Šta je novo?

Mass Effect 2

Demo je koristio stariji build.

But now BioWare has come out and revealed that that code was old; the full PS3 game, which launches on Friday, will be "noticeably better" than the demo.

"The demo was, for certification and testing reasons, about a two month older build than the final 'what you will play when you get it home' version," BioWare community man Chris Priestly wrote on the US PlayStation blog.

"I think you'll see that the game is noticeably better at launch."

A vec je i izasao ceo comic na YT, pa koga zanima kako je odradjen:

[youtube]cvvAe_KGovs[/youtube]

[youtube]YRUTDRb0jbI[/youtube]

Verovatno zato sto je promenjen engine... Koliko videh prica je ista?

pa naravno da je ista. sigurno da nece praviti kompletno novu igru samo za ps3. cak i ako je promenjen engine, jedino sto se moze promeniti i poboljsati/pogorsati ocenu je grafika. gameplay, sound, prica... ostaju identicni. u principu je novi review i novo ocenjivanje suvisno. ali 'ajde, moraju ljudi nesto da rade u zivotu.

Kako mi krivo sto nema prvog dela na PS3, ne igra mi se na budjavom Xboxu.
Sta cu propustiti ako odigram keca na Xboxu pa drugi deo na PS3 ? Znam da se nesto u vezi likova u igri prenosi iz save-a u drugi deo ?

P.S. Mozda ce i ove godine biti GOTY. :d

Sta cu propustiti ako odigram keca na Xboxu pa drugi deo na PS3 ?
nista neces propustiti posto ces odigrati obe igre. save se prenosi, ali skoro da nista ne znaci. ako si dobio "rich achievment" i dosao si do 60lvl(rich si kada dobijes milion kredita, a 60 lvl moras da otkljucas. prvi playthtough dozvoljava samo do 50), u drugom ces dobiti neki bonus u vidu resursa i kredita. ostalo je skoro potpuno nebitno. necu sada spoilere da pisem, ali od nekoliko odluka ce zavisiti samo par detalja u dvojci. zapravo ce se sve svesti na par sporednih misija i malo drugacije konverzacije u nekim delovima. inace cak i ako prenes save iz prvog dela, u drugom ponovo biras klasu i lice i kompletnu istoriju i sve. plus ima deo u dvojci gde te ispituju o prethodnim desavanjima i odlukama i mozes da kazes sta zelis i time, bez obzira na save, dobijas "istoriju" koju zelis.

mozda bi najbolje bilo da odigras na kompu i jedan i drugi. na kompu imas i citove 😀

Kako mi krivo sto nema prvog dela na PS3, ne igra mi se na budjavom Xboxu.
Sta cu propustiti ako odigram keca na Xboxu pa drugi deo na PS3 ? Znam da se nesto u vezi likova u igri prenosi iz save-a u drugi deo ?

P.S. Mozda ce i ove godine biti GOTY. :d

Pa sto ne odigras na PC-u? Prenosi se ali nije toliko znacajno za pricu u drugom delu mada je korisno da odigras obe igre i da znas likove. Jednostavno ME2 je pravljen da bude samostalna celina koju moze da igra i neko ko nije igrao prvi deo. To se sad zove "streamlining" i pojednostavljivanje. Na 360 prvi deo radi ocajno uostalom.

Pa sta je bolje reseno na PC-u za ME1 ? Nisu valjda toliko lose kontrole na Xboxu ? Ja sam samo probao keca, nije mi se tad igrao bas neki RPG.

Pa sta je bolje reseno na PC-u za ME1 ? Nisu valjda toliko lose kontrole na Xboxu ? Ja sam samo probao keca, nije mi se tad igrao bas neki RPG.

Mnogo je lakse igrati na pc-u, a sem toga, xbox verzija ima velike probleme sa framerate-om i ucitavanjem tekstura.

nista neces propustiti posto ces odigrati obe igre. save se prenosi, ali skoro da nista ne znaci. ako si dobio "rich achievment" i dosao si do 60lvl(rich si kada dobijes milion kredita, a 60 lvl moras da otkljucas. prvi playthtough dozvoljava samo do 50), u drugom ces dobiti neki bonus u vidu resursa i kredita. ostalo je skoro potpuno nebitno. necu sada spoilere da pisem, ali od nekoliko odluka ce zavisiti samo par detalja u dvojci. zapravo ce se sve svesti na par sporednih misija i malo drugacije konverzacije u nekim delovima. inace cak i ako prenes save iz prvog dela, u drugom ponovo biras klasu i lice i kompletnu istoriju i sve. plus ima deo u dvojci gde te ispituju o prethodnim desavanjima i odlukama i mozes da kazes sta zelis i time, bez obzira na save, dobijas "istoriju" koju zelis.

mozda bi najbolje bilo da odigras na kompu i jedan i drugi. na kompu imas i citove 😀

Ako se nevaram kada prenosiš save, postoji opcija da ne menjaš ništa što se tiče lika i ranijih odluka, već da omda počneš drugi deo bez čačkanja ičega?

