Šta je novo?

Mass Effect 3

U svakom slucaju je bolje od starog :D.
Deda postao baba ... velika izmena.

Poslednja izmena:
Pa nista... gledaj. :) Ja sad odgledah kraj kad Shep nije pipnuo nista.

I naravno Katalist sve kompletno objasnjava kako i zasto u vezi sintetike i organike. Kad ne pipnes nista, tj. Shepard ne ode dobijas kraj u kome se prikazuju arhive Liare pod zemljom, dakle nema onog kraja sa Dzokerom i brodom. Liara prica o Shepardu i upozorenju za buduce generacije. Inace, na kraju Baz Oldrin (Stargazer) je zamenjen sa nekom od Liarinih i prica o toj proslosti sta je bilo i sta je ovaj uradio.

A sto se tice IND teorije

nista od toga... nema je

Cekajte,sad proba ostale krajeve..

Poslednja izmena:
Zasto ovako nije moglo odmah? Nego smo morali da cekam 3 meseca...
Ali,opet se zavrsava sa Separdom kako hvata dah...Damn you,Bioware..

Poslednja izmena:
***e koja komedija gledati uz one komentare sa desne strane. :D

Eto detaljan kraj za sve picajzle, al cisto sumnjam da ce i sada biti zadovoljni... inace, ovo je epski kraj

edit: O evo ga i Baz se vratio...

Poslednja izmena:
Sada odgledah ovo kada je uništio. Haha, Šepard preživeo, eto nama četvrtog dela :)

Poslednja izmena:
HHAHahaHAHAHA :D :D :D Sad su promenili deo sa Normandijom :D Znaci kakv fail!
Pitanje 1: Ako je unistavanje repera = unistavanje i ostalih sintetickih stvari ... ma znate vec?
Pitanje 2: Odakle brodovima sada light speed???
Pitanje 3: U kojim rusevinama se sad Shepard nalazi?? (Sam kraj)

Sonic spojleri majkumu...

@muzzy

Ajde sad kakva pitanja... ne znam sta je smesno, dosta toga je objasnjeno

Shep lezi i on je izgubljeni heroj za kojeg su mislili da je poginuo...

Poslednja izmena:
***e koja komedija gledati uz one komentare sa desne strane. :D

Eto detaljan kraj za sve picajzle, al cisto sumnjam da ce i sada biti zadovoljni... inace, ovo je epski kraj

edit: O evo ga i Baz se vratio...

"SHOOT THE STARKID IN TEH VAGINA!"
:D

A sta je trebalo novo da se otkrije? Kukali su sto nije receno ko i gde je preziveo, evo sad su dobili... takodje i jedan lep narativni kraj za one koji nisu mogli da skapiraju i to je to. :)

@Gdin_M:
Jao bre... pa kako nije smesno? U sva 3 kraja ranije Normandija biva ostecena dok bezi kroz mass releyeve. Sad shatro nije? Opet nisu objasnili kako su se saborci nasli na Normandiji? I sta ti oko mojih pitanja nije jasno? Pogotovo oko Shepardove sudbine? Gde je?

A sta je trebalo novo da se otkrije? Kukali su sto nije receno ko i gde je preziveo, evo sad su dobili... takodje i jedan lep narativni kraj za one koji nisu mogli da skapiraju i to je to. :)

Uopste nije stvar bila u tome sta i kako nije receno. poenta je da je kraj prosto .... los. Podseca me na pocetnicke pokusaje adolescenta u krizi identiteta.

Kraj ne valja, nije ni do kolena ostatku price.

Bitno je da se Joker vise ne okrece dok bezi od svetlosti :D.

Vreme je za uninstal, mada ostaviću saveove za svaki slučaj :D

@muzzy

A sta si ti ocekivao? Da sve u sitna crevca objasne? Sam potez sto su radili ovo extended objasnjenje ubilo je deo "umetnicke slobode". Ali ajde udovoljili su vecini da im objasne da su neki od likova preziveli i sta se desilo posle. Zar je bitno sta se desilo Normandiji dok je Shep odsutan i kako je Normandija pokupila saborce?

A sto se tice njegove sudbine, jel mora da daju gps lokaciju gde je? Pa pretpostavi u rusevinama i izgubljen, da bi dobilo njegov veci znacaj heroja.

Ili je mozda opet indoktrinisan kako si ti meni konstano nabijao na nos? :D

@muzzy

A sta si ti ocekivao? Da sve u sitna crevca objasne? Sam potez sto su radili ovo extended objasnjenje ubilo je deo "umetnicke slobode". Ali ajde udovoljili su vecini da im objasne da su neki od likova preziveli i sta se desilo posle. Zar je bitno sta se desilo Normandiji dok je Shep odsutan i kako je Normandija pokupila saborce?

