Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

pa u osx-u nista spec al ako planiras igrati neku igricu onda mozda a i bolje je da imas posebno graficku da rasteretish memoriju i cpu....a mislim da je ta graficka mnogo jeftina... i provjeri pre kupovine na insenlimek koji proizvodjach je bolji i da li ima drajvera...

Jel neko uradio update .....da li vredi...posto evo ja se mucim vec satima...(mozda zato sto je hackintosh,ako je neko uspeo mogao bi da pusti kratko uputsvo na pm) al nema veze....pa da li vredi mucenja ili ne?!

Vredi, ali je to dug i bolan proces.

Koju verziju imaš?
Hvala druze...al uspeo sam....imao sam kalyway 10.5.5...al nije nikako islo ...pa sam onda isao sa kalyway-om 10.5.2 znaci milion puta razne fore sam pokusao...nije islo...i onda napokon kalyway 10.5.1 to 10.5.6 je proslo bez vece zezancije....mis i tasta nisu radili ali to se sredi fix-om neradi mi restart i shutdown kako treba...to cu valjda srediti...ako nekom treba pomoc tu sam...

Hvala druze...al uspeo sam....
Nema na čemu! :) Čestitam!

imao sam kalyway 10.5.5...al nije nikako islo ...
Šta ti je pucalo kada si radio update? Jel prolazilo instalaciju 10.5.6, pa pri bootovanju zaglavi ili u sred instalacije?

pa sam onda isao sa kalyway-om 10.5.2 znaci milion puta razne fore sam pokusao...nije islo...
Isto pitanje kao iznad.

i onda napokon kalyway 10.5.1 to 10.5.6 je proslo bez vece zezancije...
Pretpostavljam da si hteo reći kalyway 10.5.1 na 10.5.6. ;)

10.5.5 na 10.5.6 ---- puklo na pola instalacije 3 puta pokusao na razne nacine
10.5.2 na 10.5.6 ---- still waiting for root device 2puta posle sam to resio onda sam uspeo da bootujem ali sam imao nekih problema sa kernelom...kada sam to pokusao da popravim vrisnulo...opet
10.5.1 "to" 10.5.6 od silnog pregledanja stranih foruma .....poceo sam na engleskom da pisem...

Što se dobija sa 10.5.6? Kako teče upgrade, zeza li? Čini mi se da sam čak i na nekim Mac forumima (baš za apple ne hackintosh) gledao da taj updte pravi dosta sr*nja (ili je to bio 10.5.5)?

ComboUpdate 10.5.5 pravi probleme, kada ideš Update 10.5.5 (samo update, delta update ili kako ga već zovu) onda nema problema. Imaš dosta poboljšanja. Ja još nisam updateovao, mrzi me, ali preneću po neki utisak.
kovacm, je rekao da 10.5.6 donosi mnogo bolju optimizaciju iskorišćenja grafičkog čipa! To je vrlo dobra informacija, ako se pokaže tačnom i kod iHackMac-ova.

Trazim vec par sati kako da namestim da mi umesto QWERTY bude QWERTZ tastatura, ima li pomoci?

Jel hoćeš našu tastaturu (gde ti Y i Z menjaju mesta) ili samo hoćeš njih dvoje da zameniš?

System Preferences -> International pane -> Input Menu

Poslednja izmena:
Stavio sam Serbian - Latin (Unicode) i imam nasa slova i sve je ok po tom pitanju, jedino bi valjalo da Z i Y zamene mesta.

Koliko sam probao DoubleCommand remapira samo alt, ctrl i te dugmice koji nisu slova. Kako konkretno u DC remapirati Z i Y?

Imam Leopard AMD 10.5.1 i pokusavam da ga instaliram na VMware ali mi to nikako ne polazi za rukom. Sve to uspijevam je da dodjem do GUI i tu mi se vrti kursor dalje se nista ne desava. Trazio sam po forumu ali nisam nasao nista slicno. Ima li gdje kakvo objasnjenje kako da instaliram ovo cudo na VMware ili je najbolje da odustanem jer se cijeli dan mucim.

Ne znam koja je to distribucija, jel možeš da napišeš puno ime te verzije koju ti imaš (Leo4All, Kalyway...)?

Postoji par opcija koje treba da se uključe za AMD mašinu da bi to sve radilo. Javi samo koji distro imaš, pa da vidimo dalje.

Problem resen sa Ukulele, a evo kacim ako jos nekome treba da ne mora da prepravlja.

Ukelele is a Unicode Keyboard Layout Editor for Mac OS X versions 10.2 and later.

Beginning with version 10.2 (Jaguar), Mac OS X supports an XML-based format for keyboard layouts (.keylayout files). These may be installed by copying them to the Keyboard Layouts folder within /Library or ~/Library; then they are enabled via the Input tab of the International module within System Preferences.

srpski latinica qwertz

Hvala Nemanja!

