Šta je novo?

Mass Effect 2

Nema od ove igre nista za PS3. Vec su 10 puta rekli da je M$ platio debelo da izlazi samo za Xbox.

Ne, ne znam 🙂

To nista ne znaci i nije definitivna potvrda vec su samo prokomentarisali ovu gungulu oko pominjanja ps3 koda u Unreal engine-u. Svako ko igra na pc-u i bar jednom je editovao neki .ini je video da postoje stavke za PS3 u Unreal engine-u. A drugo, ni moderator njihovog zvanicnog foruma nije neko ciji je posao da izjavljuje da li ce biti neke igre na nekoj platformi. To odlucuju ljudi iznad njega. Cak je i izjava "Mass Effect is for the PC and Xbox 360" dovoljno recita. Gde ovde ti vidis "only" na kraju recenice.

Most video game publishers prepare their big titles for holiday release and leave little leftovers in the early New Year. So it should come as no surprise that Mass Effect 2 from BioWare set a new sales record when it was released in late January.

According to Electronic Entertainment Design and Research analyst Jesse Divnich, Mass Effect 2's 572,000 unit sales for the month in the U.S. topped the previous record holder NFL Street for PS2 (2004), which sold just over 325,000 units in January.

"Typically, January sales are reserved for the overflow from the Holidays and whilst the industry has come to the conclusion long ago that games can succeed in the off-season, few publisher have dared to release a big AAA title in the January month since 2005 (Resident Evil 4 for the GameCube, January 2005)," said Divnich in his monthly report.

Hm...očekivao sam da će se ME2 prodati u milion komada u pretprodaji već samo u USA. Izgleda da nisam bio u pravu.

Kupio sam Cerberus Network DLC na marketplaceu, e sada kad igram offline izadje mi poruka da nisam aktivirao cerberus network. Koliko sam shvatio da bih ga aktivirao treba mi kod sa igre koji ja naravno nemam i zato sam kupio dlc na marketplaceu. Da li ce meni uopste raditi dlc ovako, sta da radim?

Da mi je neko rekao da cu ovoliko da igram ME2 ponovo ne bih mu verovao. Nastavio sam da igram posle nekoliko meseci i posle predjenog RDRedemptiona evo sinoc zavrsih treci prelaz i pocinjem cetvrti ovog puta sa zenskim Shepardom po prvi put. Neverovatno kako se menja stil igre kad se uzme druga klasa i drugaciji Shep. Meni zasad omiljena igra ove godine. Iako je izdeljena na planete (levele) pruzila mi je vise zabave nego Red Dead Redemption gde iskreno i nemam zelje da zavrsim one sitne zadatke i mini igre samo zbog 100% u igri.

Ne mogu da docekam ME3 🙂

Prica se na neogafu da ce sutra na gamescomu biti najavljen Mass Effect 2: Genesis za ps3. Igra plus sav dosadasnji DLC na istom blu-ray-u. Bas se pitam koliko ce dobro ovaj port raditi na PS3 ako je ova vest tacna.

Ček ček... je l' izašao uopšte prvi Mass Effect na PS3?

Ne kolko je meni poznato. To je malo glupo ako izbacuju samo ME2, bolje da daju sa kecom u paketu ako nista drugo barem zbog price.

Evo ga i potvrdjeno.

EA has confirmed at its Gamescom conference that critically-acclaimed sequel Mass Effect 2 will be ported to the PlayStation 3 in January next year.

Dali bi oni, ali im je malo 60$ za 2 igre 🙂.

Ne kolko je meni poznato. To je malo glupo ako izbacuju samo ME2, bolje da daju sa kecom u paketu ako nista drugo barem zbog price.

Evo ga i potvrdjeno.

Pa zasto u januaru, da nije zbog onog jos jednog DLC-a koji tek treba da izadje pa da i njega uvrste. Pa to je onda tacno godinu dana posle izlaska za PC i 360.

Cini mi se da je Pakter rekao da se kec nece pojaviti nikada na PS3 zbog ugovora sa MS-om ili tako nesto.

Evo i MS odgovora.

Microsoft has responded to today's announcement of Mass Effect 2 coming to PlayStation 3. The game first launched in January 2010 for Xbox 360 and PC, and is now headed to PS3 a year later in January 2011.

"With both Mass Effect titles launching first on Xbox 360 combined with the wealth of available paid downloadable content on Xbox Live today, Xbox 360 remains the best place to experience the Mass Effect franchise," a representative said in a statement given to IGN.

