Šta je novo?

Mass Effect 3

Cuj "umesto", da si proverio taj pomenuti link nasao bi i taj tvoj "drugi" sajt tu :party:

Znam da su linkovani, samo je ovaj direktniji :D

Imam ja save od ME3, sa predjenim prvim i drugim delom sve na 100% pozitivno. Mogu da ti posaljem pocetni save ako hoces.

Kada sam video pre neki dan da je tema ponovo aktivna, poceo sam ponovo da igram, i ubacio sve DLC koje ima :D

Heh, ja sam prosle godine obrnuo sva tri dela, sa svim DLC. Sta ces, u nedostatku dobrih novih igara moramo da se vracamo starima :)

Stvarno je za pamcenje, sva tri dela. Jedna od igara koja me je drzala do samog kraja i uvek je mogu igrati iznova :) velike nade ulazem u Andromeda nastavak :)

Za mene kao trilogija(znači celina) sa svim DLC-ovima apsolutno NAJBOLJA igra koju sam odigrao u životu! Razmišljam i ja da obrnem još jednom čim spakujem mašinku :)

Da, samo sada bih uzeo neki besan sweetfx preset i ubrizgao ga u neko full pack trilogy + all DLC izdanje.

PS
Inače priča je samo jednom(genijalna)!

Poslednja izmena:
Valjda nece da zafuserisu nastavak...

U bre, vi ste se raspisali :D

Posalji mi taj save. Probacu preko vikenda da ga pregledam i obradim pa da pocnem da igram.

Heh, ja sam prosle godine obrnuo sva tri dela, sa svim DLC. Sta ces, u nedostatku dobrih novih igara moramo da se vracamo starima :)

Ja planiram uskoro isto da uradim, sve je skinuto/instalirano samo da uhvatim malo vremena.
Nisam igrao DLC-ove, tako da jedva cekam da opet odigram sve i vidim sta ima novo. Ali definitivno jedna od najboljih saga ikad :)

Andromedu jedva cekam :D

Kako "slatko" pricate o igri,da upravo citajuci narucih mass effect trilogy! :)

Ja ludak imam sve tri na PC-u, trilogy box na PS3 i sad na Xone u BC igram keca ponovo. Sve legal naravno.

Šteta što EA neće da izbaci neki PS4 remaster, i to bih kupio.

Poslednja izmena:
Samo treba da znaš da trilogija ne sadrži večinu dlcova.

Nem' veze i ovako ima da mi se razvuce...

Ma ovi iz EA su papci, pa praktično nikada ne daju DLC-ove u paketima, osim za neke stvarno matore igre.
Hoće na svaki mogući način da zarade...

Kad preračunaš recimo neki od Sims-a sa svim DLC-ovima, ispadne par stotina evra.

Ma ovi iz EA su papci, pa praktično nikada ne daju DLC-ove u paketima, osim za neke stvarno matore igre.
Hoće na svaki mogući način da zarade...

Kad preračunaš recimo neki od Sims-a sa svim DLC-ovima, ispadne par stotina evra.

+1

Bas tako

U dobro poznatom zalivu 100% postoji neka trilogija poslednje verzije sa svim DLC-ovima i još otključana u startu, dakle samo insaliraš i ne misliš ništa dalje sem da upucaš neki TOP sweetfx preset. Nego još uvek kuckam sa telefona a mučenje mi je da surfujem androidom.

