Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)
Posle cca 10 (re)instalacija uspeo sam! GTX280 radi, 1920x1200@32bit (60Hz).
Castor, hvala za link! EVGA drajveri rade odlicno.
E sad imam drugi issue - izduzena slova u menijima (attach). Da li se ja to tripujem ili mi svi meniji izgledaju izduzeno (nesto se ne secam da je na mom MBP bilo ovako)?
Posle cca 10 (re)instalacija uspeo sam! GTX280 radi, 1920x1200@32bit (60Hz).
Castor, hvala za link! EVGA drajveri rade odlicno.
E sad imam drugi issue - izduzena slova u menijima (attach). Da li se ja to tripujem ili mi svi meniji izgledaju izduzeno (nesto se ne secam da je na mom MBP bilo ovako)?
e jadniche Namucio se ti... malo mi i nedostaje svo to cheprkanje na hackintoshu... otkad sam presao na mac sve jednostavno radi, nema vise kuburenja i reinstaliranja i svega... al to je nekako bila char :d
mislim da se tripujesh, izgledaju mi OK slova...sad sam poredio sa mojim i ne izgleda mi nista nenormalno izduzeno :/
To se dešava redovno posle update-a, mora nešto da zakoči. Ponovo instaliraj drivere za grafičku. Kod mene je bila stala mrežna. Sreća pa na Realtek sajtu imaju drivere za Mac, za divno čudo.
@t: ima li neka fora da namestim YU tastaturu na Leopardu? Imam ščć i to, ali ne prepoznaje tad ALT+V, CRTL+V i sl.
Ako nekom treba gma950 driver za 10.5.8, evo ga...
Nakon update-a prestao da radi i QE i CI, i nestao izbor rezolucija. Uspeo sam da namestim tako sto sam iskombinovao kextove iz dva razlicita drajvera. Eto, ako nekome zatreba.
Btw, pitanje - da li to sto Mac OS prepoznaje samo 1 core od 4 koliko ih ja imam utice na performanse sistema i da li uopste postoji neki nacin da se to sredi?
U podešavanjima VLC-a, uključite Advanced opciju, pa u Video sekciji selektujte Drop late frames i Skip frames. Uostalom, evo vam moja podešavanja, pa probajte sa njima...
Fajl ide u /Users/username/Library/Preferences/VLC...
Secka mi HD zapis sto je prosto neverovatno da se desi na ovakvoj masini kao sto je moja. CPU usage je 100%, gledao BluRay rip Batmana, HD na YT ili nesto trece.
Pretpostavljam da to ima veze sa cpus=1 setovanjem. Pitanje je kako to da sredim?
Pitanje vezano za iPhoto i iTunes, Leopard dve particije jedna sistemska druga data ....preferiram da sve podatke slike,muziku,filmove itd... drzim na "data" particiji a sistemska da bude samo sistem imam hackintosh nikad se ne zna kad ce da pobrljavi neki update i sl. pa posle muka... e sad importovao sam svoje slike u Iphoto znaci sa druge particije iskljucio opciju da on to kopira u Iphoto Library e sad skinuo sam neke slike sa iPhona preko Iphoto-a i ne mogu da izvalim gde su one na hardu tj. kako mogu da ih prekopiram gde ja hocu ...vezano za iTunes, onaj backup koji pravi za iPhone jer moze i on nekako da se usteka za ne daj boze .... samo obicno kopiranje bez koriscenja TimeMachine ili nekog drugog softwera
ajde jedno noob pitanje, jer sam juce izgubio 4 sata pokusavajuci da butujem macos
skinuo sam neku tursku verziju uphuck 10.4.9 darwin7x86 i instaliram na parazan hdd, naprav particiju od 128gb preko njegovog onog partition programa, zatim install sa drajeverima (svim zivim) sve se zavrsi i corak.
particija je aktivna (valjda), primarna je sigurno, stavim je na boot flag u onom programu (zaboravih ime). ne znam vise sta da radim, probao sam sve sa neta. kucao sam svasta sto sam nasao na netu kad stisnem F8 i spolovilo
kaze mi sledece `/com.apple.boot.plist` not found
imam gigabyte p43, sa ati 2600 kartom i sata 500gb hdd. lakse bi mi bilo da imam dva kompa pa da mogu da probam na licinom mestu, medjutim moram da otkacim ovaj nesretni macosx, pa da vratim HDDove sa winom pa da googlam, sto nije bas prakticno i usporava proces. pa zato pitam odje. sada skidam neku najnoviju ediciju 10.5.6 ako se ne varam, ali se vuklja. mozda je do ove moje verzije.