Šta je novo?

Mass Effect 3

U krajnjem slucaju, mozes odigrati 3 bronze meca i preci granicu od 75%

Readiness ne mrda od 50%, a resursi udare u otprilike 4k i ni makac dalje (8k total x50%).

Skinuh ovo cisto da bih video kako ce se prica zavrsiti, no, iz nekog razloga, igra ne prepoznaje lice mog Sheparda na kojeg sam navikao iz prva dva dela. Pokusao da se zezam sa face codovima i ovim programcicem http://masseffecttools.99k.org/v2/index.php, no uvek dobijem neki levi code koji nema veze sa mojim Shepardom. Postoji li neka solucija za ovu zavrzlamu, ili da cekam patch? :)

a sad jedno potpuno noob-ovsko pitanje... :D da li da igram prva dva dela pre ovoga ili ne? u drugom imam nekih 5-6 sati gameplay-a koje nikada nisam nastavio.. a razmisljam da skinem i prvi i krenem sve kako valja i dolikuje.. sta mislite? da li se isplati izgubiti toliko vremena? :)

meni je kec i dalje najbolji, dvojka i trojka su tu odmah na drugom mestu. realno u trojci su popravili dosta stvari koje su u dvojci izbačene, ali nekako upgrade oružija u trojci ti skoro ništa ne donosi, osim kad staviš da ima veći kapacitet municije. dok je u kecu pravilo drastičnu razliku, takođe i izbor municije. par puta sam u kecu ginuo na jednom mestu gde sam trebao neke turret-e da sredim samo zato što nisam uzeo disruptor rounds nego sam išao sa polonium. polonium čini čuda sa organskim bićima ali disruptor radi to isto sa sinteticima. i to je ono što mi se tamo sviđalo. ovde samo treba što više metaka da saspeš u metu.
što se samih konverzacija u trojci tiče, ne smeta mi to što uglavnom imaš samo dva izbora. u kecu i dvojci sam u 98% slučajeva birao ili gornji desni ili donji desni, ako me je nešto više zanimalo zbog XP-a išao sam na investigate.

sad čekam da naprave neki DLC za trojku gde će vratiti ono što su iz igre na silu izbacili, a što će doneti dodatnu opciju da igru završite drugačije nego što bi moglo bez tog DLC-a. očekujem da će ga tako predstaviti.
kao što rekoh gore, nekako je kraj prazan, vidi se da mu fali dosta toga da bude objašnjeno.

Poslednja izmena:
Uf, zavrsio misiju sa Quarianima i Geth ... speechless :)

Da. I to kako sam se samo iseko na ponudjene izbore ... Kome verovati, Tali ili Legionu ... kad ono... :)

Bukvalno sam skakao sa stolice od srece:D

Pa da, ali taj deo samo pokazuje istorijat Geth-a (fenomenalan nivo btw) ... nije bilo sigurno da cu na kraju moci da ih ubedim da se smire vec jednom :) A pogotovo sto su mi svi sa kojima sam pricao govorili da ne verujem sintetici:D Pa ovaj bi jos da zadrzi reaper code, a tamo neki triggerhappy admiral oce da bombarduje po svaku cenu... nije mi bilo svejedno:p Hvala bogu za plavi dijalog:d

I herojski zavrsetak Legiona... bogami treci put mi igra titra po zicama

Meni nije jasno WTF izgleda igra onima kojima su likovi izginuli u dvojci ...

Inace, mnogo dobrih dijaloga ima i izmedju npc-ova i u interakciji sa njima ... neki su me bas posteno nasmejali. Pa ono snajpovanje sa Garijem na Presidiumu, genijalno hehe

Poslednja izmena:
Kome je poginuo Legija u dvojci u trecem delu ce njegovu ulogu da obavlja neki randome Geth.

