Pre nedelju dana sam (konačno) odigrao i ovaj "nastavak" jedne (po meni) od najboljih igara.
Mogu reći da nipošto nisam bio razočaran i da sam sa uživanjem (i natenane) prešao glavnu priču.
- priča je OK (jeste da nije ništa inspirativno i novo, ali više nego dovoljno kvalitetna kao podloga za igru)
- likovi su dobri, čak nemam nikakve zamerke ni na lik Vita (krimos bez mnogo skrupula ali ne i glup lik, mala distanca od Tomija (koji je u suštini ipak "dobar dečko"))
- izvođenje je skroz OK i približno je originalnoj Mafiji (skoro pa identično)
- dizajn je odličan, vizuelni utisak je je super, muzika iz odgovarajućeg perioda, stajling iz tog vremena i ostale sitnice.
- atmosfera, gameplay - sve na visokom nivou.
- grafika je skroz OK, i jako dobro optimizovana (ja igrao u 2048x1152 "u fulu"), najmanje što je sam doživeo je 35fps i to na trenutke (98% igre sam odigrao pri 50÷60 fps), ja nisam doživeo nikakve bagove i slične gluposti niti sam se upšte zezao sa "tehnikalijama".
- misije su dobre, iako se čini da se sva ta "mašinerija" mogla još dodatno uposliti.
- nedostaje još kamera u vožnji (ima ih manje nego u Mafia I), nema pogleda levo-desno, nema free ride (sem kao nezvanični mod), sve to odaje utisak nedovršenosti.
Sve u svemu, jako dobra igra, još uvek stoji instalirana kod mene, pa ću da odigram i par DLC-ova, pa i da ponovo obrnem glavnu priču. Generalno: malo šta se promenilo od originalne igre (sem tehničkih stvari), tj. Mafia nije "evoluirala" (sem u vizuelnom aspektu) ali to ni najmanje ne kvari zadovoljstvo igranja.