Šta je novo?

Mass Effect 2

U sustini:

Kada jednom dobijes "Get Reaper IFF" misiju, gledaj da sve ostalo sto te zanima pozavrsavaj pre toga, pogotovo loyalty kvestove. Takodje dobro bi bilo da Jack Loyalty kvest ostavis kao poslednji jer ce ti tu trebati visok Paragon/Renegade. Jos tri gde ce ti mogu zatrebati su Tali, Samarin i Zaeed-ov. Mislim da je to sve sto se tice saboraca. Poslednja misija nije toliki problem ako su svi lojalni, ali ako zatreba:

http://social.bioware.com/forum/1/topic/105/index/2933016

Specijalizacija oruzja se bira kada odes prvi put na Collector brod. Sto se tice mining-a planeta, radi samo koliko je potrebno za apgrejde posto sam ja u prvom prolazu isao skoro svaku do Depleted da bih mi ostala tona resesura koja ne moze da se iskoristi.

Poslednja izmena:
Кад будеш играо мисију да спасеш Тали, од почетка је пређи на хардкор да би добио једну од најбољих пушки у игри (мислим да је Geth pulse rife)

e da. to me dovodi do novog pitanja (ili vise njih).
najbolje puske?
najbolji armor?
razumem da su hteli da promene nacin vrednovanja oruzja iz ME1. sada nema apsolutno najboljeg seta, ali ja nisam bas za takav nacin igre. ja volim da igram i da vidim nagradu i neki napredak. napredujem kroz igru i dobijam sve bolju opremu dok ne dodjem do najbolje. ovo sada je malo... hmmm, monotono. mada, tek sam poceo. mozda ce nastavak doneti poboljsanja.

cheatovi? :D
modovao sam Coalesced.ini da bih promenio mouse sens. sada vidim da on zapravo kontrolise apsolutno sve u igri i da je moguce modovati ga i napraviti razne citove. ne zanima me god mode, infinite ammo i slicno, ali cini mi se da je moguce otkljucati razne stvari. npr sve vrste puski i armora od samog pocetka :D to bi moglo da bude korisno ako, recimo, propustim da uzmem geth pulse rifle. ili npr full biotic + sve puske. uzeo sam soldier-a da bih imao snajp i assault rifle. to je jedino sto sam i koristio u ME1 (povremeno i shotgun) jer volim stealth killove i vatrenu nadmoc u borbama. biotic moci bez mana malog armora i slabih puski deluje prilicno zabavno. sad dok pisem razmisljam o pocetku nove karijere.
znate li nesto o ovome? razumecu ako smatrate ovo cheatom i ne podrzite. ali posle 50 sati ME1 samo da bih sakupio nekoliko sitnica spreman sam na male olaksice.

Poslednja izmena:
Ovde nemas "sve" puske, vec osnovne modele nadogradjujes ;)

To je izbaceno u ME2 tako da nemas menjanje armora. Uvek imas jedan isti kome mozes da menjas boju, a pored toga imaju dodaci koji se mogu kupiti u radnjama a daju +5% health, shield... Sto se tice oruzja situacija je slicna. U toku igre na nekim misijama mozes da otkljucas eventualo nesto, tako da se izbor uglavnom svede 2 -3 po klasi (jedno slabije sa vise municije, drugo jace sa manje).

Citova nema, mada ima jedno programce koje omogucava menjanje odluka u sejvu za trojku.

Takodje ce ti trebati neko vreme da se naviknes na komande jer su cover, preskok, sprint i action spojeni u jednu komandu.

znam da nema 20 vrsti assault rifle, ali ima ih 6 komada (ili 5) pa me zanimaju neke karakteristike. ako sve mogu da se nadogradjuju istim stvarima onda je bitno uporediti ih "gole".
armora isto vidim nekoliko (ako se ukljuce dlc koje sam instalirao), mada jeste bolje dograditi onaj obicni nego uzeti komplet dragon ili inferno. da li ima nekih generalno najboljih delova ili se sve svodi na nacin igre pojedinca? odnosno moje odluke da li zelim sto vise shield ili damage?

cheatova ima. evo sad bas istrazujem detalje. uz pravilno editovanje Coalesced.ini moguce je ukljuciti god mode, infinite ammo, no power cooldown, sva oruzja i upgrade, otkljucavanje svih achievmenta... sve sve. samo mi trenutno vecina nije bas jasna
http://masseffect.wikia.com/wiki/PC_Tweaks_(Mass_Effect_2)