Poslednja izmena:
Kako mogu da provjerim koja je distribucija? Sve sto znam je da koristi Toh kernel 9.1.0.

Izvini samo za onaj DoubleCommand. To je se koristilo pre Leoparda, tada nije moglo da se switchuje. Ja nisam pogledao detaljan opis programa, već sam ti samo prosledio link ka fajlu, jer sam video da su ga na par mesta nahvalili.
Još jednom izvini, a što se tiče pomoći, no problemo.

Kako mogu da provjerim koja je distribucija? Sve sto znam je da koristi Toh kernel 9.1.0.

ToH kernel je, čini mi se, u instalacijama 10.5.1 i 10.5.2.

Ako je iDeneb ili Leo4All pisaće ti kada klikneš na Jabukicu, pa About this Mac. A ako je Kalyway, pisalo ti je prilikom instalacije.
Ubaci DVD i vidi šta piše. :)

Poslednja izmena:
Da instalacija je 10.5.1 Evo sta ima od fajlova na DVD-u. Nema nikakve Jabuke.

Prilozi

• dvd.JPG
    dvd.JPG
    32.8 KB · Pregleda: 77
Hahahahahaha! Legendo! :D Jooooj...
Da se i ja nasmejem jednom.

To ti je Zephyroth-ov DVD, spakovan samo za AMDa. Desi se da nekome neće da radi, nekome pak radi fino.
Na koliko si brzina rezao taj DVD?

Koji ti je VMWare? Jesi li preformatirao particiju za VMWare? (Koliko se sećam on je imao nešto za formatiranje svog virtuelnog diska, tj. podešavanje veličine i fajl formata.)

Moj predlog, ovako odmah je da skineš Kalyway 10.5.2, i onda ćemo da pričamo dalje.

btw.
Nasmejao sam se iz razloga što pod Windowsom ne možeš da vidiš disk za Maca. Treba ti, na primer, MacDrive za tako nešto.

Poslednja izmena:
*** prvi put se susrecem sa ovim OS :D

Disk sam rezao na max brzini tj 16x.
VMware je 6.5.0 build 118166. Nisam formatirao particiju mislio sam da cu prilikom boot-a dobiti opciju za format particije. Da li da je formatiram u FAT32 ili NTFS?
Nemam mogucnost da skinem drugu distribuciju jer imam los net (citaj dial-up :D) a ovu sam skinuo putem offline download-a sa SS2.

PS Drago mi je da sam te nasmijao ;)

*** prvi put se susrecem sa ovim OS :D

Disk sam rezao na max brzini tj 16x.
VMware je 6.5.0 build 118166. Nisam formatirao particiju mislio sam da cu prilikom boot-a dobiti opciju za format particije. Da li da je formatiram u FAT32 ili NTFS?
Nemam mogucnost da skinem drugu distribuciju jer imam los net (citaj dial-up :D) a ovu sam skinuo putem offline download-a sa SS2.

PS Drago mi je da sam te nasmijao ;)

Jabukica se nalazi u gornjem levom uglu, kada instaliraš MacOS X, ja sam se prebacio da si već instalirao... Zato sam se nasmejao.
Disk treba da režeš na 4x.
FAT32, pa posle u instalaciji odeš na Tools > Disk Utility, pa onda formatiraš u MacOS X Journaled.

Probao sam i virtualni disk ali isto. Sad cu da probam ovo sto si mi rekao pa ako ne uspije odustajem. U svakom slucaju hvala na pomoci.

Kod tebe bi bio problem Hitachijev HDD, koji se ne prepoznaje prilikom instalacije. Čini mi se da sam negde video rešenje, ali nisam 100% siguran.

Probaj sa Kalyway 10.5.2 instalacijom.

Shoma, šta da ti kažem...

Poslednja izmena:
Mašala... Pa probaj Kalyja, kao što napisah. On bi trebao da ti se instalira. Samo, obrati pažnju na READ ME pre instalacije (pisaće ti pre same instalacije, kada uđeš u grafički mod) i detaljno pročitaj.

da li je neko pokusao da instalira leoparda na laptop hp 6735s rm-70?

6735s FU602ES AMD Turion X2 DualCore RM70 2.0GHz/3GB/320GB/15.4"/BT/WebC/No OS
Procesor: AMD Turion X2 DualCore RM70 2.0GHz/1GB/3600FSB
Čipset: AMD M780G
Hard disk: 320GB SATA 5400rpm
Grafička karta: ATI Mobility Radeon HD3200 do 256MB deljene memorije
I/O:

sto bi ceca rekla: 'hvala lepo, najlepse':)

pozdrav!

Poslednja izmena:
nisam pratio proslih 5-6 strana sta se desavalo,
da li je neko probao osx na msi wind netbook-u?

Poslednja izmena:
Vrh Dno