Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Probao sam iAtkos za amd ali on izbacuje error SAM Multimedia: Read or Write Failed ASC=0x11 ASCQ=0x05
Imam i leo4all v4.1 na hdd, treba da ga sprzim pa cu i njega probati ;)

Da li moze na Virtuelnu masinu da se instalira ? Ako je neko probao neka kaze.
I jos jedno pitanje da li postoje odvojena 32bitna verzija i 64bitna verzija?

Može da se instalira na virtuelnu mašinu.
Ne postoji 32bit. Apple je uveo 64bitni OS još 2000 (mislim).

Znaci samo 64bitna verzija postoji , tako sam i mislio.
Znaci onda cu morati da nadjem VM za Vistu ili za neki 64bitni linux.

Stigao i jos jedan Hackintosh!
Konfiguracija iz potpisa, Leo4All v3 10.5.2 uz malo problema instaliran. Imam XP pa prvoj particiji koja je primarna i aktivna, na drugoj particiji koja je isto bila primarna nikako nije hteo da se inatalira tj kada dodje do dela gde treba obrisati particiju, on obrise ali nikako ne moze da formatira u Mac extended Jurnaled (ili kako vec), vec samo obrise ali zadrzi FAT32 sistem i dalje ni makac! Obrisao sam tu drugu primarnu particiju i napravio Extended particiju na koju je instalacija prosla bez problema. Grafika radi, zvuk imam, jedino modem (dial up 56k) i skener (Agfa) nisam uspeo da instaliram.

Leo je lood skroz, ja prezadovoljan :) Trenutno se skida Adobe paket, Office paket i Final Cut Pro, nisam uspeo da pronadjem Corel za Mac, jos ako uspem i skener da instaliram ode XP u zaborav!

Pozdrav...

e ovako,znaci imam zelju da u kompu pored xp imam i leoparda al problem je sto pojma nemam kako to da uradim al dosta brzo kapiram pa bih bio zahvalan ako bi imao ko da me sprovede kroz sve to...usput imam samo jedan hard disk od 160 gigabajta....oce li to biti problem jer bih da zadrzim xp...

E pa evo da se i ja nadjem u ovom društvu korisnika Hakintoša, Instalacija je prošla sama kao kada se instalira Windows. maderbord GA-P35-DS4, iskoristio sam Kalyway 10.5.2 na sata HDD, grafika je za sada 1024x768 imam problem sa nvidia 7300 gt grafičkom kartom

lokacija se bar kod mene učitava sa nekom greškom i ne mogu da skinem drajvere, sve ostalo mi deluje da radi, USB portovi rade, medjutim imam problem sa fleš-diskovima, njih izgleda ne prepoznaje,
i još jedan problem: kada sam instalirao (USB kamera sa mikrofonom, i štampač) uredjaji rade ali ne mogu da izvadim disk napolje, ne otvara fioku od DVDa.
kad pustim neku muziku sa CD diska, po isključivanju itunesa, disk normalno izlazi napolje bez problema, Može li mi neko pomoći gde grešim.

Poslednja izmena od urednika:
e ovako,znaci imam zelju da u kompu pored xp imam i leoparda al problem je sto pojma nemam kako to da uradim al dosta brzo kapiram pa bih bio zahvalan ako bi imao ko da me sprovede kroz sve to...usput imam samo jedan hard disk od 160 gigabajta....oce li to biti problem jer bih da zadrzim xp...

Uz tvoju konfiguraciju, ne bi se previše nadao. Ipak, probaj na torentima da nađeš AMD specific instalacije, možda ti se posreći...

E pa evo da se i ja nadjem u ovom društvu korisnika Hakintoša, Instalacija je prošla sama kao kada se instalira Windows. maderbord GA-P35-DS4, iskoristio sam Kalyway 10.5.2 na sata HDD, grafika je za sada 1024x768 imam problem sa nvidia 7300 gt grafičkom kartom

1. Download Titan.zip from http://www.mediafire.com/?amtmwqztiqz

lokacija se bar kod mene učitava sa nekom greškom i ne mogu da skinem drajvere, sve ostalo mi deluje da radi, USB portovi rade, medjutim imam problem sa fleš-diskovima, njih izgleda ne prepoznaje,
i još jedan problem: kada sam instalirao (USB kamera sa mikrofonom, i štampač) uredjaji rade ali ne mogu da izvadim disk napolje, ne otvara fioku od DVDa.
kad pustim neku muziku sa CD diska, po isključivanju itunesa, disk normalno izlazi napolje bez problema, Može li mi neko pomoći gde grešim.