Bilo bi kul ako odrade korektno. Bilo bi fino da izbace remake keca sa ispeglanim mehanikama. Mislim da im je u planu da rade neku novu igru jer im je ME i dalje najveci IP ali rekao bih nikakve najave pre 2021. nece biti (sto je dobro, jer ne smeju da riziku da izbace jos jedan poluproizvod kao Andromedu)

Odigraj i sada nista te ne kosta... Kao cela trilogija i danas se dobro drzi, lore je fenomenalan i kada te jednom uvuce "moraces" u cugu da obrnes. :)
Kec ces morati na misice da poguras prvih 10ak sati i dok ne izadjes iz startne zone, posle ide lagano. Vise je RPG po pristupu ali je prilicno "klanki" po pitanju nekih mehanika.
Dvojka vise ispeglana, manje RPG, vise akciono orjentisana 3rd person shooter (recimo sistem pregrevanja oruzja iz keca mi se mnogo vise svidja), rekao bih mozda i najbolji deo u trilogiji pre svega zbog raznovrsnosti misija (posebno one za clanove party-ja, koje su pravi highlight) i odlicnim negativcem.
Trica je rekao bih uprostena (vise Gears nego ME) i jos vise akciono orjentisana, kvestovi su manje-vise ok (solidan rasplet nekih iz prethodnih delova) ali je prilicno repetativna (pati od fetch quest sindroma) sa diskutabilnim krajem. Mada i bez tog kraja solidna igra.

Na kraju uzmes i Andromedu da obrnes cisto radi daljeg "ME fixa", a ujedno i da vidis kakva je trilogija "igretina" bila naspram te poslednje iteracije...
I onda skapiras koliko je to masivan projekat bio (i jos veci potencijal iza istog, kada odgledas dokumentarce i sta je sve jos bilo u planu i izbaceno zbog pritiska EA-a) kakav verovatno necemo vise videti...

Poslednja izmena:
Bilo bi kul ako odrade korektno. Bilo bi fino da izbace remake keca sa ispeglanim mehanikama. Mislim da im je u planu da rade neku novu igru jer im je ME i dalje najveci IP ali rekao bih nikakve najave pre 2021. nece biti (sto je dobro, jer ne smeju da riziku da izbace jos jedan poluproizvod kao Andromedu)

Meni je Andromeda sasvim ok kao celina ze sebe i ne bih to nikako nazvao poluproizvodom kako je to okarekterisao Yojinbo. Mislim da je previše nezasluženog upucavanja tog tipa kada je reč o ovog igri. Opšte poznato je da je problem sa tim naslovom što je igra izašla na market pre nego što su je propisno ispeglali. Facijalne animacije su bile očaj, premda ako ćemo pošteno ni originalna trilogija nije mnogo bolje stajala što se toga tiče, a koliko se sećam bilo je tu i tamo i drugih gličeva. Međutim bez obzira na to, moj utisak je da je to sasvim korektno zaokružena igra koja itekako ima zanimljivu priču i svoje momente i koja je za razliku od nekih drugih naslova, bez obzira na pomenute anomalije u momentu kada je izašla, bila aspolutno igriva. Što se tiče gejmpleja, pa recimo meni lično je bila daleko zabavnija od trećeg dela. ;)

Sa ove distance gledano nekako mi se čini da je ključni problem Andromede taj što tu objektivno nije bilo više vau efekta, što je razumljivo jer su neke stvari već bile potrošene. Recimo novi likovi iako vizuelno zanimljivo koncipirani nisu bili ni blizu likovima iz originalne trilogije. Cora Harper i Liam Kosta su prilično neznimljivi, što bih isto mogao reći i za sporedne likove poput Gila i Suvi. Vetra je ok ali ništa dalje od toga i praktično od cele ekipe jedini likovi koji su zaista imali propisnu spiku i zanimljive dodatne kvestove su Peebee, Jaal i Drack koji mi je ujedno bio apsolutno najzabavniji.

Međutim kada je gejmplej u pitanju tu svakako ima promena, od kojih neke predstavaljaju svakako bolje rešenje. Prvo što mi pada na pamet su neke sitnice. Jedna od finih dosetki kojom su postigli veću interakciju između likova je recimo način na koji su popunili praznine u toku vožnje koje ponekad umeju da potraju. Likovi su tu bili na momente urnebesni, što je odličan primer kako začiniti propisno deonice koje su objektivno najdosadnije. Drugo, Andromeda je zbilja open world igra što je svakako plus, tim pre što je po predanju nekih uslovno rečeno stručnjaka izvedena u ako sam dobro upamtio Frostbite enginu koji nije najbolje rešenje za tako nešto. Naravno da ovakav koncept ima i svoje nedeostatke. Mislim konkretno na određene generičke deonice kojih svakako ima, ali realno to ovde stoji i ne smeta. Osim toga tu je bilo i dosta mini kvestova koji su prilično dobro uklopljeni, a takođe i dosta deonica za istraživanje od kojih neke nisu uopšte na izvolte - opet plus.