Ako se nevaram kada prenosiš save, postoji opcija da ne menjaš ništa što se tiče lika i ranijih odluka, već da omda počneš drugi deo bez čačkanja ičega?

mislim da se samo radi o klasi i izgledu. ovo mi je bio deo misije. kada prvi put idem da se vidim sa TIM, na putu do tamo me miranda i jacob ispituju o dogadjajima. ne secam se svih pitanja, ali pitali su me koga sam postavio kao ljudskog predstavnika u savetu. iako sam u prvom delu izabrao andersona u drugom sam odgovorio udina i tako je bilo.

PlayStation 3 users have found that their first adventure with Commander Shepard isn't going as smoothly as they'd hoped - Bioware's port of Mass Effect 2 is doing an exceptional job in corrupting save data.

Users on the studio's support forum began reporting incidents of game save corruption six days ago, and although Electronic Arts' technical help desk has responded to emails, the community doesn't appear to be very satisfied.

Some players have been unlucky enough to pump over 30 hours into the game, before experiencing a console crash and their save data virtually destroyed. According to one user, it appears saves are all bundled into the one file - meaning one instance of corruption will knacker all your other saves.

EA support has thus far advised players to clean their discs or delete the corrupted save and try again - neither of which necessarily help the situation admittedly. There was no mention of a bug fix or even an acknowledgement of the issue. We've contacted EA directly for comment.

znaci ako neko igra, nek bekapuje save game svaki put kad izadje iz igre 🙂

Pa kad koriste glupo resenje... Jedan save fajl u koji se trpaju sve sacuvane pozicije?! Ne znam samo odakle im pade na pamet tako glupa ideja? Jeste da je nezgodno za brisanje ako imas 100 sacuvanih pozicija, ali bar ako jedna rikne neces izgubiti 30+ sati igre... Super sto sam sacekao sa nabavkom ME2... (a i glupo dati 40f za igru staru godinu dana) Taman ce oni to uskoro da rese 🙂

instalirao. odigracu veceras

Nije nista posebno dlc. Nadao sam se da ce nam dati neke informacije o broju reapera i snazi ili bilo sta. ovo je samo jos jedna malo duza misija. osim, uprincipu bezvrednih informacija, moguce je pokupiti 3 upgrade-a (heavy skin weave, heavy weapon ammo i medi gel capacity) i jos malo resursa.
Saznajemo da je neka naucnica dobila informacije o reaperima iz artefakta, ali je zarobljena. Treba je osloboditi i proveriti informacije. Informacije su tacne, ali ona je, naravno, pala pod uticaj artefakta i zeli da pomogne reaperima. Vidimo da do dolaska reapera u taj udaljeni sistem ima samo 2 dana i nekoliko sati. Odatle reaperi mogu da odu bilo gde preko releja pa je isti potrebno unistiti. Sad tu ima malo dramatike i Sheppard je u nesvesti cela 2 dana sto mu ostavlja samo par sati da spasi galaksiju koja je jos uvek nesprena za reapere. On pokrece projekat unistenja releja i bezi u zadnji cas (relej takodje unistava i kompletan sistem sa 300k batarijanaca koji su zesce ljuti posle toga). Posto reaperi sada ne mogu da koriste relej trebace im meseci ili godine ili sta vec da iz tog udaljenog sistema odu bilo gde i napadnu bilo koga.
Osim objasnjenja zasto ce batarijanci biti ljuti na Shepparda i ljude nema nekog razloga uopste igrati. Jedino mi je bila zanimljiva porukica koju je Kelly poslala Sheppardu :hump::hump::smoke:

Neki izbori bi mozda doveli do malo drugacijeg nacina prelaska misije, ali sustina ostaje ista i mislim da kraj koji sam dobio nije moguce promeniti. Igrao bih opet, ali mi je previse dosadno bilo da bih ponovio.

Poslednja izmena:
E nisam tu poruku primetio iako sam sve zagledao. Ovo sam igrao pre glavne samoubilacke misije sa muskim Shepardom, ne znam kako bi se odvijalo da sam igrao ranije ili posle zavrsetka glavne kampanje. Sve u svemu nije lose ali svi ti DLC nisu obavezni za neko kompletno uzivanje U ME2. Vise su slag na tortu i produzavaju zivot igre sto je dobro.