Sta znam, kad sam odigrao taj nivo u mainframe-u (kakva ideja *** :D), bilo mi je potpuno jasno da se ovi jadnicici samo brane. Inace, alternativa za tu scenu je ... srceparajuca. Obavezno odigraj u nekom sledecem krugu drugu varijantu. Licno, najvecu dilemu sam imao izmedju Krogana i Sileriana. E, ti dijalozi i razlozi na obe strane su me ostavile u potpunoj nedumuci ali sam na kraju poverovao ruznoj zeni :D

upravo zavrsio sa oko 7000+ poena i 100% raidness (imao neki save fix na netu posto nemam original :p )

izabrao po meni najbolji kraj synergy, tj. najlogicniji ali ne volim ni jedan kraj u potpunosti iz jednog razloga, tj. par:

prosto je nemoguce napraviti mass effect 4 sa ovom pricom, ja sam cekivao da se nakako zavrsi sa spasavanjem galaksije/zemlje i proterivanje masina a umozda u 4tom delu da se objasne krajnje postojanje masina koje 50.000godina unistavaju napredne galakticke vrste, i da se sa sprece da bi ikad pokusale ovako nesto tj. naci njihovog pravog tvorca.

Iako ovaj deo zasto su stvorene masine je ipak objasnjen nisam mogao da razumem ko ih je stvorio i tacno kada.

Prosto je kraj nedovrsen, skupljanje flote za rat vs. masina ne vredi nicemu sem sto ti daje mogucnost da odaberes 3 ponudjene mogucnosti, ali opet svaki kraj se zavrsava sa unistenjem i maltene krajem price za buduce nastavke mass effecta.

upravo zavrsio sa oko 7000+ poena i 100% raidness (imao neki save fix na netu posto nemam original :p )

izabrao po meni najbolji kraj synergy, tj. najlogicniji ali ne volim ni jedan kraj u potpunosti iz jednog razloga, tj. par:

prosto je nemoguce napraviti mass effect 4 sa ovom pricom, ja sam cekivao da se nakako zavrsi sa spasavanjem galaksije/zemlje i proterivanje masina a umozda u 4tom delu da se objasne krajnje postojanje masina koje 50.000godina unistavaju napredne galakticke vrste, i da se sa sprece da bi ikad pokusale ovako nesto tj. naci njihovog pravog tvorca.

Iako ovaj deo zasto su stvorene masine je ipak objasnjen nisam mogao da razumem ko ih je stvorio i tacno kada.

Prosto je kraj nedovrsen, skupljanje flote za rat vs. masina ne vredi nicemu sem sto ti daje mogucnost da odaberes 3 ponudjene mogucnosti, ali opet svaki kraj se zavrsava sa unistenjem i maltene krajem price za buduce nastavke mass effecta.

Druze gde si nasao taj Save fix mozes li da postavis link....Hvala unapred

Mislim da može dosta toga da se ubaci sa DLC-ovima, pogotovo za one koji su odlučili da unište Reapere i kojima je Šepard na kraju preživeo. a ono što sam ja priželjkivao je nešto u stilu neke druge galaksije, da reaperi ne potiču originalno odavde. da ih je stvorila neka uber napredna civilizacija kao ratne brodove u susednoj galaksiji za istrebljenje svojih neprijatelja i porobljavanje slabijih, kasnije su naučili kako da se uzdignu na neki sledeći evolucioni nivo a iza njih su ostale njihove kreacije sa "polupanim" AI-jem koji je odlučio da niko dovoljno napredan u svemiru ne sme više da se razvija i mora biti uništen. pronašli su život u našoj galaksiji, postavili releje itd. za četvorku bi se moglo iskoristiti nešto u stilu dvojke za šeparda ako je poginuo ili je odabrao sintezu. kresnuo se sa Ashley ili Liarom, mogu nekako da iskopaju malo DNK i da ga ožive sa informacijama koje su pokupljene iz cerberus lab-a. e sad kako bi putovali do tamo, mogli bi da iskoriste informacije Proteanaca sa Ilos-a koji su napravili mini relej koji je vodio u Citadel, naprave sličan i povežu ga sa nekim relejom u susednoj galaksiji (one way trip) itd ne bih sad da puno preterujem. to je ono što bih ja voleo - još igara iz mass effect svemira, samo ne bi baš bila fora da unište sve sa glupom pričom poput ove moje :D

