Probao sam verovao ti meni ili ne sve te boot diskove i niti jedan nije hteo da mi proradi. Znači sve varijante EFIEmpire-a i ibootCD-a. Stalno sam dobijao poruku EBIOS error i još nešto je pisalo u nastavku i to samo u AHCI varijanti, dok u IDE se pokrene ali vrlo brzo zaglavi i onda prijavi: still waiting on root device...
Sve u svemu nije htelo. I onda šta?! Pa ništa mi drugo nije preostalo no da kreiram sam svoj disk koji će biti uvek butabilan i koji će raditi ko sat. A evo kako sam to napravio.
Prvo sam na kraju diska napravio mini particiju od 8GB. Na nju sam opalio restore Mac OS X install DVD-a i to 10.6.3 retail verzija. Kad sam to završio, onda sam instalirao na tu particiju poslednjeg chameleona i ubacio sam još u root sopstveni extra folder sa sve DSDT-om, apple.boot.plist fajlom i extension folderom u koji imam fakeSMC 2.5. U optional install sam dodao instalaciju za chameleona 2 rc 5 r619, MultiBeast i tzv. hacktool folder u koji sam smestio kexthelper i ostale slične zezalice...
Zatim sam ponovo od ove particije napravio image i sad mi još preostaje da kupim samo jedan dual lejer disk i to ispržim.
Elem, sve u svemu instalirao 10.6.3 retail (koji se na ovaj način butovao bez problema), updejtovao na 10.6.5 i sada zbilja sve funkcioniše ko sat. Čak su mi nestale i neke smetnje u slici koje su došle uz distro, a koliko vidim i neke sitnice malo bolje funkcionišu...
Elem, to je to ukratko... pa cenim da će ovo moje iskustvo nekome već vredeti...
Pozz
p.s.
Verovatno može još malo lepše da se sredi ovaj deo sa dodatnim elementima tipa naknadna instalacija chameleona i programa, ali me mrzelo da tržim šta treba da se dodatno edituje kako bi recimo dobio ove pakete u ponuđenim menijima koje dobijamo prilikom instalacije, što bi naravno bila super stvar...