Šta je novo?

Mass Effect - PC verzija

Mnogo je blesav onaj bagi :)
Nego igra ume da pukne povremeno, tako da treba snimati često.
Takođe ume da se zaglavi na neki prilično dug vremenski period, najčešće kada se izlazi iz vozila na planetama, ali se odglavi ako imaš dovoljno strpljenja da to dočekaš.
Strašno me podseća na KOTOR. Samo fale svetlosne sablje :p

Rezime, kome se KOTOR sviđao, dopašće mu se i ovo sigurno. Natenane gustiram igru, ne želim da završim glavni quest tako brzo :)

MAKO je brljivo jedno cudo. Glupiram se do inemoglosti sa njim na planetama (litica+jump jets+ cannon combo). Nije mi ni jednom pukla jos uvek, save radi, bez da ozivljava mrtve protivnike, a tutnuo sam onaj lekic sto moze da se nadje u apoteci Demonović

Poceo sam da igram i presao sam deo na planeti, poiskljucivao one bombe i posle toga kada sam se vratio na Normandy i dodjem do dela gde je star mapa u brodu, kada pogledam u nju, ispise mi Map i ispod neaktivno Open. Znaci ne mogu da pokrenem mapu :trust: Sejvovi mi rade. Kupio sam lek u apoteci, ali ne u u apoteci Demonović, vec kod Ivančić & Sinova.

One pidgin is on his way... :)

Da ne pričate možda o flašici na kojoj piše Mass.Effect.<something>Fix-NoGrp.rar, gde je something jedna meni nepoznata reč?

Ja ne :) Na mojoj flasici pise MassEffect-medikament_za_pacijenta.zip
Sinoc probao, radi sve kako treba :) pacijent zdrav, doktor srecan.

Takodje mogu se naci MassEfekt inekcije verzije 1.1 ali to su samo rebrendirani lekovi u novim bocicama.

Poslednja izmena:
Da preformulišem, da li je lekić težak 48.956.922 miligrama? :)

Edit: jeste, to je taj, based on russian fix #2 :)

Poslednja izmena:
Otvoreno radno mesto:

Uglednoj apoteci potrebni farmaceuti sa iskustvom.

Informacije na PM

Alo hirurzi jer ima neko problem sa pacijentom da mu se ukoci regenski snimak pri reprodukovanju prvih scena, moj pacijent nece dalje od toga znaci kreiram novog junaka i krene filmcic i na 2 sceni freezuje se ali ton ide dalje, treba mi anemneza

Hvala

Dosadni ste svi bre vise.

Dajte neke impresije oko igre, a ne lecenja :smash:.

Dali smo, imas shotove.... skini pa probaj :)

Dosadni ste svi bre vise.

Dajte neke impresije oko igre, a ne lecenja :smash:.

Ako si igrao KOTOR, Mass ce ti se svideti. Grafika je odlicna, ali je potrebno iskljuciti grain effect. Dijalozi i sama prica su odlicni (ja sam tek presao prvu misiju, ali za sada je super). Takticki HUD je odlicno uradjen, i napucavanje iz 3 lica je ok. Ja jos nisam dosao do toga da koristim ono vozilo koje se nalazi u hangaru broda. Nesto vise ce ti reci neko ko je dalje dogurao i neko ko je presao na kutiji. Sve u svemu-odlicno.

Imas priliku da sada vidis kako ce F3 izgledati kada se bude pojavio. Znaci, bice preslikan Mass. Ovakav nacin izvodjena jako lepo lezi igri kao sto je Mass, ali za F3 ce biti pogubno.

pa da samo sto ce fo3 imati josh nadrndan i bullet-time u celu tu prichu, real time sa pauzom, akcione poene, i slow-mo prilikom svakog critical hita :d izvrsno zar ne

posecujem ovaj topik samo zbog smejanja nashim farmaceutima, doktorima i pacijentima :) svaka chast

Poslednja izmena:
Alo hirurzi jer ima neko problem sa pacijentom da mu se ukoci regenski snimak pri reprodukovanju prvih scena, moj pacijent nece dalje od toga znaci kreiram novog junaka i krene filmcic i na 2 sceni freezuje se ali ton ide dalje, treba mi anemneza

Hvala

Takav problem sa pacijentom nemam, ali imam zato problem drugačije prirode.Nisam još primenio najnoviji lek, nisam siguran da li da čekam varijantu neke poznatije farmaceutske kuće, ali moj pacijent pati od napada epilepsije i gubitka pamćenja odmah na početku seanse.U toku konsultacija sa kolegama, pacijent je naglo pao, te sam morao objašnjavati sve iz početka, što zna da iritira.Zato se i nadam da će nova verzija leka rešiti problem.

