Šta je novo?

Maksnet wireless?

Maksnet ukinuo placanje prikljucka od 16.10.2006. Generalno, primetno je da internet usluge pojeftinjuju.
Poz!

Da, ali iako je Max bio jedan od najpovoljnijih u gradu pre jedno godinu ipo sad moram da primetim da vise i nije neka bajka. Ipak, platis pet dobijes sest je i dalje vrlo korektna cifra. Samo sad ja da dodam jos 250e da predjem na 5Ghz... brateee...
Inace Marku sve pohvale sto se tice tehnicke podrske. On je nekrunisani kralj tehnicke podrske! :wave:

Da li neko zna kakav je Maksnet kablovski internet? Imaju 16 DL 4 UL za 1800 dinara bez ugovora, 20 posto popusta sa ugovorom na 2 god... Da li neko ima ovaj paket? Da li limitiraju torrente?

20/20mbps

taj sto pitas , je FlatSurf paket 16/4, ima lokalnu IP, NAT, ... ali zato ima FlatNet 12/1 za 1600+ din., taj ima javnu IP

btw, planiramo uskoro da i za FlatSurf pakete pustimo javne IP.

Poslednja izmena:
Još kad bi me neko iz Maksneta udostojio odgovora da li za mene ima tehničkih mogućnosti bilo bi dobro.

šta znači da ima lokalnu IP adresu i NAT? Mislimk, jel to loše nešto? dopada mi se taj paket zbog uploada... po čemu je taj paket lošiji od flatneta 12/1?
btw, ja sam na ikomu i po mojoj proceni ne rade dobro, pogotovo imam često lag u multiplejeru, za šta ovi iz EA podrške tvrde da je zbog ISPa... a i torrente mi često ne radi na maksimumu, iako bi trebalo...

kad imas lokalnu IP, NAT ... laicki receno , to znaci da su portovi "zatvoreni"

maksnet ima dosta igraonica na mrezi, kojima sve radi ok , ... nema razloga da kod tebe neradi.

Vidi ja sam kod marka, sa ovim novim ubrzanjem neta od kraja jula stvarno je konkurentan sto se brzina tice, kvalitet NETa je extra i to moze da ti potvrdi verovatno svako kod je kod Makra mislim Maksneta.
Ja imam 12/1
2969876660.png

Bas mi je drago da cete uskoro(ako moze konkretnije) pustiti za FlatSurf javne IP, nadam se da ce cene ostati iste? ili mozda nece?
Ovo sto si ti okacio je verovatno iz vase kancelarije u trznom centru, ovakav simetrican NET ne postoji u vasoj ponudi (ovo pisem za Bioshock) za komercijalnu upotrebu ovo je nesto vase interno, nadam se da cete i to jednog dana mozci da ponudite ljudima po nekim normalnim cenama, ja zadovoljan i sa ovim sto imam sad.
Da akljucim, niko se nece prevariti ako uzme njihov net, ja nemam nista od toga da ih hvalim pisem realno, Marko svaka cast samo tako nastavi, kvalitet je srazmeran cenama pogotovu sad kad je doslo meni toliko dugo cekano povecanje i nadam se da sledece povecanje nece biti za godinu i po dana kao ovo poslednje :)
Pozdrav, ukoliko imas jos pitanja slobodno pitaj bioshock....

BTW, ne limitiraju torrente, i ne postoji popust od 20% na dve godine vec 15% na dve godine, a na godinu dana je 10% ;)

Prilozi

• 2969850424.png
    2969850424.png
    29.7 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima. Znači, realno je uzeti ovaj paket od 12/1? Pošto mi je najbitnije da mi ne laguje u igri (BF3 i uskoro BF4). Ako ništa, dobra stvar je što ne mora ugovor, pa mogu da uzmem na mesec dana da vidim kakav je net, pa ako je dobar, da onda napravim ugovor.

^Koliko vidim taj paket nema javnu IP i ima zatvorene portove, tako da nije bas sjajan ako koristis torrente.

Vidi ja ne igram igrice uopste pa ne znam ali je odlican net torrenti cepaju srazmerno brzini paketa naravno ako se nakacis na neki private sa dobrim odnosom seedera ili na neki seed box, nikada ne pada brzina od deklarisane ja sam kod njih nekih 6 godina i zadovoljan sam, svakako uzmi na mesec dana bez ugovora i vidi jel ti odgovara brzina i kvalitet ja sam siguran da ces biti zadovoljan ali sam prosudi pa nam reci ovde, a jos je dobro to sto je Marko nagovsetio sta ce da urade sa FlatSurf paketima.
Meni je brzina uvek na max. bilo to jutro, popodne, vece nema oscilacije.
Ako nesto treba pitaj. Marko kao i podrska uostalom cela je OK i korektni su.

^Koliko vidim taj paket nema javnu IP i ima zatvorene portove, tako da nije bas sjajan ako koristis torrente.

Ne taj paket koji je poslednji napisao 12/1 ima javnu IP(ja imam taj paket) tako da je sjajan za torrente, a Marko je najavio i da ce ovi sto imaju lokalnu IP uskoro dobiti javne IP pa ce i oni biti jos bolja.

http://www.maksnet.net/internet-paket.php?kategorija=Flat Paketi&naziv=FlatNet&FID=1&pkid=3&jezik=1

pogledaj dole sta pise a flat surf ima lokalnu IP.