Ja sam armor koristio bez ikakvih dodataka jer mi je ruzno izgledao sa njima :D (da presao sam tako i na Insanity tako da nije problem), a onaj DLC armor nisam ni stavljao.
Kada nesto poboljsas onda poboljsavas za celu klasu oruja, npr. +10% damage za sve pistolje itd. Sto se tice razlike izmedju oruzja evo na primeru assault rifle: Avenger (440 ammo, 10.8 dmg, accuracy low), Vindicator (120 ammo, 36.8 dmg accuracy high). Pred svaku misiju biras sta ces od oruzja, ja sam uglavnom isao na ono sa manje municije a vecim damage-om.
Stock poredjenja i poboljsanja:

Heavy Pistols

Heavy Weapons

Submachine Guns

Assault Rifles

Sniper Rifles

Shotguns

Ако хоћеш најбоља оружја: користиш geth pulse rifle, shotgun гледај да избегнеш јер иако је у првом делу била одлична, толко је овде лоша јер прима јако мало меткова. Користи још онај ласер (за heavy), који се добија још про почетку од непријатеља. Мењај га са рокет лаунчером и са Cain бацачем мини атомки (импресивно изгледа и чисти све редом, тако да гледај да се одмакнеш кад гађаш са њим). Повремено сам користио пиштољ hand cannon јер је добар против противника који имају armor. Што се твог армора тиче, немаш ништа специјално, добијеш пар шлемова, који ти мењају нешто ситно од статова, тако да и нису нешто вредни помена.

@subtractor

Najbolji pistolj Phalanx (Firepower pack DLC)
Najbolji automat Locust (Katsumi DLC) nazalost meni taj dlc nece da radi :wall:

Sto se tice puski Vindicator ako si precizan. Mattock (FP pack DLC) ako nisi toliko precizan. Geth puska samo ako igras na hard/insane (jer samo tako i mozes da je dobijes). Geth puska je verovatno mnogo korisnija upravo na tim tezinama su protivnici mnogo bolje zasticeni stitovima.

Sa druge strane ako igras kao Solider puskomitraljez koji dobijas na brodu je odlican multipractic (naravno ako unapredis preciznost sto uvek uraditi sa bilo kojom puskom) a najbolji je za kontrolisanje rulje koje juri ka tebi (u kombinaciji sa ledenim mecima). Odlican je i za barijere i stitove jer Solider ima odgovarajuce metke.

Oklop? Pa ja koristim Kestel armor (Aegis pack DLC) jer je odilican za Sentinel klasu. A inace izgleda odlicno (barem meni).

Heavy weapons? M-77 Missile Launcher. Zasto? Zato sto je jos jedan multipractic :d

Poslednja izmena:
Pre svega, posto mi je ovo prva poruka, pozz za sve :)

@subtractor

Ima jos nekoliko stvari koje nije lose da znas, pa cu ih napisati onako klasicno, jer nisam bas sigurna kako se ukljucuje spojler, a nemam sad vremena da "provaljujem" . Dakle, slede spojleri.

Sporedne misije i dlc pakete mozes resavati posle glavnog kvesta, ali to ne vazi za Zeda i Kacumi jer su oni clanovi tima.

Ne pokreci SB-a pre nego sto zavrsis sa glavnom misijom. Dakle, kada pricas sa Liarom, ne idi na opciju kojom je pozivas da krenete na SB-a, sve ostalo mozes.

Miranda i Tali imaju pik na dva druga clana tima, tako da dok ne razvijes do kraja npr. paragon nemoj da zavrsis kvest i za njih i za njihov protivnika. Zedov i Samarin kvest ti dodaju veliki broj ovih poena, npr. ako si anjelcic :p dobices dosta paragon poena na njihovim kvestovima. Ipak, Zed je lik koji je najekstremniji pa mnogima nije lojalan (cak i ako ti nije lojalan prezivece ako sve ostalo dobro uradis), a Samarin ne bih obavljala pre nego sto vec nakupim veliki broj ovih poena.