Upravo sam je raspakovao i stavio da se instalira!! JEDVA CEKAM DA PROBAM!!!!!!!!!!!!!!

heh, na mojoj integrisanoj nece da krene |>
tj pocne intro i onda zvekne sa nekom cudnom greskom nazad u win...
uboscu neku grafiku ovih dana, pa cu da se igram... nadao sam se da ce makar hteti da krene |>

Završih igru, pa da podelim malo utiske :)

Glavna priča je interesantna, mada nedovoljno razrađena. Side quest-ovi su prilično rutinski, mada ima tu i tamo zanimljivih.
Igra boluje od povremenih problema u pripovedanju, koji su uglavnom posledica mogućih nelinearnosti u priči, a ponekada smeta jer postaneš svestan da likovi ipak samo prate određeni scenario koji se eto malo pobrkao.
Kapiram da pored ovolike mase dijaloga, ipak nisu svi mogli da budu na istom nivou, ali falilo mi je malo više "realnosti" u razgovorima.
Takođe, kada se koristi intimidate ili charm, sagovornik često prilično neargumentovano promeni mišljenje. Kapiram ja da je to kao kada primeniš "silu" ;), ali opet ponekad bode oči.

Grafika mi se generalno sviđa, pogotovo lica ljudi i elijena. To su stvarno majstorski odradili.
Unreal 3 engine inače ne mirišem preterano, ali ovde su na sreću ubili sve one flashy nepotrebne stvari i igra ima prilično clean look koji meni odgovara.
Senke su prilično grube na momente, a ponekada je smešno kako se tripuju u liftu npr.
Tokom igre se pokupi previše item-a od kojih jako mali procenat ima upotrebnu vrednost. Preterali su sa time i mislim da je akcenat trebalo više prebaciti na prikupljanje novca i kupovinu svega što vredi u shop-ovima.

Ne znam da li je zbog leka ili je ne, ali meni je igra bila prilično nestabilna i bubičava.
Pucala je jednom u sat vremena otprilike, događalo se da zakoči na minut/dva i onda nastavi normalno, a veoma često zbog kašnjenja video dela neke sekvence zvuk se malo desinhronizuje (kod svakog planet drop-a npr.).

Enivej, igra je odlična, a nadasve zarazna. Pored svih mana, nisam nikako mogao da prestanem da je igram, čak je dobro što je ponekad umela da pukne, jer me podseti da treba i nešto drugo da radim u životu :p

Poslednja izmena:
ja sam je igrao preko 10 sati sa lekom i ni jednom nije pukala..... pricalo se po forumu da oni sto klokuju 8800GT do limita imaju problema sa nestabilnoscu, mada ti imas ATI pa ko zna...

slazem se za side questove, da su bas imali jos kojeg dizajnera da krejira razlicite gradjevine za njih.. a ne da se non stop ponavljaju

opremu dakodje nisam do sada kupovao jer ili je prskupa ili sam je vec nasao i ne daje mi se 50% para za nesto sto cu naci na sledecoj misiji

jel neko ima nekih borbeno taktickih saveta u vezi kontrole tima jer ja bas nisam video neku potrebu da taktiziram.........

Enivej, igra je odlična, a nadasve zarazna. Pored svih mana, nisam nikako mogao da prestanem da je igram, čak je dobro što je ponekad umela da pukne, jer me podseti da treba i nešto drugo da radim u životu :p
same here :)

evo jedne od boljih scena :D

Prilozi

• MassEffect002.jpg
    MassEffect002.jpg
    123.2 KB · Pregleda: 262
Upravo sam je raspakovao i stavio da se instalira!! JEDVA CEKAM DA PROBAM!!!!!!!!!!!!!!

