Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

jel moze pomoc oko instaliranja na amd x6, msi 770-g45, 4gb ddr3...probao sam hazzardovu ali me zeza mis kad hocu da biram sta da i nsataliram View My Video...citao sam nesto al nece i kad disablujem u biosu audio i lan onda hoce da se bootuje bez disable-a nece...

probaj iatkos s3

probaj iatkos s3

iAtkos s3 je samo za Intela i isključivo za Intela koliko znam. Nema u sebi kernel prilagođen AMDu a ni AHCI drajvere koji bi podrzali AMDa tako da mislim da otpada. Mislim da nisam nigde video da ga je neko zbudžio na AMDa... Ispravite me ako grešim.

jel moze pomoc oko instaliranja na amd x6, msi 770-g45, 4gb ddr3...probao sam hazzardovu ali me zeza mis kad hocu da biram sta da i nsataliram View My Video...citao sam nesto al nece i kad disablujem u biosu audio i lan onda hoce da se bootuje bez disable-a nece...

Meni je na MSI 770-G45 iDeneb 10,5,8 radio savršeno osim LANa (Atheros LAN) i zvuka (VIA Sound) tako da mislim da ti je bez toga Leopard (koji god bio) bezvredan.
Šta će ti Leopard kada ti ne rade LAN i zvuk??? Meni je praktično bio neupotrebljiv.

U pravu si, pise da je intel only, ali ovde se covek hvali da je uspesno instalirao pomenuti distro na AMD-u. Mozda je samo uasamljeni slucaj, ne znam.

U pravu si, pise da je intel only, ali ovde se covek hvali da je uspesno instalirao pomenuti distro na AMD-u. Mozda je samo uasamljeni slucaj, ne znam.

Skinuću i probati pa javljam ishode! ;)

p.s. probao sam taj qooupz kernel i odmah mi je zabadala makina kao sa njegovom pločom!

iAtkos s3 v2 on AMD!!!

iAtkos uspešno na..čen na AMD 890/850 čipset!!!
Sve radi bez problema i sada sam upravo pokrenuo Update (sve osim 10,,6,4 Combo dok ne budem prekopirao kernel koji treba za AMDa)!!!

Ako ima interesenasta neka cepaju pitanja... Rado odgovaram!!! :D

Screen shot 2010-09-03 at 07.08.14.png, Screen shot 2010-09-03 at 07.07.24.png, Screen shot 2010-09-03 at 07.09.29.png, Screen shot 2010-09-03 at 07.09.50.png, Screen shot 2010-09-03 at 07.08.53.png.

Poslednja izmena:
Screen shot 2010-09-03 at 08.11.48.png :eyebrows::eyebrows::eyebrows:

Bravo, neumoran si:)

Kad možemo da očekujemo da nabaciš OS X na ručni sat? (ko oni Linux-ovci) :D

Kad možemo da očekujemo da nabaciš OS X na ručni sat? (ko oni Linux-ovci) :D

Paaaa, ako ga neko portuje, ubacicu ga na svoj Android mobilni koji je neka mesavina Linuxa i OSXa :d:d:d (majke me, ubacio bih ga momentalno :D).
U principu radi Intel verzaija samo tako cak i na AMDu!!!
Danas mu bekapujem boot, kernel i jos neke fajlove (extra...) i odradicu update na 10.6.4 sa 10.6.3 mada mi i ovako radi extra. Sistem mi je osetno zivahniji nego Leopard koji je do nocas bio na makini i podize se za 15ak sekundi dok se Leopard podizao minut ipo (jbm li ga zasto)!!!

Ali glavni jezik za Mac OS X i iOS je Objective-C koji striktni nadskup C-a.

Uspesan UPDATE na 10.6.4 sa qoopz 10.4.0 kernelom bez ikakvih problema. Nakon apdejta radilo je sve normalno bez potrebe za bilo kakvom prepravkom osim sto sam umesto qoopz 10.3.0 ubacio 10.4.0 kernel!

Screen shot 2010-09-05 at 06.56.19.png

Sad mozes mirno da spavas, zasluzio si:)

Bravo jos jednom, ajd posle par dana rada na toj makini javi utiske kako sve sljaka.

Sad mozes mirno da spavas, zasluzio si:)

Bravo jos jednom, ajd posle par dana rada na toj makini javi utiske kako sve sljaka.

Ma mogu odmah da javim utiske :).

Predivno, zaista predivno.
Sve je glatko i bez po muke sve radi. Jedino mi se boot time neznatno pvećao (bilo je boot za tren a sada je 2 trena :d) i sam AMD cpu nije lepo prepoznat od strane kernela (ipak je sve optimizovano za Inel CPUe).
Danas je odrađen poslednji zvaničan update u vidu Secrity Patch-a i Graphics Performanser-a i više nema nita za update.
Sve generičke, a Bog me, i ostale apps ferceraju besprekorno.
Sisitem mi je osetno brži nego li na Leopardu a naročito je primetno ubrzanje u radu sa HDDom i OGL/OCLom.
Preperučio bih svakome da odradi ovaj iAtkos mada ko ima AMDa neka sačeka LeoHazard-a sa 10.6.4 distroom koji je AMD optimized!

Brine me druga stvar. Naj verovatnije ću za neki dan uzeti i5-760 i P55 ploču pa moram da odradim BackUp sistema i ne znam kako će mi se to odraziti na na instalaciju SLa??? Da li ću morati ponovo da se cimam ili ne ili ...:wall: i na kraju će biti :crash:.

Poslednja izmena:
Ma mogu odmah da javim utiske :).