A sto se tice njegove sudbine, jel mora da daju gps lokaciju gde je? Pa pretpostavi u rusevinama i izgubljen, da bi dobilo njegov veci znacaj heroja.

Ili je mozda opet indoktrinisan kako si ti meni konstano nabijao na nos? :D

Sto se mene tice, indroktiniran je. Tj. radije cu da verujem u taj kraj nego da unistavam efekat ove fenomenalne igre i price. Ovaj bedan pokusaj da nesto objasne izgleda kao da je delo internista u kompaniji a ne tima koji je napravio jednu od najboljih triologija u istoriji igara. ne znam zasto su detaljnije objasnjavali odgovore koje ti ono dete daje kad niko ziv ko se bunio nije to trazio? Opet se ne zna ni ko je (tj. sta je) to, nemamo pojma ako je Shepard ziv zasto je ziv? Jedino je eto kao "popravljen" deo price gde Normandija pada na neku planetu. Zasto je klinja na pocetku igre usao u zgradu koja eksplodira i ostaje ziv? Ma, necu opet da objasnjavam a pogotovo ne da ulazim sa tobom u diskusiju posto si odlucio da ti je oreginalni kraj jasan i dovoljan.

Uopste nije stvar bila u tome sta i kako nije receno. poenta je da je kraj prosto .... los. Podseca me na pocetnicke pokusaje adolescenta u krizi identiteta.

Kraj ne valja, nije ni do kolena ostatku price.

A sta je dobar kraj? Ja ne znam sta neki ocekuju, niti je celokupna prica igre i njeno odvijanje neko remek delo, pa da treba neki mega-epski zavrsetak. Meni je kraj cak i mnogo mocniji i njegova celokupna kulminacija u kombinaciji sa fenomenalnom muzikom izaziva odlicno emotivno povezivanje sa celim svetom, borbom mehanike, sintetike, zivota i ne-zivota. A to sto neki ocekuju kolaz slika i naraciju da sve objasni do detalja, to je njihova stvar i trazenje objasnjenja necega sto ni u delimicnoj meri ne mogu sami da interpretiraju.

A sta je dobar kraj? Ja ne znam sta neki ocekuju, niti je celokupna prica igre i njeno odvijanje neko remek delo, pa da treba neki mega-epski zavrsetak. Meni je kraj cak i mnogo mocniji i njegova celokupna kulminacija u kombinaciji sa fenomenalnom muzikom izaziva odlicno emotivno povezivanje sa celim svetom, borbom mehanike, sintetike, zivota i ne-zivota. A to sto neki ocekuju kolaz slika i naraciju da sve objasni do detalja, to je njihova stvar i trazenje objasnjenja necega sto ni u delimicnoj meri ne mogu sami da interpretiraju.

Druze, mnogo si agresivan.

Ali odgovoricu ti, a tvoje pravo je da se ne slazes, nije mi cilj da tebe licno ubedim u bilo sta.

MOJE misljenje (a verujem da se dosta ljudi slaze) je da prica koja nema "resolution" nije vredna pricanja. Pogotovo ako je sve do samog kraja obecavalo to. U ovom konkretnom slucaju mi se cini kao da je u jednom trenutku tim koji je odgovoran za pricu ustao, rekao da ih to vise ne interesuje i da idu svojim putem, pa je umesto njih ko zna ko sklepetao kraj cisto samo da se kaze da je igra zavrsena.

Nema smisla da se nesto sto traje toliko godina zavrsi ovako kako se zavrsilo. Cak i da se ostavlja citaocu/igracu na volju da popuni rupe, moras da mu ostavis rupe a ne veliku crnu rupu koja nema kraj.

MOJE misljenje (a verujem da se dosta ljudi slaze) je da prica koja nema "resolution" nije vredna pricanja.
Postoji mnogo načina da se dođe do resolutiona, i gomila sličica sa glasom u pozadini koji ti objašnjava šta se dešava sa svima je samo najjednostavniji i najlakši način da se to izvede. Ujedno, i najlakše "shvatljiv" način za publiku, što objašnjava zašto je toliko popularan.

***, ja izgleda od kraja zelim totalno drugaciju stvar nego ostali - da reflektuje moje izbore tokom 3 igre, a ne samo tokom poslednjih 10 minuta.

Nazad
Vrh Dno