A joj sta ja da kazem..., sutra treba da mi stigne E8400, 8800GTS 512,... a pre nego sto ga instaliram treba instalirati windoze, drivere... :S:

Ne znam da'l ima veceg baksuza od mene :( Od 77 rata igre iz prodavnice sam kupio 76!!!! Prodavnice su onda jedna po jedna pocele da gase ponudu i trenutno sam ostao bez poslednje(prve) rate! Da li je neko voljan da mi pomogne (neko ko ima brz upload), a kupio je celu eksplozivnu verziju? PM me pls! :(

Ne znam da'l ima veceg baksuza od mene :( Od 77 rata igre iz prodavnice sam kupio 76!!!! Prodavnice su onda jedna po jedna pocele da gase ponudu i trenutno sam ostao bez poslednje(prve) rate! Da li je neko voljan da mi pomogne (neko ko ima brz upload), a kupio je celu eksplozivnu verziju? PM me pls! :(

Slicna situacija.Promenio sam prodavnicu.Ma idi ti lepo u Mininovu odlicno su snabdeveni.Jeste usluga malo sporija ali bar je sigurna.

Slicna situacija.Promenio sam prodavnicu.Ma idi ti lepo u Mininovu odlicno su snabdeveni.Jeste usluga malo sporija ali bar je sigurna.

Ma ne rade mi T rent agencije :p Imam problema izgleda sa switchom, dok ga nisam koristio sve je bilo u redu :(

Mislim da sam pronasao ono sto sam trazio, saznacu u roku od pola sata :)

Jedno pitanje, ima li ko problema da pokrene igru na Visti SP1

Sve se lepo intalira, pokrenem i pojavi se splash screen, i posle samo crn ekran i tako stoji.

Ima li neko resenje?

Kada se startuje igra, smara nesto da li da koristi neki ffdshow ili ne. Sta izabrati i cemu to sluzi ?

Kada se startuje igra, smara nesto da li da koristi neki ffdshow ili ne. Sta izabrati i cemu to sluzi ?

Dozvoli ffdshow-u da radi. To ti je codec za pustanje videa. Verovatno za te pocetne reklame :)

Slažem se sa Dandy-jem, osim što ja volim U3 engine, a i nisam imao problema sa stabilnošću :D

I ja je upravo zavrsio, pa da podelim utiske.

Vrline:
Literarni predlozak - zanimljiv, siroki, univerzum, "mass effect" tehnologija na kojoj se zasniva razvoj svih poznatih civilizacija, dobro osmisljene rase (sa svojim sudbinama), politicka natezanja, dobro zamisljeni likovi, codex ("pamcenje" u koje se ugavnom sve gorenavedeno smesta, zarad kasnije konzumacije), centralna prica.
Atmosfera - Dorbra gluma, animirani dijalozi (konacno da se neko seti!), interesantna ambijentalna muzika koja se jako dobro "kapira" sa univrezumom igre. Vidi se i da je ulozen trud kako bi se stvorio osecaj "svesti" igraca i njegovih saputnika o okolnom svetu i "vice versa", i ovo prija. Rezija in-game animacija je jako dobra (izazivaju napade "zlosmeha"... infantilno, znam).
Gameplay - Jako lepo zamisljene borbe i pause-interface. Restrikcije vezane za lecenje i rechardzovanje skillova u borbi teraju na maksimalno iskoriscavanje kombinovane moci kojom druzina raspolaze, kao i taktickih potencijala igre (koji bi u suprotnom bili izlisni). Zanimljivi skillovi: vezani za oruzje(ko jednom proba "carnage", shvatice) bioticke moci (citaj - magije), i tehnicke manipulacije svim i svacim oruzje, stitiovi, droidi, cak i biotickim potencijalima protivnika). Simpatican sistem razvoja likova.
Grafika/dizajn – Solidni modeli i ostre teksture. Lep dizajn vanzemaljskih vrsta, opreme (pre svega oklopa), protivnika, brodova ("SSV Normandy" i "Sovereign", pre svega), Citadele i, generalno, svih lokacija vezanih za main quest. U svakom slucaju Unreal III engine radi dobar posao.
Zaraznost - Pre svega, borbe. Jednia stvar koja me(pored ekstremne tvrdoglavosti) istinski drzala pred monitorom dok sam gutao brojne mane igre.