Ne obavljaj glavnu misiju vise nego sto moras, dok ne zavrsis sve misije za tim. Kada ti se desi nesto znacajno sa posadom (prepoznaces trenutak definitivno) kreni odmah da "cepas" glavnu misiju.

Slusaj likove. Ako ti kazu posalji dobrog tehnicara, a ti npr. posaljes bioticara, ne ocekuj nista osim katastrofe... ako ti kazu da brod moze biti i jaci, znaci da ga nisi dovoljno pojacao. Svako ima neki koristan savet kada ih pitas.

ok. nabacicu max paragon i renegade na kvarnjaka pa cu da radim misije :D

inace me ne privlaci trenutno toliko igra. vise volim igre tipa assassin's creed gde znam tacno sta sve moze da se uradi. ME zahteva vise ulaganja i prava vrednost je u multi prelascima, sto nikako nije ono sto ja volim. recimo achievmenti ne sluze nicemu u prvom prelasku, ali se dobijaju nagrade u narednim prelascima.

mozes slobodno da mi kazes kojim redosledom da radim misije. u principu nije preterano bitno ako imam popunjene paragon/renegade poene. uradicu prvo sve assignmente pa onda prelazim na glavne misije.

Ako može postvaio bih jedno glupo pitanje ili više njih šta moram da instaliram od pecheva pre nego li počnem da igram ME? Da li ima još neki pech za igru osim 1.02 mislim da je taj poslednji na listi pecheva a koji se nalazi zvaničnom sajtu ME i šta kad završim igru, da li je tu kraj ili ima nekih dodatnih misija? Ne zamerajte mi na pitanjima nov sam igrač u ME pa se ne razumem toliko u ovaj tip igara. Nešto mi se iskreno ne mili da krenem da čitam sve postove redom ispočetka, uglavnom se držim nekog svog pravila da prvo završim sporedne misije pa onda idem redom glavne. Sad trenutno radim na poverenju pridošlih članova posade i istražujem planete i sisteme pa kad završim idem na misiju ''Get Reaper IFF'' pošto mi se čini da je to poslednja misja ili možda nije.

Poslednja izmena:
procitaj 2 strane unazad i vidi sta sam ja pitao i sta sam dobio kao odgovor. na istom smo. tu ces videti sta bi morao da uradis pre cega :D
http://masseffect.wikia.com/wiki/Assignments
http://masseffect.wikia.com/wiki/Missions
ova dva linka meni mnogo pomazu. tu ces videti kompletnu listu misija i assignmenta. ima nekih opcionih misija pa da ih ne propustis. a neke assignmente dobijas tek kada udjes u orbitu planete pa ih je jako lako propustiti.
inace igra nema mogucnost za free roam posle neke tacke. ne mozes da zavrsis igru pa da se igras. ako vec nisi instaliraj dlc-ove. uz njih imas jos par misija.

i da, od patcheva je dovoljan samo 1.02

Poceo sam da igram Lair of the Shadow broker. Samo da javim da se mora upgradeovati igra na 1.02 da bi radio DLC [blokira na jednoj animaciji].

koja je fora sa super weapons? dobijaju se valjda kada se ode na collector ship. moze da se bira samo jedno od 3? kako se koriste? mislim, da li ce postati deo standardne opreme ili mogu samo za tu misiju? ko jos od clanova moze sta da koristi?

Jedno pitanje: da li je neko mozda kupio original u g*me-s? Pise na sajtu da je 1.999 dinara, sto mi je malo... sumnjivo niska cena. Na oficijelnom BW sajtu pise "New Price" $39.95, tako da mora da postoji neka caka. Verovatno su u pitanju ovi besplatni DLC-ovi sto se dobijaju putem Cerberus Networka, jeltako? Pretpostavljam da je ova nasa 2000 din.-varijanta cista vanilla, bez icega.
Izvinjavam se ako je o ovome vec bilo reci.

ja mislim da kad izađe game of the year verzija igre da će u kompletu ići svi dlc-ovi sa njom. a razlog zašto se još nije pojavila je taj da se sprema još jedan DLC uskoro. to sam čuo preko IGN YT kanala

Ovo bi barem trebalo da bude zanimljivo, izlazi 29-og a tu je i Hackett. :)

The DLC, which will launch on PC, 360 and PS3, sees Shepard being sent to the “border of the galaxy” to rescue a female undercover agent that might have evidence for an upcoming Reaper invasion.