Predivno, zaista predivno.
Sve je glatko i bez po muke sve radi. Jedino mi se boot time neznatno pvećao (bilo je boot za tren a sada je 2 trena :d) i sam AMD cpu nije lepo prepoznat od strane kernela (ipak je sve optimizovano za Inel CPUe).
Danas je odrađen poslednji zvaničan update u vidu Secrity Patch-a i Graphics Performanser-a i više nema nita za update.
Sve generičke, a Bog me, i ostale apps ferceraju besprekorno.
Sisitem mi je osetno brži nego li na Leopardu a naročito je primetno ubrzanje u radu sa HDDom i OGL/OCLom.
Preperučio bih svakome da odradi ovaj iAtkos mada ko ima AMDa neka sačeka LeoHazard-a sa 10.6.4 distroom koji je AMD optimized!

Brine me druga stvar. Naj verovatnije ću za neki dan uzeti i5-760 i P55 ploču pa moram da odradim BackUp sistema i ne znam kako će mi se to odraziti na na instalaciju SLa??? Da li ću morati ponovo da se cimam ili ne ili ...:wall: i na kraju će biti :crash:.

Odlicno! Mada mi je drago da ces konacno preci na system na kome mozes vanilla SL da instaliras.;)

Sto se backup-a tice, gledam sada Timemachine hdd i vidim da on backup-uje sve sto mi se nalazi na hdd-u na kome je SL, samim tim tu je i S/L/E dir koji ne bi trebalo da vratis ako instaliras SL na i5 makini. Ajd nek se javi neko sa vise iskustva sa OSX-om i timemachine.

Odlicno! Mada mi je drago da ces konacno preci na system na kome mozes vanilla SL da instaliras.;)

Sto se backup-a tice, gledam sada Timemachine hdd i vidim da on backup-uje sve sto mi se nalazi na hdd-u na kome je SL, samim tim tu je i S/L/E dir koji ne bi trebalo da vratis ako instaliras SL na i5 makini. Ajd nek se javi neko sa vise iskustva sa OSX-om i timemachine.

Odradio sam TimeMachine Backup jer imam jos 1nu particiju pored SSL na koju TM radi backup. Koliko sam ja video sve je extra bekapovano tako daaaaa...
Negoo, gde da nadjem zvanicnu listu podrzanih procesora za Vanilla kernele (npr 10.4.0).
Konkretno me interesuje sta je sa Core Pentium G6950 procesorom???

chameleon virus

snow easybcd boot problem!

imam par storage diskova i sistemski na kome imam winove
na posebnom disku mi je snow.
snowleopard samo hoce da se butuje kada raskacim sve ostale diskove, a ako su prikaceni pali se chamleon rc4 koji ne znam gde se denuo i nece da butuje snow particiju. zablokira ga samo.
probao sam da raskacim sve diskove osim snow i sistemskih win i chameleon rc4 je uvek tu.

kako da nateram easybcd da ide direktno na snow particiju ili kako da se otarasim chamelona rc4 koji se negde uvukao. ne znam sta da brisem, da ne sjbm boot.

boot izgleda ovako

Default: Windows 7 x 32
Timeout: 30 seconds
Boot Drive: E:\

Entry #1
Name: Earlier Version of Windows
BCD ID: {ntldr}
Drive: E:\
Bootloader Path: \ntldr

Entry #2
Name: Windows 7 x 32
BCD ID: {current}
Drive: C:\
Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe

Entry #3
Name: Windows 7 x 64
BCD ID: {1f86ac7e-a6ab-11db-8831-d859edaad07b}
Drive: H:\
Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe

Entry #4
Name: NST Mac OS X
BCD ID: {1f86ac8a-a6ab-11db-8831-d859edaad07b}
Drive: E:\
Bootloader Path: \NST\AutoNeoGrub0.mbr

gde je E: = xp particija koja mi je bila default do pre nekoliko dana od kada pokusavam da se naviknem na 7icu i da polako xp ide u penziju.

edit: ladno sam tek na searchu video NST file i izbrisao ga (a samo sto mi oci nije izbio dok sam ga trazio). time sam se otarasio chameleona, ali opet nece da se butuje snow preko easybcd!

edit2: ipak je tu chamleon i kada ga izbrisem izgleda da ga easy bcd vrati kada pravim novi boot meni, ili ne znam kako - ali oooopet je tu gushterchina! ovaj snow me osusi zivog zbog buta, leopard je bio pesma :crash:

Poslednja izmena:
ja vec imam boot od kakewalka, butujem ga kada raskacim sve diskove, ja bih samo da ukazem easybcd na taj disk ako je ikako moguce (jedanput sam uspeo da ga dizem pomocu kakewalka i easy bcd, kako? ne znam, desilo se u 1001 pokusaju kada mi taj deo nije bio bitam).
a kada se pokrene chmeleon i ja mu kazem da ide na snow disk, on zablokira komp

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumeo hoće da se digne Snow Leopard kada je njegov disk jedini u kompu, a kada se priključe drugi diskovi diže se neki Chameleon koji ne može da ti ga digne :)D). Plus imaš Windows-ov BCD. Mislim da si u nekoj zavrzlami bootloader-a. :p

Kada instaliraš Mac OS X na poseban hard disk bez Windows-a ne treba da misliš o bootloderima koji će da pokriju sve OS-ove koje imaš na kompu. Bootloader primarno treba da vodi računa o OS-ovim na jednom hard disku (onom na kome se sam nalazi).

Znači, kaži da li uopšte možeš pravilno da pokreneš Snow Leopard?

Nazad
Vrh Dno