Poslednja izmena:
To sto si napisao nema puno logike posto je do detalja obasnjena uloga Reapera i mass relejeva. Ta "visa sila" ostavlja sve u nedoumici i verujem da su i to namerno izbegli da objasne zbog nekih buducih igara.

sad sam naleteo na glasine o sledećem DLC-u i ako je pola od toga istina biće jako dobro. a izgleda da će biti besplatan, mada opet glasine su u pitanju

Inace, mnogo dobrih dijaloga ima i izmedju npc-ova i u interakciji sa njima ... neki su me bas posteno nasmejali. Pa ono snajpovanje sa Garijem na Presidiumu, genijalno hehe

Dijalozi oko Garrusa su najbolji, celu igru prozivaju za kalibracije. :D

I ja sad zavrsio Geth misiju, isti ishod, trenutno od tima
mi odose Mordin, Kelly (aj i mogao sam da preptostavim iz onih trejlera gde Cerberus ide na Citadelu da treba da kazem joj da se sakrije, ali posle me mrzelo da vracam sejv nekoliko misija unazad), Thane i Legion.

ne kontam nešto u vezi

Thane-a. nije mi niko poginuo u suicide misiji u dvojci ali je njegovo ime ispisano na crew deck-u normandije. kontao sam da je od kraja arrival-a do početka trojke prošlo 6 meseci i da je za to vreme thane umro, pošto je bio na samrti u dvojci a sad vidim i na YT da se pojavljuje u trojci.

BTW nešto sam razmišljao o ulozi Stargazer-a i nadolazećem DLC-u imena The Truth. Ako je na kraju ispalo da je on to sve pričao svojem unuku a desilo se davno, zato i nije bilo toliko detalja i odgovora.

Bitno je i da li su bili loyal u dvojci. I tu ima dosta varijacija

Recimo

Grunt da li ce preziveti kad napadne one Rachni-je posto ti odlucis da (opet) spasis rachni kraljicu
Ili kod mene slucaj - Kelly nisam video uopste jer eto nisam imao veceru s njom u kecu lol i ne bi ni znao da je ima u igri da je Geble ne pomenu gore
Deo sa Thane-om u ovom nastavku je zaista dobar ... ne znam na sta lici deo u Citadeli bez njega ali je sa njim zaista dobar ... i to je jedan od momenata kad igra udara po zicama :p

Poslednja izmena:
Mozda si samo zakasnio da je vidis posto je izgleda vremenski ograniceno dokle mozes. Otljuca se kada drugi put dodjes na Citadelu (kad se dobije pristup doku E24 tamo je sa izbeglicama). Sada ima paragon da jos kazes da ostane da pomogne ljudima i renegade da promeni ime i nestane. Posto sam odabrao paragon, kada prodje Cerberus opsada citadele, u prolazu samo cujes on nekih NPC-jeva kako su je tokom opsade ovi iz cerberusa prepoznali i ubili.

Poslednja izmena:
Nope, nije je bilo nigde. Sigurno bi je nasao posto sam Citadelu obilazio uzduz i popreko
No nebitno :)

Operation Goliath
Citadel Allied Command is mounting a galaxy-wide operation to cripple the Reapers’ shock troops: the turian-krogan hybrids known as “brutes.” To flush out Reaper ground forces, N7 teams are deploying to engage the enemy in key theaters. Heavy reinforcements are expected anywhere fighting begins.

Community Goal: Inflict heavy casualties on Reaper “brutes” on March 16th, 17th, and 18th.

Community Unlock: If this goal is met, all N7 squads will be awarded a Victory Pack that can be unlocked the following week.

Squad Goal: Successful extraction from a Reaper-held zone at a Silver threat level or higher.

Squad Unlock: Your squad will be granted a Commendation Pack.

Your allies are counting on you. Now is not the time to let them down.

Welcome to the first N7 Challenge weekend!

Join your friends on line between 5 PM PST Friday, March 16 and 5 AM PST Monday, March 18, and take the fight to the Reapers like never before.

