Kazite vi meni,sta od ovih kext-ova MORA da se stavlja,jer moguce da stavljam nesto sto nemora.
I jos nesto,sta u stvari radi Rebuild Cache i Repair Permissions i da li je obavezan prilikom svakog instaliranja kexta?Pogotovo mislim na Repair Permissions.
PS: Dodao sam i neki kext zbog koga mi se hardovi vide kao externi (zuta ikona),citao sam koji je u pitanju al sad ne mogu da ga nadjem.
PS2: Kako se ustvari deinstalira kext,obicnim brisanjem iz extra foldera i Rebuild Cashe opcijom iz MultiBeast-a il mora jos nesto?
I jos nesto,ne mogu da se snadjem kako da napravim sopstveni DSDT,citao sam po netu,al ne mogu da se snadjem,pa ako moze neki link sa mozda jednostavnijim uputstvom,il neki step by step tutorijal.
Hvala.
Uh, mnogo toga si priupitao odjednom...
Ajmo redom!
Nisam siguran sta ti ne treba u ovom momentu jer ne koristis DSDT koji menja mnogo toga. Sa propisno odradjenim DSDT-om ti ne bi trebalo vise od 3-4 kexta i tu spadaju: fakesmc, LegacyHDA, HDAenabler i eventualno neki ATA/SATA, sto znaci da ti ovo ostalo verovarno ne bi trebalo.
Zato sam ti i porucio da ne zuris i da se fokusiras na ovaj deo, tj na izradu DSDT-a, jer to je najbitnija stavka...
Ja nisam bas neki ekspert za os x ali na osnovu dosadasnjeg iskusta koje imam u radu sa njime, zakljucio sam laicki receno da se prilikom butovanja sistem cache prvo gleda i na konto njega ucitavaju kextovi. Drugim recima ako obrises cache sistem ce ucitavati sve redom i tom prilikom napraviti novi cache jer nema podatke o tome sta se nalazi u extensions folderu. Zato je bitno da odradis obnavljanje kesa kada ovde nesto menjas, jer primera radi ako si obrisao nesto odavde ili dodao a nisi obnovio kes, sistem ce na konto starog kesa ucitati samo one kextove koji su tu upisani i vrlo je moguce da onda dodje do neslaganja cak i pada sistema tj. neuspesnog butovanja (verujem da se ovde desava jos ponesto ali ovo bi bilo neko najjednostvanije tumacenje tog dela).
A inace kextovi se deinstaliraju taman kako si opisao, bacis u kantu ono sto ti ne treba i odradis rebuild cache. Kada instaliras kext odradis ovo isto ali jos pride popravis permisije. Ja barem ovako radim i zbilja nemam problema s tim.
Za DSDT sam ti gore ostavio link. Skini EVO DSDT editor i instaliraj ga.
Zatim ekstraktuj sosptveni DSDT iz programa: tools/extract DSDT, pa ga zatim kompajliraj. Vec ovo je znacajan pomak jer ces prakticno odmah sa ovime dobiti poruku da je izvestan broj optimizacija odradjen automatksi. Za ostalo klikni na DSDT hacks, pa izvuci odatle ono sto ti treba dalje. Osnovno je da odradis obavezno odatle prvih 5 stavki. Desno ces videti opciju search gde takodje odredjene najbitnije stvake vec imas listirane, ako ne onda manuelno ukucaj u search naziv uredjaja pa ga peske potrazi. Ovde jos treba imati u vidu da se odredjeni uredjaji drugacije nazivaju od ploce do ploce tako da ako odmah neki uredjaj ne nadjes to ne znaci automtski da ga nemas vec da se drugacije zove. U tim situacijama gledaj da ga potrazis po odredjenim delovima koda: napr. Name _ADR, 0x001F0000 --- gde je broj zaveden pod ADR prakticno odrednica za isti uredjaj a koji je mozda u tvom slucaju drugacije zaveden.
Za ovo takodje postoji jos par alata koji ce ti olaksati pretragu i jedan od njih je IORegistryExplorer. Izguglaj ga vec...
Sve u svemu, nista komplikovano ali pipavo dok ne udjes u stos, kao sto sam ti vec rekao...
Elem, kad ovako obradis DSDT to ce ti biti dovljno da ti sitem radi jako stabilno, a za eventualna dalja fina podesavanja moraces da se dodatno pomucis. Ovde ti spadaju, UHCI i EHCi hack, Sleep hack, keyboard hack, i u nekim slucajveima jos nekolicina drugih (za notebook racunare ima obicno najvise posla i sitnica).
Obradjeni DSDT smesti takodje u extra folder i to je to... You are good to go!
Ako ti nesto jos bude trebalo slobodno se oglasi!
pozz