Šta je novo?

Mass Effect 2

Inace, vezano za menjanje diskova :
"Players will start with Disc 1 for the introduction and early level choices, then go through a funnel level of sorts, where they will need to switch to Disc 2," Houston said. "From there they will play the middle portion of the game, which is mostly on Disc 2. Then after another funnel point in the story they'll go back to Disc 1."

Nego sto igra zakucava na pocetku kad se instalira prvi disk na hdd? Kad radi sa dvd-a nema toga, samo me ubi buka dvd citaca.

Kod mene radi disk 1 instaliran na hdd, instalirao i igrao 30tak min. nisam imao prob. Koristim activation disk posto sam na mislim fw. 1.6

Kod mene radi disk 1 instaliran na hdd, instalirao i igrao 30tak min. nisam imao prob. Koristim activation disk posto sam na mislim fw. 1.6

I ja isto, doduse igra je instalirala novi dash update pa mi to nesto sumnjivo. Kad stignem probacu ponovo da instaliram jer na pocetku igra nije stigla cak ni da snimi prvi savegame pa sam onda pocetne scene morao da ponavljam 3 puta a one ne mogu da se preskoce sto je smor.

M$ se zeznuo i postavio svih 9 DLC packova na live za besplatan download 😀.
Dosta ljudi je skinulo pre nego sto su skontali sta se desilo i povukli DLCove.

Eurogamer je igri dao 10/10, gametrailers 9,7/10. Posle 20tak sati igranja mogu da kazem da je igra opravdala ocekivanja, goty 2010 za sada🙂.

Krenuli su review-ovi stopama Uncharted 2. Zar je stvarno toliko dobra igra ? *** ja nikako da odigram ni prvi deo.
http://www.metacritic.com/games/platforms/xbox360/masseffect2
Za svaki respect.

Bolje je od keca makar koliko je AC2 bolji od originalnog AC.
Dosta ces propustiti ako ne odigras prvo keca, jer dosta toga u igri zavisi od izbora koje si napravio u prvom delu.
Cim predjem ME2, krecem ME sa renegade Shepard-om(sada sam dobrica), a planiram i da posle toga odigram i sa zenskim likom i docekam Mass Effect 3 sa 3 razlicita lika 😉.

Cekaj ne kontam. Kakve si odluke donosio u ME1 utice na to kako ces poceti ME2 ?
Jel brate kad ti stignes sve ovo da igras, posao, fax, zena ?

Cekaj ne kontam. Kakve si odluke donosio u ME1 utice na to kako ces poceti ME2 ?
Jel brate kad ti stignes sve ovo da igras, posao, fax, zena ?

Ne samo kako ces poceti - neki likovi mogu da poginu u prvom delu pa ih neces sresti u ME 2 i 3, odnosi koje si imao sa likovima se takodje prenose, neke misije su zbog toga lakse neke teze.
A za vreme ... obicno se slabo igram(par sati nedeljno), ali ME2 me jednostavno ne pusta. Cim se vratim sa posla, palim konzolu i igram se do 2-3 sata.
Devojka za sada ima razumevanja, obicno joj najavim par nedelja pre izlaska igre koju zeljno iscekujem ranije da na mene ne racuna 🙂.
Mass Effect jos i nije los, jer se moze preci za 20-30 sati, Final Fantasy 13 ce verovatno moci da se igra jedno 60-80.

Igra je EPIC !!!
Odlicna poslednja misija, ko ce docekati ME3 🙂.
Sve u svemu, trebalo mi je 29 sati da predjem igru(odradio sve side misije koje sam nasao, 2 ribe i poginuo mi profa).

"Just three days after its release, EA has reported that Mass Effect 2 has already sold over 2 million copies. As you might guess, the folks over at Bioware are quite pleased with themselves."

