Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Ne znam za Wind, ali za Acer AspireOne postoji i čitava distribucija kod morskih lopova...

Opet ja.

Posle par dana koriscenja konfiguracije iz potpisa (7300 umesto 1300pro) dosao sam do zakljucka da je sve to nestabilno i da ce sa intelom biti reseni problemi sa stabilnoscu.

Uzeh danas:

Gigabyte EP31-DS3L
Intel E5200
2x2GB transcent 800mhz
7300 ona od pre koja radi 1920x1200, ne treba mi bolja
250GB Sata hard
IDE DVD citac

i ajde sad da instaliram i da sve lepo radi. Malo sutra. Prodjem instalaciju i kad se prvi put restartuje ono pise Verifying DMA Data ........ i tu sve stane.

Probao sam terminalu fdisk -u /dev/rdisk0 ali opet isto.

Probao sam Leo4All 10.5.2. koji se instalirao bez problema na AMD. Iskreno nisam siguran sta da otkacim za Intela.

Vanila kernel 9.2.0 (na AMD sam koristio Kernel-9.2.0)
Nvinject 0.2 256mb
ALC 888 za zvuk
ichx_fixed_ioata (probao sa ovim i bez ovoga)

Na insanely pise :

Audio: ALC888 with AC97 kext (on DVDs) or ALC888audio (6 channel and inputs)

Da li treba samo ALC888 ili ALC888 i AC97 da bi dobio zvuk?

Na insanelymac forumu pise da sve radi i sa ovom leo4all distribucijom. Da probam neku drugu (iatkos, ideneb)?

PozdraV.

Shaddow i svi ostali, nemojte da vas mrzi da napišete ŠTO DUŽU poruku! Ako neko hoće da vam pomogne, stvarno je teško to uraditi bez alternativnih metoda gledanja u ćasu i bacanja pasulja. Međutim ja kako sam porazbijao sve ćase, a više i nema pasulja, sam totalno onemogućen da na osnovu poruka probao sam Kalyway, jel hoće da radi, i slično dam bilo kakav koristan odgovor.

BigBoy
Kada ti je pisalo Verifying DMA Data koja je tada bila instalacija?
Jesi li instalirao na 1 HDD, ali na drugu particiju ili clean install?
Postoji AppleHDAPatcherv1.20.app i nađi codec dump od ALC888.

Ne mogu da ti pomognem za Lea, ali na Kalyway 10.5.2 ja sam čekirao kernele (razne) i svi su radili kako treba, hardcode bios sam menjao da čita dd2 kao 1066, intel memory controler, i resto što je bilo za mrežu. Nisam instalirao USBfix.

Shaddow
Nemam pojma.
Verovatno, ne znam, si instalirao u ZFS+ fajl sistemu. Trebao si da izabereš MacOS Journaled Extended (HSF+).
Napiši koja verzija Kalyja.

Poslednja izmena:
Verzija 10.5.2. Jednostavno pokrenem instalaciju sa onim -s i kasnije kucao mount -uw / kao što piše u god damn read me fajlu. Dalje sam pritisnuo F8 i instalacija je krenula, i poslije nekog vremena dobih tu informaciju. Što se tiče MAC OS-a teški sam n00b, tj. prvi put sam ga uzeo u ruke. Ako nešto ne znam što bih trebao znati, please let me know :d

Pročitaš thread od početka i ne budeš n00b.

Ne treba da započinješ instalaciju sa -s, niti mount -uw. Šta si ti čitao?

Imaš uputstvo na srpskom.

Pa čitao sam read me što dođe sa instalacijom (kao što si rekao :d )

Sad ću ovo na srpskom da proučim. Hvala.
acigar.gif

Instalirao sam iAtkos 5i nekako jedva posle 4,5 pokušaja. E sad problem je što sve deluje bre nekako jadno i ofucano. Ne radi mrežna Realtek RTL 8111B. Instalirao sam drajver prilikom instalavije ali mrežna je isključena i dalje, mrtva. Čačkao po setovanjima sam i opet ništa. No cable input i sl. Ne vidi mi ni zvučnu Realtek AL889A uopste. Drajvere za grafiku nisam ni instalirao jer mi se čini da je nece proci instalacija ako ih stavim. Onda nisam video cudniju su komandu koja ne prima nijedan pass koji sam kucao prilikom instalacije.

Totalno bezveze. Delujem razočarano. :( Ostaje mi da probam ponovo i Deneb 10.5.5. koji nije hteo da radi.

Imali bre neki bios hack za ovo kao za Vistu da simulira 'ebeni MAC.

probaj iAtkos 4.1 meni jedino on radi i radi mreza sa njim

E def. je izluđivački i smarački. Evo prabah sada iDeneb 10.5.5 i prodje inst. i kao podigne mrežnu ali to NE radi opet. safari ne vidi to. Firewall oboren i nista. Digćo sam ruke od neke upotrebne mac mashine na mom kompu. radi je cu da instaliram linux koji bre RADI. Uh ala sam se isfrusriran posle 7-8 instalacija hakintosh mashine. Znachi i tastatura nece da radi dok nisam zabo PS-2 misa umesto USB misa. E nek se nosi onaj tamo u applu "dabogda" rikno pa ce onda da puste za pc i Max OS aka nasminkani BSD. Iss!!

A što volite da eksperimentišete? :D Dve najbolje distribucije su Kalyway i Leo4All, jer imaju dosta pre-build opcija za čačkanje, pre instalacije.

iDeneb, koliko sam čitao po forumima, je ok, ali ja ga nikada ne bih instalirao, pošto vidim da gomila ljudi ima problema sa njim. Da se ogradim, svako će naći neki problem, i to je logično jer ovo nije multiplatformski OS, i ako ga mi (tj. oni tamo) teraju da to bude (kad već može :)).

Konkretno za ivicu.
Kucaš sudo ili sudo -s, i onda lozinku. Lozinka ti se neće prikazati (kursor se neće pomeriti) tako da je potrebno da je otkucaš i enter. Možda te je to zbunilo.
Probaj Kalyway (ako imaš mogućnosti u vidu neta i vremena) 10.5.2 i neki najnoviji koji iskopaš. Jedan od ta dva će ti raditi out of the box. Mada je kod tebe najveći problem, u konfiguraciji, što imaš ATi-ja. Prečešljaj forum, mislim da ima i ovde, ali idi na Poludelog Maca i potraži. Ja nisam nikada instalirao na non-nVidia mašini tako da ne znam.

btw.
Za ivicu #2
Imaš USBfix, izgleda da moraš da ga instaliraš.
Koji LAN imaš?

Nemoj da se obeshrabriš. Ja sam instalirao preko 25 puta, garantujem. :)

Poslednja izmena:
A što volite da eksperimentišete? :D Dve najbolje distribucije su Kalyway i Leo4All, jer imaju dosta pre-build opcija za čačkanje, pre instalacije.

iDeneb, koliko sam čitao po forumima, je ok, ali ja ga nikada ne bih instalirao, pošto vidim da gomila ljudi ima problema sa njim. Da se ogradim, svako će naći neki problem, i to je logično jer ovo nije multiplatformski OS, i ako ga mi (tj. oni tamo) teraju da to bude (kad već može :)).

Konkretno za ivicu.
Kucaš sudo ili sudo -s, i onda lozinku. Lozinka ti se neće prikazati (kursor se neće pomeriti) tako da je potrebno da je otkucaš i enter. Možda te je to zbunilo.
Probaj Kalyway (ako imaš mogućnosti u vidu neta i vremena) 10.5.2 i neki najnoviji koji iskopaš. Jedan od ta dva će ti raditi out of the box. Mada je kod tebe najveći problem, u konfiguraciji, što imaš ATi-ja. Prečešljaj forum, mislim da ima i ovde, ali idi na Poludelog Maca i potraži. Ja nisam nikada instalirao na non-nVidia mašini tako da ne znam.

btw.
Za ivicu #2
Imaš USBfix, izgleda da moraš da ga instaliraš.
Koji LAN imaš?

Nemoj da se obeshrabriš. Ja sam instalirao preko 25 puta, garantujem. :)

Hvala, necu odustati to je sigurno. Nego mi je sad iskrsla bila prilika da se igram sa praznim hdd-om dok je kod mene. mrežna je 8186B/8111B ali izgleda d aje ovo drugo. Gigabitna je. iAtkos ima kao drajver ali ne radi sa njim dok ideneb nema taj drajver nego neki drugi koji kao radi ali corak.

Ma kucam ja su samo i izadje password: i kucam ja pass i enter ali ne menja se odziv. Sta znam mozda navika iz linuxa. Hvala na savetima. Nadams e da ce treci pokušaj biti presudan i da ću ispeti da dignem kako treba macOS. Sto se tiche drajvera za ati to je bash onako chupavo ali mislim da može i to da se napenali.

Koristio sam nekada davno, baš davno Linux, tako da ne znam šta treba da dobiješ kao odaziv.
verovatno root@ nešto ili slično. Nema toga, odaziv je isti, barem koliko je meni poznato. Sad sam pod XPom, tako da sam zaboravio. Imaš thread o ZTE modemu, tamo imaš deo gde se loguješ kao admin.

remove kext

svojevremeno sam imao ideju da instaliram na laptop kalyway-a ,ali nisam uspeo
nesecam se tacno kako je poruka glasila ali goooglajuci sam shvatio da treba da uklonim ps2.kext sa instalacionog diska
dali neko moze da mi pomogne ...
voleo bi da probam ponovo

Ne znam da li možeš da ukloniš kext iz instalacije. Verovatno da može. Mislim da postoji kext remover, a možeš i kroz Pacifist to da uradiš, stim da ti je neophodno da već imaš instaliran OS X.

btw. Kada je to svojevremeno?
Koji ti je laptop?

Pa nemam ni jednu masinu pod OS X-om,sto mi je problem
a probao sam sa kalyway-om 10.5.2 na Fujitsu -Siemens neznam sad tacno model ali je iz serije M
Naiso sam mislim na InsanelyMac forumu da je neki lik uspeo posto je uklonio ps2.kext,
nije to tako davno pre par meseci ......
U to vreme sam isti 10.5.2 podigao na desktop racunaru i imao sam problema sa butovanjem posto sam na istom hardu imao instaliranu i Vistu ,taj problem nisam uspeo resiti i odustao sam privremeno dok ne nabavim poseban hard,medjutim sada imam rezervni hard ali sam promenio maticnu plocu .Prva je bila Gigabyte a ova sadasnja DFI i u par navrata nisam uspeo ali moram da priznam da sam u medjuvremenu zaboravio proceduru instalacije od setovanja biosa ,kacenja hardova itd.
Inace nameravam da procitam celu temu samo da nadjem malo vremena.
Ako nije tesko nekom da mi da par smernica bio bih zahvalan.

za Ivicu
i mene je zezala instalacija Mac, ali mi je proradilo sa iAtkos4 neka turska verzija (mreza radi u startu)

Tvoje. :D

# Kada napravite particiju/formatirate restartujte računar.
# Uđite u BIOS, podesite da se sistem bootuje sa CDa
# Kada bude na ekranu pisalo "Starting Mac OS X Installer", pritisnite F8 na tastarui
# Ukucajte -v (i pritisnite Enter, logično)

Kad ovo uradim, dobijem instalaciju i disk utility bude prazan, tj. ne prepoznaje hard disk.

Hard ti se ne vidi zbog kontrolera, jer instalacija ne može da prepozna kontroler. Nađi neku više AMD orijenisanu distribuciju, pa probaj sa njom. Mada, nV ima više šansi da prođe od AMD-a...

Probao sinoc da instaliram Kalyway 10.5.2 , al na virtuelnu masinu VMWare 6.5.
Podigao se samo desktop wallpapers Leoparda, kursos se vrti i nista.:trust:

Posle vidim da je particija NTFS, a treba FAT32.:wall:

Veceras cu sa GParted da kreiram FAT32 i da probam, pa javljam.
Trebalo bi da proradi.:trust:

Nije bitno dal je Fat32 ili je NTFS, vec da je particija na koju instaliras Primary.

Inace ja sam greskom unistio moju instalaciju koja je trajala nesto manje od godinu dana. I kada sam opet probao da instaliram, cvrc. Naime, snimio sam Leo4All image na hard (sa diska) i sada kada sam ga narezao nema sansi da se instalira, poludeo sam totalno, a savrseno se instalirao prvi put. Evo sada i ja mucim muku skidam opet Leo4All mada hocu da probam i iDeneb 10.5.5, javljam sta ce da se desi.

Inace savet za sve "novajlije" je da obavezno rezete disk na sto manjoj brzini (npr 4x), jer najmanja greska moze da upropasti stvar. Tj sve ce kao lepo proci, al kad treba da podigne sistem, zakuca.

Jel moze neko da mi ukratko objasni kako da instaliram Kalyway na USB drive 160gb koji je vec FAT32?

Imam narezan Kalyway 10.5.2 na 4x
i GParted na drugom disku

Vrh Dno