Šta je novo?

Mass Effect 3

Prosto je neverovatno da samo jedan lik ima reave. Razumem da je to jedna od najjacih (ako ne i najjaca) moci pa je ovo neki nacin da se ogranici, ali trebalo bi da jos neki lik ima. Mozda asari vanguard.
Drell (kako god se zove onaj u me2 u timu) mi je jedan od omiljenih likova u serijalu i bas sam se nameracio da ga koristim, ali nikako da ga otkljucam. verovatno nije ni moguce u demu.
Pored njega, legion. to bi bas bilo mocno.

Jos nisam uspeo da testiram, ali mislim da imam prljavi trik za nastavak igre kada ceo tim pogine.

Ukoliko host napusti igru, ostali igraci ce biti prebaceni u novu igru i poslednji talas ce biti restartovan. Ovo je najlakse ako igrate sa ortacima. Neko drugi ce biti leader, a onaj koji je izasao se moze lako prikljuciti u igru ukoliko ima saigrace u listi prijatelja.
Najveca mana je sto ce leader sigurno izgubiti sav zaradjeni xp i kes i dobice samo ono sto zaradi od ponovnog prikljucenja. Ne znam kako to ide za ostatak ekipe. Jos ne znam ni sta se desava sa raketama, gelom...

Ne desi se svaki put da se restartuje wave. Obicno se restartuje, ali desavalo se i da nas onda kada ode hosti gra stavi u meni.

Objasnio :)

Tako da nas ceka launch day DLC "From Ashes".
Iseceno iz igre i strpano u DLC kako bi se uzelo jos 10$...naravno za one koji nisu uzeli collectors edition.

Poslednja izmena:
EA je ubio BioWare samo tako. ***. uvek nam ostaje iso verzija :)

Slazem se. Ja sam vec odavno isplanirao da kupim igru za mp, a da sp odigram kao piratsku verziju. Zelim da odigram igru uz sve dodatke, ali nemam nameru da platim duplo vise samo da bih dobio nekoliko dodatnih puski i neke gluposti koje mi nisu bitne (robo dog. koja glupost). Sacekacu godinu dana da dlc-ovi budu na popustu i tada cu pokupovati sve.

Konacno sam presao gold. Na kraju i nije ispalo toliko tesko. Padali smo ko muve, ali smo uspevali da se vratimo. Na kraju sam imao i 2 survival packa i 1 medi gel. Obe rakete sam radi reda ispraznio u poslednjem talasu. Mislim da su 2 infiltratora presudila. Infiltrator moze nevidljiv da pretrci pola mape i digne saigraca u sred guzve.
Ekipa je bila: Krogan soldier (zver bre), salarian infiltrator (osim nevidljivosti, energy drain je fantastican. mnogo pomaze kod fantoma), human female infiltrator, neki inzenjer (droid je iznenadjujuce dobar, pogotovo za guardiane kojima odvuce paznju i okrene ih).

Stizeeeeee !!!! :type:

Poslednja izmena:
Drago mi je da Separd ima vremena za zene (ili sta god izabere) dok mi ginemo na zemlji

Sedmog ćemo igrati preko američkog VPN-a :)

Preload je tu vec nekoliko dana, ali leka za sada jos nema.

Wahad, sta ce ti vpn? Ako ti je bas stalo da igras ta dva dana ranije, i spreman si na prevaru onda skini piratsku verziju i igraj ko covek sa dlc-ovima. Ja cu tako sigurno uraditi. Dok predjem piratski single, vec ce igra biti pustena i u evropu pa cu da nastavim multi. Naravno, ovo je pod uslovom da me nisi zaboravio.

Preload je tu vec nekoliko dana, ali leka za sada jos nema.

Wahad, sta ce ti vpn? Ako ti je bas stalo da igras ta dva dana ranije, i spreman si na prevaru onda skini piratsku verziju i igraj ko covek sa dlc-ovima. Ja cu tako sigurno uraditi. Dok predjem piratski single, vec ce igra biti pustena i u evropu pa cu da nastavim multi. Naravno, ovo je pod uslovom da me nisi zaboravio.

Ma zezam se, kažem za one koji igraju na PC-u, ja sam naručio collectors ed za x360, tu sam odigrao i prethodna 2 dela, tako da ću ja malo sačekati sa igranjem. A greota jer imam (ću imati i treći) sva tri dela na origin-u.

Nisam nesto ispratio temu zadnjih par dana... Je l' to izasao ME3 za PC ili mi se cini? Vidim da je izasao za XBOX...

Jel moze neko da mi napise imena svih DLC-a za ME2,da vidim sta mi fali,hocu da predjem jos jednom pre igranja treceg dela :) Moze i jos bolje bi bilo ako neko ima sve to na kompu/disku pa da odradi screenshot svih da vidim imena fajlova :) Hvala!

Poslednja izmena:
Da,nasao sam to,ali neka imena DLC-ova ne znam sa kojim fajlom da povezem,jer se ime fajla drugacije zove :) Ajd snacicu se nekako valjda..