A ja taman pomislio, evo jednog pristojnog operatera koji daje 4 upload po normalnoj ceni -.-
Ništa, onda ići na taj 12/1

Ako ti je primaran torrent(kao i meni) onda idi na 12/1 flat net paket, ali Marko je rekao da ce uskoro da stave i u flatsurf paketima(tim sa vecim UL) javnu IP da nece vise biti iza NAT-a kao sada pa ne mozes da otvoris port sto je jako bitno za torrente, mozda da ne potpisujes ugovor i uzmes 12/1 dok Marko i ekipa to ne srede pa onda na ugovor uzmes flatsurf pakete, stvarno su super paketi dobre brzine za tu cenu ako dozvole javne IP tu a ne podizu cene tim paketima bice to UHHHH, mislio sma i ja da uzmem taj paket jos pre godinu dana a onda sma video da su im tu IP u lokalu a ne javne, Marko ajde reci kad odprilike mozemo da ocekujemo da pustite javne IP na surf paketima i da li ce biti promena cene?

A ja taman pomislio, evo jednog pristojnog operatera koji daje 4 upload po normalnoj ceni -.-
Ništa, onda ići na taj 12/1, šta da se radi... kad je u Srbiji upload neka sveta stvar očito...
btw, uvek sam se pitao da či bi igre radile bolje sa većim uploadom, pošto ti šalješ podatke...

Isto rade. Ako misliš na online igre, tipa Battlefield 3, Fifa i slično.

pa da... znači upload je važan samo za upload (gle čuda) :)
onda ću da uzmem taj 12/1 paket pa nek mi je bog u pomoći

Čisto da dopunim, jer će se naći neki pametnjaković koji će da tera mak na konac. :d

Razliku između 1 i 4mbps u upload-u u online igrama u 99% slučajeva nećeš primetiti. Da se razmišljaš između 256kbps i 1mbps upload-a, pa da kažem da postoji razlika (jer zaista i postoji, al' će igra biti i dalje igriva sa 256kbps). U principu, neki minimum za online igre je 512kbps upload-a. Dosta tu naravno zavisi od od net code-a igre, udaljenosti servera, stabilnosti mreže internet provajdera, itd.

meni je css radio super pre pet, šest godina sa 256 uploadom, a sad mi bf3 zeza sa mb -.-
i portove sam otvarao, zvao ICOM, kukao, ma ništa...

1mbps (i to onih adsl-ovskih 1mbps gde imaš ~850kbps realno) za BF3 je dovoljno.

Nešto drugo tu nije u redu, a ne upload brzina.

Danas su bili ovi iz IKOMA, pa će opet da mi menjaju modem. Već su ga zamenili pre mesec dana, i opet su mi tada dali korišćeni buđavi Tompson. Sad će navodno da mi daju nešto novije, u očajničkom pokušaju da me zadrže kod njih -.-
Btw, sinoć, iz čista mira, SNR mi padne na 30, igra laguje itd... Baš sam se smorio... Ako ne poprave, eto i mene kod Mareta, ovaj, kod Maksneta.

Mislim da ti je pametnije da sacuvas zivce a mozda i kes(ne znam koliko lacas i sta dobijas za taj novac)i da odmah odes od njih. Ne navlacim te samo kazem ti razmisli, ali znaj da onaj kad se davi hvata se za slamku i samo obecava....nebi li kupio jos malo vremena u ovom slucaju (kes).
izbor je samo tvoj, ali ajde kad odlucis samo javi bas me interesuje ishod...
Pozz

Dusmane... Evo info o situaciji... Pošto su mi zamenili modem, naredna 2, 3 dana je sve radilo ok, mada je bilo sporadičnog laga u igri. Onda su imali neke radove tri noći zaredom, posle toga sam se opet žalio jer je bilo užasno i pitao kada mogu da raskinem ugovor. Od tada sve radi besprekorno, torenti zakucavaju na 1.7, a ranije su retko prelazili 1.1, 1.2, retko 1.3. Bf3 radi besprekorno... To je trenutni utisak. Videćemo hoće li se nastaviti.

Ne znam sta da ti kazem, ja mislio ti vec na Maksnetu :)
Salim se, ne znam samo do kada ce tako biti ja ti zelim da nemas nikavih problema na kom god da si ISP-u, mada na Maknetu nebi imao problema.
Predpostavljam da si na Flat3 kod IKOM-a. Ja koliko znam ti radovi su bili zbog povecanja brzine u UL. Koliko sam nacuo od 1.10 ce biti povecane brzine UL na IKOMU.

da, setili se da stave i 1Mb upload... o_O
a maksnetu sam se javio pre 20 dana, izričito sam zamolio da dođu do prvog kako bih mogao da isključim IKOM, jer neću da plaćam dupli račun, zvao sam ponovo pre 10 dana i ponovo zamolio da dođu. rekli su da nema problema, dolaze sigurno itd. nisu došli... toliko o tome.

Da setili su se konacno i vi da progledate na UL. Ne znam stvarno zasto nisu dosli ali ti naravno verujem, sta drugo da ti kazem sem da ti zelim sto manje problema na IKOM-u.

hvala... videću, pošto je kraj meseca, videćemo kako će da bude sledećeg meseca, nadam se da će se popraviti, stvarno se nadam... još više me plaši prelazak na novog operatera... novi problemi itd -.-
al ako ikom ne sredi stvari, definitivno odlazim od njih i prelazim u maksnet... naravno, ako se udostoje da dođu pre kraja sledećeg meseca ;)
P. S. realno, iz sbba dođu za dva dana... nekako je neozbiljno da se nova firma poput maksneta ne trudi da pridobije nove mušterije... al ajde...

Nazad
Vrh Dno