Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Ovo nije iz virtuelne mašine već geekbench pod rozetom
uz jedno jezgro opterećeno sa 100% konverzijom iz PDF u INDD (dokument ima 150 strana sa puno grafike).

Native geek bench pod istim uslovima baca preko 5700.

P.S. Ovo je testirano u iATKOS v7, pošto mi iDaneb nešto štuca i ne radi kako treba. Nekad dok sam imao nforce 570 ploču radio mi je samo iDeneb v1.3, ali mi nisu radile integrisane mrežne. U iATKOS sve radi kako treba i onda sam ga ubio iDaneb combo updejtom :)

Za vikenad se sprema SL by Hazard za AMD makine :D pa javljam sta se desava ...

Evo, javljam sta se desava :( sa Hazardom.
Cim pokrenem ixtalaciju i pojavi se Darwin loader koji ceka da stisnete F8m i pritisnem ga, ukucam -v flag pa pokrenem instalaciu odmah dolazi do restarta i tako u nedogled sa svim mogucim kombinacijama flegova...
Narezani SL Hazard DVD sam probao na nekom Intel laptopu i butuje se sasvim normalno :(.

Ima li neko savet kako da ga pokrenem na mojoj makini???

Kod mene je slična situacija.
iDeneb 1.5 se instalira ali puca prilikom podizanja, iDeneb 1.6 neće ni da butuje, SL Hazard se instalira, ali puca prilikom podizanja i na mašini iz potpisa i na MSI EX600.
Jedini koji za sada radi na mašini iz potpisa je iAtkos v7, i to radi odlično. Na njemu sam izvrteo konverziju iz PDF u InDesign, dokumenta od 150 strana (tehnička dokumentacija za jednu mašinu, prepuna vektorskih slika, tabela i grafikona), a da ni jednom nije štucnuo. Pri pokušaju nadogradnje iDeneb combo updejtom je crk`o i posle mu nije bilo ništa, tako da se za sada držim iAtkos-a v7.

Što se tiče SL za sada ću da se primirim, jer koliko vidim ima velikuh problema i na intel platformi (kada se hardware razlikuje od apple).

Pozdrav.

jel ima neka web kamera (jeftina) koja je kompatibilna sa leopardom. mislim da sam video neke jeftine manhattan kamere u winwinu gde na kutiji pise mac compatible, ali...da nije ono taraba fora :D

Poslednja izmena:
Pokusao sam da instaliram leopard i za sad bez uspeha.
Kalyway 10.5.2 nece ni da pokrene setup, resetuje se odmah na pocetku, posle poruke 'press any key...

Ideneb 10.5.8 pokrene setup, ali ne vidi hard disk. U pitanju je ide hard (takodje nece da se pokrene sa ide dvd citaca, nego mora sa sata rezaca). Imam i sata hard, ali je on prepun, pa ne mogu na njega da instaliram.

Kako mogu da instaliram na ide hard?

Pokusao sam da instaliram leopard i za sad bez uspeha.
Kalyway 10.5.2 nece ni da pokrene setup, resetuje se odmah na pocetku, posle poruke 'press any key...

Ideneb 10.5.8 pokrene setup, ali ne vidi hard disk. U pitanju je ide hard (takodje nece da se pokrene sa ide dvd citaca, nego mora sa sata rezaca). Imam i sata hard, ali je on prepun, pa ne mogu na njega da instaliram.

Kako mogu da instaliram na ide hard?

Ako planiraš da instaliraš na mašinu iz potpisa, odmah da ti kažem da odustaneš. 4770 nema šanse da radi pod OSX. Mislim radiće ali u 1024x768 i bez QE i CI. Praktično neupotrebljiv OS.

A zašto ne vidi hdd to ne znam, trebalo bi da radi iDeneb bez problema.

Isto tako mi je radio i pod virtualboxom. Znaci nista od toga :(

Sad sam citao po stranim forumima, i niko nema resenje. A 4850 radi savrseno...

Sad sam citao po stranim forumima, i niko nema resenje. A 4850 radi savrseno...

Kupi lepo 8800 GT(= 9800 GT) za 45€ i uživaj u čarima Mac OSa a svoju lepo prodaj i još će ti ostati kinte...(osim ako ne igraš neke prezahtevne igrice pa ti treba 4770 ili ...) :D...

:wave:

Poslednja izmena:
ajoj, ne znam - bilo ih je vise. moracu da pogledam u winwinu, na sajtu nemaju.
na manhattan sajtu ne pise da podrzavaju mac. milsim da je sigurno bila ova plava i poslednja shpicasta.
http://www.manhattan-products.com/en-US/categories/126-web-cameras

Ja ga cenim da ne moras bas da se tupis preterano s tim. Ja imam neku Canyon web kamericu koja cenim da nema pismenu podrsku ni za win7 a kamo li za Leopard, ali sam uspeo da je poteram da radi preko macam programa bez mnogo pomuke...Pogledaj tamo na sajtu sta sve macam podrzava, naravno bolje je ako mozes da nadjes kamericu koja je kompatibilna, ali ako ne mozes onda ti i ovo svakako igra...