Citam diskusije po forumima u iscekivanju cracka i pominje se nekoliko tema na bioware forumima. Pisacu sto manje mogu o ovome.
mega spoiler
Jedna od velikih je izgleda nezadovoljavajuc kraj igre. toliko o ovome. nisam ni pokusavao da vidim sta dalje i molim ostale da postupe isto :D

mini spoiler
druga velika tema je ashley. ashley cuva jednu tajnu vec neko vreme. dovoljno je reci da u prve dve igre, njen los izgled nije problem animacije. moracu da je utepam kako znam i umem. Problem je sto ce emocionalni oziljci ostati vecno

jos jednom ponavljam, nisam se udubljivao u sve diskusije i nisam citao nista na bioware forumu jer ne zelim spoilere. sve sto sam napisao je samo deo onoga sto sam procitao od drugih korisnika.

Kakav god da kraj bude, većina neće biti zadovoljna, pošto kad upitate kakav kraj želite/očekujete, ni sami ne znaju. Sjećam se nezadovoljstva za ME1, pa naravno za ME2 (po mom skromnom mišljenju odličan kraj), a sada i za treći dio.

Realno gledano, kada ste poslednji put odigrali igru u kojoj niste mogli da barem djelimično naslutite prirodu završetka (bar iskusniji rpg gameri)... Plebs se opterećuje time da sazna ili nasluti kraj, pa onda salve nezadovoljstva, jer eto, nisu se iznenadili, mislim...

Holly shit
http://www.gamefaqs.com/boards/995487-mass-effect-3/62135356
J_walker6:

So the first thing of note is that the list I am about to give is from the strategy guide, I take absolutely no credit for any of the content in this post.

This is a list of the choices or consequences decided for you if you do NOT have an import from ME1 or ME2. There may be other choices that take effect that are bonus if you do have an import, but these choices are confirmed to carry over at the least.

So if you do NOT have an import, here is what you are looking at for previous decisions:

++++ Mass Effect 1 choices ++++

- Garrus was recruited
- Wrex was recruited
- The feros colony was not saved
- Shiala, the asari, was killed by the Thorian
- The Rachni Queen died
- Shepard killed Wrex on Virmire
- Shepard had no romance (oh noes!)
- The destiny ascension, along with the council, was destroyed.
- Udina was named counsellor
- All side missions and DLC content are considered as if you did not do them

++++ Mass Effect 2 choices ++++

- It is assumed Shepard did not do any loyalty missions
- Shepard did not help Mordin, as such no chance was made to save or destroy the genophage cure data.
- Tali was exiled by her people
- Shepard had no romance
- Zaeed and Kasumi were never recruited
- Mordin is alive
- Garrus is alive
- Miranda is alive
- Jacob is alive
- Grunt was never woken up from the tank and as such is never mentioned
- Jack died during the suicide mission
- Thane died during the suicide mission
- Tali was recruited and is alive
- Tali never romanced
- Samara was never recruited, but she fought her way off of ilium and was then murdered by Morinth.
- Legion was never reactivated and never gained a name
- Shepard destroyed the collector base
- The only normandy crew members that survived the suicide mission were Joker and Chakwas. Yeoman chambers and all other mass effect 2 non-squad members died.
- Shepard did not complete optional N7 missions and assignments (such as citadel missions)
- Shepard did not complete Arrival, Overlord or the shadow broker DLC. But the events of Arrival and Overlord happened off screen, the batarian system still exploded, and Liara is still the shadow broker.

++++ End ++++

I hope this helps at least a bit for people trying to set up their "perfect" playthroughs or simply trying to figure out what choices matter. I repeat again, there MAY be other choices that matter but these choices are simply ones made for you if you do not have an import save.

NE čitam, jel ovo spoiler? Neću ni da čitam... Delete.... :/ stavi pod spoiler tag, ne interesuje me ništa što se tiče priče niti ništa drugo....

Ako nisi igrao prvi i drugi deo ME-a, onda je spoiler. Ako jesi, onda nije.

Igrao sam, ali neću da čitam šta ako ovo ono levo desno.... Aha, pročitao sam uvod, kontam, ipak neću da čitam -.-

jednostavno objašnjeno kako će se igra ponašati ako krećeš od trojke, nikakav spoiler jer onaj ko nije igrao 1 i 2 a planira samo 3 neće znati ni šta je pročitao :D

NE čitam, jel ovo spoiler? Neću ni da čitam... Delete.... :/ stavi pod spoiler tag, ne interesuje me ništa što se tiče priče niti ništa drugo....

Nije nikakav spoiler. opusteno. ne bih stavio nista sto kvari pricu. Samo je objasnjeno koje odluke su donesene za tebe automatski ukoliko ne preneses save iz dvojke. I po meni, vecina odluka je bas suprotno od onoga sto ja zelim.
Toliko su krs odluke da razmisljam da odigram i me i me2 opet, samo da bih imao save. mislim da bih uz malo truda mogao da zavrsim za nekih nedelju dana :D

Voleo bih da vidim detaljnu listu odluka iz prvih igara koje uticu na me3.

Eh da. ima jos jedna stvar oko prenosa sejvova, mada je nepotvrdjeno. Ukoliko ste posle poslednje misiji nastavili igru, save se ne moze koristiti u me3. Samo ukoliko ste kliknuli "back to menu" ili tako nesto. Ne znam kako onda treba odigrati poslednji dlc.

Poslednja izmena:
Vrh Dno