Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Samo sleep i radi bez problema vec nedeljama, inace imao sam problema sa flash-om i smrzavanjem finder-a, ali sve je reseno.

Ja samo da okacim drajver koji sam sredio za SATA bez AHCI-ja u Snow Leopardu, za ICH 10. Ja sam dodao ICH10, a inace ubaceni su hardware ID i za ostale (ICH7,8,9) ali za to ne mogu da vam garantujem mozete da probate pa javite sta se desava. :)

Sve u svemu kod mene radi savrseno na ploci iz potpisa tj. GA-EP45C-DS3.

Prilozi

• IOATAFamily.kext.zip
    333.3 KB · Pregleda: 24
usbit - Tool to create USB images in Windows

usbit - Tool to create USB images in Windows

With this tool you can create USB images in Windows. You can also restore USB images with this tool. It's a very handy tool, cause people without a running Mac OS X version can restore Mac OS X USB images via this tool!

Možda bude od koristi početnicima koji nemaju instaliran OSX.

Prilozi

• usbit.zip
    210.7 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Da li je neko imao hrabrosti da proba ovo:

cartribios.png

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=210994

The Final idea is having a BIOS that boots OSX without the need of any DSDT.aml stored on your disk (we will still need a boot-loader for EFI/GPT for now but i pretend to implement that into BIOS in future releases).

izašao je 10.6.4. Ja probam pa šta bude...

Screen%20shot%202010-06-16%20at%2000.19.15.png

Obrisao sam SleepEnabler.kext, koji već standardno pravi probleme prilikom update-a.

Sve radi ok nakon update-a.

Screen%20shot%202010-06-16%20at%2008.48.09.png

Posle update-a, kod mene, isti problem sa zvukom sa ALC888 kao i posle 10.6.3. Na isti način sam ga i rešio, vratio sam stari kext od 10.6.2. Stari SleepEnabler ne radi, odnosno daje KP. Sve ostalo radi normalno. Ne primetim nikakvu razliku.

Ja ga instalirao pre manje od sata na hackintosh i MacBook :)eyebrows:) i sve je u redu i na jednom i drugom.

Radi normalno. Jedini problem što se bilo koji zvuk koji pustim posle sleep-a manifestuje krčanjem, ali taj problem imam oduvek na SL-u.

Da ne zna neko možda da li se to može nekako izlečiti?

Jel' ovaj update uvodi podrsku za ati 5xxx?

Ako ne, da bog da im pocrkale nvidije u novima macovima :D

A kako stoje stvari kada je 3870 u pitanju? Dal se tu nesto promenilo ili je sve po starom, tj. dal je neko uopste uspeo da podigne sneska pod ovom atijevom karticom? :trust:

A koji je problem sa nvidijom ? :)

A u koju svrhu praviš hakintoš laptop. Ako je samo da bi imao OS X na laptop-u onda bi mogao i da kupiš neki polovan MacBook umesto PC laptopa.

Za polovan Macbook 1,1 mozesh da kupish neki quad sa 8GB rama i 30" ekranom :d:d

:laugh: U sunce ti što su pojeftinili Apple laptopovi. A ja mislio da iBook-ovi G3 idu za pare za koje se može nabaviti takva konfa. :d

Malo sam ispao oko price za ovaj novi 10.6 os x.
Imali nacina da se instalira na acer 5740g(i5 430m ati 5470) ..?
Nesto sam guglao i koliko vidim nema vishe distribucija(iPC iAtkos kalyway) kao na 10.5
Sada se instalira 10.6.4 retail + neam pojma sta...

Steta....

Bas sam hteo da napravim hackintosh laptop ali nikako mi se ne uzima masina sa nvidijom. Cak bih kupio i retail osx.

Jedino što znam je da SnowLeo radi PROVERENO sa 4350, 4650, 4670, 4830, 4850, 4870 i 4890. Za ostale starije ATI kartice stvarno ne znam, a za seriju 5xxx ti 100% garantujem da neće raditi. Nisam nigde čuo da je neko uspeo da namesti. *** ni Apple ih ne ugrađuje.

E sad da li ti je baš potreban SL? Jer je Hackintosh Leopard daleko "razrađeniji", a nije ni malo lošiji. Ja na mojoj mašini imam i jedan i drugi, oba retail i ne primetim neku razliku u radu, osim nekoliko sitnica u GUI-u.

