Šta je novo?

Mass Effect 2

pa sigurno ima neke veze sa pravom na ime/igru ME1 u nekom obliku. verovatno je slicna situacija kao sa demon's souls i project dark.. kako god, tacna informacija nije vredna guglanja 😀

Koliko se secam objasnjenje za ME1 je da je MS ima eksluzivno pravo na izdavanje igre mada EA poseduje franshizu i mogao bi preko neke zvrcke da izmeni nesto u ME1 i da je ponovo izda na PS3 kao novu igru (mozda nesto kao NG Sigma) ali nece iz nekih razloga.

Ne znam ali meni opetbezveze da izdaju samo dvojku, ajde zbog prodaje ali ima puno zakletih sonijevaca koji igraju igre iskljucivo na ps3.Zato mi je bzvz da izadje dvojka a kec ostane na pc i xbox360.

Daj boze jednog lepog dana na DL blu-ray kompletna trilogija, ultimate edition mozda tada budu mogli.

Nema smisla igrati drugi deo, bez odigranog prvog. Em što prvi deo ima daleko kvalitatniju priču, koja tera na razmišljanje i kad se igra završi, dok se ona u drugom delu poprilično isforsirano nastavlja na priču iz prvog dela, pritom su sva nerazjašnjena pitanja iz prvog dela poprilično nemaštovito razrađena, dok je sam kraj drugog dela veliko razočarenje.

Najbolji momenti iz drugog dela igraju na neke stvari koje su povezane sa prvim delom, pogotovo prvih sat i po igre, kad još nije jasno šta se to tačno desilo sa tobom i tvojim starim timom.

Povezace prvi deo preko nekog interaktivnog stripa gde ce moci da se biraju odluke. Ali slazem se da je bolje odigrati prvi deo, ako neko nema XBOX uvek moze na PC-ju a nije zahtevna igra.

Digital Foundry analiza ME2 PS3 demo-a

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-masseffect2-demo-analysis

Sta znam, senke malo lepse izgledaju ali je osvetljenje u pojedinim scenama razocaravajuce. Ne zbog kvaliteta koje je bolje zbog novijeg koda nego sto ponekad prekriju recimo Mirandino lice u neku tamu pa izgleda kao plasticna lutka umesto kao osoba na x360.

Fps je manje vise ocekivan, zanimljivo je da su ga otkljucali pa kad nema guzve na ekranu ponekad i ide i na 45 fps-a ali je bitno da je pomenuo samo cepanje slike i blage padove a da mu je skok fps-a nepotreban i beznacajan. Pa sto onda pominje te sitne padove nanize kad su i oni izuzetno retki.

Poslednja izmena:
Lica u cutscene-ama izgledaju bas lose sa onim senkama koje su pretamne, medjutim postoji sansa da ce finalna verzija izgledati drugacije.
Ovde u demou na osnovu slika se vidi da nije ukljucen color grading (videlo bi se po zidovima jer bi po coskovima gde su senke bili dosta tamnije, a i boje bi delovale napucanije), a osim ako na ign-u nisu dodatno menjali one snimke, tamo jeste ukljucen. Takodje tamo ima comic i setnja po brodu, cega nema u demo-u, pa verujem da je u pitanju bila finalna verzija igre.
Ali u sustini kao sto sam pretpostavljao ono njihovo hvalisanje je bio PR BS. Finalna verzija mozda dobije taj dodatni post processing i to je to.

Poslednja izmena:
IGN je valjda prikazao delove iz finalne verzije, oni uvek imaju igre dosta ranije.

Bitno je da je makar na nivou x360 verzije, sto znaci da ce i ME3 biti.
Dovoljno.

Za trojku ne brini, izgledace dosta bolje.
Na endzinu ima podosta unapredjenja u odnosu na verziju kada se dvojka pojavila, samo sto je ovde bio problem zato jer igra bila vec gotova a neka od njih moraju da se od samog starta ubacuju jer bi skroz poremetila trenutni izgled nivoa. Zato i sve sto mogu sada da izmene se pre svega zasnima na post-processingu i eventualnoj optimizaciji i stabilnosti frejmreta.

Poslednja izmena:
Nisam odigrao ceo demo vec do dela gde sa nalazim sa Mirandom...

Ja sam odusevljen demo-om, iako pretpostavljam to nije ni 1% same igre! Svidja mi se skroz taj koncept. Obozavao sam KotoR, a ovo je slicno sto je i logicno... 😀

Jedva cekam full verziju... A sto se tice grafike, nisam obracao puno paznju ali meni je sasvim dovoljna, bolje mi na kraju krajeva ne treba! 😀

Kakvo uzbuđenje i isčekivanje! Jedva čekate dan da se pojavi igra i da je platite 36 funti na shoptu a ona dostupna danas za 15 evra...

Kakvo uzbuđenje i isčekivanje! Jedva čekate dan da se pojavi igra i da je platite 36 funti na shoptu a ona dostupna danas za 15 evra...

Da pogodim, dostupna na Steam-u? Bas lepo, samo mi ovde pricamo o konzolnoj verziji, jel tako?

Bioware svakom novom igrom odlazi sve dalje i dalje od onoga što je načinilo kompaniju to što jeste.

Poslednja izmena:

da li ta steam igra sa danasnjih 50% popusta ima sve dole (a i ranije gore) citirano?

BioWare has confirmed that the PS3 version will include all released DLC, including: Lair of the Shadow Broker, Blood Dragon Armor, Kasumi: Stolen Memory and Project Overlord.