Na cemu vi igrate? Na UK i CRO PSN jos se nije pojavio DLC... Na americkom ga ima 😀

Zavrsio i ovaj DLC... Nije losa prica i izvuce se nesto oko sat vremena igranja... Svidja mi se sto ima i trofej za sunjacku akciju, tako da mozes da stignes do cilja i da ne opalis metak... Sto se poruke od Kelly tice, ni ja je nisam dobio... Mozda zato sto sam ja isao na Paragon rejting a ona se pali na lose momke (tako je bar jednom rekla) 😀 Od upgrade-ova se dobija vec pomenuto, a resursi mi nisu bili preterano vazni posto sam iz dosade jos ranije obisao redom sve planete pa resursa imam i vise nego sto mi treba 😀

Sad se postavlja pitanje da li vredi ti 7$... U principu, ako su po 2$ glupi oklopi i alternativni kostimi, onda ovo i nije los dil... Vise bih voleo da je bila jos koja misija u okviru ovog DLC, ali sta da se radi... Sad cekamo ME3 i Deus Ex... 😀

BTW neposredno pre skidanja ovog DLC sam probao Dragon's Age 2 demo... Prosto je neverovatno koliko ME2 izgleda bolje... Likovi i teksture su znatno losije u DA2... Da li to DA2 koristi neki stariji engine ili je demo napravljen od neke stare verzije koda? Takodje, su i kontrole logicnije u ME2... Toliko razlika, a obe igre potpisao BioWare

Presao sam i ja ovaj dlc, iskreno ne moze se porediti sa liar of the shadow brokerom i overlord misijama te su prosto bilo maestralno uradjene a misija u ovom dlc nije bas nista novo konkretno donela niti objasnila, cak se pojavi i harbinger bukvalno da kaze cao drugar, tu sam ocekivao neki dobar dijalog kao onaj sa sovereign na Virmireu (mislim da tu bese) iz prvog dela a ono trt. Al neka bilo je lepo malo osveziti ME. Mada nesto mi iz dlc do kraja nije jasno. Onaj sat sto su imali likovi u bazi na asteroidu je trebao da odbrojava za koliko ce se reaperi pojaviti, e sad jel to znaci da ce oni uci u galaksiju samo preko tog sistema i krenuti da se sire na ostatak? I nisam skapirao kako to oni treba da stignu na neki svoj nacin il preko onog alfa relaya il taj relay koriste samo za putovanja? Posto je meni ostalo nekih 15 min na tom tajmeru nakon sto sam sam zapucao asteroid u mass realej jel to znaci, da vec u onom cutscenu na kraju gde hacket dodje kod sheparda, da su reaperi doslo u galaksiju ali moraju peske do ostalih sistema?

@vampir,
Nema poruke. To je moj fail bio. Propustio sam neku konverzaciju sa posadom pa sam tek posle ove misije dobio poruku od Kelly umesto posle spasavanja. Znaci nema veze sa dlc, poruka se dobija normalno u igri.

@erotikus
To je udaljen sistem, prvi na putu reapera. Reaperi su se nadali da ce docu u taj sistem i iz njega preko releja otici na druga mesta u galaksiji. Nije objasnjeno u igri koliko traje putovanje koristeci relej, ali recimo da je par minuta. "Pesaka" ce put iz tog zabacenog sistema trajati mesecima, i to samo do prvog sledeceg sistema.
Ovi da su pametni nasli bi nacina da zakljucaju sve releje kao sto je onaj jedan za njih bio. Vec su provalili kako se koristi IFF (ako je to bese to) i samo je trebalo da modifikuju to da zabrani reaperima koriscenje releja.

Ne mogu sad da se setim sta ono bese IFF, jel to ono sto trazis u drugom da bi mogao da koristis omega relej? Al opet mislim da je nemoguce zakljucati releje za reapere jer oni su ih ipak napravili i verovatno ce uvek reagovati na njihovo prisustvo, u prvom delu npr cela citadela se prilagodi onom reaperu kako bi lakse poubijao stanovnistvo na njoj, doduse u tome su mu pomogli keeperi koji su pokrenuli onaj mass relay u citadeli. Generalno jedino sto bi mogli pokusati je da uniste sve releje sa asterodima al bi onda ostali zatvoreni svako u svom sistemu i kad tad bi ispusili od ovih 😛

Pa uspeli su i keepere da reprogramiraju da ne reaguju na reapere. Sigurno da se nesto moze uraditi, ali onda ne bi bilo trilogije 😛
Ostaje samo da cekamo i vidimo sta i kako ce ici u trojci.

Ako je verovati traileru, izgleda da su Reaperi ipak nasli drugi nacin da stignu do nekog drugog releja 😀

Da bas me zanima dal ce trojka odmah poceti bum! borba s reaperima il cemo polako pratiti njihovu invaziju, ocekivao sam da ce tako nesto biti u ovom dlc pa sam zato mozda i malo razocaran njime. Doduse malo me brine sto tako brzo izlazi treci deo pogotovo sa ovim "fijaskom" sto je pratio dragon age 2 da je bio zbrzan i sta sve vec ne, nadam se da ce me3 posvetiti mnogo vise paznje 🙂

Nazad
Vrh Dno