Poslednja izmena:
Da, zaista, igra je vrhunska! Prica, zapleti, odluke, rezija, kadrovi... cak je i upravljanje ok. Fina kombinacija Gears-a i prethodnog ME-a.
Svaka im cast.
Samo, stvarno, ko ce sad da ceka ME3 😀

Definitivno moram da nabavim keca i to odigram pa onda na tenane iz pocetka.

Prodato je preko 2 Mio. primeraka ME2, objavljeno od strane EA.

Predjoh igru i mogu reci da je opravdala sva moja ocekivanja iako nisam igrao prvi deo. Zasluzuje sve ove ocene koje dobija.

Zna li neko da mi odgovori na sledece

Moja kampanja je trajala 30h a na kraju sam izgubio profu Mordina i Jack 🙁. Ne znam da li na to utice koliko sam ih prethodno unapredio jer znam da sam sa Mordinom najmanje isao u misije a i nisam bas 100% paragon jer sam na pocetku bio malo zesci u nekim odlukama i dijalozima dok nisam odlucio kasnije da igram kompletno kao heroj. Isto tako posto sam presao skoro sve sporedne misije osim nekih bas trivijalnih i beznacajnih izgleda da sam izgubio malo vremena jer sam od celokupne posade spasao samo doktorku Chakvas koja je i prokomentarisala zasto nisam stigao ranije. Ne znam da li to utice na spasavanje posade. Izabrao sam da unistim reaper tehnologiju i odhebao Illusive Man-a na kraju.

Sad imam opciju da nastavim sa zadacima koji su mi ostali i da istrazim preostale planete itd ili da importujem sadasnjeg Sheparda sa postojecim levelom i unapredjenjima u novu igru ali ne znam da li onda krece sve ispocetka ili gubim ucesce Jack i Mordina i misije sa njima? Sta bi bilo da neke likove uopste nisam regrutovao na pocetku i da li je to uopste moguce?

U svakom slucaju ova igra se igra bar 2-3 puta zbog izbora koje nudi.

Sad posle ovoga mora da se odigra i prvi deo 🙂

Trebao si prvi da odigras prvo,igra ostavlja jos snazniji utisak kad znas likove.🙂

Nikad nije kasno da se takva stvar ispravi 🙂

Sto se tice pogibija clanova tima...

Nadogradnja normandije, prevashodno oklop, stit i glavne puce, utice na to da li ce neko da zagine tokom svemirske bitke, odmah nakon sto brod prodje kroz Omega 5 relej. Znaci oni mali gadovi i na kraju brod sakupljaca.

Lojalnost clanova tima i nadogradnja oruzija, oklopa i moci koji oni koriste odredjuje ko ce da prezivi sekvence kada clanovi tima nisu u odredu koji predvodi igrac.

Takodje pri odabiru lidera odreda ne treba birati hibride, vec specijalce. Recimo za odred u onom ventilacionom kanalu treba odabrati cistog Tech NPC-a, recimo Tali ili Mordin nikako Garusa i slicne. S druge strane Garus je cist Spec Ops NPC i njega odabrati za drugi odred.

U prvom prelazu (sad ne secam se tacno redosleda) odabrao sam Tali kao Tech specijalsitu, Garusa kao drugi odred, u sledecm biranju Samara kao biotic specijalista, Garus kao vodju drugog tima i Grunta da otprati doktorku Chakwas i ostatak prezivelih. Za finalnu misiju odabrao sam Legiju i Zaeeda, dok su ostali bunkerisali i zadrzavali sakupljace. Na kraju mi zagino samo Dr. Mordin, koji je ostao iza. U drugom pokusaju odabrao sam docu umesto Zaeeda i svi na kraju ostali citavi.

Poslednja izmena:
Evo kako sam ja to prosao prvi put.

U delu kad brod prolazi kroz omega 4 relej mi brod nije skroz unapredjen i tu sam pri prolasku izgubio Legion-a, posle sam ucitao ponovo save pre tog dela, istrazivao malo planete, nadogradio brod skroz i prosao kroz relej bez gubitaka.