Evo ako nekome znači... Nemam pojma gde sam to skinuo i nemam pojma da li radi, ali ko hoće može da proba. Nisam imao prilike da probam jer nemam ATI karticu.

Screen%20shot%202010-06-17%20at%2023.59.24.png

Screen%20shot%202010-06-17%20at%2023.59.59.png

Upload-ovaću negde, a do tada, ako nekome treba. poslaću mu na mail.

Za tako nesto moraces da u dsdt ubacis info za tvoju gfx.

A koji je problem sa nvidijom ? :)

Taj sto se im se mobilni GPU-ovi greju ko blesavi u odnosu na ATI.

ivan90BG je napisao(la):
A u koju svrhu praviš hakintoš laptop. Ako je samo da bi imao OS X na laptop-u onda bi mogao i da kupiš neki polovan MacBook umesto PC laptopa.

Naravno da ne bih drzao samo hackintosh, a preskupi su mi macbook pro laptopovi. Sto puta pricano o tome, poenta je da smatram da deru na gvozdju i iz principa ne zelim da placam 2-3 puta vise za hardver. Uostalom imam iMac 27" na poslu i video sam da pati od problema od kojih pati svaki klasican pc (do sada riknuo hard, napajanje i od pregrevanja su mu se pojavile fleke na ekranu) tako da ne mogu da kazem da sam egzaltiran kvalitetom izrade.

Sa druge strane osx mi se svidja i platio bih bez razmisljanja.

veljkoo je napisao(la):
Malo sam ispao oko price za ovaj novi 10.6 os x.
Imali nacina da se instalira na acer 5740g(i5 430m ati 5470) ..?

Bas sam razmatrao ovaj laptop kao podlogu za hackintosh . i5 core, ati 5470, hard od 640 giga, 16"-incni ekran, 4 giga rama (postoji i varijanta sa i3 i ati-jem 5650), mislim da je tesko naci bolji za cenu 600-650e (jedino fali bluetooth ali ja njega i ne koristim plus uvek moze da se dokupi usb za 20-ak evra).

Uzeo sam jedan iz firme da bih isprobao iboot+retail 10.6.3 instalaciju i sve je proradilo iz cuga (wifi, lan, baterija, sleep), jedino je grafika problem jer ne postoji drajver/kext - dize se u vesa 1024x768 rezoluciji i ne postoji ni promil sanse da se potera makar u (za ekran nativnoj) rezoluciji 1366x768.

dooyo je napisao(la):
Jedino što znam je da SnowLeo radi PROVERENO sa 4350, 4650, 4670, 4830, 4850, 4870 i 4890. Za ostale starije ATI kartice stvarno ne znam, a za seriju 5xxx ti 100% garantujem da neće raditi. Nisam nigde čuo da je neko uspeo da namesti. *** ni Apple ih ne ugrađuje.

E sad da li ti je baš potreban SL? Jer je Hackintosh Leopard daleko "razrađeniji", a nije ni malo lošiji. Ja na mojoj mašini imam i jedan i drugi, oba retail i ne primetim neku razliku u radu, osim nekoliko sitnica u GUI-u.

Ma znam, samo me mrzelo da trazim da li 10.6.4 ima drajvere za fermi i evergreen nvidia/ati cipove.

I mislim da bi mi jedino SL pasovao jer zelim laptop sa i3/i5 CPU-om a nisam siguran da bio leopard radio sa njima; uz to probao sam iboot+retail SL instalaciju i video da sve radi 'k'o lutka'.

Poslednja izmena:
Uostalom imam iMac 27" na poslu i video sam da pati od problema od kojih pati svaki klasican pc (do sada riknuo hard, napajanje i od pregrevanja su mu se pojavile fleke na ekranu) tako da ne mogu da kazem da sam egzaltiran kvalitetom izrade./QUOTE]

Znači ništa se nije promenilo u poslednjih nekoliko godina što se tiče crkavanja ekrana i ostaloga...
To je jedini razlog zbog kog nisam kupio iMac pre godinu dana! Da im platim 1000+ € i da mislim da li će sutra nešto da crkne! Ovako Hackintosh i Retail OSX od Oktobra rade perfektno i još imam garanciju od 3 godine na skoro sve komponente!

Sa druge strane osx mi se svidja i platio bih bez razmisljanja./QUOTE]

Za ovo se potpuno slažem sa tobom!

Vrh Dno