Šta je novo?

Mass Effect 3

Pa prvi je najbolji, jer su ovi ostali skoro skroz isti, samo sto su izbacili one speech skillove (pursuade/intimidate).

Prvi je imao mnogo manje TPS a mnogo vise RPG elemenata. I bio je unikatniji od druga dva i zbog toga je meni prvi deo bolji od ostala dva.

Idealna igra bi bila mesavina sva 3 dela :).

Kec je imao naj rpg elemente i priča je dobra, a dvojka je ipak imala bolje razvijene npc likove i interakcije... Tipa kad vodite Jack (po mom mišljenju naj lik), ona ima komentare na vaše odluke u kvestovima... Trojka je sunovrat, fat american kid only...

Prvi je imao mnogo manje TPS a mnogo vise RPG elemenata. I bio je unikatniji od druga dva i zbog toga je meni prvi deo bolji od ostala dva.

Prvi je bio neviđeno dosadan. Jedino što je imao dobru priču. Ja sam prvo odigrao dvojku, a onda odmah sutradan počeo keca i smorio se užasno. Jedino sam ga odigrao zbog priče i da bih opet odigrao dvojku sa tom likom.
Probajte sada da krenete keca i videćete koliko je dosadan. Spora borba, veliki kuldaun za moći, one sporedne misije na planetama imaju 3 različite konfiguracije soba i to se ponavlja kroz celu igru, neviđeno glup inventar... Blagi užas :)

ME1 je imao jedini nedostatak u tome sto su side mision bile manje vise iste ali to nije smetalo jer je borba bila daleko izazovnija nego u druga dva dela. Posebno kako je igra odmicala bila je sve bolja do verovatno najboljeg finisa neke igre...taj aspekt je bio nevidjeno dobro izbalansiran. Ono sto sam ja ocekivao nakon ME1 je da razviju rpg elemente sto bi ovu igru ucinilo verovatno najboljom ikada ali oni su umesto toga otisli u pravcu cineamtica i price, sto su uspesno sproveli...Ostaje zal za ozbiljnim itemima, razvijanje tehnologije i modularno sklapanje oruzja i opreme, razvijanje tech i biotic skilova...Koncept skupljanja materijala i kasnije razvijanje skilova i itema je moglo da se izvede u klasicnom rpg maniru, sa diverzifikacijom i slobodom u kreiranju lika sto bi celu igru lansiralo u legendu, mada ni ovako nije daleko jer univerzum koji su napravili je u rangu SW serijala ako ne i bolji...

Poslednja izmena:
ME1 je imao jedini nedostatak u tome sto su side mision bile manje vise iste ali to nije smetalo jer je borba bila daleko izazovnija nego u druga dva dela. Posebno kako je igra odmicala bila je sve bolja do verovatno najboljeg finisa neke igre...taj aspekt je bio nevidjeno dobro izbalansiran. Ono sto sam ja ocekivao nakon ME1 je da razviju rpg elemente sto bi ovu igru ucinilo verovatno najboljom ikada ali oni su umesto toga otisli u pravcu cineamtica i price, sto su uspesno sproveli...Ostaje zal za ozbiljnim itemima, razvijanje tehnologije i modularno sklapanje oruzja i opreme, razvijanje tech i biotic skilova...Koncept skupljanja materijala i kasnije razvijanje skilova i itema je moglo da se izvede u klasicnom rpg maniru, sa diverzifikacijom i slobodom u kreiranju lika sto bi celu igru lansiralo u legendu, mada ni ovako nije daleko jer univerzum koji su napravili je u rangu SW serijala ako ne i bolji...

How yes no u rangu SW, ubace vam muvanje riba i par derpe karaktera i odma vam je legendaran serijal a u stvari krsina nevidjena.

How yes no u rangu SW, ubace vam muvanje riba i par derpe karaktera i odma vam je legendaran serijal a u stvari krsina nevidjena.

Jos kada bi objasnio zasto je krsina nevidjena pa da te tretiram kao odraslu osobu...

Jos kada bi objasnio zasto je krsina nevidjena pa da te tretiram kao odraslu osobu...

Zalih se odavno jos dok je bila manja tema.
Ukratko, interaktivni film sa nezgrapnim pokusajem pucacine iz treceg lica i "RPG" elementima, sa pricom koja je bezobrazno isecena radi sto vece naknadne zarade.
Sve sto je vredelo je osakaceno i uprosceno previse cak i za konzolnu publiku. Svi elementi kojih ima u igri su daleko bolji u gomili drugih konzolnih igara a interaktivni film sam po sebi nije los ali smori brzo a i toga ima boljeg u drugim konzolnim igrama posto ovo definitivno nije PC igra (jeste, i to mi smeta al' ne moze da stoji kao kritika same igre).