Mass Effect 1, first published by Microsoft in 2007, will remain exclusive to Xbox 360.

"And the original Mass Effect is absolutely an Xbox 360 exclusive, making Xbox 360 the only place to get the full Mass Effect experience," the company added.

Koja glupost, onda im je bolje ni da ne izdaju za PS3.

Zadovoljan sam shto cu moci da odigram naslov koji je toliko hvaljen🙂.Naravno, shteta za prvi dio, ali bolje i ovako nego nishta....

Meni nije glupost, ja sam lepo odigrao prvi deo 3 puta na xbox360-u kada sam ga imao. Posle kad sam presao na PS3 ME2 je jedina igra koja mi je bilo mega zao sto necu moci da odigram jer je igra nenormalno dobra.

Mass Effects 2 za PS3?.. jej! 🙂

Mass effect na PS3 :banana::banana::banana::banana::banana:

Najgore će biti kada isti dan budi izašli Mass Effect 3 za xbox i Mass Effect 2 na PS3 :d

Jack

untitled-1_01.jpg

untitled-3_01.jpg

untitled-4_01.jpg

untitled-5_01.jpg

untitled-6.jpg

Nesto je bilo pomenuto da ce PS3 verzija dobiti i novu ekskluzivnu DLC kampanju od 6 sati, ali najverovatnije je u pitanju greska nekog PR-a jer se verovatno misli na duzinu vec postojeceg DLC-a koji ce biti na Blu-Ray disku. Ako bude bio iole dobar port ja cu ovu igru uzeti ponovo 🙂

Greska u prevodu.

Clarifying a recent post made on the official BioWare German forums, producer Jesse Houston confirmed the comic would be exclusive to PS3 at its initial release for players who would be otherwise "unable to realize the full effect of choice in the Mass Effect universe." The comic can be downloaded through the Cerberus Network.

Houston also clarified the reported "6 hour exclusive mission" saying it was all a translation error.

"This I believe is a communication error lost in translation," he said. "When we talk about 6 hours of content we are talking about what's included exclusively 'On Disc' (Kasumi, Shadow Broker, Overlord), The Interactive Back Story and the Cerberus Network Access."

Pa lepo rekoh ja da je to u pitanju i pre potvrde.

Samo mi nije jasno, zar im nije bilo lakse da portuju vec postojecu igru nego da prave tamo neki comic da sve objasni ljudima ne upoznati sa ME2 svetom? Naravno pre cu da uzmem comic nego losh port...al ono, just saying 😀

Nije mi jasno zasto samo drugi deo?Mass efect kec je tek odlican jer ima vise slicnosc sa rpg igrom dok je akcenat u dvojci bacen vise na tps.Mislim da bi bilo fino i kec da odrade na ps3 jer ovo nije posao(bar za nekog ko nije ni keca presao).

u komentarima na linku gore kaze lik:
"Does this mean Mass Effect 1 will never [be] release[d] for the PS3? "

I think Microsoft ponied up the money for it, so they own it (Or at least have an exclusivity contract)
Mass Effect 2 was developed after Bioware had been bought by EA.

drugi komentar:
Stupidest decision Microsoft ever made in terms of licenses. A couple of 7/10 reviews and they pissed their pants and let EA have the license.

ocigledno M$ ima pravo da me1 bude xbox "exkluziva", tj da ne izadje na ps3.

ocigledno M$ ima pravo da me1 bude xbox "exkluziva", tj da ne izadje na ps3.

Glupost, nema poente da izadje samo drugi kada su igre povezane, plus sto iz prvog dela mozes da preneses lika u drugi deo preko sejva iz igre.Mislim da je tu igru ipak bolje odigrati onda na xbox/pc 🙂

pa bilo je mnogo povezanih igara na ps koje su kasnije presle i na xb 🙂. ako prodaju milion (da ne preteram sa vise) na ps3, pa puta 60$, sracunaj kolko je to para pa reci da je glupost. a to vise nije m$ ekskluziva, tako da ne vidim ni jedan razlog da ne izbace i za ps3.

Koliko se secam objasnjenje za ME1 je da je MS ima eksluzivno pravo na izdavanje igre mada EA poseduje franshizu i mogao bi preko neke zvrcke da izmeni nesto u ME1 i da je ponovo izda na PS3 kao novu igru (mozda nesto kao NG Sigma) ali nece iz nekih razloga.

Nazad
Vrh Dno