Šta je novo?

Mass Effect 2

Baš zato što je Sony kupio/ima u vlasništvu Polyphony ne želi da se njihova "zlatna koka" piratizuje za PC ili Xbox.

Nema veze sa piraterijom, nego sa njihovim odnosom prema Sony-u...
To sto si napisao za pirateriju je kao kad bi rekao da Blizzard nece raditi Diablo 3 i Starcraft 2 jer znaju da ce se piratizovati u odredjenoj meri, a ovamo ce se prodavati u milionskom tirazu.

I gran Turismo i Mass Effect su igre zbog kojih neko kupuje Xbox ili PS3. Jadno, ali tako je...

Nije jadno, nego je to nacin na koji f-nise konzolno trziste. Kao sto ti treba lopta da bi igrao basket recimo... :)

Poslednja izmena:
Ovo je tema o ME2, ne jos jedna "zle konzole nam kradu igre" tema.

Jos par shotova..

bdhxu.jpg

5dl6xc.jpg

2jg3ts2.jpg

5khq83.jpg

Zadnji skrinšot me tera da se zapitam "***, šta sam ja to igrao" :d

Ja zaista ne znam sta vi vidite u ME 1, probao sam opet da ga odigram i SMORIO sam se najstrasnije koliko je ****** igra. Ne zelim da podstaknem flame al' ocito da ja nesto ne vidim?

Očito. Nije ti prvi put :p

Ha ha. Fallout 3 je epic fail, to smo vec apsolvirali.
ME nije, ocito, al' koliko god zeleo da ga odigram do kraja, smorim se brzo.

Meni je bio dobar. SF, lagani RPG, akcija, epic prica, limunada razgovori i Ashley :D ...plus sto nije StarWars univerzum koji mi se popeo preko glave. Bilo je tu prilicno nedostataka, ali eto- igra mi je ostala u finom secanju. Trudili su se oko nekih stvari, one price i tehnikalije vezane za sve i svasta koje se otkrivaju vremenom (brodovi, rase, itd itd) su mi bili zanimljivi, krenuli su da grade nov univerzum ispocetka, i tako to...
ME1 je zapoceo nesto koliko-toliko novo, i to mi je bas okej.

Ha ha. Fallout 3 je epic fail, to smo vec apsolvirali.
ME nije, ocito, al' koliko god zeleo da ga odigram do kraja, smorim se brzo.

Ja nisam mogao da se odvojim od ME kada sam bio počeo da igram. Svakome kome sam dao se isto ponašao. Ne mogu da shvatim kako je ovo nekome dosadno? :)

Paaaa, možda jednostavno ljudi ostare, igre su im manje zanimljive. Recimo, meni se Drakensang (možda nisam napisao 100% tačno, oprostite) nije dopao, ni Oblivion, iako se mnogima sviđaju. U igrama je (naravno) najbitniji lični doživljaj (posebno u rpg-ovima), a on je - ličan :) Tako da je vrlo moguće da nešto što neko "vidi" u igri, drugi ne vidi.

Nije bilo ništa zlonamerno, samo te malo peckam, ne zameri.

Poslednja izmena:
Mene je osvojila priča, taj deo je pokriven vrhunski :)

Paaaa, možda jednostavno ljudi ostare, igre su im manje zanimljive. Recimo, meni se Drakensang (možda nisam napisao 100% tačno, oprostite) nije dopao, ni Oblivion, iako se mnogima sviđaju. U igrama je (naravno) najbitniji lični doživljaj (posebno u rpg-ovima), a on je - ličan :) Tako da je vrlo moguće da nešto što neko "vidi" u igri, drugi ne vidi.

Nije bilo ništa zlonamerno, samo te malo peckam, ne zameri.

No offense taken. U ovoj gomili dobrih igara koje izlaze svaki dan htedoh da opet dam sansu ME-u ali ne ide. Drugi put :)

No offense taken. U ovoj gomili dobrih igara koje izlaze svaki dan htedoh da opet dam sansu ME-u ali ne ide. Drugi put :)

meni je malo falilo da padne uninstal ME jer me prvih 10% igre nije zainteresovalo, nesto je falilo, ali eto ispade na kraju da je univerzum igre jednostavno ocaravajuci

Poslednja izmena:
meni je ME odlican bar prvih 40% igre, kasnija cista akcija i skucen svet su ipak malo pokvarili sliku.. ali se nadam da ce nastvak barem malo to ispraviti

ME kao igra je odlican, zaista treba malo uci u ceo svet iako ima podosta prepreka, ja sam prvih sat vremena igrao na silu i mozda se pomalo i dapatirao ali posle sam se primio i bilo je ok manje vishe uz par razocharenja... anyway sta kazu developeri za ME2

""I think that today's gaming audience is more and more sophisticated. [...] While the missions in Mass Effect 2 are very combat-oriented and play like a first-person shooter, that's just to make the gameplay more enjoyable.
[...]
I think your skills as a player do transfer into the skills of your character.
[...]
We've made a few key improvements [over the first Mass Effect]. There is no other game around that has this amount of reality within the digital actors, it's beautiful cinematically, the scenes are set up beautifully, the characters show emotions without speaking.
[...]
We are trying to make the game more accessible to people. [...] because it's a first person shooter, it is a more attractive game, as the word "RPG" can scare people off from playing a game because they think it's going to be boring.
[...]
Your Halo gamer would love this game, because again, it's a more sophisticated gaming audience now.
"

http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,6952988,Wywiad__Heather_Rabatich_o_Mass_Effect_2.html

Pa ja sad nisam siguran da mi se ovo njihovo objasnjenje svidja, mene su u prvom delu smorile uzastopne borbe koje su se ponavljale i narocito planete sa generickim misijama..
Po meni igri treba definitivno duza kompanja sa balansiranim RPG i FPS elementima

I think that today's gaming audience is more and more sophisticated.

