Šta je novo?

Mafia II

Pa, ne moze da se crta...nema tu vektora, nurbsi se mogu koristiti pri modelovanju, ali za igru su bitni poligoni, tj. trouglovi, i od toga sve zavisi.

shot.jpg

Levi valjak ima 10 stranica, desni 30. Levi ima 40 trouglova, desni tri puta vise...pa ti biraj sta i gde ces da zakines ako imas ogranicen budzet broja trouglova po modelu auta.

Nacrtas valjak, pomeriš ga da mu dno, ili vrh, dođu gde treba, prelepiš teksturom i ubaciš efekat.

Tako se i radi, onako "ugrubo" da kazem, samo sto se ne "crta" vec modeluje u 3d...teksture se crtaju, da tako kazem, ali ti one ne mogu sakriti malu poligonazu u ovakvim situacijama, kad je geometrija ocigledna.

Poslednja izmena:
Ovo je Xbox 360 verzija , rekli su da ce PC verzija izgledati dosta bolje nego konzolne verzije .

Evo malo novijih screen-ova.

mafia238.jpg

mafia235.jpg

mafia236.jpg

mafia239.jpg

mafia243.jpg

mafia242.jpg

mafia241.jpg

mafia240.jpg

mafia237.jpg

mafia234.jpg

Nemogu da je docekam zna li se kad ce to odokativno da se poajvi.:banana::banana::banana::banana::banana:

Da li zna neko zašto je glavni lik potpuno isti kao i u prethodnom naslovu? :trust: Klonirali su ljude već pedesetih godina ili šta?

***...

Ne bi rekao da su bas klonirani jeste da lice ali nisu do te mere isti.

Da li zna neko zašto je glavni lik potpuno isti kao i u prethodnom naslovu? :trust: Klonirali su ljude već pedesetih godina ili šta?

***...

Lice kao sto lice i lik GTA III i Vice City-ja. Verujem da je u oba slucaja to namerno uradjeno. Nisu u srodstvu ali verovatno zele da ih zbog slicnog izgleda igrac podsvesno dozivi na taj nacin. Kao sto znas u prvoj Mafiji, Tommy Angelo ima jako slican zivotni put kao lik iz Goodfellasa koga glumi Ray Liota (ne mogu mu se setiti imena) i cak zavrsava karijeru na isti nacin. Vito Scaletta koga ces voditi ovog puta se vraca iz Drugog svetskog rata (prijavio se u vojsku da bi pobegao od optuznice) i zajedno sa prijateljem ulazi u "posao". Jasno je da je to mix price iz prvog i drugog Kuma (mix price o Majku i Vitu Korleoneu).

Lice kao sto lice i lik GTA III i Vice City-ja. Verujem da je u oba slucaja to namerno uradjeno. Nisu u srodstvu ali verovatno zele da ih zbog slicnog izgleda igrac podsvesno dozivi na taj nacin. Kao sto znas u prvoj Mafiji, Tommy Angelo ima jako slican zivotni put kao lik iz Goodfellasa koga glumi Ray Liota (ne mogu mu se setiti imena) i cak zavrsava karijeru na isti nacin. Vito Scaletta koga ces voditi ovog puta se vraca iz Drugog svetskog rata (prijavio se u vojsku da bi pobegao od optuznice) i zajedno sa prijateljem ulazi u "posao". Jasno je da je to mix price iz prvog i drugog Kuma (mix price o Majku i Vitu Korleoneu).

U pravu si. I prva Mafia je bila krcata klišeima gangsterskih filmova, ali skrpljenih u interaktivnu celinu koja me je toliko opčinila da je to, bar meni, najbolja igra ikada napravljena i jedina koju UVEK imam instaliranu. I nikad mi nije dosadna, iako je znam napamet.
Ne sumnjam da će biti drugačije u drugom delu, pogotovo što je radi gotovo ista ekipa. Mislim da nedostaje Lukaš Kure (beše neki od producenata ili tako nešto), ali da je Daniel Vavra opet "pisac scenarija i reditelj" kao u prvoj Mafiji, tako da će priča, gotovo da sam 100% siguran, biti vrh. Gledajući one gameplay trailere kad Vito i onaj ortak upadaju u onu zgradu da postave bombu, nije mi se svidelo onoliko napucavanje na krovu (gangsteri naviru sa svih strana) i posle u hodnicima. Bio sam pomalo razočaran, ali kad sam pročitao da misije možeš da prolaziš na više načina, bio sam oduševljen. U toj misiji, kako kaže neki lik iz 2KChech (ex-Illusion Software), možeš da postaviš bombu, gekneš lika i odeš, a da ne ispališ ni metak. Naravno, ukebaju te na izlazu iz zgrade, kako bi započela jurnjava automobilima po gradu, ali upravo ta raznovrsnost daje veliki "replay value" igri. Svako može da igra onako kako voli.
Biće ovo IGRETINA u to nema sumnje. Uostalom, ovde može da se vidi novi trailer. Jesu CGI animacije, ali bar se oseća "šmek" dobre priče.

Lice kao sto lice i lik GTA III i Vice City-ja. Verujem da je u oba slucaja to namerno uradjeno.
Hmmm, možda me sećanje vara ali zar nisu u gta3 i vc oni ista osoba, Tomy Verceti čini mi se? Samo se vc dešava ranije.

Hvala na pojašnjenju. I ja se izvinjavam na offtopicu.

Ima li spojlera u ovim intervjuima, jel bezbedno za gledanje?

Potpis je vrh :D

Obecao sam sebi da ne gledam vise filmice od nadolazecih igara, eventualno trejlere..

Slobodno pogledaj open world intervju, tu nema spoilera, a ja sam upravo obrisao "story" interview, bas zbog toga (nisam ga gledao, niti cu) :)

Da li se samo meni cini ili su upalili onaj "arcade" handling na kolima, krecu se ko na sinama automobili i nekako jako nerealno skrecu, kao da zadnji tockovi mogu da idu i horizontalno :trust:

Jos do sada nisu pokazali onaj realniji rezim voznje, sto me malo zabrinjava, bojim se da nisu odustali od toga.. smorio bi se ko tri macke.

auuuuuu kako ovo dobro izgleda

Prolece 2010, mislim da je mart.

Kako ce ovo biti genijalna igra! Toliko detalja za pesnicarenje, nemam reci :)

Ovi Cesi stvarno nisu normalni :)

Ovakvu borbu nisam video ni u borilackim igrama. Definitivno ce pomeriti standarde.

Vrh Dno