Koliko mene sjećanje služi, Titan imaš uključen u instalaciji Kaliveja, pa probaj da ga potražiš na install disku.

Što se tiče izbacivanja medije iz optičkog uređaja, moraš da uradiš Eject medije iz sistema (klikneš desnim tasterom na disk koji je mount-ovan na desktopu, koji se obično pojavi kao ikonica CD-a ili DVD-a, i onda iz menija koji se pojavi izabereš Eject, pa će ti sam sistem "pljunuti" disk van iz uređaja)...

Postoji trik, mada i nije neki trik, a to je da kada pritsnete taster F12, barem je kod mene tako, da Vam on izbaci tray od uređaja, i na isti taster vrati.
Napomena, mora se držati 3-4 sekunde, jer u protivnom će pozvati Dashboard.

Jedno pitanje, posto imam vistu na lap-u, da li je moguce da instaliram iDeneb na neku extended particiju bez brisanja viste, i onda posto ce ta instalacija mac-a da edituje grub, da li mogu kasnije nekako da obrisem mac i da mi vista normalno boot-uje bez pitanja koj sistem hocu da startujem???

EDIT:
Cime editovati GRUB???

Poslednja izmena:
Može na extended tj. logical bez vrisanja Vista-e. Treba ti malo da pročitaš poneki tutorijalčić oko GRUBa i rešena stvar.

Kallyway ti je bolje rešenje jer možeš da podesiš butovanje iz Windows Boot Loadera. :)
Ako se odlučiš, baciću ti uputstvo.

Poslednja izmena:
Prvo jedno veliko HVALA CASTORu . Hakintoš proradio punom snagom i grafikom i sa flešdiskovima. Sve potrebno došlo na svoje mesto.
Ovo se piše sa njega, ja sam zadovoljan za sada a videćemo kako će biti ubuduće.

acer laptop:
c2d 1.83
3gb
integrisana x3100
250gb (prva particija vista)

kalyway 10.5.2
i tnx to sirnemanja's linkovi i uputstva :)

uz par pokusaja uspeo sam da pokrenem (prvu) instalaciju, a iz druge instalacije i par pokusaja da se digne, podigo se leo.

inace u sirnemanjinim uputstvima je namestanje dualboot-a sa xp-om. nasao sam i kome treba za vistu nek cima (ne znam dal sme da se pise ovde?!)

par pitanja:
kako da vidim vistinu particiju? nema je nigde? ubacim fles i nigde se ne pojavljuje da ga otvorim. jedino sam ga nasao u about this mac, medju usb-ovima da je prisutan ali ne mogu nikako da ga nadjem ovako? na desktopu mi se nalazi samo MACOS (tako mi se zove) particija..

jel moze/treba da se uradi update na 10.5.5 i kako?

zvuk bi trebalo da radi jer sam cuo zvuk kad se prvi put podizao lea (ali opet, ne mogu da proverim sa mp3-evima jer su mi na flesu i na vistinoj particiji koje ne vidim :))

mrezna mi ne radi (ili nesto nisam podesio kako treba jer mi net ne radi) ali jos se nisam zezao sa time.. smaracu vas sutra jos ako budem imao jos problema :)

wifi i bt nisam jos isprobao.

tolko za prvo javljanje :)

Paragaon ti je za NTFS lepo rešenje, a za Windows, da vidiš Mac particije MacDrive.
Imaš problem sa USBom, treba ti patch.

Može, nije toliko komplikovano, čak je bolje da sad pokušaš nego posle kada razviješ sistem i podesiš ga kako voliš zbog eventualnog problema sa updateom.

Koja je tačna, fabrička, oznaka Laptopa.
Za LAN, WiFi, BT pogledaj na Insanely Mac.