Jasta, postoji li sofisticiranija igra od ME :)

Ko cijeni dobru pricu, taj ce odigrati ME. Ostalo su zbrzali i prilagodili sofisticiranoj eliti :)

fora je sto kazu da su halo igraci sofisticirana publika danas [:D] i da ono RPG u imenu smeta prodaji igre... Realno i ne zasluzuje da se zove RPG i u neku ruku mi je drago sto ce izgleda da se prekine taj trend trpanja rpg u svaki moguci naslov :)

totalno lame... rofl...

Ništa posebno. Lik kao i svaki drugi.

Zvanično je potvrđen i datum izlaska igre, a to je 26. Januar 2010. Igra će izaći istog dana na svim platformama (PC,Xbox 360).

Pored toga dat je i pregled specijalne opreme koju dobijate u zavisnosti od toga gde ste kupili igru.
Malo više o tome.

In North America, pre-order bonuses* include special-ops armor and weaponry that are designed to boost Commander Shepard’s skills and abilities. At GameStop, Terminus Gear is available with pre-orders, which includes the powerful Terminus Assault Armor and the M-490 Blackstorm Heavy Weapon:

• The Terminus Armor is designed for use in extreme planetary conditions, increasing run speed and personal shields, and augmenting weapons with an additional magazine of reserve ammo.

• The M-90 Blackstorm Heavy Weapon generates a high-powered localized gravity well, accelerating particles to near-infinite mass, and ultimately expanding the selection of heavy weapons available to players when they gear up for combat missions in Mass Effect 2.

Players that pre-order Mass Effect 2 at other retail outlets in North America will receive the potent Inferno Armor, which is used by officers to monitor battlefield conditions by recognizing elevated heart rates, and regulates sub-systems with extreme efficiency to allow for greater response times – together these abilities translate in-game into a negotiation bonus for Commander Shepard and an increase in run speed and augmented damage from combat powers.

Ja zaista ne znam sta vi vidite u ME 1, probao sam opet da ga odigram i SMORIO sam se najstrasnije koliko je ****** igra. Ne zelim da podstaknem flame al' ocito da ja nesto ne vidim?

ja sam na preporuku svih koje znam prvo za xbox nabavio ME čak i pre nego što sam kupio xbox. krenem da igram, igrao možda sat vremena i svo vreme razmišljam kad će više da se završi pričanje, oću neku akciju. i onda sam izvadio igru i skroz zaboravio za nju. kad sam nedavno uzeo monitor, reko sad ću da je lepo krenem igrati. međutim drugi put sam se smorio već posle 15 min. osim što priča u početku ima potencijala (dalje ne znam šta se dešava) ništa drugo mi se nije svidelo. nekako je previše dosadna, u rangu assasins creeda(to je već smor i po).

Pa za vas nisu definitivno RPG naslovi, vec hack&slash... pocetak ME 1 je adventure/RPG dok nakon zavrsetka Citadele igra se pretvara manje vise u hack/slesh

Mass Effect 2: The Adept

Mass Effect 2 will use Dragon Age DRM
Minimum:
CPU: 1.8Ghz Intel Core 2 Duo or equivalent AMD chip
GPU: 256MB (with Pixel Shader 3.0 support)
Memory: 1GB RAM for XP / 2GB RAM for Vista, Windows 7

Recommended:
CPU: 2.6+Ghz Core 2 Duo Intel or equivalent AMD chip
GPU: ATI Radeon HD 2900 XT, NVIDIA GeForce 8800 GT or better
Memory: 2GB RAM

Mass Effect 2 will be released on PC and Xbox 360 on 29th January 2010.

Fino,dobro su se setili da odustanu od ******skih zastita.

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/65C8a49XhuA&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/65C8a49XhuA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE] [YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0LjA_kQJjic&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/0LjA_kQJjic&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Evo jedne informacije sa Bioware Community foruma koja potvrdjuje da će ME2 biti na 2 diska (misli se na DVD9) dok će Collector's Edition imati 3.
Ok some details for you.

1 - Yes, there are 2 game discs for both the PC and Xbox 360 versions, both the Collector's and standard editions.

2 - There is a 3rd disc with the Collector's Edition. This is a movie DvD containing making of and other bonus information.

3 - The PC version is a standard install. You install the information from both discs and then play with 1 disc in the drive. No swapping.

4 - The Xbox 360 does not have an install and does require disc swapping during play.

5 - Even though there is a disc swap, it occurs at a carefully planned place in the game (that does not interfere with gameplay) and is done once. You do not swap back and forth. 1 swap and then done.

6 - Why 2 discs? Answer: Because you cannot fit this much awesome on one disc.

Nazad
Vrh Dno