Admiral Hackett, who is voiced by Lance Henriksen, will also return to play a “major” role.

“Mass Effect: Arrival is an exciting extension to Mass Effect 2 and will show players just how close the Reapers are to returning and completing their deadly harvest.”

Mass_Effect_2_Die_Ankunft_3.jpg

Ja sam odavno uninstall ME2, pa se pitam da li ce taj DLC da bude jedna kratka misija, ili nesto sto ce moci malo da se i igra.

Kosta kao Overlord DLC, e sad koliko je to bilo gameplay-a ne secam se.

Zanimljiv DLC, ne nesto preterano dugacak, ali barem bolji od pojedinacnih misija.

BTW posle ovoga Shepard moze da se preimenuje u
Mass Extinction :D

Takodje ako je neko vec obrisao igru, nece nesto propustiti ako ne odigra.

Poslednja izmena:
Pa i nije abs zanimlji. Ja sam jedva dovrsio. Mozda zato sto jako dugo nisam igrao pa mi sada bezveze, ali nije me privuklo.

evo quote poruke koju sam slucajno napisao u konzolaskoj sekciji

Nije nista posebno dlc. Nadao sam se da ce nam dati neke informacije o broju reapera i snazi ili bilo sta. ovo je samo jos jedna malo duza misija. osim, uprincipu bezvrednih informacija, moguce je pokupiti 3 upgrade-a (heavy skin weave, heavy weapon ammo i medi gel capacity) i jos malo resursa.
Saznajemo da je neka naucnica dobila informacije o reaperima iz artefakta, ali je zarobljena. Treba je osloboditi i proveriti informacije. Informacije su tacne, ali ona je, naravno, pala pod uticaj artefakta i zeli da pomogne reaperima. Vidimo da do dolaska reapera u taj udaljeni sistem ima samo 2 dana i nekoliko sati. Odatle reaperi mogu da odu bilo gde preko releja pa je isti potrebno unistiti. Sad tu ima malo dramatike i Sheppard je u nesvesti cela 2 dana sto mu ostavlja samo par sati da spasi galaksiju koja je jos uvek nesprena za reapere. On pokrece projekat unistenja releja i bezi u zadnji cas (relej takodje unistava i kompletan sistem sa 300k batarijanaca koji su zesce ljuti posle toga). Posto reaperi sada ne mogu da koriste relej trebace im meseci ili godine ili sta vec da iz tog udaljenog sistema odu bilo gde i napadnu bilo koga.
Osim objasnjenja zasto ce batarijanci biti ljuti na Shepparda i ljude nema nekog razloga uopste igrati. Jedino mi je bila zanimljiva porukica koju je Kelly poslala Sheppardu :hump::hump::smoke:

Neki izbori bi mozda doveli do malo drugacijeg nacina prelaska misije, ali sustina ostaje ista i mislim da kraj koji sam dobio nije moguce promeniti. Igrao bih opet, ali mi je previse dosadno bilo da bih ponovio.

meni je bio super ovaj DLC, ne znam šta je bilo ko od vas ovde očekivao pa igra je stara više od godinu dana, nećemo se valjda boriti sa reaperima u dvojci kad je jasno da se to čuva za 3-ku. ovo je taman pravi uvod u treći deo - 10/10

Koja poruka koju je Keli poslala Separdu? Da ti nisi zaboravio da procitas onu po zavrsetku kampanje; a i ne zavrsava se samo na poruci (ali da ti onda ne kvarim iznenadjenje). :p

Poslednja izmena:
Pa nahranila mi je ribice :-devil-: pa smo imali dugu veceru posle koje je bila umorna ceo dan posle :-devil-::-devil-:
Inace poruka je sigurno stigla tek posle dlc-a jer sam po zavrsetku igre razgovarao sa svima, ukljucujuci i nju, i pregledao sve poruke i nije bilo niceg novog.

Edit:
sad vidim da nema to veze sa dlc-om. iz nekog razloga se nije pojavilo ranije. Proverio sam i save pre instaliranja dlc-a i nije bilo te poruke. Izgleda da sam propustio jedan razgovor sa ekipom posle neke misijie pa sam dobio opciju tek po zavrsetku ovog dlc-a. To bi objasnilo i zasto me Miranda iskulirala :S:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno