Leopard na PC-u
Čitajući postove sa ovog i foruma na ES-u odlučio sam I sam da pokušam sa ovom zanimljivom avanturom.Naime na ovoj mojoj konfiguraciji sa uspio instalirati sljedeće distroe
JaS 1.4.8
Leo4all 1.5.2
iATKOS 1.5.4
iDENEB 1.5.6
Na svakoj od ovih instalacija je bilo nedostataka.Neke od njih sam uspio riješiti a neke ne.Instalacija iDENEB 1.5.6 distroa je prošla bez ikakvih problema.Da napomenem Maxtorov disk je isključivo namjenjen za instaliranje Mac OSX-a.
Kako na sistemu imam I XP-pro koristim Acronis Disk Direktor V10 koji u sebi imaimplementiran program Acronis OS Selector kojim biram koji OS ću da podignem.A sada spisak slatkih muka:
1.Tokom instalacije USB je radio ali nakon završene instalacije i restarta USB ne radi i još nisam riješao taj problem.
2.Integrisana mrežna nije prepozna ta alai nakon pretrage po netu našao sam kextove i instalirao ih kext helperom.
3.Integrisana zvučna je radila ali ne u potpunosti jer nije prepoznata nego sam u ins.čekirao Apple AC97.kext.Tako da zvuk imam.
4.AGP je nije prepoznata i radila je u nativ rezoluciji 1024x768 sa 65Hz bez mogućnosti promjene.Na displeju se pojavljaju artefakti koji malo smetaju ali se navikam.Nakon instaliranja APPLE_9600_C006.pkg,grafika je proradila bolje i mogu sada mijenjati rezoluciju i osvježenje.Ali su artefakti još tu jer ova grafička ne podržava QE/CI režim rada.
Na Wiki osx86,stoji da bi se to možda moglo napraviti ali ja nisam našo nigdje na koji bito način moglo uraditi.
POZDRAV SIM DRUGARIMA SA FORUMA
Konfiguracija:
CPU Type AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+ Venice S939
Motherboard Name:ASUS A8V
Chipset: VIA K8T800Pro;int.mreza:Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 Gigabit Ethernet Adapter PCI-skge.kextRealtek ALC850 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller PCI
ATI Radeon 9600 XT (RV360)
Monitor :SAMSUNG SyncMaster 795DF CRT.
Memoria:1024 MB
HDD: WDC WD1600JS-00MHB1 (160 GB)-S-ATA
HDD:- Maxtor 6Y080L0 (80 GB)-PATA-Samo za MAC OSX