ne, ne, ne... FantomX ne fantaziraj. za 3 godine koriscenja Mac-a mogu da kazem da je iMac zabo jednom prilikom startovanja Parallelsa, MacBookPro takođe jednom.
Ne fantaziram, nisam mislio nista loshe, svakome se desi da zabode, zabode i chovek a kamoli mashina.
Vidim da bi hteo da pokažeš da je nestabilan isto koliko i svaki drugi PC ali to jednostavno nije tačno. Da može da blokira, istina, ali da je u rangu sa svakim drugim PC-jem je jednostavno besmislica!
Taman posla da zelim da dokazem da je nestabilan kao svaki drugi PC, bilo bi
glupo da je tako, samo sam hteo da podelite iskustva samnom, to sam i naglasio vishe puta. To da li je u rangu sa svakim drugim PC-jem je glupo recheno, ko pametno sklapa mashinu moze je sklopiti i napraviti lepu paralelu shto se tiche stabilnosti i upotrebljivosti (vrh plocha, vrh proc, memorija i neka grafika koju prodzava hackintosh

) u sprezi sa kvalitetnim monitorom (koji je usput najbolja stvar na Mac-u).
dakle: u realnom radu, i pri renderingu, NEMA apsolutno nikakvih problema u korišćenu iMac-a (buraz ima sličan iMac, takođe koristi Cinema 4D, i nikada mu se nije skucao Mac prilikom renderinga. ovo kod mene mora biti neki problem sa ne ubrzavanjem ventilatora).
Naravno da nema, to se i ochekuje, pogotovu kod te mashine, zna se chemu sluze i shta se ochekuje od njih. Jednostavno, sve ima svoju neku manu, nisam zeleo nista da dokazujem, ali opet, da budemo iskreni, u neku ruku sam ti i pomogao, nashao si falinku, ventilatori ne rade bash kako treba, sitnica, a moze da bude gadna, ne sumnjam da ces naci reshenje.

:wave: