Šta je novo?

Mafia II

Igrao sam par misija i sve je to jako mlako u odnosu na prvi deo, pocetak igre je nekako zbrzan i izgleda nepotrebno i neuverljivo...

Grafika je prosek cist, moglo je i mnogo bolje pogotovo za animacije lica i detalje na likovima, mislim teksture su ocajne.... Al dobro nije to najbitnija stvar moze da prodje, mada ipak je avgust 2010. a likovi su za nijansu detaljniji od onih iz mafije 1.

Napucavanje je dobro, oruzja mi deluju uverljivo, dok mi se tuca i ne svidja nesto posebno.

Prica je solidna, samo mi se sve jako brzo desava, dijalozi povremeno smaraju, iako je glasovna gluma dobra.

Muzika je za 10, i zvuk.

Preci cu je ali daleko je ovo od prve mafije ! I iskreno sam vise ocekivao i jasno mi je zasto su ovakve ocene.

I jos je igra veoma kratka, vidim po netu nesto pricaju 10 sati, a ima i bagova, sad dal je to zato sto imam izlecenu verziju ne znam, ali ne verujem da nema bagova ni sa originalom...

Potpuno se slazem. Zaista i nemam nesto posebno da dodam na ovo ..

Sto se tice zahtevnost, kod mene jako dobro radi. Moglo bi se reci da je sve na "max" i FPS je uglavnom zakucan na 60. U nekim momentima napucavanja, voznji i sl. ume da padne na do 40-45FPS i to je to. Jako sam zadovoljan zahtevnoscu i grafika je zapravo sasvim OK za ovaj tip igre. Da su sminkali grafiku i povecali zahtevnost, unistili bi gameplay ..

U svakom slucaju dobra je igra, ali nije to ono sto je prva Mafia bila. Stigao sam cini mi se do 10 chapter-a (stavio sam novi lekic na petom, nisam reinst. igru i sve je u redu..) i slazem se da se nekako sve brzo odvija. Ako je igra kratka kako ostali pricaju, onda stvarno bedak. Koliko se secam, prvi deo je imao oko 120-130 misija. Dosta mi je trebalo vremena da ga obrnem ..

Inace nisam primetio nikakve bagove, ali mi se dva puta zamrzla igra i morao sam da je ubijem u procesu.

@domcale
To sam napisao vise onako figurativno,ali istina je da za neki low budzet mozes da sklepas neku konfiguraciju na kojoj bi fino radilo!Dobro,ali svako na svoj nacin dozivljava ovu igru,da ne kazem igretinu,ma koliko ona trajala i kakve propuste imala!

Meni je lik zapinjao na stepenicama, zaglavio se na vratima kad sam hteo da zatvorim, eto neki manji bagovi se desavaju barem meni...

A sto se tice zahtevnosti, igram bez AA, jer skoro da i nema razlike sa i bez sve na max. u 1080p i FPS je obicno 60-70FPS na otvorenom, u gradu oko 50-60 to je najnize, a u kucama je i do 100 i vise dok su ingame cutscene....

Vi mene opasno ložite da nema podrške za volan!
Bio sam spreman da samo zbog ove igre kupim grafičku, ali ako je istina da ne rade volani, neću ni da se trudim da je nabavljam!
Kako sam se samo nadao da će ponoviti slavu keca. Pih.
Ostajem ja na Puzzle Quest dvojci. Uživajte, momci i devojke... :wave:

P.S. Volan već čeka van kutije, ali će mi poslužiti za igranje keca, izgleda.

Ali 10-15 sati igre, ma daj... A toliko su je odlagali....

Kakve veze ima trajanje igre sa odlaganjem? Receno je jos odavno na nekom intervjuu da ce igra toliko trajati, ne znam cemu sad cudjenje? Inace, ako je igra dobra moze da traje i 3 sata i ostavi bolji utisak nego nesto od 50 sati. Duzina igre uopste ne utice na kvalitet igre.:)

Snake1989 je napisao(la):
I meni je bolji GTA, vestacki mi deluje ova mafia, probao sam malo i nznm nemam onaj osecaj kad izadjem na ulicu kao u GTAIV, ukoceno mi sve nekako deluje u mafiji

Pa seti se da nije isti period u igri, a samim tim i drustvo koje se krece na ulicama. Ne mozes ocekivati ni onako gust saobracaj ni zivahnost prenaseljenog grada. Inace, meni je licno bolja grafika u Mafiji, dizajn likova i predela je dosta bolji nego u GTA, ako vec neko poredi. A sto se tice kvaliteta, obe igre su vrhunske, tu nema sta da se kaze.

Ova igra moze da bude prosek i ispod toga samo onima koji ocekuju od nje da bude nesto sto nije.

Ljudi, sto kaze Serveto, sta je sa podrskama za volan i gamepad? Hteo sam da uzmem produzni usb :D, i da preko tv-a sa kauca igram mafiu. To bi bilo, extra :D

x360ce vibmod 3.1.4.1 + moja jetion kopija x360 gamepada i sve radi kao podmazano. Svi dugmici se prikazuju kao na pravom gamepadu sa svojim funkcijama.

Ima razloga zasto nemogu da koristim dzojped tako. Treba mi nesto bolje, sto ce ostaviti potpunu funkcionalnost svih periferija.

Mogu ja i mob da koristim u tu svrhu (preko BTa), ali na njemu opet imam malo tastera i mnogo je zahebano.