Za prolazak kroz onu cev sam izabrao Legion-a, Mirandu kao lidera drugog tima, Samara je pravila biotic stit, a tu su me pratili Jakob i Thane cini mi se, Grunta da otprati Dr. Chakwas ali bez ostale posade jer nisam stigao ranije a u finalu su me pratili Miranda i Garrus i upravo Mirandu spasavam na kraju iz one provalije a Garrus je iako povredjen isto preziveo. Posle toga sam na kraju video da su mi izginuli Jack i Mordin. Jedino sto sam u onoj svadji ranije izmedju Mirande i Jack izabrao da podrzim Mirandu ali samo zato sto tad nisam imao otkljucane sve opcije u dijalogu pa nisam bio u mogucnosti da ostanem neutralan. Svi su mi bili lojalni, osim sto sam Mordina najmanje unapredio cini mi se. Jack je bila solidno upgradeovana jer sam je cesto birao za misije.

Igrao sam malo ME1 i upravo vidim koliko su izbacili opcija i osobina za unapredjenje. To mi je ustvari i zamerka za ME2, voleo bih da su ostavili malo vise osobina a ne samo 4, to mi je nekako mnogo saseceno u odnosu na original. Verovatno je sad sve mnogo jednostavnije u dvojci i mnogo vise orijentisano na akciju ali bih ipak voleo da su zadrzali bar malo vise opcija a opet bez nekih konfuznih menija iz prve igre. S druge strane akcija i puskaranje u ME1 je po meni ocajna i bas mi ne odgovara posle igranja dvojke. U dvojci je pucanje i koriscenje zaklona skoro isto kao u Gearsu i nemam problema sa tim.

Poslednja izmena:
Moguca PS3 verzija...

Source-Code PC verzije navodno ukazuje na mogucnost da izadje i PS3 verzija.
Sledeci code je u pitanju:

[SFXGame.BioSFHandler_CharacterR?ecord2]
m_nMaxRenegade=1900
m_nMaxParagon=1957
m_srXPFormat=340881
m_srSpendTalentPointsMessageXBox?=348754
m_srParagonRenegadeMessageXBox=3?48755
m_srSpendTalentPointsMessagePC=3?48753
m_srParagonRenegadeMessagePC=348?755
m_srSpendTalentPointsMessagePS3=?348755
m_srParagonRenegadeMessagePS3=15?3007

Dal ovo moze zaista da naznaci da ce biti PS3 verzije, kad tad?
BioWare se do sada nije izjasnio i nije komentarisao ovu glasinu!

Moguca PS3 verzija...

Source-Code PC verzije navodno ukazuje na mogucnost da izadje i PS3 verzija.
Sledeci code je u pitanju:

[SFXGame.BioSFHandler_CharacterR?ecord2]
m_nMaxRenegade=1900
m_nMaxParagon=1957
m_srXPFormat=340881
m_srSpendTalentPointsMessageXBox?=348754
m_srParagonRenegadeMessageXBox=3?48755
m_srSpendTalentPointsMessagePC=3?48753
m_srParagonRenegadeMessagePC=348?755
m_srSpendTalentPointsMessagePS3=?348755
m_srParagonRenegadeMessagePS3=15?3007

Dal ovo moze zaista da naznaci da ce biti PS3 verzije, kad tad?
BioWare se do sada nije izjasnio i nije komentarisao ovu glasinu!

-_-

Igra je pravljena u U3 enginu , morala je da bude kodirana za sve 3 konzole , kao i kec .

Bioware je potvrdio da nece izaci za PS3 .

-_-

Igra je pravljena u U3 enginu , morala je da bude kodirana za sve 3 konzole , kao i kec .

Bioware je potvrdio da nece izaci za PS3 .

Gde je potvrdio? Ja samo znam da nisu ni potvrdili a ni demantovali tako da tu ima necega.

Nazad
Vrh Dno