Sa tehničke strane gledano bez problema možemo reći da je koncipirana jako dobro. Modeli karaktera i naročito enterijera su fantastični o čemu svedoče ove sličice koje sam okačio dole. Animacija je takođe veoma dobra. Dakle to još uvek izgleda prva liga, čak i danas i aspolutno može da posluži kao primer kako treba neke stvari napraviti. Nedavno sam je baš odigrao i to za promenu namerno u custom female varijnati jer me je zanimalo da vidim ima li tu neke razlike. Videh da je izašla ispeglana verzija gde su gore pomenute anomalije otklonjenje i pošto nisam imao u datom momentu ništa pametnije da igram, rekoh ajde da joj dam šansu i baš da vidim kako sada stoje stvari. Moram priznati da se nisam pokajao i da to sada izgleda daleko bolje. Prava šteta je što to nije bilo napravljeno odmah tako u startu jer da jeste čini mi se da bi Andromeda bez obzira na svoje nedostatke kojih svakako ima, danas imala potpuno drugačiji status. ,)

Prilozi

• Screenshot-(131).jpg
    Screenshot-(131).jpg
    579 KB · Pregleda: 94
  • Screenshot-(163).jpg
    Screenshot-(163).jpg
    400.8 KB · Pregleda: 88
  • Screenshot-(187).jpg
    Screenshot-(187).jpg
    591.5 KB · Pregleda: 93
  • Screenshot-(264).jpg
    Screenshot-(264).jpg
    558.3 KB · Pregleda: 86
  • Screenshot-(321).jpg
    Screenshot-(321).jpg
    698.3 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
+1 za Andromedu

Mada,kad se uvatiš taktike ,,svugde ću da gurnem nos,, postane malko dosadna

Meni je Andromeda bila super. Ne sjajna, ali sam je sa uzivanjem igrao.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Isto, još sam je igrao day 1.

Ok, nije Shepard i to, ali baš sam sa uživanjem igrao i užasno mi ne bilo krivo kada su batalili dalji razvoj zbog backlasha.

Andromeda je iole pristojna bila posle skoro pola godine krpljenja i poslednjeg patcha kada je efektivno bila mrtva.
Launch jeste bio problematican i pun glitcheva a za naslov koji nosi breme naziva "Mass Effect" nisu smeli to da dozvole. U tome je bila moja poenta "poluproizvoda". Jos kada se pogledaju (i procitaju) intervjui kroz sta je sve prosla tokom dev faza i koliko overhaulova je imala sve je jasno...

Igra je ovako ok kao neki nezavisni spin-off ME-a i u poredjenju sa ME1 dosta bolji proizvod (mada premisa je"vec vidjeno") kao i foundation/groundwork je postavljan za buduce nastavke (koje necemo videti). Kao sto rekoh sasvim je ok da zadovolji dodatan "Mass Effect fix"

Poslednja izmena:
+1 za Andromedu

Mada,kad se uvatiš taktike ,,svugde ću da gurnem nos,, postane malko dosadna
Najbolji komentae za Andromedu :)

Ja sam krenuo da je igram (ME trilogija su mi omiljene SP igre), ako hoces na svakoj planeti da odradis svaki side-quest, dosta repetitivno postaje, vidi se da je trpan content samo koliko da postoji.

Na ME trilogiji je side quest znao da te odvede daleko i duboko u pricu i da imas ozbiljne benefite.

Nazad
Vrh Dno