Ustvari, kad se setim, nemam ja ni dovoljno dug kabl od graficke do TV-a :( Ali opet, mogu da monitor malo da izvucem i uradim istu ideju kao sa tv-om, znaci produzni usb kabl da moze da dohvati i pichi :D

Edit: probacu taj x360ce vibmod 3.1.4.1

gta je k.urcina od igre heheh,ne spominjite je vise :D

Sad sam odigrao malo, i zasad je odlično. Zaista je neverovatno koliko su pažnje poklonili sitnim detaljima.

Nemam sad vremena da se pozabavim ovom igrom, ali koliko vidim pisu neki ljudi u review-ima da je igra malo dosadna na momente, kao i to da je strogo linearna i da nema side misija uopste! I kao zato je nagrdili sa ocenama...

Heh, ne znam sta da mislim posto jos nisam odigrao igru, ali reklo bi se da neki ljudi ne vide nista dalje od GTA! :smoke:

Evo par random screenshotova i od mene :

mafia22010082510083047.jpg

mafia22010082510094837.jpg

mafia22010082510134153.jpg

mafia22010082510272159.jpg

mafia22010082510414877.jpg

(slike su bez spoilera )

Inace , stvarno sam za sada odusevljen . Prva Mafia mi je uz Star Wars : KOTOR omiljena igra . Presao sam je makar desetak puta :d

Secam se da cim sam presao igru po prvi put ceprkao po netu , samo ocekivajuci vesti kada ce izaci nastavak , a evo , 7-8 godina kasnije , nalazi mi se na kompu :)

New York , pada sneg , izlazis iz taksija i cuje se Let it snow , vrh :d

http://www.youtube.com/watch?v=aQzlJRjXSGY

Poslednja izmena:
Ko nije stigao do 6 chapter-a nek ne gleda ovaj spoiler.

Ono sa zatvorom je toliko izlizana fora da mi je bilo smesno zasto su uopste ubacili onaj ulazak, vec vidjen i preslikan iz Shawshank Redemption-a...

Jedina uzbudljiva misija je kad se pljacka zlatara i ubija onaj debeli (a i to je bilo u demo-u), ostalo je vecinom smor za sada...

Igra je daleeeko od prvog dela opet da ponovim... I chapteri prolecu bukvalno nije ni cudo sto kratko traje...

Poslednja izmena od urednika:
Konacno sam stigao da malo odigram,i za sad sam zadovoljan,po meni je opravdala ocekivanja uz naravno neke zamerke,ali se vidi da su se potrudili. Meni licno se ne svidja kako je odradjena voznja,nekako mi je..... pa da kazem cudna,ali mozda treba vremena da se naviknem.

mene nervira sto ne mogu da zaustavim taxi :smoke:

Moja custom tablica i jedna kola "pre i posle" :D

Ne znam samo da li se po gradu mogu naci oni Hot Rod automobili sto su bili u jednoj misiji ? Tu bi mi tablica cucnula ...uf :)

Prilozi

• mafia2_2010_08_25_14_00_33.jpg
    mafia2_2010_08_25_14_00_33.jpg
    202.3 KB · Pregleda: 107
  • mafia2_2010_08_25_14_02_04.jpg
    mafia2_2010_08_25_14_02_04.jpg
    104.6 KB · Pregleda: 78
  • mafia2_2010_08_25_14_02_37.jpg
    mafia2_2010_08_25_14_02_37.jpg
    270.2 KB · Pregleda: 104
  • mafia2_2010_08_25_14_06_06.jpg
    mafia2_2010_08_25_14_06_06.jpg
    254.8 KB · Pregleda: 89
  • mafia2_2010_08_25_14_07_05.jpg
    mafia2_2010_08_25_14_07_05.jpg
    234.6 KB · Pregleda: 79
Nema free ride mode-a kad se zavrshi igra? Ja nigde ne videh... :/

Ako se na kraju ne otkljucava free-ride mod onda nek ide sve u qrac :)

Ne otkljuchava se. Grad sa toliko detalja koji ne stignesh ni da vidish dok reshavash misije... Mozda imaju neki dlc u planu povodom toga.

Uhh,dobra je igra skroz,stigao sam do 4 dela,a tek sto je zarazna :d da ne moram da idem...

Može li neko ko je prešao izlečenu igru da mi baci link na odgovarajući lekić, ja se ubih mučen tražeći a stalno ispadam u ch7. Znači da provereno radi, ne mogu više da se nerviram da li će me izbaciti ili ne.

Hvala!

EDIT: Prčkajući nešto oko krekova, poništio sam celu kampanju, odnosno dokle sam stigao! Može li neko da mi uploaduje savegame ili tako nešto? Kako uopšte funkcioniše sve ovo? AL SAM SE SMORIO!!!

Poslednja izmena:
Jel moguce da ovaj thread jedino prica o lecenju i milanu tarotu... ispade da je to jedini bitan detalj sa ovom igrom...

hehe tako ispada,barem dok se neke stvari ne srede,pa sve bude lepo radilo
Inace fps mi je na 60 skoro sve vreme i nema nekih oscilacija,sve je za sad ok

ja ne mogu da verujem mi je neko obrisao post u kome sam napisao da "ne verujem da ne moze da se zaustavi taxi",sa ciljem da mi neko otkrije ako postoji mogucnost za tako nesto...(jer je npr u gta4 moglo...)

ccc

Nazad
Vrh Dno