Mane - apsolutno svaki segment igre ostavlja utisak da su igru radili izuzetno lenji ljudi:
Centralna prica - Dobra, ali celovecernji film, a ne za RPG koji bi, bar u teoriji, trebao da bude svemirska saga. Nista od toga! "Epska" potraga za Sarenom se da zavrsiti za manje od 10 sati igre! Tacno da u igri postoji ogromna, lepo dizajnirana galakticka mapa, sa mnostvom zvezdanih sistema, ail dzaba sve to kad je prepuna nicega! Citadela + 4 planete je sve sto nije genericki odradjeno, ali ne ocekujte neku vajdu ni od te 4 planete, po dva-tri main sub-questa i isto toliko sporednih koji se zavrsavaju skoro sami od sebe. Savko ko je ocekivao KOTOR I i II questovanje, grdno ce se razocarati. Uglavnom sve sporedne zadatke dobijate na Citadeli posto ste zavrsili glavne zadatke vezane za neku od 3 planete. Sad, da li uposte vredi uzimati sporedne zadatke, procenite sami iz sledeceg pasusa.
Sporedni zadaci - Da bi se povecao broj gameplay sati pribeglo se krajne prljavim metodama ubacivanja generickih questova, koji se uvek svode na set istih (odsadnih) akcija. (Dosadno) istrazivanje povrsina lose i monotono modeliranih i teksturisanih planeta Mako vozilom. Obilazenje tacaka od interesa i resavanje (dosadne) logicke igrice: bilo da hocete da obijete elektronsku bravu, pokupite artefakt ili zauzmete rudnik (!?!), moracete da igrate, jednu te istu mini-igru. Pored ove divotice, jedino sto narusava monotoniju nepreglednih(i uzasno dosadnih) prostranstava planeta jesu raznorazne gradjevine(u stvari su u pitanju tri lil cetiri iste gradjevine sa razlicitim razmestajem objekata, a poekad cak ni to), koje u 99% slucajeva terba lishiti svih zivih/nezivih, svesnih/nesvesnih entiteta koji u njima obitavaju. I to je to! U poredjenju sa ovim sivilom, "Hellgate"-ovi nivoi su kaleidoskop. Ovo dovodi do toga da u velikom broju slucajeva necete ni znati koji quest trenutno radite, nece ni biti bitno.
Oprema - Sva oprema u igri (oruzje, oklopi, alatke, modifikatori...) napreduje po nivoima. Ovo je cini totalno bezlicnom. Kada ste videli recimo shotgun "Scimitar V" znate i kako ce izgledati i "Scimitar VIII, IX, cak i kako ce se ponasati u borbi, samo sa nesto jacim karakteristikama. Skoro da nema iznenadjenja. Nedotupavni sistem Achievement-a (opsirnije u nastavku) se pobrinuo da i oprema koja je ocigledno bila zamisljena kao nesto unikatno i tesko za nabaviti, na kraju bude dostupna u kolicinama dvoljnim da se opremi citava JNA.
Achievements - Neznam kome je palo napamet da u punokrvni RPG ubaci ovako retardirani sistem nagrada, koji moze da funkcionise kod arkada i paltformi, ali ne i ovde. Od kako je sveta i RPG-a zna se da je cilj istih da igraca uvuku u pricu, a koriscenjem ovakvog sistema se postize upravo suprotno! Na primer, 150 fragova shotgunom otkljucava mogucnost da kasnije sa svim likovima, bili oni juggernaut ili nejaka bioticarka, mozete razvijati shotgun skill! Je li to rolle play? Da ne pominjem sto u startu svako moze da pod opcijom Achievement u glavnom meniju na brzinu baci pogled u svoju buducnost i sazna neke stvari koje mu bas, onako, lepo mogu upropastiti pricu. Jezivo.
Likovi - kao sto rekoh, dobro ZAMISLJENI, ali ne i realizovani. Nema nista od dugih razgovora koji mogu bitno uticati na uzajamni odnos Sheparda/ove i ostatka druzine, i na njihove sudbine (kao u KOTORII: TSL, an primer).Iako lepo napisani, dijalozi uticu samo na allinement glavnog lika i nista vise. Ovde je proces uzimanja questa od svojih saboraca slican cedjenju suve drenovine(koja doduse u samom pocetku deluje socno i izdasno k'o kaktus, ali na kraju, dren je ipak samo dren... i to suv). Ja s mukom nakapao tri i po kapi i svi se svode na onaj gorenavedeni, odvratni genericki pristup. Ako neko zna nesto vise, slobodno nek javi.

Na kraju, igru mogu samo da posmatram kao veliki moderski potencijal, posto autori nisu iskoristili ni deseti deo potencijala, a znajuci ko je vlasnik Biowarea ovo je ucinjeno planski. Stoga i potenciram modere, a ne oficijelni nastavak od koga nista posebno ne ocekujem, mada cu ga verovatno igrati.

Nazad
Vrh Dno