isprobaj drugi ( noviji ) lekic, ili re-instaliraj igru, pa vidi kako ce se ponasati. 🙂

Ma bre zar ne vidite da je covek nadrkan i iznerviran necim drugim.

Od kud to da se samo kod njega pojavljuju ti bugovi?

konkretno sam bio na onoj zamrznutoj planeti gde treba da po onim laboratorijama uvijas Matriarch. e sada - zadnji SAVE je bio napolju, jos dok sam bio u tenku, a NIJE ga bilo cak ni kad sam pokrenuo AI u facility-ju, cak ni kad sam restartovao Main Reactor, i onda kad sam dosao gore, da pokrenem Rail, bube su me ispolivale (i tako 2x)..naravno svaki put sam po maltene po sata UVEZBAVAO igru! serem im se na foru!

Evo ja kazem da nisi u pravu..
I ja sam na toj deonici quicksave-ovao bar 10ak puta.

I ja sam imao problem sa snimanjem. Imas savefix na poznatim adresama. Ako hoces baci cu ti na pm.

ma stavio sam i save fix. nije pomoglo!!??!! WTF? no, sada je vec jako svejedno, ja predjoh ME.
a sto se tice te ledene planete, ono je bio uzas uzasa. znaci od tenka, pa dok nisam ubio Beneziu, i oslobodio Kraljicu Buba NI JEDNOM nisam dobio save! uvek ono smrdljivo: cannot save at this time. sve u svemu to je bilo: preko 1,5h igre, i par lvl up-a...
kazem igra je super, dapace, kad bi bilo vise ovakvih, e sada kako kazete - niste uopste imali problema sa time, ne znam ni sta da mislim jel to neki bug ili slicno samo meni.... ili? uglavnom, taman da je istina i negde izmedju, ta fora sa auto save na pocetku svake misije pa opet - bog-zna-kad... i dont like it... osim toga bilo je i pre fenomenalnih igara koje sam vrlo lako precrtao - bas zbog nedostatka save-a. ne uvezbava mi se igra nego bi da uzivam!
pozz svima

EDIT: jednako se ponasala igra i sa savefixom i bez ?!?

Poslednja izmena:
Jel neko resio ovo nemam ono sr... da "platim"
20min pokusavam ne mogu da sklopim na Core2 ili 3 ( valjda to treba jel tako ?? )

Prilozi

• ONG.webp
    ONG.webp
    104.8 KB · Pregleda: 73
Jel neko resio ovo nemam ono sr... da "platim"
20min pokusavam ne mogu da sklopim na Core2 ili 3 ( valjda to treba jel tako ?? )

A najmanji, B - veci, ...

1: Block A na core 3
2: Block B na core 2
3: Block A na core 2
4. Block C na core 3
5. Block A na core 1
6. Block B na core 3
7. Block A na core 3
8. Block D na core 2
9: Block A na core 2
10: Block B na core 1
11: Block A na core 1
12: Block C na core 2
13: Block A na core 3
14: Block B na core 2
15: Block A na core 2

Jel moguce da sam ja jedini ovu zagonetku resio sam, bez pomoci you tube? :d

... a nisam poznat kao strpljiva osoba, zato i ne igram avanture... 😀

Poslednja izmena:
Ma ovo je jedna od najstarijih logičkih zamrzlama, mislim da sam je video u bar tri igre u različitim oblicima pre ovoga. Stvarno nije teško kada bar malo uključiš mozak.

Tower_of_Hanoi_4.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Tower_of_Hanoi

Poslednja izmena:
Ja igram igre, ne igrice, hvala.

Znači, identičan problem bio je i u Kotoru 1. Igrate Mass Effect bez "predznanja", sramota.

Jel moguce da sam ja jedini ovu zagonetku resio sam, bez pomoci you tube? :d

... a nisam poznat kao strpljiva osoba, zato i ne igram avanture... 😀

Nisi sam. Ja sam premetao to napamet dok nisam uspeo. Sobzirom da sam igru presao dva puta - dva puta sam i slagao to.

@voodoo_ :

Gde je to bilo u kotor 1 ? NEsto mi je poznato al ne mogu da se setim (ne mogu da se setim da sam naisao na nesto sto mi je omelo gameplay)

Poslednja izmena:
Kad uđeš u neku od onih grobnica na Koribanu, pa isto prebacuješ "struju" na tri stuba. Isti problem, malo drugačije "upakovan".

men se cini da je to bilo nesto jednostavnije u kotoru 🙂 ili sam vec priboravio

da, sad se secam, al to je bilo jednostvnije, zapravo veoma jednostavno, pogresis jednom i skapiras 🙂

Nazad
Vrh Dno