• Any player who is part of a squad that beats the Reaper faction on Silver difficulty or better will unlock one Commendation Pack. This means that at least one member of the squad must be extracted at the end of the mission – this will earn all squad members the reward. Each player can earn a maximum of one pack, and each pack contains a random N7 Arsenal Weapon. Originally only available as single-player weapons via the N7 Collector’s Edition, these multiplayer variants will be exceptionally rare and are NOT obtainable through regular purchasable Reinforcement Packs. The Commendation Packs will contain one of the following guns at random: N7 Crusader Shotgun, N7 Eagle Pistol, N7 Hurricane SMG, and N7 Valiant Sniper Rifle.
    Destroy as many brutes as possible – if the multiplayer community kills a combined 1 MILLION brutes within the hours of the challenge, ALL players will receive a Victory Pack as a reward.
PLEASE NOTE THAT REWARDS WILL UNLOCK ON TUESDAY, MARCH 20 @ 5 PM PST. YOU MUST REDEEM (OPEN) YOUR PACKS IN THE MULTIPLAYER STORE MENU WITHIN 7 DAYS, AT WHICH POINT THE PACKS WILL EXPIRE AND CANNOT BE RESTORED.

THIS CHALLENGE IS ONLY IN EFFECT ON XBOX 360 AND PC. Unfortunately we are unable to extend the N7 Challenge Weekend to the PlayStation 3. We continue to work with Sony to have them enable our ability to run these types of events on their platform.”

N7 CHALLENGE - FAQ

How do I participate in the N7 Challenge Weekend “Operation: Goliath”:
To participate, you will need to:

• Ensure you have access to Mass Effect 3 multiplayer and can play matches
    Progress tracking and unlocks are only possible if you have data tracking enabled. To verify this, in the game go to: Options -> Online -> Upload Gameplay Feedback, and make sure it is “ON”. If this is set to “OFF” your completion and/or contribution to the challenges will not be tracked and you will not receive any unlocks.
When will I receive the unlockable packs, and do I need to input a code to get them?
Unlocks will be granted at 5PM PST, Tuesday March 20. No codes are required, you will automatically receive your packs in the Mass Effect 3 multiplayer Store.

What is in the Commendation and Victory Packs? Can I choose my unlocks?
The Commendation Pack and Victory Packs contain a number of upgrades and consumables for use in ME3 multiplayer. The Commendation Packs will contain one of the following guns at random: N7 Crusader Shotgun, N7 Eagle Pistol, N7 Hurricane SMG, and N7 Valiant Sniper Rifle. This unlock cannot be swapped or changed.

I failed to get extracted in a Silver match versus the Reaper faction, but my squad mate was extracted. Will I still receive a Commendation Pack?
Yes.

Is a full squad of 4 required to unlock the Commendation Pack by beating Reaper Faction on Silver?

No – but it is recommended to improve your chances! As long as one person makes it out alive (extraction) all members of the squad will get a Commendation Pack when they are unlocked on Tuesday.

How will the community know if it has killed 1 Million brutes by Monday 5 am PST?
We will announce the results on our facebook page, twitter and forum sometime on Monday.

Do I have to play multiplayer during the challenge to get the Victory Pack unlock?
No – if the community kills 1 Million brutes within the challenge period, ALL players will receive the Victory Pack. However, your contribution to the kill count would be greatly appreciated!

I think I should have received a Commendation Pack and/or a Victory Pack but did not. What should I do?

You should verify the following:

• You were logged in with the correct Origin ID (linked to your Xbox Gamertag or PSN ID if you are playing on a console)
    Verify you have data tracking enabled per the first question in this FAQ: in the game, go to Options -> Online -> Upload Gameplay Feedback, and make sure it is “ON”. If it was “OFF” during the challenge period, you will not be able to receive the unlocks.
    Please note that you must redeem (open) the packs within 7 days of receiving them. They will disappear from your multiplayer Store menu after that and you will not be able to have them restored. Don’t delay in obtaining/redeeming your packs.

Milion komada. BRING IT ON

Nazad
Vrh Dno