jel moze neko da mi pomogne dakle probao sam milion instalacija ni jedna ni je htela pricam za sl neke se bootuju preko onog legacy boot cd-a ali nece zbog ahci-ja najjverovatnije... da li je ikako moguce da se napravi ahci na ovoj mojoj glupavoj ploci ili ne u biosu ja tu opciju nemam:(((((((....inace ploca je gygabite m52l s3

web kamerica canyon cnr-wcam413 radi bez greske. ne trebaju nikakvi drajveri samo se utakne.

jedan od razloga sto ne mogu da se naviknem na meka je mish. ne reaguje kao i na winu, spor je i `ljigav` - to me izludjuje i ne mogu da radim u programima kada gadjam stvari po par puta. probao sam sva podesavanja kao i neki disabler.kext, ali nista. mish je onaj logy od 800 kinti - koji mi je na winu super i bas mi odgovara. probao sam i neki bezicni laserski isto logy ( koji je na winu bio na steroidima, a na meku malo brzi nego ovaj obican logy, ali daleko od idealnog). jos samo nisam probao zicni laserski koji mi je kod druga, ali ne verujem da ce biti bolje. steta, zbog takve gluposti skoro i ne ulazim u meka da radim u njemu.

jedan od razloga sto ne mogu da se naviknem na meka je mish. ne reaguje kao i na winu, spor je i `ljigav` - to me izludjuje i ne mogu da radim u programima kada gadjam stvari po par puta. probao sam sva podesavanja kao i neki disabler.kext, ali nista. mish je onaj logy od 800 kinti - koji mi je na winu super i bas mi odgovara. probao sam i neki bezicni laserski isto logy ( koji je na winu bio na steroidima, a na meku malo brzi nego ovaj obican logy, ali daleko od idealnog). jos samo nisam probao zicni laserski koji mi je kod druga, ali ne verujem da ce biti bolje. steta, zbog takve gluposti skoro i ne ulazim u meka da radim u njemu.
Kao da sam ovaj komentar već pročitao jednom. :trust: Bilo kako bilo, postoji mogućnost da središ svoj miš da funkcioniše kao u Windowsu.

Kada kažeš da je šteta zbog OSa da ima takvu glupost. Ne znam kako da okarakterišem to podcenjivanje. Sistem rada na Macu je takav i takav je bio godinama. Tebi nedostaje akceleracija koja postoji na Windowsu.

Rešenje: http://www.knockknock.org.uk/mac/

nisam nista lose mislio - a i mislio sam da je samo tako na hackintoshu. hvala za link, instalirao sam, ali nesto ne primecujem razliku. do duse nema da se skine sa sajta onaj GUI za domacine poput mene, a ovako kada kucam u konzoli, nikada ne znam da li je to - to?

Ne znam koliko ima smisla da otvaram novu temu, pa cu da priupitam to sto me zanima evo bas ovde. Naime o cemu se radi? Pa ovako, imam na poslu jedan prilicno mator kompjuter, rec je o nforce 2 (mislim) ploci Gigabyte GA-M55PLUS-S3G, koja ima integrisanu GeForce 6100. Drugo Audio je Realtek ALC883, a inace je chipset AMD Athlon 3000+ na 1.80Ghz i 512MB DDR 2 rama na koliko se secam 500 i nesto malo preko Mhz.

E sad posto je ova mashina dosta bajata, a i ima jako malo ram memorije, dosao sam na ideju da probam da nabacim 10.4.8 (jas) umesto Leoparda, ali mi je tu odmah iskrslo nekoliko problema. Prvo ova instalacija zahteva HDD da je master a DVD slave, sto ja nikako ne uspevam da podesim jer mi je disk SATA (Maxtor 140GB), a DVD ATA, i u biosu je DVD na 0-tom master (chanel-u) gde u ponudi stoji ispod master i slave, ali SATA diskovi mi idu od 2 pa nagore i takodje su prikazani kao master. Kada dodjem u instalaciji do mesta gde treba da izaberem disk naravno ovaj ga ne vidi, vec samo DVD. Dakle kviz pitanje glasi, da li neko ima ideju kako ovo da resim i kakva su vam iskustva po pitanju 10.4-ke i recimo ove ploce...

Heh, svašta, u šta je svet okrenuo. U moje vreme se na starije mašine instalirao Linux, a danas se pokušava staviti OS X :d

Ha, ha... :p Da znam da je ovo freaky ideja, ali vredi probati, zar ne? :d

Vlado, mislim da nećeš uspeti da upecaš rešenje bez ugradenj ATA HDDa. :( Sada čitam ponovo konfiguraciju. Jesi li ti siguran da možeš da poteraš OS X na tom računaru?

A kako je moguće da instalacija zahteva ATA hard disk kad su svi Intel Mac-ovi od početka imali SATA hard dikove. Zar nije pravilo da hackintosh treba da ima SATA HDD (za najbolju kompatibilnost).

A kako je moguće da instalacija zahteva ATA hard disk kad su svi Intel Mac-ovi od početka imali SATA hard dikove. Zar nije pravilo da hackintosh treba da ima SATA HDD (za najbolju kompatibilnost).

Jesi li pročitao koju ploču ima čovek? Povrh toga on pokušava da instalira Tigra.,)

Tiger je trazio ATA diskove mada je moguce zbudziti i Leoparda da preko loadera odradi instalacioni boot preko ATA ;).

Vrh Dno