Čestitam.

za usb, proradio je posle reseta. musika radi. tj zvucna. ostalo nisam stigao da probam zbog jednog gaaaadnog malera zbog kog sam demonstrativno otisao da spavam, al od muke nisam mogao da zaspim i evo me nazad!!!

naime, pored viste, macos-a bila je jos jedna particija (ntfs) koja mi je nestala sto ne bi bilo tolko strasno da to nije bila DATA particija gde su mi bili svi podaci :( ...

edit:
tacna oznaka je aspire 5920

Poslednja izmena:
ne znam. ni meni nije jasno. usao u leo i nestade kad sam se vratio u win. inace, uspeo sam da povratim podatke pomocu odgovarajuceg programa koji vidi particiju, ali samu particiju jos ne mogu da vratim.. jel ima neki program za vistu tipa partition magic? data management iz viste ne dozvoljava da diram "nestalu" particiju

edit:
evo nadjoh partition manager 9, kazu da je vista kompatibila, valjda ce pomogne..

Poslednja izmena:
Ako si se igrao sa GPartedom, onda si tu nešto zeznuo.

Formatiraj je u FAT pod Macom, pa je prebaci u NTFS pod vistom, ako si prebacio podatke tj. bekapovao.

ma nisam nista palio taj gparted. to sam inace i hteo da te pitam cemu sluzi jer ga nisam ni ubacivao u drive (osim kad sam ga rezao :)).. i probao sam i pod mekom u fat i pod vistom da je obrisem skroz i nista. particija je tu (posto ovaj recovery je sve pokupio sa nje) ali niko joj ne moze pridje.. u vistinom data managementu se ponasa ko ona skrivena recovery particija sto imaju laptopovi..

videcu za par minuta sa ovim partition managerom kad se skine..

Ponovo jedna molba za sve Vas. Prilikom instalacije sam zaboravio da uključim eksterni FireWire uređaj i normalno on se nije konfigurisao sam. Kako da ga ubedim da proradi (a da ne instaliram sistem ponovo). Inače za sada još uvek sve radi, primećujem da mi mikrofon ima odjek,Kako da ga isključim sa obzirom da zvuk još nije pečovan. (sramota reći neznam kako). Unapred zahvalan svima vama.

Ništa, sad moramo da čekamo dok ti se svi članovi foruma obrate... :D

Koji ti je to eksterni FireWire uređaj?

Najobičniji pionir 106D dvd rezač,e sada ako je bitno postoji još i jedan stari ali mnogo bitan Power Book G4, on nije toliko bitan, kolko sama ferwer konekcija, koj valjda treba da radi piše da podržava do 400 Mb sa prvom instalacijom je to radilo, ali je zahvaljujući lošem (NOVO U NOVOM KUĆIŠTU) napajanju pukao hard disk na kome je bio leopard, Umedjuvremenu stigao je usput i pionir 212 sata i osta eksterni isključen. Mačke umeju da ogrebu, zar ne!

Poslednja izmena:
Koja instalacija za laptop intel sse2 turbo cashe

Pozdrav svima,
treutno skidam najnoviji kalyway, da li neko moze da mi pomogne oko izbora instalacije za ovaj lap ili da mi date preporuku za deskop konfiguraciju koja ce raditi?
Btw instalirao sam Win 7 build 6801, radi znatno brze od viste,
hvala unapred.
:p

iam: intel pro wireless 3945abg i broadcom netlink gigabit. za wifi mi i nije tolko bitno al ako je neko uspeo da instalira slobodno nek kaze kako :) .. medjutim za lan je druga prica. kako njega da instaliram? izvrteh onaj insejnlimek ali nisam mogao da se snadjem.

Koji Virtual PC da koristim na Visti x64 da bi instalirao Leopard-a.
Probao sam Microsoftvo Virtual PC 2007 SP1, i Sun-ov VirtualBox (VirtualBox-2.0.6-39760-Win_amd64) ali oba prijavljuju gresku "an unrecoverable processor error has occured, the virtual machine will reset now" probao sa i sa vanilla opcijom ali nece tj. virtual box prsne.

Ako je neko uspeo neka javi!

Vrh Dno