Nisam probao jer nisam kupio ali evo šta kažu ljudi:

Hi, so the question is simple, will I get a cerberus network key if I buy Mass Effect 2 Digital Deluxe Edition at Steam?

Thanks.

Yes. I have the Steam Digital Deluxe Edition of ME2 and i have access to the Cerberus network. For example i could download the last DLC (Cerberus armour) the same day it was released.

Just one more question, are the DLC's free? o:

yes, if you buy steam digital delux, you get all the dlc released so far for free. the only dlc you won't get is drpepper dlc and pre-order dlc (inferno armor/terminus gear)

Izvor

Za iste pare se prodaje Mass Effect 2 i Mass Effect 2 DDE, što mi je čudno ali tako piše. Ispitao bih tačnost ovih podataka ali mi je mnogo 15 evra da dam za Bioware igru (lične preferencije, nije podložno diskusiji i ubeđivanju).

Edit:

Takođe vezano za DLC, taj including deo me malo buni. Da li su svi DLC + ta četiri ili samo ta četiri DLC-a? Evo šta kaže Wiki:

http://masseffect.wikia.com/wiki/DLC

Čini mi se malo mažu oči ljudima i iako se dobija većina DLC-a koji uključuju misije to ipak nisu svi do sada izdati DLC.

Poslednja izmena:
Takođe vezano za DLC, taj including deo me malo buni. Da li su svi DLC + ta četiri ili samo ta četiri DLC-a? Evo šta kaže Wiki:

http://masseffect.wikia.com/wiki/DLC

Čini mi se malo mažu oči ljudima i iako se dobija većina DLC-a koji uključuju misije to ipak nisu svi do sada izdati DLC.

ona tema sto si linkovao je matora, od pre 10 meseci. do tada sve sto su izbacili je bilo free, i to uglavnom dodatna oruzja i armori. ova 3 dlc-a koja ukljucuju u ps3 verziju se placaju, zato su ih i naglasili 😀

edit:
Hey Folks,

For those that don't know, I am the Producer responsible for Mass Effect 2 PS3. Some of you may have read over on the German forums some of the details on Mass Effect 2 PS3's contents. I'd like to provide some clarity as I believe that there was some translation errors in the interview that Casey gave.

Firstly I'd like to talk about what's on the BluRay Disc; Of course Mass Effect 2 will be included. On top of that, Lair of the Shadow Broker, Project Overlord, Kasumi: Stolen Memory and the Blood Dragon Armour.

Also included is, as on Xbox 360 and PC, an access code to the Cerberus Network. This will give you instant access to the same great lineup of Downloadable Content such as Zaeed and Firewalker.

We've talked briefly about the Interactive Comic. BioWare Edmonton (the group that made Mass Effect 2) teamed up with the fine folks at Dark Horse Comics to create an interactive backstory. While I can't release all the details about this yet, what I can tell you is that we want to create a stunning visual experience that not only tells the core story elements of Mass Effect 1, but also is fully interactive allowing you to be faced with some of the major choices which will have consequences your Mass Effect universe. This interactive comic's initial release will be exclusive to PS3 owners who would be otherwise unable to realize the full effect of choice in the Mass Effect universe and will be included on the Cerberus Network.

There will also be some DLC Bundles, such as the Aegis Pack as well as exclusive both Free and Paid DLC for all PlayStation 3 owners such as the Recon Operations Pack.
Edit: While I can't go into details all of this content is or was available to Xbox/PC Owners but otherwise wouldn't be available to PS3 owners.
More details about this will be released later. 😉

I want also to touch on the '6 hour exclusive mission'. This I believe is a communication error lost in translation. When we talk about 6 hours of content we are talking about what's included exclusively "On Disc" (Kasumi, Shadow Broker, Overlord), The Interactive Back Story and the Cerberus Network Access.

http://social.bioware.com/forum/1/topic/103/index/5188310

Poslednja izmena:
Proverio sam malo novije teme a i kolega sa foruma koji je kupio igru, djomla.fon je potvrdio da se DLC plaćaju. Izvinjavam se zbog unošenja zabune.

U pravu si. Ti DLCovi se plaćaju i zato su posebno istaknuti, ovi što se ne plaćaju verovatno stižu u paketu. Moraju nekako da opravdaju punu cenu za već godinu dana staru igru. Ne znam koja je cena DLCa ali ako su po 5$ svaki onda čak i sa Steam ponudom (koje više nema) opet izađe malo manje od cene koja će biti na shoptu tako da se ipak isplati, naravno za onog ko voli igru.

Kasumi i Overlord su bili 7$ a Shadow Broker je 10$.

500x_plush2.jpg

500x_plush1.jpg

Jedna jako dobra stvar iz ME2, iz Club Afterlife. Bila je i u NFS: High Stakes. Saki Kaskas - Callista:

[YOUTUBE]htqJsbAdGH8[/YOUTUBE]

Meni se ona iz donjeg vise svidela. 🙂

[youtube]_-uDJDFMXUw[/youtube]

^
Mass Effect 2 on Xbox 360 ran at native 720p with the nerfed 2x multi-sampling anti-aliasing implementation common to many Unreal Engine 3 titles. Regular Digital Foundry readers will know that in this scenario, the AA effect appears to be carried out relatively early on in the rendering process - as lighting and post-processing effects are added, the MSAA is gradually removed from much of the scene. The PS3 version doesn't seem to run with any anti-aliasing at all, but looks very similar overall.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-masseffect2-demo-analysis

Nazad
Vrh Dno