...igra ima i dobrih strana pored nedostataka, ne samo meni vec mnogima, recimo: prica, univerzum, akcija, cinematics sto je svrstva daleko od "krs nevidjeni" ;) ne valja preterivati...pa cak ni u picu :d

Poslednja izmena:
Do kog nivoa mogu da upgrade—ujem oružje u prvom prolazu, bez multiplayer—a? Trenutno mi je na petom, ali sam pročitao da može do sedmog, samo ne znam gde?

Imas u armory-ju (dole gde su James i Cortez) panel sa leve strane od vrata. Tu se radi upgrade oruzja - ako na to mislis.

Da, do lvl 5 je u prvom prolazu, u sledecem moze vise...

Nex jel moze savet kako da poteram AA koji nece da mi unisti performanse? Ingame AA cini mi se dosta bluruje sliku, kada u nvidia inspectoru stavim mass 2 compatiblity i mssaax4 nece da mi radi, a kada konkretno iz nvidia control panela stavim msaax2 ili x4 automatski mi prepolovi performanse. Isti drajverski msaax4 sam do juce terao na mass2 i letelo je zakucano na 60, a ovde konstantno pola od toga iako grafika ne deluje nista bolje. Da napomenem da sam stavio i adaptive vsync sa triple bufferingom i prepolovljavanje fps-a nema veze sa vsyncom. Da li ima sanse da se istera neki krsten AA iz drajvera ili moram da palim fxaa injector ili smaa i da u njemu eksperimentisem?

Ja sam stavio ME compatibility i MSAA 4x ... Mislim da sam izabrao profil za ME kec ako se dobro secam- najnizi fps sto sam video je 30.nesto ... uglavnom 40 i vise (sa SSAO na quality)...mozda ti je ostao ukljucen onaj ingame FXAA?

Poslednja izmena:
Novi nvidia drajveri su zeznuli nesto pa neke kombinacije mozda ne rade, ali za ME sam uvek koristio ovu za UE3 igre generalno (samo iskljuci dodatni AA).

ase32dx0t.jpg

Poslednja izmena:
Znaci moguce je da su drajveri u pitanju posto sam na ovoj poslednjoj beti... cak ni ssao mi nije ukljucen a i dalje su mi performanse unistene. Nista, probacu ovu kombinaciju, naravno bez ssaa, pa ako nece ni to, nazad na stare drajvere... fala u svakom slucaju

Ne secam se tacno koji su bili, ali je definitivno bilo do drajvera, jer je sve radilo super kada je igra izasla, a onda kada sam stavio nove AA je skroz puko, posle sam morao da isprobavam sta mi radi.

EDIT: Inace isprobao sam sada i samo sa 4xMSAA, uglavnom drzi oko tu oko 60 ili na 60 zakucano. 296.10 drajveri.

Poslednja izmena:
Proradilo je i sa novim drajverima, samo je trebalo da stavim taj 00000045 compatibility. Jos jedno pitanje, jel taj negativ lod bias ima uticaja samo na supersampling da ne pravi zamucenje ili ima i na obican multi?

Meni sa ME profilom nikada nije ni radilo, pa sam uvek koristio 00000045. A ovo drugo, da stoji da ne muti uz SGSSAA, za obican MSAA ide 0, mada nisam primetio nikakvu razliku i kad sam zaboravio da vratim sa 1.

Poslednja izmena:
Do kog nivoa mogu da upgrade—ujem oružje u prvom prolazu, bez multiplayer—a? Trenutno mi je na petom, ali sam pročitao da može do sedmog, samo ne znam gde?

ja u drugom prelaženju imam X ili deseti nivo, i kad pronađeš neko oružije na zemlji ono se kad ga pokupiš nadogradi samo za 3 nivoa

Mislim da neću igrati dvaput, zato bih voleo da sada nadogradim na 10. nivo. A koji je maksimalni lvl za sheparda?

60 ali u prvom prelasku nisam nikog video da je dogurao dotle vec nekoliko nivoa ispod. Kada zavrse sa svim DLC-ovima verovatno ce onda biti moguce iz jednog prelaska.

Poslednja izmena:
Ja sam 55, tek sam dobio misiju od asari ambasadora da idem po onaj njihov artefakt što ima veze da katalizatorom. Ne znam koliko još ima do kraja, ali mislim da mogu da izguram još tih 5 levela.

Osim ako nisu ostale neociscene side misije imaju jos 3 misije vezane za glavnu kampanju posle te.

Vrh Dno